Sizce hangisi haklı???

sasiba

Bir yanımız yaprak döker, bir yanımız bahar bahçe…
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2017
1.146
1.027
83
Kızlar babamın hasta olduğunu bilen arkadaşlar bilir. Geçen hafta babam vefat etti. Mevlid yaptık, görümcem ve teyzemin kızı da geldi. Geçmişten bir husumetleri vardı. Neyse babamgilin koridor hem dar hemde çok gelen giden oluyordu ve iş için geçmek zorundaydık. Eltim ve kaynanam geldi, görümcem de koridorda sarıldı. Kuzenimi iterek, oda biraz yavaş demiş. Görümcem de ağzına geleni saydı. Kuzenim koluma girdi eniştem için susuyorum dedi. Kuzenimin 12 yıldır çocuğu olmuyor çok uğraştılar. Görümcem herkesin içinde bir kaç kere Allah bilerek çocuk vermiyor diye bağırdı. O yine sustu, odaya gitti ağladı. Sonra kuzenimin görümcesi ve teyzem öğrendi bunu. Teyzemde ağladı. Gorumcemi çağırmış diğer odaya yaptığın ayıp değil mi. Verende Allah alan da Allah demiş. Görümcem tabi inkâr etmiş biz kulagimizla duyduk. Daha sonra bunlar bağırınca kuzenim yatak odasından çıktığı gibi gorumceme tokat attı. Tabi olay çıktı. Gorumcemi kuzenimin görümcesi kovdu. Benim gorumcemde bana bağırıyor beni kovdular sen beni tutmadın. Ayıp ettiniz diye. Hâlbuki çıktığında içeri gir dedik. Kendi bağırdı çağırdı gitti. Sizce ne yapmalıyım?

Kızlar babamın hasta olduğunu bilen arkadaşlar bilir. Geçen hafta babam vefat etti. Mevlid yaptık, görümcem ve teyzemin kızı da geldi. Geçmişten bir husumetleri vardı. Neyse babamgilin koridor hem dar hemde çok gelen giden oluyordu ve iş için geçmek zorundaydık. Eltim ve kaynanam geldi, görümcem de koridorda sarıldı. Kuzenimi iterek, oda biraz yavaş demiş. Görümcem de ağzına geleni saydı. Kuzenim koluma girdi eniştem için susuyorum dedi. Kuzenimin 12 yıldır çocuğu olmuyor çok uğraştılar. Görümcem herkesin içinde bir kaç kere Allah bilerek çocuk vermiyor diye bağırdı. O yine sustu, odaya gitti ağladı. Sonra kuzenimin görümcesi ve teyzem öğrendi bunu. Teyzemde ağladı. Gorumcemi çağırmış diğer odaya yaptığın ayıp değil mi. Verende Allah alan da Allah demiş. Görümcem tabi inkâr etmiş biz kulagimizla duyduk. Daha sonra bunlar bağırınca kuzenim yatak odasından çıktığı gibi gorumceme tokat attı. Tabi olay çıktı. Gorumcemi kuzenimin görümcesi kovdu. Benim gorumcemde bana bağırıyor beni kovdular sen beni tutmadın. Ayıp ettiniz diye. Hâlbuki çıktığında içeri gir dedik. Kendi bağırdı çağırdı gitti. Sizce ne yapmalıyım?
Hiçbirşey yapma hepsi birbirinden rezil! Cenaze evine ego tatmin etmeye gelmiş ayarsızlar! Ne dertleri varsa buluşsunlar bi parkta seviyelerine uygun pataklayacaklar mı saç mı yolacaklar ne halt edeceklerse etsinler!

Ben olsam görümceme abla kusura bakma ama benim babam öldü babam!! derdim. Kozunuzu kendiniz paylaşın!

Hiçbi şey yapmayın.. acılı zamanınızda şu yaptıkları terbiyesizliğe bakın. Sizin acınız var kuzeninizin de öyle.. görümcenizin biraz daha anlayışlı olması gerekirdi. Kuzenin yavaş dediğinde ay kusura bakma bilerek yapmadım dese kuzenin belki önemli değil der geçerdi.

Ne kadar ayıp ya cenazede olan şeylere bak tövbe yarabbim.. bel altı vurmuş bi de görümceniz.. gerçi kuzeniniz de tokatı basmış ama ne diyim ki ben bu durumda görümceme az dilini tutsaydın bunlar olmazdı.. hem en acı günümde bana yaptığınıza bakın. Asıl ben size kırgınım.. bu halimle bi de sizle uğraşamam der geçerdim. Çok sinir oldum ya terbiyesizler..

Eğer böyle bir günde bile kavga ediyorlarsa hepsinin canı cehenneme !!!

Bu arada başınız sağolsun.. Allah babacığınızın mekanını cennet eylesin inşallah.. sizlere dayanma gücü versin..

Babanız vefat etmiş, başınız sağolsun. Bundan daha önemli bir şey olabilir mi? Bırakın kim naparsa yapsın

Kusura bakma ama benim babam ölse ve cenazesinde iki ayarsız kavga etse ikisini de kolundan tuttuğum gibi kapı dışarı ederim. Buraya konu açacak kadar düşünmem bile bu konu üstüne. Babamın acısı varken dünya yansa umrumda olmaz zira.

Konuya gelecek olursak, ikisi de haksız ama görümcen daha da haksız. Sana bi şey derlerse "benim babam ölmüş siz bana destek olacağınıza saçma sapan hareketlere girdiniz, ne senden ne de kuzenimden bu konuyu duymak istemiyorum, kötü günümde bunu yapan insanlarla da eskisi gibi olabileceğimi zannetmiyorum, bi süre görüşmesek iyi olur" der görüşmezdim.

Not: kuzeninizi olmayan çocuğundan vurmakta nasıl bi alçaklık. bu bile görüşmemek için yeterli bi sebep.

Allah sabır versin mekanı cennet olsun benim acım bana yeter sizinle uğraşamam diyebilesin

Geçen hafta baban öldü sen görümcenin kuzeninin derdine mi düştün. Sanane onlardan şimdi. ne haliniz varsa görün de kendi acına bak sen. Onlar ilginç sen onlardan daha ilginç
Canım resmen sınırı küpü oldum. Bütün millet cenazeyi bıraktı bunun dedikodu şunu yapıyor. Yerimde olmadığın için anliyamazsin

Hepinize teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Herkes kendini haklı çıkarmaya çalışıyor sıkıldım artık. Derdim yetmezmiş gibi

öncelikle başınız sağolsun.
benim babam vefat edeli 1 hafta olacak, kim olursa olsun 2 hadsiz cenaze evinde birbirine girip olay çıkaracak tuttuğum gibi kolundan atarım ikisini de dışarı.
susmak sabretmek zorunda değilsin. herkes terbiyesizin takınmak zorunda. konu açılırsa bundan sonda tavrını net koy. baban ölmüş kolay değil insanların saygıyı öğrenmesi lazım.

Back
X