Sizce Hangisi ? Bi Fikir Lütfen...

Tsk ederim cnm ...

İlk gebeliğim se bende 75 kiloyla hamile kalmıştım ve preeklemsi ödemi artı kilolar 100 kilo ile doğuma gittim daha sonra 85 kilo ile kaldım ve sonra 63 kiloya kdr düştüm... bunda ayni hatayı yapmak istemedim ve ilk baslarda çok dikkat ettim geç saatte yemek yemem zaten reflu den dolayı en son aksam 7 de yerim, ama son 1.5 ayda iştah patlaması yaşadım kendime çok kızdım çok

Doktor size diabet, hamilelik diabeti vb sebeplerden diyet vermediyse, dengeli beslenin dogumdan sonra yaparsiniz ne yapacaksaniz, oyle hamile kadin kafasina gore diyet yapamaz yani.
Ama herkesin bildigi muhtemelen doktorunuzunda tavsiye edecegi seyler, seker katkili meyve sulari , kola vb seyler icmeyin, midenizi baklavalarla kizartmalarla borekler le yagli pohacalarla doldurmayin.. Bunlari sanirim herkesin bildigi duydugu seyler ama onun disinda kilo vermek icin hamilelikte dusuk kalorili beslenmek helede doktor kontrolunde olmadan kafasina gore yapmak bence cok tehlikeli..

Bence kilo verme ama kilo almamaya çalış yani alırsan da az al sabah kahvaltıda ekmek ye öğlen ve akşam yeme
sebze ve et tüket meyveni de ye
sadece hamur işlerinden uzak dursan bile fayda faydadır.
ayrıca emzirme acayip kilo verdiriyor ben emzirerek eski kilomdan 5 kilo daha fazla vermiştim.
Emzirmeyi bırakınca kilo aldım yine, emzirmeyi bırakınca dikkat etmek lazım.

Doktor size diabet, hamilelik diabeti vb sebeplerden diyet vermediyse, dengeli beslenin dogumdan sonra yaparsiniz ne yapacaksaniz, oyle hamile kadin kafasina gore diyet yapamaz yani.

Diyabet yok sadece ilkin se preeklemsi olduğum için bun da da arada tansiyon oynadığı için demişti. bundan sonra sağlıklı beslenerek aldığım kiloları doğum sonrasına bırakıcam... zamanın da biraz boğazımı tutsaymışım

Dikkate alicam cnm çok tsk.ederim...
Ayrıca diğer arkadaşlara da tsk ederim herkesin dedigini dikkate alicam.

Sakin kendini ac birakcak diyetler falan yapma. 2bucuk ogunlu karatay beslenmesi yap. Hem zorlanmamis olursun hem bebegin cok saglikli dogmus olur hem de ekstradan kilo vermis olursun. Karatay beslenmesiyle kilo vermis bi ablam hamileliginde de devam ettirdi 8 kilo kadar bi sey aldi ve bebek nur topu gibi. Seker yok ekmek yok bol zeytinyagi tereyag ceviz saglikli her sey var daha ne olsun

Anlattiginiz beslenme karatay beslenmesi zaten

Onu dedim bende, diyet demek pek doğru değil,çünkü diyet genelde belli dönemlerde yapılır kilo verirsin bırakırsın falan, kibrit kutusu kadar peynir bilmem kaç tane zeytin vs dir diyet ama Karatay ömürlük bir beslenme prensibi

Ne güzel yaa herkes 10-12 arası kilo almış, nasıl başardiniz, tebrik ederim hepinizi
25 kilo aldım ben

Konu Sahibi sadece hamur işi Kızartma ve şeker, tatlı gibi şeylerden uzak dursan yeter.
Asitli ve şekerli meyve sularını da içme.

Ekmek seker vs. yeme, sirf bebek icin faydali olan kuruyemis, meyve, et, balik vs. yersen hem gereksiz bebege faydasi olmayan kilolari almamis hem de bebegi iyi beslemis olursun.

Mesela benim de istah sorunum var bir hamileye gore cok zayifim. Ama ekmek seker fazla tuketmiyorum onun yerine midemi ceviz kuru incir vs. seylerle dolduruyorum. Hala zayifim ama bebegimin gelisimi cok iyi. Normal kilosunun da 200 gr kadar ustunde. Yani cok yemekle degil de nitelikli yiyeceklerle buyuyor bebek. Bu gereksiz yiyeceklerden kismanin bir zarari olacagina inanmiyorum. Ancak vitaminini ve yararli gidalar almayi ihmal etmemelisin.

Aynen canim karatay tam bir dogal yasam beslenmesi ya zararli her sey yasak yararli her sey serbest. Bence her insan normalde boyle beslenmiyorsa bile hamilelikte bebegin sagligi icin karatay beslenmesi yapmali

Tsk ederim cnm çok saol

Estağfirullah.. Aşağılamak gibi bir niyetim yok. Sadece hamilelikte, hele ki bu dönemde kilo vermek istediğini duyunca şaşkınlığımı gizleyemedim.
Şimdiye kadar dikkat etseydin hiç almayabilirdin ama olan olmuş. Bundan sonra sağlıklı beslenerek fazla kilo almayı engelleyebilirsin. Kilo vermeyi aklından çıkar şimdilik. Sadece bebeğini beslerken, yağlı, unlu, şekerli şeylerden uzak durmaya çalış. Yediğin bebeğe gitmiş olur. Kilo verme işini doğumdan sonra hallerdersin. Emzirme döneminde diyetsiz, sadece dikkat ederek bile çok güzel kilo veriliyor.

Tamam cnm dikkat edicem herkesin dediğine sağlıklı beslenicem ve hava güzel oldukça yürüyüş yapicam... bu arada senin de gebeliğin hayırlı olsun... :)

kilo vermek için değil sağlıklı almak için diyetisyene gidin

ama öyle klasik diyetler olmaz size

ayrıca da madem diyet yapacak dirayetiniz var şimdi sağlıklı beslenin doğumdan emzirmeden sonra yapın diyeti

ben hiç duymadım ayrıca son ayrlarda büyüme hormonu daha çok salgılanır yani illa ki bebek de siz de biraz kilo alır ve su toplasınız sadece bir doktor konrtolünde gidin doğumdan sonra bir kısmı gider sonrasını da karatayla falan verirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…