sizce hangi çamaşır makinası?

apostrof

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
58
1
298
Diğer
arkadaşlar şu iki çamaşır makinesi arasında kararsızım:biri bosch'un was 28762 modeli diğeri arçelik 8124 hst modeli.sizce hangisini almalıyım.aranızda bilen kullanan var mı acaba..
 
Bosch'u öneririm 11 yıldır bütün beyaz eşyalarımız Bosch daha tamire bile gitmedi hiç biri memnunuz biz.
 
Arçelik 8124 HST standart kalitede kalitede bir cihaz olup, A sınıfı - %50 tüketimlidir, yeni nesil sessiz kömürsüz motoru vardır, su jetiyle yıkama esnasında lastiğin üst kısmından detajanlı suyu çamaşırların üstüne püskürterek yıkama etkinliğini arttırır. Normal yıkama programları dışında, gömlek,spor,moda,yorgan,hijyen,hızlı günlük,ekonomik,hızlı 14 gibi çeşitli program alternatifleri vardır. 1200 devir olup gri gönümlüdür.

Bosch WAS28762TR modeline baktığımızda alman kalitesi ve tasarımının ince detaylarla karşımıza çıktığını görüyoruz. Yine arçelikte olduğu gibi yeni nesil sessiz motora sahiptir. A sınıfı - %30 tüketimlidir. Spor, gömlek,süper kısa gibi program alternatifleri yanında en sık kullandığınız 2 programı hafızaya alma özelliği vardır. 1400 devir olup beyaz görünümlüdür. Su damlacık desenli kazanıyla alışılmışın dışında bir tasarımdır. 3 boyulu yıkama özelliğini su jeti sistemiyle değil, delikli paletlerin kazandan aldığı suyu dönerken çamaşırların üzerine atarak sağlamaktadır. Genel kalite itibariyle arçelikten daha öndedir. Ancak leke çıkartma özelliği, kendi kendini temizleyen deterjan çekmecesi gibi özellikleri çok gerçekçi değildir. Çevremde kullananlarda bunu bizzat gözlemledim. Cihazın bir artısı da içine koyduğunuz çamaşıra miktarına göre deterjan miktarı tavsiyesinde bulunuyor. bunu dijital ekrandan göstererek yapmakta. Yıkaması sıkması gayet sessiz olan bu makinanın su boşaltma esnasındaki pompa hoş değil.

Kısaca Bosch daha kaliteli ve alışılmışın dışında birkaç özelliği bulunmakta. Arçelik 8124 HST modeli fena sayılmaz. Son tercih sizin. Birde Arçelikte 8128 Autologic modelini incelemenizi tavsiye ederim. İçine koyduğunuz çamaşırın türünü kirlilik seviyesini otomatik olarak algılayarak hafızasındaki otomatik 36 farklı yıkama profilinden birisini seçerek yıkama işlemini gerçekleştiriyor. Yine bunun dışında isterseniz diğer makinelerde olduğu gibi yıkama programını sizin seçme olanağınız (manuel) bulunmakta. Bu makinenin diğer öne çıkan bazı özellikleri ise moda,spor,gömlek,yorgan,hızlı günlük, hızlı 14,moda,ekonomik gibi programlarının yanında sadece bir kez kullanılmış üzerinde leke veya kir bulunmayan çamaşırlarınız için koku giderme amacıyla tazeleme programı bulunmaktadır. Bir de pamuklu çamaşırları az enerji tüketerek sessizce yıkamak için özel Gece prgoramı bulunmaktadır.

ARÇELİK?TEN BİR İLK DAHA: ÇAMAŞIRI TANIYAN TEKNOLOJİ, AUTOLOGİC ÇAMAŞIR MAKİNESİ
 
Şu anki makinem Vestel nefret ettim dün Bosch tan yeni makine aldım.Şu anda çok güzel indirimli kampanyalar var bilgilerinize
 
cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler..bugün aldığım binbir hevesle denediğim ne amaçla üretildiğini hala anlayamadığım arçelik buharika'dan sonra arçeliğin herhangi bir şeyini almamaya karar verdim.bosch 8kg mı 7 kg mı ona karar vermeye çalışıyorum.tekrar teşekkürler..
 
Bosch'ta bu ara kapmanya varmış geçen gördüm çamaşır makinesi alana da kurutma makinesi %50 indirimliymiş.yerimseniben
 
Bosch'ta bu ara kapmanya varmış geçen gördüm çamaşır makinesi alana da kurutma makinesi %50 indirimliymiş.yerimseniben

Yüzde elli indirim kampanyası tamamen çarpıtılmış, normal fiyatı 1900 tl olan kurutma makinesinin liste fiyatını 3000 tl ye kadar yükseltmişler. Kampanya bitsin yine eski fiyatına döndürürler. Sanmayın yüzde elli ucuza alıcam..
 
arkadaşlar buzdolabından da memnun musunuz özellikle fırın ve ocaktan dün baktım arçelik modelleri daha çok hoşuma gitti.karar vermek çok zor yeni alıpta kullanan var mı ben yeni evleneceğim 8 kg çamaşır makinesi istiyorum ve buzdolabını da kgn 57p72 beğendim ne dersiniz
 
Bencede Bosch evimizde kullanılıyor ve bir hafta oldu çeyizim için aldık beyaz eşyalarımızı,8 kg kesinlikle tavsiyem yorgan battaniye tarzı şeyleri yıkıyabilmek için Bosch daha iyisi yok:1:
 
Bende sözlüyüm,beyaz eşyamı bosch almayı düşünüyorum.Yakın çevremde çok kullanan var ve hepsi memmun olumunekankayizsmile
 
Bende bütün beyaz eşyamı Bosch aldım memnunda kaldım sadece sizi bir konuda uyarmak isterim buzdolabımı 2 sene önce en son model çelik görünümlü modelini almıştım gri renkliler güzel görünüyor ama üflesen iz oluyor çok bıktım parmak değse sürekli iz oluyor sürekli özel yağıyla silmek gerekiyor yağıda 80 tl bayilerden alıyorsun.Bence çelik kasa sakın almayın.
 
arkadaşlar buzdolabından da memnun musunuz özellikle fırın ve ocaktan dün baktım arçelik modelleri daha çok hoşuma gitti.karar vermek çok zor yeni alıpta kullanan var mı ben yeni evleneceğim 8 kg çamaşır makinesi istiyorum ve buzdolabını da kgn 57p72 beğendim ne dersiniz

benim buzdolabim da belirttigin model sanirim en son modeliydi bu..Ben ondan da cok memnunum hic sesi cikmiyo,sessiz ve kullanimi cok rahat...
 
kesinlikle bosh al ben arçelik kullanıyorum hiç memnun değilim en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum şimdi birkaç taksitimiz var o bitsin hemen alıcam bende bosh düşünüyorum
 
benim makinem profio. yıkamasından memnumum fakat çok ses çıkartıyor ve sıkarken makine çok sallanıyor. bulaşık makinemde de aynı ses sorunu var. profilonun buzdolabından memnunum sadece. bosh ve siemens in devamı diye profilo almış eşim önceden. ama siemens gibi değil malesef
 
Benim bütün beyaz eşyalarım bosch -gri. Çok memnunum tavsiye ederim...
 
Back
X