Sizce Hangisi ? Bi Fikir Lütfen...

_-CaNiMSiN-_

CaniM OğluM% KıZıM
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2013
1.860
1.231
198
Selam hanımlar, 2 gebeliğim 66 kilo ile hamile kaldım şuanda 76 kiloyum 10 kilo aldım ve 25+1 haftalık hamileyim... hem kilo verip hemde bebeği mi beslemek istiyorum, birinci sorum sizce bu mümkün mu mümkünse hangi diyeti yapmam lazim... karatay mantıklı geldi çünkü sağlıklı şeyler yeniyor ama kalori mi sayayım sizce yoksa karatay mi yapayım?

Ayrıca benim gibi diyet yapıp gebe olupta hem bebeği beslenen büyüyen hemde kilo veren oldu mu.?

Sizin sagliginiz acisindan kilo ile ilgili doktor bisey soylemediyse bence diyet gibi risklere girmeyin.

Diyet degil de saglikli beslenerek hamileligim boyunca 12 kilo aldim, dogumdan ciktigimda hamilelik oncesi kiloma donmustum bile

Bunun için diyetisyene gidin. Normal bir durumda yaptığınız diyetler şimdi kötü sonuçlar getirebilir. Ne olur kafanıza göre iş yapmayın.

Kendi dr da çok kilo almamaya çalış dedi... bilmiyorum aldığım bu.kiloları da vermek istiyorum doğum yapmadan ?

Kendi dr da çok kilo almamaya çalış dedi... bilmiyorum aldığım bu.kiloları da vermek istiyorum doğum yapmadan ?
Herkes gayet normal cevap verince ben yanlış anladım sandım ama yok sen bildiğin doğurmadan kilo verme niyetindesin. Hiç mi karnındakine acımıyorsun, nasıl böyle birşey düşünebilirsin? Çok kafana takılıyosa bu haftaya kadar böyle yüksek bir kilo almayacaktın. Madem aldın doğumdan sonraya bırakacaksın.

Lütfen yanlış anlaşılmasın ben de cevap verdim ama diyet yap demedim, pasta börek şeker vs nin zaten bebeğe faydası yok, bende gebelik şekeri çıktı bunları kestim mesela, bol ev yoğurdu bol et balık bolca da fındık fıstık badem.çev yedim, sebze bir de

Hamileyken ille vericem demesi bana da garip geldi, madem öyle ideal kiloya inip öyle hamile kalsaydı

İnsanlar böyle bir şeye ihtimal vermediği için böyle cevaplar geldi bence. Ben de başta anlayamadım. Bu haftaya kadar kilo almasaydı da birşey olmazdı. Ama bu haftalardan itibaren bebek büyük bir hızla kilo almaya başlıyor ve diyet çok çok tehlikeli.
Mesela ben de normal kilomun üzerinde hamile kaldım. Fazla almak istemediğimden özellikle ilk 3 ay dikkatli beslenip daha sonraki aylar da kontrollü kilo alma niyetindeyim. Özellikle dediğin gibi hamur işlerinden uzak durmaya çalışıyorum. Kendime değil bebeğe alacak şekilde ayarlamak istiyorum. Ama kişinin kendi dikkatsizliğinden kaynaklanan kiloları bebeğin sağlığını riske atarak vermeye çalışmak olacak iş değil.

Mesala neler yiyip içtiniz ornek verebilir misiniz?
Elbette
Sabahlari en az bir yumurta
Beyaz peynir
Tereyagi bal kaymak
Fazla pismis sucuk
Domates salatalik yesil biber
Cok az ekmek

Oglende mutlaka et veya tavuk
Yaninda makarna
Ekmek yok
Yogurt

Aksamlari yine mutlaka et veya tavuk
Bol yesil salata
Pilav veya makarna
Yogurt
Ekmek yok

Ara ogunlerde kuru kayisi, tahin pekmez, kuru incir, tuzsuz badem, antep fistigi, beyaz leblebi

Yatmadan once sut ve meyve haric aksam 7den sonra asla yemek yemedim geceleri uyanip yemedim, bol su ictim sadece
Balik son ay yiyebildim sadece tiksindigim icin

Benim doktorum da 10 kilodan fazla almamalisin diye sinir koymustu ve diyet listemi kendisi vermisti ona uymaya calistim, diyet dedigim de protein agirlikli beslenme, seker un tuz yasak o kadardi, ben tiroid sorunum oldugundan tuz da tuketmistim ama az miktardaydi, neyse ki sadece 12 kilo aldim, bebegim 3,450kg dogmustu

Diyet degil de saglikli beslenerek hamileligim boyunca 12 kilo aldim, dogumdan ciktigimda hamilelik oncesi kiloma donmustum bile
Yüksek kiloyla başlanmış hamileliklere 12 kilo bile fazla. Doktorlar da bu tür hamilelere 7-9 kiloyu yeterli buluyor. Zaten doğumdan sonra eski kiloya dönülmüş oluyor ve kişi kilo vermek istiyorsa emzirme döneminde rahatlıkla veriyor.

Evet ben de emzirerek baya kilo verdim, yiksek kiloyla da hamile kalmistim korkuyordum ya boyle kairsam diye :) sukur kalmadim

Sevgili konu sahibi,

mümkün oldugunca az ekmek, pirinc, makarna yiyip bunun yerine tam tahilli iki dilim ekmek, patates gibi sebzeler yiyin.bol bol kurubaklagiller hem tok tutar hem de saglikli karbondidrat icerir.
Bol bol az yagli süt, yogurt ve peynir tüketin.peynir cig sütten olmazsa iyi olur.mümkünse tavuktan uzak durun.bol hormonlu tavuk yarardan ziyade zararlidir.imkaniniz varsa bol bol ucuz balik tüketin.
Sebzeyi meyveden daha cok yiyin.Özellikle kökü sebzeler kirmizi pancar , havuc , yer elmasi karni tok tutar ve cok faydali.
Günde bir avuc findik,fistik, ceviz yiyin.

Her seyden ölcülü yiyip karbonhidrati azaltirsaniz cok kilo almazsiniz.Bir de bol su tüketin.Bitki caylarina dikkat edin.Bazilari zararli olabilir.Papatya , zencefil gibi caylar her daim icilebilir.

Saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.

Bana doktorum 10 kilodan fazla aldığın her kilo kalır dedi cidden öyle oldu 13 kilo aldım 3 kiloşu kaldı, ama ben planlı gebelik yaşadım ideal kilomun altındaydım

Diyet ya da hamileyken kilo vermeye çalışma akıl işi değil, kimileri istemsiz kilo veriyo kusmalardan dolayi,onlar hariç tabiki,emzirirken zaten kilo veriyorum lohusalar,kanaması vs derken kilo kalmıyor abartı kilo almayanlarda

İlk gebeliğim de preeklemsi olduğum için dr lar kilo almaman gerekiyor dedi zaten bastan beri de dikkat ettim yalniz son 1.5 ayda kilo aldim. Ben tanışmak istedim boyle aşağılar gibi cvp lar hoş değil yine de ilgin için saol

Bende diyetten kastim hic bisey yememek değil öyle olsa mesala karatay mi yapsam vs demezdim ki cnm... 63 kiloya inmiştim zaten gebelik öncesi 3 kilo aldım sonra da hamilelik.oldu iste ve dediğim gibi son 1.5 ayda aldım çoğunu bu anda iştahım arttı...

Ben bebeği mi riske atmak istemedim zaten dikkat ettiyseniz bebeğim beslenerek boyle bisey olabilir mi diye bi soru sordum ... ama sanki illa diyet yapicam vs gibi biseyler demisim gibi herkes direk bi aşağılama pozisyonuna geçmiş yalnis anlattım galiba mi anlamadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…