Sizce hangisi?

Amaki hayal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2017
455
395
103
Hayirli sabahlar arkadaslar. Icinden cikamadigim bi ev mevzusu var ve size danismak istedim.
Bu haziran ayinda il disi tayin istedim ve cok sukur istedigim sehirde istedigim okul geldi. Evliyim ve esimle birlikte aileminde oldugu bu sehre tasiniyoruz fakat icinden cikamadigimiz bi sorun var.
Okul merkeze biraz uzakta ve ben okula yakin bir ev olsun istedim biraz aradiktan sonra yakinlarda bi ev bulduk otobusle okula 5 dk mesafede. Ev biraz eski 4. Katta asansoru yok ama ben asansoru pek kullanan biri degilim zaten olsada binmiyorum sorun etmedim. Mutfak dolaplari da cok eski eger tutarsak boyayacaz. Giriste bi portmanto var onuda boyamak istiyorum. Kapilar ve duvarlarda boyancak tabiki balkona cam taktirmak ve kuvetin ustteki cam kabinide degistirmek istiyorum yani masrafli bi ev ama ote yandan cok genis esyalarimi rqhatca alir fazladan bi odasi var cocuk olursa ilerde sorun yasamayiz manzarasi cok guzel denizi goruyor. Saklama alanlari cok fazla depo yada yukluk olarak kullanilabilecek iki genis alan var ve benim icin en onemlisi okula yakin. Kirasida uygun malesef baska da yakinlarda ev yok kac gubdur bakiyoruz bi tane bile duzgun icine girilecek bi daire bulamadik. Evin durumu bu sekilde ev sahibiyle gorustugumuzde kendi evine kalici olarak yaptiracagimiz hicbiseyin masrafina karismiyor kendi cebimizden vermemizi istiyor. Esim sinirlendi bu duruma baska ev arayisina girdik okula cok uzak iki otobus mesafede evlere bile baktik icime sinen bi ev bulamadik olan daireler hem okula baya uzak hem kucuk hemde kiralar resmen ucmus.
Simdi.size sorum şu. Siz olsaniz masraflida olsa okula yakin olan evi mi tercih edersiniz yoksa uzak olan baska ev arayislarina mi girersiniz? Bu arada girdigimiz bi evde en az 4 5 yil oturmayi planliyoruz. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Sevgiler:KK200:

Ben yerinizde olsam okula yakın olan evi tercih ederdim hem kirasıda uygunmuş. Ev sahibi yapacağınız masrafa karışmasa bile yapacağınız masraf anladığım kadarıyla boya ve badana. 4-5 yılda oturmayı düşünüyorsunuz. Sizede en fazla 500-600 küsüre mal olur gibi geliyor. Kendiniz boyarsanız maliyet baya düşer 200 e halledersiniz. 1 kere bu parayı verip ucuz kirası olan evde oturmak varken bakımlı eve her ay neredeyse +300-400 tl fazladan kira ödemek mantıksız bence 4-5 yıl oturacaksanız. Ayrıyetten okulunuzada uzak. Bence o eve bakım yapıp okula yakınlığının ve manzarasının tadını çıkarın...

Hayirli sabahlar arkadaslar. Icinden cikamadigim bi ev mevzusu var ve size danismak istedim.
Bu haziran ayinda il disi tayin istedim ve cok sukur istedigim sehirde istedigim okul geldi. Evliyim ve esimle birlikte aileminde oldugu bu sehre tasiniyoruz fakat icinden cikamadigimiz bi sorun var.
Okul merkeze biraz uzakta ve ben okula yakin bir ev olsun istedim biraz aradiktan sonra yakinlarda bi ev bulduk otobusle okula 5 dk mesafede. Ev biraz eski 4. Katta asansoru yok ama ben asansoru pek kullanan biri degilim zaten olsada binmiyorum sorun etmedim. Mutfak dolaplari da cok eski eger tutarsak boyayacaz. Giriste bi portmanto var onuda boyamak istiyorum. Kapilar ve duvarlarda boyancak tabiki balkona cam taktirmak ve kuvetin ustteki cam kabinide degistirmek istiyorum yani masrafli bi ev ama ote yandan cok genis esyalarimi rqhatca alir fazladan bi odasi var cocuk olursa ilerde sorun yasamayiz manzarasi cok guzel denizi goruyor. Saklama alanlari cok fazla depo yada yukluk olarak kullanilabilecek iki genis alan var ve benim icin en onemlisi okula yakin. Kirasida uygun malesef baska da yakinlarda ev yok kac gubdur bakiyoruz bi tane bile duzgun icine girilecek bi daire bulamadik. Evin durumu bu sekilde ev sahibiyle gorustugumuzde kendi evine kalici olarak yaptiracagimiz hicbiseyin masrafina karismiyor kendi cebimizden vermemizi istiyor. Esim sinirlendi bu duruma baska ev arayisina girdik okula cok uzak iki otobus mesafede evlere bile baktik icime sinen bi ev bulamadik olan daireler hem okula baya uzak hem kucuk hemde kiralar resmen ucmus.
Simdi.size sorum şu. Siz olsaniz masraflida olsa okula yakin olan evi mi tercih edersiniz yoksa uzak olan baska ev arayislarina mi girersiniz? Bu arada girdigimiz bi evde en az 4 5 yil oturmayi planliyoruz. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Sevgiler:KK200:
Mutfağı sadece boyayacaksanız çok masraf çıkmaz ki. 5 yıl da yol masrafı bile daha çok tutar. Hem isterseniz dolapları kaplatadabilirsiniz.

Boya badana masrafi cok abarti degil sanki. Ekstra olarak duskabini degistirmek istemeniz de cok normal. Bana yakin olan mantikli geldi. Gule gule oturun:)

bende olsam o evi tutardim ztn baska ev tutsaniz hem ev kirasi hem otobus parasi verceksnz onu birkereye mahsuz verceksz mantikli olan bu yol bnce

Duşakabin ve cam balkonu ev sahibinin üstlenmesi lazım. Buna ikna etmeye çalışsanız.
Cam balkon hele baya masraflı.
Badana boya kolay iş.
Ama asansörsüz oluşu da ilerleyen zamanda sizi zora sokabilir.
Büyük alışverişlerde taşıması, bebek olunca taşıması zor olabilir. Benim için zor yani.

Ama tabii yakın ev seçmek mantıklı.
Belki biraz daha soruştursanız başka bir ev denk gelebilir.

Ev sahibi sıkıntı çıkarıp 2 sene sonra çıkın der mi?
Ayrıca bebek olursa çalışmaya devam edecek misiniz? Bebeğe kim bakacak? Anne/kv asansörsüz binaya her gün gelip torun bakar mı? Siz mi her sabah 4 kat merdiveni bebekle inip bebeği bırakacaksınız? Yoksa 2 yıl ücretsiz izin mi alacaksınız? Sonrası?

Hangi şehir olduğu önemli. Tek otobüsle 2 otobüsün aylık fiyat farkı ne kadar? Merkezdeki evlerle bu evin kirası arasındaki fark ne kadar?

Yasalar gereği masrafları ev sahibinin karşılaması gerekiyor diye biliyorum.

Asansörü olsa tamam derdim boya badana hallolur ama asansör çok önemli. Hastalığı var, eşya taşıması var, market, pazar alışverişi var. Arkadaşım lojmanda asansörsüz 4.katta oturuyordu. Doğumdan sonra evine çıkamadı 2. Kattaki komşusu halini görünce bir gece misafir etmişti kızı eşini ve bebeğini.
Henüz vakit çok ev bakmaya devam edin yakınlardan bence

Evin avantajlari cok.
Badana, boya fazla tutmaz. Duş kabin ve balkon biraz pahaliya gelebilir ama diğer evlerin kiralari daha yüksek oldugu icin kesin 1-2 sene icinde amortize olur.
İşinize yakin olmasi zaten en büyük avantaj...ben hergün 2 saat yol çekiyorum...resmen hayatdan soğudum. Sakin uzak yere taşınmayın

Asansor olmamasi kötü. Cocuk falan olursa inmek cikmak zor olur bebek arabasiyla. Kendi eviniz de degil cok masraf yapmayin

Ben yerinizde olsam okula yakın olan evi tercih ederdim hem kirasıda uygunmuş. Ev sahibi yapacağınız masrafa karışmasa bile yapacağınız masraf anladığım kadarıyla boya ve badana. 4-5 yılda oturmayı düşünüyorsunuz. Sizede en fazla 500-600 küsüre mal olur gibi geliyor. Kendiniz boyarsanız maliyet baya düşer 200 e halledersiniz. 1 kere bu parayı verip ucuz kirası olan evde oturmak varken bakımlı eve her ay neredeyse +300-400 tl fazladan kira ödemek mantıksız bence 4-5 yıl oturacaksanız. Ayrıyetten okulunuzada uzak. Bence o eve bakım yapıp okula yakınlığının ve manzarasının tadını çıkarın...
Sadece boya badana olsa zaten masraf bile degil kuvetin cam kabinini degistirmek ve cam balkon yaptirmak istiyoruz birde ve ev sahibi bunlari karsilasin yada en azindan yarisini versin istiyoruz ama yanasmiyor.

Yasalar gereği masrafları ev sahibinin karşılaması gerekiyor diye biliyorum.

Mecburi masrafları evet. Keyfi masrafları hayır.

Kiracım bana kalkıp ben eve jakuzi yaptıracağım derse neden ben ödeyeyim?

Ayrıca kira kontratında madde olmalı. Kiracı ev sahibinin onayını almadan evde tadilat yapamaz diye. Yoksa herkes herşeyi değiştirip ev sahibine öde der.

Ha kombi bozulur, o mecburi masraftır. Ayrı.

Mutfağı sadece boyayacaksanız çok masraf çıkmaz ki. 5 yıl da yol masrafı bile daha çok tutar. Hem isterseniz dolapları kaplatadabilirsiniz.
Sadece mutfagi boyamicaz ayrica boya yi zaten tamamen kendimiz karsiliyoruz kuvetin cam kabiniyle cam balkonun yarisini ev sahibi karsilasin istiyoruz ama yanasmiyor.

Sadece boya badana olsa zaten masraf bile degil kuvetin cam kabinini degistirmek ve cam balkon yaptirmak istiyoruz birde ve ev sahibi bunlari karsilasin yada en azindan yarisini versin istiyoruz ama yanasmiyor.

Yani bu dedikleriniz sanki biraz lükse giriyor gibi geldi bana ben ev sahibi olsam ve bunu karşılayacak bütçem olmasa bende kabul etmezdim. E sizinde kendi eviniz değilki bedavaya o kadar şey yapasınız. Bence en azından cam balkondan vazgeçin. Ve küvetin kabinini cam yerine mika tercih edin bence. Daha geçen burada konu açtılar duşakabin camının aniden patlaması tuz buz olması ile ilgili.

ev sahibi cam balkon yaptırmak zorunda degilki bende olsam yanaşmam badana masrafı çok tutmaz. ama 4 kat asansörsüz zor az yaşadım biliyorum. hele hele hamilelik yeni bir düşünceniz varsa uzak durun. yoksa gene idare edilebilir kirası uygun okula yakınmış sonuçta

Ayrıca kira kontratında madde olmalı. Kiracı ev sahibinin onayını almadan evde tadilat yapamaz diye. Yoksa herkes herşeyi değiştirip ev sahibine öde der.

Evet bi yonden adama da hak veriyorum adam balkonu boyle kalsin kuvetin kabini kuflu paslida olsa kullanilir diyo ama benim icime sinmiyor bende masraflari biz karsilayalim zaten bikac yilda yol parasi kira vs ayni masrafa denk gelicek diyorum.

Tabi canım keyfi olanları ev sahibinin ödemesine bende karşıyım

Sadece mutfagi boyamicaz ayrica boya yi zaten tamamen kendimiz karsiliyoruz kuvetin cam kabiniyle cam balkonun yarisini ev sahibi karsilasin istiyoruz ama yanasmiyor.

Cam balkonu karşılamaması normal.
Siz kapalı balkon seviyorsunuz.
Sonraki tutacak olan balkon kapanır mı diye düşünüyor..
Bu olmazsa olmaz bir şey değil ki, sizin kişisel tercihiniz.
Adam neden bunu cebinden ödesin?

Back
X