Sizce? Ilımlı olmak mi ,nezaketsiz olmak mi?

Bir iki Dort

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
406
290
18
Size danismak istedigim bir konu var.Dogru davranisi sergilemek istiyorum,ileride pisman olmamak icin .
Kisaca uzatmadan dogrudan olayi anlatayim size:
Anne ve babam bosanma asamasina geldi.Cok buyuk bir kavga oldu.ben bu yuzden ailemin yanina geldim.Perisan oldum.ikisi de ellili yaslarda.Bu yastan sonra bosanmalarini istemiyorum,ayri daha mutlu olacaklarina da inanmiyorum. Bu nedenle babami bosanmaktan vazgecirmek icin elimden geleni yaptim.ikisi de hatali ve anlasamiyorlardi.
Ben babami iknaya calsiirken ,halamin babama " ben sonuna kadar arkandayim, bosanmak istiyorsan bosan!"dedigini ogrendim.bunu babam kendisi ovunerek soyledi.annemin ailesinden ise ne beni ne babami ne de kardesimi arayan uzulmeyin cocuklar diyen olmadi. Baristirmak isteyen olmadi.. Bu sefer durumu herkes biliyordu ve ben kardesleri olarak , ana ve babami uzlastirmalarini istedim. Asla birsey yapmadilar.Dayilarimdan bri brni aradi, ben yalniz olmadigimizi dusunup teselli yada bir adim beklerken babamin dusuncesini ogrenmemi istedi.ona gore biz de birseyler yapalim vs.dedi.
Halami aradim,o gun telefonlarimi acmadi.
Bosansalar her iki taraf memnun olacakti!
Sonuc olarak , anne ve babam bosanmadilar babam annemin gonlunu aldi,annem de babamla arasini duzeltmeye calisti.
Ben zaten iki tarafi da sevmiyorum.saygisiz ,gecimsiz buluyorum.ama hep gorusuyordum uzerime duseni yapayim diyordum.
Ben artik benu aradiklarinda acmamayi da dusunuyorum.
Erkek arkadasim da oyle yapma diyor.
Anne ve babam da beni suclu ve saygisiz buluyor boyle yapacak olsam.
Sizce napayim.?hersey yolundaymis gibi yapmacik mi davranayim,birsey demeyeyim mi,yoksa ilimli ve iyi olmaya devam mi edeyim.?
Yani onlar gibi iki yuzlu mu davranayim.

Ilımlı ve iyi olmak iki yüzlülük değildir. Mesafe koyup kendi ruh sağlığını düşünmekte nezaketsizlik değildir. Siz ikisininide aynı anda yapabilirsiniz. Özetle sizi kendi mutsuzluklar ona arabulucu gibi çekmeye çalışan ebeveynlerinize mesafeli olup nezaketsizlik yapmadan yorumsuz kalarak ve kararı olgun iki yetişkine bıraktığınızi her şekilde yanlarında olacağınızı belitebilirsiniz. Onların davranışlarını tasvip etmesenizde bunu onların yüzüne haykırmak size bir kazanım sağlamaz. Bu iki yüzlülük değildir...

Herkesi memnun edebileceğin doğru bir davranış yok. Eline fırsat geçmişken mesafeyi koy geç.

Anne babanız arayı düzeltmiş ama bu yaştan sonra ayrılmak falan demişsiniz buna katılmıyorum. Çok fazla insan 50-60 yaşlarında ikinciye evlenip ilk evliliklerinden daha mutlu bir hayat yaşıyorlar.

Akrabalardan hayır beklemek hata zaten.Alkış tutmuş halan nerdeyse.Boşver , hiç yüz göz olma.Karşılaşmıyorsanız aradıklarında yüzeysel konuş , bitsin gitsin.Şimşekleri üzerine çekme.Hem baksana annen baban bile öyle davranmanı istemiyormuş o kadar şeye rağmen.Kraldan çok kralcı olmaya gerek yok canım.Annen baban tavır almıyor , sen de üzme kendini.

Mesafe koy arkadaşım. O boşan boşan diyenler boşanma olunca yuzunuze bile bakmazlardi. Hele o hala. Sen boşan ben arkandayım diyor ya yalan. Boşansa siz arada kalacaktınız. Bizde de tam tersi oldu. Annemin tarafı boşan arkandayız dediler. Annem bizi terketti gitti. Sonra yüzüne bakmadılar. Babamın tarafı da halinize şükredin babanız sizi yurda vermedi. Sanki vermedi prensesler gibi yaşattı hep ezildik. Ya bırakın insanların evliliğine mudahele etmeyi. Oz akrabalarının yuvasına saygı duymayan insanlara sizde saygı duymayın.

Akraba tanımı bende şu şekilde : "Mutsuzlugumuzla mutlu olan,kan bağının verdiği gereksiz samimiyete dayanarak olumsuz her duruma balıklama atlayan insan topluluğu. "

Hak edene hakettiğini vereceksin vala akraba eş dost hiç takmam hakkımda istediği gibi düşünsünler o üzülmesin bu darılmasın aman kabalık olmasın diye geçmiyor hayat

Hala kavga sırasında fevri davranmış ama diğer akrabalara kızılacak bir durum yok bence. Hem boşanma kararında hem barışma kararında anneni desteklemişler. Bir kardeşten beklenilecek davranış budur bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…