Sizce istifa etmeli miyim ?

lavitabella1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.012
1.200
133
Merhaba
Yeni işimde daha 1 ayım yeni doldu .evime daha yakın bir yer . Daha önceki iş yerime gidebilmek için sabah 5:30 da uyanıyordum ve 1 yıl boyunca düzenim bu şekildeydi çok yıpranmıştım iş değiştirdim .bu iş yerime de gitmek için sabah 8 de evden çıkıyorum .
Şimdiki bu iş yerimden 5 bin daha fazla alıyorum ama bir kısmı elden veriliyormuş neyse geçici olarak çalışır başka yere geçerim diye düşündüm .banka hesabına yatan ana pradan çok daha az kısmı elden vereceklermiş .
Ya açıkçası bu duruma canım çok sıkkın 2 ay zaten deneme süresi .açıkça usulsüzlük uygulanıyor sgk yı az yatırmak için değil mi
Sizce istifa etmeli miyim

Bence etmeyin. Sonucu guel olacak.
Ha deneme sonrasi almazlarsa sgk ya şikayet edip öttürün o firmayı. Bidaha hak yiyemesinler

Evet bu SGK açısından sıkıntılı ama maalesef dört dörtlük iş yok.Hem saatleri uygunmuş.5 bin lira fazla aliyormussunuz.Bence daha iyi iş bulma imkanınız varsa eğer ki bulursanız öyle çıkın derim işinizden şuan ayrılmayın.

Ya evet uykularım düzeldi kendime geldim ama işte eksisi de bu yönden .

Kurumsal bile olsa çoğu yerde böyle maalesef. Hatta ben başka bir konu için şikayet etmiştim bir kere kurumu. Bu olaydan sonra bana olan guvensizliklerinden ötürü "x lirayı elden teslim aldım" yazdırıp imzalatmaya başlamışlardı sanki böylesi normalmis gibi

Ayy nereye şikayet ettiniz sgk ya mı.kurumsal bilinen bir yer miydi sizinki

etmelisin bence.
iş bul hemen ayrıl.

O fazladan aldığınız 5000 lira sizin için önemli bir paraysa devam edin. Saatler daha önemli bence. Artık sgk üç lira beş lira eksik yatsa da çok bir şey değişmiyor eskisi gibi değil.

Usulsüzlüğü de vatandaş ihbar etse de bir halt olmuyor,görevli geliyor iki çay bir çorba içip gidiyor sonra yine aynı tas aynı hamam devam. Çok kızıyorum ama yapacak bir şey yok bu çöplük düzende.

SGK prim çok fark etmez değil mi
Ya açıkçası önceden bulduğum işler 1-2 bin lira fark ediyordu .5 bin fark için iş değiştirdim .

SGK prim çok fark etmez değil mi
Ya açıkçası önceden bulduğum işler 1-2 bin lira fark ediyordu .5 bin fark için iş değiştirdim .
Sgk için çok fark etmiyor. Hatta fazla ödeyip emekli olanla az ödeyip emekli olan aynı maaşı alıyor şu an bile diyebilirim. Bir süre sonra zaten tüm emekli maaşları asgari olur hedef o yönde.

Is bulmadan cikmayin ama is aramaya devam edin derim. Ayrica bireysel emekliliginiz yoksa acip odeyebileceginiz ust limitten oderseniz emekliliginizde su anki SGK aciginizi kapatir. Artik SGK asgari ucret ya da biraz daha fazla yatirilmasi cok bir sey fark etmiyor.

ben işe gitmek için 8 de evden çıksam üstelik 5 bin fazla alsam istifa etmeyi aklımdan bile geçirmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…