Sizce işten ayrılsam yanlış mı yapmış olurum ?

İşten ister ayrılın ister işe devam edin, onu bilemem.

Ama yemek ve temizlik için kendinizi yormayın.

Eşiniz size yardım etmeyecek. Evin çoğu işini eşiniz yapacak. Hanımlar daha hassastır. Erkekler daha güçlüdür. İşlerin çoğunu elbette erkekler yapmalı.

Gebeymişsiniz hayırlı uğurlu olsun inşallah arkadaşım.

İnanın yaşadığım yer bunu kaldırmıyor evine gelen herşeyine laf eder yeri geliyo eşim bile sonra özür diliyo o zmn çalışmayan kadınlşa evlenseydin diyorum bana sağı solu diyor ablanda çalışıyo evi düzenli vs ama ablam 5 saat çalışıyo eve errken geliyo ayrıca hamile de değil

Başkalarına göre yaşamayı bırakmalısınız
Basit Bir cevabı var aslında kime ne? Eşinizde o evde yasiyor ve yardım etmeyecek üstüne düşeni yapacak beğenmiyorsa evlenmeyecekti.

Erkekler ev işinden ne kadar anlayıp yardımcı olabilir kısmına katılmıyorum. Benim eşim her şeyi yapıyor benim söylememe/göstermeme gerek yok. Çünkü evlilik böyle bir şey, erkeğe hizmet etmek , evi sırtlamak demek değil. Alelacele hamile kalmanız yersiz olmuş şu ortamda. Ben olsam işten çıkmazdım erkeğin eline bakmayı doğru bulmuyorum. Aynı şekilde bütün maddi yükün erkeğe yüklenmesini de doğru bulmuyorum . Eşinizin müşterek hayat kavramını anlaması gerekiyor ancak bunun için de sizin de bunu anlamanız gerekiyor siz de erkeğe hizmet ve ev hizmeti kafasındasınız. İşleri biraz daha planlı bölüşebilirsiniz. Gerekirse eve yardımcı birisini çağırabilirsiniz dönem dönem. İşleri kolaylaştırıcı ev aletleri alabilirsiniz robot süpürge gibi.
Zaten bizim bu aşırı iyi niyet ve töleransımız sayesinde şu an bu durumları yaşıyoruz.hâlâ böyle düşünen kadınlar var. yemekten ne anlarlar diyoruz, dünyanın en iyi aşçıları erkek, çocuk bakımından ne anlarlar diyoruz, hastanelerde her taraf çocuk ve yenidoğan hemşiresi, doktoru dolu, saçtan, kıayfetten ne anlarlar diyoruz , yine dünyanın en ünlü saç ve bakım uzmanları erkek, modada en ünlü kişiler erkek.duygularını belli edemezler, düşünemezler diyoruz, dünyanın en ünlü yazarları, şairleri, sanatçıları erkek.Bu işte bir iş var anlayacağınız.eee ben de fırsatını bulsam kaytarırım yani. Ohh ne güzel anlamaz diyorlar.

İş yerinizle konuşun 7.5 saatten fazla çalıştıramazlar. En azından erken gelirseniz dinlenmiş olursunuz

İnanın yaşadığım yer bunu kaldırmıyor evine gelen herşeyine laf eder yeri geliyo eşim bile sonra özür diliyo o zmn çalışmayan kadınlşa evlenseydin diyorum bana sağı solu diyor ablanda çalışıyo evi düzenli vs ama ablam 5 saat çalışıyo eve errken geliyo ayrıca hamile de değil
Çok üzüldüm…

akşam geliyorlar :KK43: evet aileler yakın aileler yardımcı oluyor sorun yo kşükür iki tarafta ama işte ikinci üçüncü halkalar
O zaman duymayacaksınız beğenmeyen gelmesin. İnsanların dediklerini önemsemeyin.
Ayrıca eşinizin de sizi başkalarıyla karşılaştırmasına asla izin vermeyin ve ona da daha fazla sorumluluk verin. Bu işler paylaşılmak zorunda. Yapamıyor diye bir şey yok yapa yapa öğrenir. Çalışıp para kazanabilen biri ev işlerini mi yapamayacak.
Asgari ücret bile alıyor olsanız ayda 1-2 kere yardımcı alabilirsiniz. O kadarını kendinize hak görün lütfen.

İşten ister ayrılın ister işe devam edin, onu bilemem.

Ama yemek ve temizlik için kendinizi yormayın.

Eşiniz size yardım etmeyecek. Evin çoğu işini eşiniz yapacak. Hanımlar daha hassastır. Erkekler daha güçlüdür. İşlerin çoğunu elbette erkekler yapmalı.

Gebeymişsiniz hayırlı uğurlu olsun inşallah arkadaşım.
teşekkür ederim çok naziksiniz güzel önerileriniz için teşekkür ederim

zaten doğuma yakın ayrılacam mecburen idare edeyim dedim ama edemiyorum :KK43: oturamıyorum bile

Ama iş kadın için çok önemli idare etme işte eve git aç tv koltukta yat dinlen. Hamileyken bende çalışıyordum aynı şekilde bir süre kendimi paraladım sonra dank etti , yaşadığın yer kaldırmıyorsa eve kimseyi kabul etme , çorba yap kavanoza koy ters çevir mesela menemen yap kavanoza bunlarıda eşine doğrat yok öyle elinden gelmiyor iki kişide çalışıyor biri hamile , eve gelen yardımcı bütçesinden taksit ödüyorsunuz ayda bir birinin gelmesi lazım.

Merhaba 6 aylık evliyim hammileyim hem iş hem ev çok zor oluyor eşim anlayışlı biridir ama bilirsiniz erkekler ev işinden ne kadar anlayıp yardımcı olabilir ki? Eşime normalde öğle yemeğini de evden yaparım dışardan alıyor çok harcamamak için yalnız şuan evde yemeği bile zor yapıyorum.Bana yardımcı oluyor ama bişeyi eksik olunca da söylüyor ne yapayım yetişemiyorum diyorum ben ctesi bile işteyim bi pazarım var oda temizlikle gidiyo sanki hep hamilellik arkasına saklanıyormuşum gibi hissediyorum kendimi .Sabah aynı saatte işe gidiyoruz akşam geliyorum yemekti çamaşırdı durmuyorum yardım istesem ediyor istemesem kalkmıyor oda yorgun diye kıyamıyorum benden daha zor işi ben masa başı işteyim o ayakta çalışıyor .İşten ayrılamıyorum yeni araba aldık diye en azından 3 ay daha çalışayım diyorum ama çok zorlanıyorum sizce napmalıyım işten çıksam bencillik mi etmiş olurum ?
Bence haftada yarım gün bir kadın alın, pazar temizlik yapmak zorunda kalmazsınız. Çalışmamaktan iyidir. Sonra pişman olabilirsiniz. Eşinizden de yardım isteyin siz de yorgun oluyorsunuz sonuçta, beraber yaparsanız daha az yorulursunuz. Bu devirde tek maaşla zorlanabilirsiniz, borcunuz da varmış. Tabi siz bilirsiniz.

Ne yapalım peki güzel kardeşim afedersin evi b*k mu götürsün yemek mi yemeyelim temizlik mi yapmayalım olmuyo işte en başta kendim rahatsız oluyorum kirden .Evi çevirmek ayrı bi olay tamam muhteşem olmasam da yapmaya çalışıyorum kendime ait bi zamanım kalmıyo inanın
Cemkireceksen ayril isten

Merhaba 6 aylık evliyim hammileyim hem iş hem ev çok zor oluyor eşim anlayışlı biridir ama bilirsiniz erkekler ev işinden ne kadar anlayıp yardımcı olabilir ki? Eşime normalde öğle yemeğini de evden yaparım dışardan alıyor çok harcamamak için yalnız şuan evde yemeği bile zor yapıyorum.Bana yardımcı oluyor ama bişeyi eksik olunca da söylüyor ne yapayım yetişemiyorum diyorum ben ctesi bile işteyim bi pazarım var oda temizlikle gidiyo sanki hep hamilellik arkasına saklanıyormuşum gibi hissediyorum kendimi .Sabah aynı saatte işe gidiyoruz akşam geliyorum yemekti çamaşırdı durmuyorum yardım istesem ediyor istemesem kalkmıyor oda yorgun diye kıyamıyorum benden daha zor işi ben masa başı işteyim o ayakta çalışıyor .İşten ayrılamıyorum yeni araba aldık diye en azından 3 ay daha çalışayım diyorum ama çok zorlanıyorum sizce napmalıyım işten çıksam bencillik mi etmiş olurum ?
Eşinize kıyamaz böyle devam ederseniz daha çok tükeneceksiniz. Ayrıca bal gibi her işten anlıyorlar ama işlerine gelmiyor, zorlayacaksiniz size destek olacak.

Sizin bu halinizi görüp üzülmeyen, destek olayım demeyen adama kıyamamak 🙄

Işinizi seviyorsanız bence ayrılmayın. Ögle yemegi için eşiniz kendine pratik seyler hazırlayamaz mı ? Tost, sandviç, makarna gibi. Kendinizi iyi hissettiginiz bir gün fazla yemek hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz, akşamları size kolaylık olur.

Masa başı iş ise sabredin derim.

Eşiniz hamile halinizle tüm ev işlerini üstlenmenize nasıl razı oluyor?

Değil öğlen yemeğini vs. size hazırlatmak evdeki sorumlulukları da üstlenmesi gerekiyor.

Kaldı ki normal zamanlarda da bir iş bölümünüz olmalıydı. Sonuçta ikiniz de çalışıyorsunuz.

Bence işten ayrılmak uzun vadeli bir çözüm değil. (Hoş benim için ev işleri nedeniyle işten ayrılmak seçenek dahi olamazdı.) Eşinizin evde sorumluluk alması daha elzem.

Ayrıca temizlik için yardım almaya maddi olanağınız yoksa işten nasıl ayrılacaksınız onu da anlamadım. Bana kalırsa siz her şeyi görev bilmişsiniz ve kendinize hiç değer vermiyorsunuz.

Siz eşinize kıyamıyorsunuz ama eşiniz size çok güzel kıyıyor üstelik siz 6 aylık hamile iken.. sizi başka hanımlarla karşlaştırıyor ev işleri için. E o zaman Kendi de errkekkk (!) olsaymış da çok kazansaymış.. böylece karısı çalışmak zorunda kalmazdı, ev işleri de yetişirdi.. ay bu adamlar beni deli ediyorlar

İki kişi çalıstigı hali bırak hamileyken eşinizin siz demeden size yardım etmesi gerekiyor. Çamaşırı makinaya atmak sonra asmak ne kadar zor olabilir, sil süpür islerinde verin eline vileda toz bezi yapsın pratik yemekleri ögrenebilir sandivic tost yapabilir ogle yemegine. Kimse anne karninda ögrenmiyor bu ev islerini yemeği gayette yapar beyin ameliyati degil ya abartmayın. Eşiniz sizin yorulmanizi önemsemiyor. İşinizi birakin birakmayin diyemem fakat her iki durumdada esinizin sizi köle gibi calistirma durumunu cözmeniz lazim cünku bebeklede zor oluyo isler daha cok yipranirsiniz.
Eşim bekarken hicbir iş bilmezdi suan evdeki her seyi yapiyor benim dememe bile gerek yok cunku yorulmami yipranmami istemiyor.Sizin deyiminizle kıyamıyor. Hamileyken bebek gibi ilgilendi Allah razi olsun. Hamileykende olmayacaksa ne zaman olcak caninizin kiymetini bilin . Bebeginizi saglikla kucaginiza alın inşallah

Back
X