• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce iyi mi yaptım kötü mü?

komşudaki savaşı bırak m.ö.de yaşayan afganistanın parasından bile değersizmiş diyorum
afganistan komşu demiyorum:KK20:

En son bir haberde gördüm kıçına yaprak takan Afrikalı kardeşlerimiz vardı, lira onların parasından da değersizmiş ne olacak bu liranın hali hsfsdfdsfsdffsd

Türk vatandaşı olmaya kim para versin yaf :KK51: Rus/Slav kızları ikiye ayrılıyor, şehirli iyi eğitimli olanlar İslamofobik oluyor genelde, onlar Rus erkeği veya Kuzey Avrupalı erkek seviyor. İyi eğitimli, kibar, çok akıllı, birden fazla spor yapan, meslek sahibi, güzel, moda seven, klasik müzik/edebiyat eserlerini yalayıp yutmuş kızlar oluyorlar, onların kültürel ve diğer beklentilerine bizim erkekler zaten yetişemez.

Türk erkeklerine bakanlar daha çok kırsal kesim kızları, onların da beklentileri yerlerde zaten çocuk yapayım evde oturayım adam eve para getirsin, evine bağlı olsun vb....nefes alsın yeterin bir tık üstü. Senin adam bu kadar az beklentisi olan bir kızdan tekme yediyse hele ki ortada çocuk da varsa emin ol 5 para etmiyordur:olamaz:
:KK51:

Turk erkeklerle evlenen butun slavlar köylü ve cahil. 🙄 Peki Turk erkeklerle evlenen Turkiyedeki kadinlarin hepsi cahil ve koylulerden mi oluşuyor? Yoksa Turkiyedeki iyi egitimli kadinlarin hepsi iskandinav ulkelerine mi gidiyor? Ya da Turkiyede hiç iyi egitimli kadin yok?

Turk erkeklerle evlenen butun slavlar köylü ve cahil. 🙄 Peki Turk erkeklerle evlenen Turkiyedeki kadinlarin hepsi cahil ve koylulerden mi oluşuyor? Yoksa Turkiyedeki iyi egitimli kadinlarin hepsi iskandinav ulkelerine mi gidiyor? Ya da Turkiyede hiç iyi egitimli kadin yok?

Söylediklerim kesinlikle buna gelmiyor... Neden derseniz öncelikle anadil ikili ilişkilerde korkunç büyük bir faktör . İnsanların değer verdiği tip, para gibi yüzeysel kriterlerden de, sadakat, sevgi gibi manevi kriterlerden de çok çok daha büyük. Aynı kültürel geçmişi paylaşma, aynı şakaya gülme, aynı dili konuşmanın hiçbir rakibi yok bu durumda Rus, Türk, ya da başka biri fark etmez beynin ilk tercihi tabi ki kendi kültüründen biri oluyor. Türk kadınları için de bu geçerli, Rus kadınları için de. Rus kadın tabi ki öncelikle ülkesinden birini beğenir, aynı şeyler bizim kadınlar için de geçerli. Rus kadınlarının seçme yelpazesi daha geniş, çünkü eğitim veya iş sebebiyle farklı ülkelerde yaşıyorlar, Türk kadınları için bu söz konusu değil beğensen de beğenmesen de eldeki mal belli:halay:Bu yüzden Türk erkeği ile evlenen Türk kadını hakkında hiçbir çıkarım yapılamaz, ortada kültürel ve coğrafi faktörler var. Yurtdışına gidip Türk erkeği ile flört etmek de gayet normal, insanın kendi ülkesinden birini yakın bulması gayet normal dediğim gibi. ben de en son başka bir Türkle flört ettim, çünkü Türkçe ev gibi hissettiriyor kesinlikle.

Rus dili ve kültürü zaten çok zengin ve benzersiz bir kültür. 2 yıl bilindik bir Rus şirketinde çalıştım, söylesem bilirsiniz. Orda bir takım arkadaşım kadın vardı Rusça'dan asla vazgeçemem, Rus olmayan biriyle evlenmeyi düşünmem bile demişti. Tabi ki her dil kendine özgü şekilde güzel ama Rusça ve Türkçe gerçekten çok farklı, anlatım gücü çok ileri ee bu durumda herkesin kendi anadilinde birine yönelmesi normal ötesi.

Diğer konuya gelirsek maalesef Rusya'daki eğitim bizimki x 10 . Sokaktaki her insan mutlaka edebiyat, tarih, sanat konularından birine ilgi duyuyor , derin sohbet yapacak kadar bilgi birikimi ve okuması oluyor. PhD oda arkadaşım Rustu, benden 2 yaş küçük olmasın rağmen hem bilimsel eğitimi benimkinden fersah fersah ötedeydi hem de kişisel birikimi. Kaldı ki ben de boş değilim bilindik bir teknik üniversiteden mezunum, zaten burslu gitmiştim. Bu canım arkadaşım ve benzeri kızlar her şeyden önce nezaket arıyor, bizim erkeklerin %80i zaten burda sınıfta kalıyor :olamaz: Ülkemizde maalesef hem fiziksel hem sözlü şiddet çok yaygın ve bu aklı başında her insan için korkutucu, ayrıca erkekler fazlaca küfür/hakaret stili kelimeleri kullanıyor. Bunları geçtim zaten üst eğitimli sınıf İslama fazlaca tepeden bakıyor, İslamın kadınlara ve sosyal hayata bakış açısını sevmiyorlar, ee kim aşağı gördiği kültürden biriyle olur?

Son düzenleme:
Sizin hayatınız şükür ki mutlu ilerlemiş Attraente Hanım. Daim olsun inşallah.
Ancak boşanıp da eski flörtlerine bir bir yazan erkeklerin öyle çok da romantik düşünceleri olmuyor genelde. Bu örnekte de olduğu gibi. Amaçları çoğu zaman çocuğun sorumluluğunu atabilecekleri yeni bir dişi birey bulabilmek oluyor maalesef.
Bdv'de bile kaç kez gördük. Gencecik kadınlar aşık olup 2-3 çocuklu adamlarla evleniyorlar. Sonuç, akşama kadar adamın çocuklarına bakıp yemek temizlik yapmak oluyor. İnsan kullanmaya, sömürmeye bayılıyorlar.
Benim sevgilimin kuzeni var başına gelmeyen kalmadı adamın bir kızı var 10 yaşında kadına yapmadığını bırakmıyor ve birşeyde diyemiyorsun kendi çocuğun olmadığı için hep yanlış anlaşılıyor cidden çok zor evlilik falanda kalmıyor böyle olunca.iki tarafında medeni aklıselim davranması lazım bu tür evliliklerde o da çok nadir oluyor zaten.kadın çocuğu dolduruyor adam kadından hem hizmet hem annelik bekliyor ama kadın çocuğu terbiye etmeye kalkarsa o benim çocuğum hiçbir şey diyemezsin oluyor.

Söylediklerim kesinlikle buna gelmiyor... Neden derseniz öncelikle anadil ikili ilişkilerde korkunç büyük bir faktör . İnsanların değer verdiği tip, para gibi yüzeysel kriterlerden de, sadakat, sevgi gibi manevi kriterlerden de çok çok daha büyük. Aynı kültürel geçmişi paylaşma, aynı şakaya gülme, aynı dili konuşmanın hiçbir rakibi yok bu durumda Rus, Türk, ya da başka biri fark etmez beynin ilk tercihi tabi ki kendi kültüründen biri oluyor. Türk kadınları için de bu geçerli, Rus kadınları için de. Rus kadın tabi ki öncelikle ülkesinden birini beğenir, aynı şeyler bizim kadınlar için de geçerli. Rus kadınlarının seçme yelpazesi daha geniş, çünkü eğitim veya iş sebebiyle farklı ülkelerde yaşıyorlar, Türk kadınları için bu söz konusu değil beğensen de beğenmesen de eldeki mal belli:halay:Bu yüzden Türk erkeği ile evlenen Türk kadını hakkında hiçbir çıkarım yapılamaz, ortada kültürel ve coğrafi faktörler var. Yurtdışına gidip Türk erkeği ile flört etmek de gayet normal, insanın kendi ülkesinden birini yakın bulması gayet normal dediğim gibi. ben de en son başka bir Türkle flört ettim, çünkü Türkçe ev gibi hissettiriyor kesinlikle.

Diğer konuya gelirsek maalesef Rusya'daki eğitim bizimki x 10 . Sokaktaki her insan mutlaka edebiyat, tarih, sanat konularından birine ilgi duyuyor , derin sohbet yapacak kadar bilgi birikimi ve okuması oluyor. PhD oda arkadaşım Rustu, benden 2 yaş küçük olmasın rağmen hem bilimsel eğitimi benimkinden fersah fersah ötedeydi hem de kişisel birikimi. Kaldı ki ben de boş değilim bilindik bir teknik üniversiteden mezunum, zaten burslu gitmiştim. Bu canım arkadaşım ve benzeri kızlar her şeyden önce nezaket arıyor, bizim erkeklerin %80i zaten burda sınıfta kalıyor :olamaz: Ülkemizde maalesef hem fiziksel hem sözlü şiddet çok yaygın ve bu aklı başında her insan için korkutucu, ayrıca erkekler fazlaca küfür/hakaret stili kelimeleri kullanıyor. Bunları geçtim zaten üst eğitimli sınıf İslama fazlaca tepeden bakıyor, İslamın kadınlara ve sosyal hayata bakış açısını sevmiyorlar, ee kim aşağı gördiği kültürden biriyle olur?

Ruslardan ornek verdin ama bir onceki yorumunda kocaman SLAV irkini da işin icine kattin. Slav irkindan herkes ya cahildir ya da üst egitimlidir değil onca ulkeyi 2 ye ayirdin attin.
Rus kadinlar iyi egitim alip yurtdisina cikiyor, Turk kadininin iyi egitimlisi neden cikmiyor ve hatta söz konusu bile olmuyor madem cok egitimli?

Ailemde Turkiye, Danimarka, Almanya, Azerbaycan gibi farkli farkli baska ulkelerden evlilik yapanlar var. Hiç şu irkla sadece köylü cahiller evlenir, bu irkla sadece ust egitimliler evlenir diye bir şey duymadim kimseden. Gidip X ulkesinde de sorunlusunu bulabiliyorsun.

Baska milletlerin cahil kesiminin evlendigi adamlarla eldeki bu diye evlenmez bahsettiginiz kadar ust egitimli bir kadin, zaten geçinemez anlaşamaz.

Son düzenleme:
Nolmuş yaşiniz 32 olmuşsa daha cok gencsiniz. 25 yaşimda tutturdular gec kaliyosun evlen artik diye 29 yaşima giricem neye gec kalcaktim hala anlamiş degilim 🤷🏼‍♀️ Bence adamin öylesine aklina gelmişsiniz yazmiş size boşverin bence dedigim gibi gencsiniz illa cikar birisi karşiniza💜
Çocuk için diyorlar ama 40a kadar yolu var artık😂çocuk için ve cinsellik tabu olduğu için kızlar acele ediyor ülkede.

Ne alaka ya, kim niye türk vatandasi olmak istesin savaşlarla dolu ortadogu coğrafyasında değilse? Yan Komşularımıza bile vizesiz gidemiyoruz. paramızın değeri yan komşunun parasından 15 kat değersiz, öteki yan komşumuzun parasından 4,5 kat degersiz, alt komşumuzun parasından değerli olabilir ama onlar da zaten savaşta 🙈🙈
Kadın,eğer niyeti bilmemnere vatandasligi olsa zor mu yani bir Bulgar, bir Alman bulmak? (Cevap veriyorum hiç zor değil)
Hadi kadın musluman ülkeden geliyor, dini değerlere hassas diyelim zor mu bir Suudi,Arap bulmak? (Ona da cevap veriyorum,valla o da hiç zor değil) Kim ne yapsın sizin ezik adamı, kim ne yapsın TC vatandasligini .
Belli ki kadın sevmiş evlenmiş,niye hemen kötü yakistirmalar yapıyorsunuz?

İstanbul’da ikamet ediyor Türk vatandaşı olmuş 3 sene sonra ondan dedim

Benim sevgilimin kuzeni var başına gelmeyen kalmadı adamın bir kızı var 10 yaşında kadına yapmadığını bırakmıyor ve birşeyde diyemiyorsun kendi çocuğun olmadığı için hep yanlış anlaşılıyor cidden çok zor evlilik falanda kalmıyor böyle olunca.iki tarafında medeni aklıselim davranması lazım bu tür evliliklerde o da çok nadir oluyor zaten.kadın çocuğu dolduruyor adam kadından hem hizmet hem annelik bekliyor ama kadın çocuğu terbiye etmeye kalkarsa o benim çocuğum hiçbir şey diyemezsin oluyor.

Ben de hep bunu gördüm, hizmet 10 numara ama terbiyeye gelince hayır sen annesi değilsin

Ne alaka ya, kim niye türk vatandasi olmak istesin savaşlarla dolu ortadogu coğrafyasında değilse? Yan Komşularımıza bile vizesiz gidemiyoruz. paramızın değeri yan komşunun parasından 15 kat değersiz, öteki yan komşumuzun parasından 4,5 kat degersiz, alt komşumuzun parasından değerli olabilir ama onlar da zaten savaşta 🙈🙈
Kadın,eğer niyeti bilmemnere vatandasligi olsa zor mu yani bir Bulgar, bir Alman bulmak? (Cevap veriyorum hiç zor değil)
Hadi kadın musluman ülkeden geliyor, dini değerlere hassas diyelim zor mu bir Suudi,Arap bulmak? (Ona da cevap veriyorum,valla o da hiç zor değil) Kim ne yapsın sizin ezik adamı, kim ne yapsın TC vatandasligini .
Belli ki kadın sevmiş evlenmiş,niye hemen kötü yakistirmalar yapıyorsunuz?

Valla bacım buraya bakıcı vs için gelen yabancılar için çok güzel bir şey tc vatandaşlığı, kadın gelmiş oturum işlemleri yapan memurla evlenmiş, çocuğunu da buna vermiş şimdi İstanbul’da. E o haliyle memur bulan şimdi tc vatandaşı olunca (olmuş o yüzden diyorum 3 yıl oturumunu yatırtmış kocişine 😀) kimleri bulur.

Dedim ya tc vatandaşlığı yaşamasını bilene Türk erkeklerini yiyene mükemmel 😀

Yabancı kadınları öve öve bitiremeyen, türk kızının geçmişini sorgulayıp, bekaret bekleyen, yabancı kadınlara ‘ama onun kültürü öyle’ diyen erkeklere ibret olsun 😀

Bence reddetmekle iyi yapmışsınız. Nasıl bir insan bilemem ama herkes dengi dengine diyorum. Kendi evladınız olmadan bir çocuğun sorumluluğunu almak hiç kolay olmayacaktır. Allah herkesin karşısına hayırlı insan çıkarsın inşallah..

Valla bacım buraya bakıcı vs için gelen yabancılar için çok güzel bir şey tc vatandaşlığı, kadın gelmiş oturum işlemleri yapan memurla evlenmiş, çocuğunu da buna vermiş şimdi İstanbul’da. E o haliyle memur bulan şimdi tc vatandaşı olunca (olmuş o yüzden diyorum 3 yıl oturumunu yatırtmış kocişine 😀) kimleri bulur.

Dedim ya tc vatandaşlığı yaşamasını bilene Türk erkeklerini yiyene mükemmel 😀

Yabancı kadınları öve öve bitiremeyen, türk kızının geçmişini sorgulayıp, bekaret bekleyen, yabancı kadınlara ‘ama onun kültürü öyle’ diyen erkeklere ibret olsun 😀

İşte o kadin "o haliyle" bile başka ulkeye gelebiliyor ama Turkiyedeki ust seviye egitimli kadinin yurtdisina cikmasi soz konusu bile olmuyormuş. 😬 Garip şeyler.

Sizin kocanizin eski karisinin niyetini vs bilemem ama Turkiyeye gelen her yabanci/slav cahil veya vatandaslik derdinde değil.

Slav veya Alman, Dan erkeklerle evlenmek icin cok ust seviye egitim gerekmiyor. Turk erkegi icin nefes alsin yeter kivamindaysa her irktan nefes alsa yetecek erkek bulunur vatandaslik icin.
Cahil denilen en dusuk egitilimli lise mezunu slav kadin dahi ana dili disinda en az 2 dil daha biliyor oluyor genelde. Turkiyedeki herhangi bir X universitesinden mezun herhangi bir kadindan daha az degil. 🙄

Kızlar 10 yıl önce benden hoşlanan biri vardı beni
Sosyal medyadan buldu. Yabancı biri ile evlenmiş ayrılmış çocuğun velayeti bunda. Kadın Türk vatandaşı da olmuş. Bu başka şehirde kadın da İstanbul’da.

Cocuğu da 4 yaşında. Ne bileyim kızlar adam iyi birine benziyor ama iyi olsa eşi çocuğuna rağmen boşanır mıydı diye düşünmeden edemedim. Adamı reddettim yazma dedim.

Yaşım 32. Şimdi de aslında kabul etse miydim diyorum ama bi yandan da iyi yaptım diyorum cünkü başkasının çocuğuna bakamam diye düşünüyorum, sizce iyi mi yaptım kötü mü yaptım kısmet mi teptim ne dersiniz
Taaa onca sene geçmişleri gidip seni bulduysa sosyal hayatındaki son olayları bilmeyen birini arıyor olabilir. Çok şüpheli bir durum. Şu anda hayatına bir değil iki kişi alma ihtimalini düşünüyorsun onu netleştirmelisin. Ayrıca erkekler için çocuk bakmak gerçekten zor. Genellikle çocuk isteklerini veya gönlünü çok anlamıyorlar. Bakıcı tutmak yerine sevgili yapayım o baksın demiş bile olabilir. Hayat bu herşey mümkün.

Kızlar 10 yıl önce benden hoşlanan biri vardı beni
Sosyal medyadan buldu. Yabancı biri ile evlenmiş ayrılmış çocuğun velayeti bunda. Kadın Türk vatandaşı da olmuş. Bu başka şehirde kadın da İstanbul’da.

Cocuğu da 4 yaşında. Ne bileyim kızlar adam iyi birine benziyor ama iyi olsa eşi çocuğuna rağmen boşanır mıydı diye düşünmeden edemedim. Adamı reddettim yazma dedim.

Yaşım 32. Şimdi de aslında kabul etse miydim diyorum ama bi yandan da iyi yaptım diyorum cünkü başkasının çocuğuna bakamam diye düşünüyorum, sizce iyi mi yaptım kötü mü yaptım kısmet mi teptim ne dersiniz
Her bosanan kötü insan demek değil,farklı kültürler anlasamamıs olabilirler.
Ama 32 yasında baskasının cocuguna bakma fikri beni korkutur.
Sorumluluk yani.
Benim arkadasım evlendi cocuk 10 yasında,ama annesinin rahatsızlıkları var pskilojik.Pandemide cocuk hep arkadasımdaydı.
30 yasında kız kendi cocugu yok,birden 10 yas velisi oldu.Suan kendisi terapi alıyor.
Öyle kolay değil o isler.

Ne cahilliktenmiş?

Turklerle evlenen slav kadinlar sadece cahil ve köylü olanlarmiş ben de burada okudum düm gece. 😬 Ama ust seviye egitimli Turk kadinlari mecburen Turk erkeklerle evleniyormus yurtdisina cikamadiklari icin. 😂 Yoksam onlar da evlenmezmiş galiba.

Slav erkeklerle evlenmek icin ust seviye egitim sarti var. Cunku slav erkeklerin tek tek hepsi ust seviye egitimli, ustlerinden kibarlik ve dusuncelilik akiyor. 😂 Kadinlari ise cahillikten anca Turklerle evlenebiliyor.

Back
X