Sizce kayinvaldem normal mi

yildizca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
201
93
98
Arkadaslar Merhaba benim kayinvaldem dul 63 yaşında sağlam bi kadın.
Ben ücretsiz izinle kızıma 14 ay kadar baktım. Sonra guvenebilecegimiz bi bakıcı bulamadık. KV zaten yalnız diye onu cagirdik o bakiyo ama ben öğretmenim bu yıl az ders alıp o ders saatlerini de kızımın uyuduğu zamanlara denk getirdim yani kV genelde kızım uyurken bakiyo diyebiliriz.
Ben işten eve geldiğimde daha kızımı emzirirken kV başlıyor ne yiyecegiz demeye yemek hazırlarken kızım durmuyor babannesine gitmek de istemiyor bi yardım edeyim aglatmayalim çocuğu demiyor. Bazen bi işi yarım bırakıp gidiyorum ise mesela tezgahı topladım ama silmedim asla silmez bi makina yerlestirmesini bekliyorum mesela ama elini bile sürmez.
Mesela gecen cumartesi isim vardı kızımı da alıp çıktım akşam geldim ben yokken bişi hazirlamamis yememis tansiyonu düşmüş hasta olmuş
Kızıma baktigina şükür mu demeliyim sizce veya ufak tefek de olsa bişiler beklemekte haklı miyim

Haklisin ama bakiciya birakmanin stresini yasamis biri olarak hosgorurdum ben.Simdi bakicimi tanidikca rahatim ama ilk yil hep kafam evdeydi.Bosver yapmazsa yapmasin.Rica et ara sira belki anlar.Anlamazsa da kendini germe.

Bu bıraz yapı meselesi benım kayınvalidem de öyle is, yemek yapmayı seven bır kadın degıl, burda okuyorum kimi gelinler sikayet edıyor ,kayınvalide yemege cok davet ediyormuş dıye benimki sen yap bız yıyelım havasında o yuzden ben asla ne cocuk baktırırım nede bırsey yaptırırım minnet etmeyi oldum olası sevmem, bence sende biran once bakıcı bul hıc bır beklenti içine girme...

Belki müdahele etmek istemiyordur.
Ne yicez dediğinde anne sen gir mutfağa pişir Allah ne verdiyse yeriz de.
Genel olarak da konuş anne ben evde yokken acıkırsan gir birşeyler atıştır tansiyonun düşüyor bak dikkat et.
Çekinme burası oğlunun evi sonuçta, hatta yemeği fazla yap akşama da kalır bizde yeriz falan diyebilirsin.

Yemek yapmayı da bilmiyor sanırım.siz bebeğe bakarken madem bakmıyor bebeğe yemek bari yapsa .

Hani birşeylerin ucundan tutabilir tabi madem sizinle yaşıyor.En azından siz yemek yaparken çocuğu oyalasa ne bileyim

oturduğu yerde bi sebze ayıklasa.Ufak tefek sizin işinizi kolaylaştırabilir.Ama sonuçta 63 yaşında çokda birşey beklememek

lazım.Anladığım kadarı ile siz de beklemiyorsunuz zaten.Akşama kadar aç durmasıda enteresan.Fenalaşana kadar

kendine göre birşey hazırlayıp yeseydi.Eşiniz tek erkek evlat mı?

Benim kayinvalidem bizimle kalmıyor ma gelip gittiğinde çekinir mutfakta bir şey hazirlamaya.
Çekinme sebebi ben fazla titizim. ve mutfak duzenlerimiz çok çok farklı. O ise dağınık çalışır, birazda önemsemez, özenli yapmaz.

Kendi bu durumu gördüğü için karismamaya çalışıyor. bende hem kendini yabancı hissetmesin hemde dünyanın bin türlü hali var alışalım birbirimize diye ısrar ediyorum.

Belki aranızda senin fark etmediğin ve cekinmesine sebep olacak şeyler vardır.
Bir haftasonu esin de evdeyken anne gel pilavı da sen yap, yada anne senin ..... yemeğin güzel oluyor hadi birlikte yapalım gibi tekliflerde bulunun

Annem 65 yaşında.hiç oturmaz vızır vızırdır bütün gün.anladığım kadarı ile konu sahibinin kv.desi tembel aynı benim kv.gibi..

Kesinlikle haklisin kalkip 63 yasindaki koskoca kadinada kavga gurultu niye boylesin falan filan denmez bence boyle kabullenmeye bakicaksin cnm yoksa degismez benmde kv 55 yasinda evini cok afedersin pislik gturuyo kalkip is guc yapmaz heryer kedi doludur ev les gibi kokar adim atilmaz ama ne hikmet kadin dedikoduda 1 numara iste

Burayı okudukça kv sevmeye başladım.kadın gelir evi boya desen boyar yani sınavım olduğumda çağırıyruz 1 hafta için gelir ben varken bişey yapmaz ama evde yoksam çayıma kadar hazırlar

Benim kayinvalidem de ben hastayim diye bana bakmaya(?) gelmisti. Kücük kizim var, ben hastaneligim zorla eve gelmistim kizim icin. Inanir misin bir hafta kaldi pazartesi sadece fasülye yapti baska da birsey yapmadi. Yapmak zorunda mi? inan artik bilmiyorum. Ben hic bir sekilde insanlik görmedim. Evde hem hasta var hem cocuk var hem esim isten geliyor ac bilac.
Ki hamileydim. Yemem gerekiyordu, cok kilo vermistim. Yapmadi. Kadin yapmadi. Gezdi kizimi alip. Evde yemek pismedi ben mide bulantisindan odadan cikamiyordum. Bir ara iyi gibi oldum kalktim makarna yaptim o misafiriyle kahve icerken acim cünkü hastane sürecinde de ac kalmistim hep. Misafir gitti geldi benim yaptigim soslu makarnayi afiyetle yedi. Sonrada zaten gitti evine geri dayanamadi. Ihtiyacimiz oldugu halde, o da bosta ki yasi da genc. Bir hafta zor durdu, onda da gezdi. Inan böyle daha rahat en azindan yardim ediyorum adi altinda evde beni krize sokmuyor. Kalkip ekmek zeytinimi yiyordum. En cok yavrum icin üzülmüstüm. Insan acligi da katlaniyor hosgörüsüzlüge de ama kücük cocuklara kiyamiyor. Kizim benimle beraber aclik cekti desem yeridir, kabiz oldu. Kilo verdi. Gecirdik o zor dönemleri cok sükür.
Ne kadar sükretsem az simdiki halime.
Insan zor durumda da kaliyor. Muhtac da kaliyorsun bazen hic istemesen de.
Ne yapalim, idare edelim mi böyle biz kayinvalideleri. Ben günaha girmekten cok korksam da bu kadini günahim kadar sevemiyorum bunlari hatirladikca.
Simdi dogrusu ne ben de bilmiyorum.
Yardim etmeli mi, yemek yapmali mi inan hic bilmiyorum.. O yaslaninca ben gibi bir tabak yemege muhtac olunca ne yaparim onu da bilmiyorum.

Bence normal kayınvalideniz
Bakmak zorunda olmadığı halde çocuğunuza bakması sizin için kolaylık
Büyük bir sorun olmadığı süreceböyle küçük şeylere takılmayın derim

İş yapan kayınvalideler var ama bence yapmak zorunda değiller.Beklemeyin bence bi şey.
63 yaşında demişsiniz ama o kadar da genç değil bana kalırsa.Rica minnet gelmiş bebeğinize bakıyor benim bile kafam kaldırmaz mesela.Düzeni değişmiş çekiniyor olabilir.
Kendi annenizi çağırın nazınız daha çok geçer

Müdahale etmek istememek,cekinmek gibi bi derdi kesinlikle yok çünkü ne zaman markete pazara gitsem gelmek ister sevdiği sebzelerden falan alır ki ben pisireyim. 8 de gidip 10 da tekrar eve geliyorum kahvaltı bile yapmamış oluyor. Emzirme başlamadan çayı koysaydin diyo

Canim inan çok gelesi vardı zaten sebebi oldu kendi annem yok malesef

Bence tesvik et belki cekiniyordur belki isine geliyordur annecim sunu sen halledermisin suna sen bakarmisin de baska odaya kac gorev ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…