Söylediklerim kesinlikle buna gelmiyor... Neden derseniz öncelikle anadil ikili ilişkilerde korkunç büyük bir faktör . İnsanların değer verdiği tip, para gibi yüzeysel kriterlerden de, sadakat, sevgi gibi manevi kriterlerden de çok çok daha büyük. Aynı kültürel geçmişi paylaşma, aynı şakaya gülme, aynı dili konuşmanın hiçbir rakibi yok bu durumda Rus, Türk, ya da başka biri fark etmez beynin ilk tercihi tabi ki kendi kültüründen biri oluyor. Türk kadınları için de bu geçerli, Rus kadınları için de. Rus kadın tabi ki öncelikle ülkesinden birini beğenir, aynı şeyler bizim kadınlar için de geçerli. Rus kadınlarının seçme yelpazesi daha geniş, çünkü eğitim veya iş sebebiyle farklı ülkelerde yaşıyorlar, Türk kadınları için bu söz konusu değil beğensen de beğenmesen de eldeki mal belli

Bu yüzden Türk erkeği ile evlenen Türk kadını hakkında hiçbir çıkarım yapılamaz, ortada kültürel ve coğrafi faktörler var. Yurtdışına gidip Türk erkeği ile flört etmek de gayet normal, insanın kendi ülkesinden birini yakın bulması gayet normal dediğim gibi. ben de en son başka bir Türkle flört ettim, çünkü Türkçe ev gibi hissettiriyor kesinlikle.
Diğer konuya gelirsek maalesef Rusya'daki eğitim bizimki x 10 . Sokaktaki her insan mutlaka edebiyat, tarih, sanat konularından birine ilgi duyuyor , derin sohbet yapacak kadar bilgi birikimi ve okuması oluyor. PhD oda arkadaşım Rustu, benden 2 yaş küçük olmasın rağmen hem bilimsel eğitimi benimkinden fersah fersah ötedeydi hem de kişisel birikimi. Kaldı ki ben de boş değilim bilindik bir teknik üniversiteden mezunum, zaten burslu gitmiştim. Bu canım arkadaşım ve benzeri kızlar her şeyden önce nezaket arıyor, bizim erkeklerin %80i zaten burda sınıfta kalıyor

Ülkemizde maalesef hem fiziksel hem sözlü şiddet çok yaygın ve bu aklı başında her insan için korkutucu, ayrıca erkekler fazlaca küfür/hakaret stili kelimeleri kullanıyor. Bunları geçtim zaten üst eğitimli sınıf İslama fazlaca tepeden bakıyor, İslamın kadınlara ve sosyal hayata bakış açısını sevmiyorlar, ee kim aşağı gördiği kültürden biriyle olur?