Sizce hangi Seçenek ?

Merhaba herkese ,
Beni bilenler bilir. Bilmeyenler için de kısaca 29 yasındayım Evliyim özel sektörde çalışıyorum.ünv okudum. 7 sene önce bitti. Aklımda 2. Ünv olarak hukuk okumak var. Bu sene sınava gireceğim. Tam burslu olmasa da yarı burslu bir hukuk kazanırım diye düşünüyorum. ( tabi sadece tahmin benimkisi )
Evlenmeden evvel yaptığım küçük bi birikimim var. Onunla bir de üstüne kredi Çekerek yarı burslu bi özel okula mı gitsem diye düşünüyorum.
Bir yandan da neredeyse 30 yasındayım ona masraf edeceğim paraya biraz daha üstüne koyup bi de kredi çekip bir ev mi alsak diye düşünüyorum. Tabi ev almak daha maliyetli. Ama okul okursam da kendime yatırım yapmış olurum.
Zaten şu an kazanıp kazanmayacağım da muallakta ama önceden her ihtimali düşünüp plan yapmak istiyorum.
Ne önerirsiniz ?
Tabiki hukuk okuyun kazanırsanız.Siz hukuku bitirin ne evler alırsınız

Ama işte herkes deli gözüyle bakıyor

İkinci üniversite okuyayım dedim girdim de okumaya başladım yarı yaşımda çocuklarla, senin ne işin var biz orayı kazanmak için neleri verirdik dediler hatta hocalar da aynı şeyi söyledi

KPSS kursuna gittim herkes özel avukat olmak için yırtınıyor, sen ne yapacaksın memur olup da dediler

40 ımdan sonra başka meslek edinmem zor

Hatta şirkette vs iş bulmam da sen patron olmaya alışmışsın yaşam düzenin kendine göre buralarda olmaz dediler kurumsal bir iki görüşmede

O nedenle dışarıdan cazip görünse de içeriden gerçekten değecek bir durum değil

Kesinlikle katılıyorum. Benzer seyler yazmaya gelmistim.
Hukuk disaridan cok cazip gözüküyor da içeriden hiç öyle değil.
Bir kere cok stresli bir meslek. Dikkat özen lazim. Yaptığın iş bazen herseyden önce geliyor.

Birde ozellere asla lafim yok cocugum olursa bilkentte okusun cok isterim mesela.
Ama gidip de her özel okulda hukuk okunmaz defne hanimcigim.
Paranizi boşuna akitmayin derim.

Çok güzel özetlemişsiniz. Dediginiz gibi biz başka mesleği bilmiyoruz ama kesinlikle hayallerin emeklerin karşılığı değil. Hele aileden dunyaya şanslı gelenlerden degilseniz.

Benim meslek deneyimim size göre çok çok kisa ama ben kamuda rahat ettim kafam rahat en azindan.

Bende kamuya geceyim dedim ama evlilik nedeniyle gecemiyorum.
Özellikle meslegin ilk yillari icin kamu bencede daha iyi..hayırlı olsun size:))))

Bende kamuya geceyim dedim ama evlilik nedeniyle gecemiyorum.
Özellikle meslegin ilk yillari icin kamu bencede daha iyi..hayırlı olsun size:))))
Açıkçası eldeki bir kus daldaki iki kuştan iyidir mantığıyla gectim. İmkaniniz olursa ders calisabilirseniz hiç düşünmeyin kamuya gecin. Ben şimdi bilkentte yuksek lisans yapmak için uğraşıyorum. Kendime yatirim anlaminda. Konu sahibi gibi ikinci uni okumayi ben de çok düşündüm sonra vazgeçtim onun icin harcayacagim enerjiyi gelişimime harcamaya karar verdim. Şimdi toefl çalışıyorum Türkiyede iki dili çok iyi bilen insan sayisi çok az ve bircok kapinin acilacagina inaniyorum. Bu yuzden kendimi dil egitime ve yuksek lisansa verdim.

Açıkçası eldeki bir kus daldaki iki kuştan iyidir mantığıyla gectim. İmkaniniz olursa ders calisabilirseniz hiç düşünmeyin kamuya gecin. Ben şimdi bilkentte yuksek lisans yapmak için uğraşıyorum. Kendime yatirim anlaminda. Konu sahibi gibi ikinci uni okumayi ben de çok düşündüm sonra vazgeçtim onun icin harcayacagim enerjiyi gelişimime harcamaya karar verdim. Şimdi toefl çalışıyorum Türkiyede iki dili çok iyi bilen insan sayisi çok az ve bircok kapinin acilacagina inaniyorum. Bu yuzden kendimi dil egitime ve yuksek lisansa verdim.

Cok guzel yapıyorsunuz valla. Tebrik ederim:)))

Bende yüksek lisans yapiyorum. Ben başka bir bölüm daha okumaya niyet ettim ama bitiremiycem galiba:))

Kpssden 89 aldim kamu avukatligi istiyordum ama yılın yarisinda yurtdisinda yasayacagimiz icin kamuya giremiyorum.

Küçük bi Şehirden 90-100 bin falan evet kirası da düşük olur :KK43:
Küçük bi şehirdeyim ama dexiğin paraya babam köydeki evini bile satmaz ki babam 2+1aldı yeni 150ye yani ucuz hayali kurma ayrıca kredilerin artık faizi yüksek hiç bida o topa girme madem bi evin var eğitim olabilir ilerde daha çok kazanırsın hem kiracıyla uğraşmak da var şahsen benim kiracı 5 aylık kira vermedi bide ampullerimi çalıp gecenin köründe taşınmış kaçmış haram olsun karnımdaki çocuğun hakkı da yani kredi kiracı ile uğraşacağına çocuk yok okuyabilirsin gez hayatın tadını çıkar kredi borç taksit derdiyle uğraşma ahhh ahhh hem çocuk hem borç taksit derken yaşlandım ben

Avukatlarda da benzer sıkıntılar varmış.
Bence okuyacaksan devlete git.
Avukat smmm fark etmeksizin işin oluru kendi ofisini açmak.
Sermaye ve 1 yıllık masraflarınız için harcayın paranızı.

Back
X