Sizce hangi Seçenek ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.137
30.503
798
36
Merhaba herkese ,
Beni bilenler bilir. Bilmeyenler için de kısaca 29 yasındayım Evliyim özel sektörde çalışıyorum.ünv okudum. 7 sene önce bitti. Aklımda 2. Ünv olarak hukuk okumak var. Bu sene sınava gireceğim. Tam burslu olmasa da yarı burslu bir hukuk kazanırım diye düşünüyorum. ( tabi sadece tahmin benimkisi )
Evlenmeden evvel yaptığım küçük bi birikimim var. Onunla bir de üstüne kredi Çekerek yarı burslu bi özel okula mı gitsem diye düşünüyorum.
Bir yandan da neredeyse 30 yasındayım ona masraf edeceğim paraya biraz daha üstüne koyup bi de kredi çekip bir ev mi alsak diye düşünüyorum. Tabi ev almak daha maliyetli. Ama okul okursam da kendime yatırım yapmış olurum.
Zaten şu an kazanıp kazanmayacağım da muallakta ama önceden her ihtimali düşünüp plan yapmak istiyorum.
Ne önerirsiniz ?

Hukuk bu yaştan sonra zor olmaz mı? Okuması belki zor olmaz ama stajı vs zor olabilir.
Ben her zaman eğitimden yanayım. Eğer istiyorsanız okuyun bence.

Merhaba herkese ,
Beni bilenler bilir. Bilmeyenler için de kısaca 29 yasındayım Evliyim özel sektörde çalışıyorum.ünv okudum. 7 sene önce bitti. Aklımda 2. Ünv olarak hukuk okumak var. Bu sene sınava gireceğim. Tam burslu olmasa da yarı burslu bir hukuk kazanırım diye düşünüyorum. ( tabi sadece tahmin benimkisi )
Evlenmeden evvel yaptığım küçük bi birikimim var. Onunla bir de üstüne kredi Çekerek yarı burslu bi özel okula mı gitsem diye düşünüyorum.
Bir yandan da neredeyse 30 yasındayım ona masraf edeceğim paraya biraz daha üstüne koyup bi de kredi çekip bir ev mi alsak diye düşünüyorum. Tabi ev almak daha maliyetli. Ama okul okursam da kendime yatırım yapmış olurum.
Zaten şu an kazanıp kazanmayacağım da muallakta ama önceden her ihtimali düşünüp plan yapmak istiyorum.
Ne önerirsiniz ?
Kiracı oldugun surece boşa para ödiceksin...Egerki isinden ve konumundan memnunsan boyle kalsin.Hi hukuk hayalinse 2 yillik adalet yaz.Daha sonra DGS sınavı ile dikey gec yap daha az maliyetli

Hukuk bu yaştan sonra zor olmaz mı? Okuması belki zor olmaz ama stajı vs zor olabilir.
Ben her zaman eğitimden yanayım. Eğer istiyorsanız okuyun bence.
Yani yas olarak belki zor olabilir ama ünv de yüksek lisansta hukuk dersleri gördüm o Yüzden cesaretim var. Bilmiyorım iki Seçenek Arasında Kararsızım

Kiracı oldugun surece boşa para ödiceksin...Egerki isinden ve konumundan memnunsan boyle kalsin.Hi hukuk hayalinse 2 yillik adaler yaz.Daha sonra DGS sınavı ile dikey gec yap daha az maliyetli
Kiracı Değilim çok şükür kendi evimiz var. Birikim için ekstra kiraya vermeye bir ev daha mı diye düşündük.

Kiracı Değilim çok şükür kendi evimiz var. Birikim için ekstra kiraya vermeye bir ev daha mı diye düşündük.
2.eve karşıyım;) Bu hayata kredi ve borc odemeye gelmedik dimi.Araban yoksa araba al.Varsa modelini yukseltin.Yiyin icin gezin cocugunuza iyi bir egitim icin ufak yatirimlar yapın.Ama ev yuku agır.Ben odedigim icin biliorm.

Kendine yatırım yap,hayatın ne getireceğini bilemezsin. Tercih şansın olsun hangi iş çok kazandiracaksa onu yaparsın.
Günümüz ekonomik şartlarında ev almak delilik peşin para yoksa,ev kadar daha faiz ödemesi olur. 10 yılını ipotek altına alacağına 4 yıl dayan evi belki peşin alırsın.

2.eve karşıyım:KK66: Bu hayata kredi ve borc odemeye gelmedik dimi.Araban yoksa araba al.Varsa modelini yukseltin.Yiyin icin gezin cocugunuza iyi bir egitim icin ufak yatirimlar yapın.Ama ev yuku agır.Ben odedigim icin biliorm.
Çocuk yok henüz :)
Araba da iş yakın olduğu için ona gerek kalmıyor pek anca hafta sonu falan.

Kendine yatırım yap,hayatın ne getireceğini bilemezsin. Tercih şansın olsun hangi iş çok kazandiracaksa onu yaparsın.
Günümüz ekonomik şartlarında ev almak delilik peşin para yoksa,ev kadar daha faiz ödemesi olur. 10 yılını ipotek altına alacağına 4 yıl dayan evi belki peşin alırsın.
Zaten alsak bile alacağımız ev ucuz bir ev olur belki istanbul dışından olabilir ve evet uzun yıllar kredi ödemem gerekebilir.

Back
X