• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kayinvaldem normal mi

Arkadaslar Merhaba benim kayinvaldem dul 63 yaşında sağlam bi kadın.
Ben ücretsiz izinle kızıma 14 ay kadar baktım. Sonra guvenebilecegimiz bi bakıcı bulamadık. KV zaten yalnız diye onu cagirdik o bakiyo ama ben öğretmenim bu yıl az ders alıp o ders saatlerini de kızımın uyuduğu zamanlara denk getirdim yani kV genelde kızım uyurken bakiyo diyebiliriz.
Ben işten eve geldiğimde daha kızımı emzirirken kV başlıyor ne yiyecegiz demeye yemek hazırlarken kızım durmuyor babannesine gitmek de istemiyor bi yardım edeyim aglatmayalim çocuğu demiyor. Bazen bi işi yarım bırakıp gidiyorum ise mesela tezgahı topladım ama silmedim asla silmez bi makina yerlestirmesini bekliyorum mesela ama elini bile sürmez.
Mesela gecen cumartesi isim vardı kızımı da alıp çıktım akşam geldim ben yokken bişi hazirlamamis yememis tansiyonu düşmüş hasta olmuş
Kızıma baktigina şükür mu demeliyim sizce veya ufak tefek de olsa bişiler beklemekte haklı miyim

Ben çocuğum olsa kendi anneme bırakır mıyım emin değilim, acaip tembeldir, keyifçidir, yemek pişirmekten vs pek anlamaz.

Tatilde oraya gittiğimizde yemekleri eşim pişiriyor, o kadar diyeyim.

Kv ise ziyarete gittiğimizde kalkıp kahvaltıyı hazırlar biz uyanmadan. Mantılar açar, börekler döşer, çeşit çeşit turşu, reçelle yollar bizi.

Bebeğine annen mi baksın, kv mi deseler; hiç düşünmem kv derim.

Yapı meselesi işte. Sizdeki kv, benim annemin modelinden.

Yerinizde olsam, madem dersiniz de azmış, kesinlikle bakıcı bulurdum.

Müdahale etmek istememek,cekinmek gibi bi derdi kesinlikle yok çünkü ne zaman markete pazara gitsem gelmek ister sevdiği sebzelerden falan alır ki ben pisireyim. 8 de gidip 10 da tekrar eve geliyorum kahvaltı bile yapmamış oluyor. Emzirme başlamadan çayı koysaydin diyo
E abartmış o da yani. bir de ağzına ver lokmaları oldu olacak

Canim inan çok gelesi vardı zaten sebebi oldu kendi annem yok malesef
Ay kusura bakmayın Allah rahmet eylesin annenize.
O zaman çok takılmayın hem içiniz rahat bebek için hem bakıcı parası vermiyosunuz en azından öyle düşünün.
Sağlıkla büyütün inşallah:anne:

Anladıgim kadarıyla siz zaten ondan is beklemiyosunuz ama bu kadar gamsız olması canınızı sıkıyo
Isten gelip bebeyi emzirirken cay koy demesi çok sacma bi çayida mı koyamıyo ocaga
Benim bi tanıdıgımında kv bu şekildeydi bi müddet sonra insanın gözüne batmaya başlıyo bu durum

Anladıgim kadarıyla siz zaten ondan is beklemiyosunuz ama bu kadar gamsız olması canınızı sıkıyo
Isten gelip bebeyi emzirirken cay koy demesi çok sacma bi çayida mı koyamıyo ocaga
Benim bi tanıdıgımında kv bu şekildeydi bi müddet sonra insanın gözüne batmaya başlıyo bu durum

Ben çocuğum olsa kendi anneme bırakır mıyım emin değilim, acaip tembeldir, keyifçidir, yemek pişirmekten vs pek anlamaz.

Tatilde oraya gittiğimizde yemekleri eşim pişiriyor, o kadar diyeyim.

Kv ise ziyarete gittiğimizde kalkıp kahvaltıyı hazırlar biz uyanmadan. Mantılar açar, börekler döşer, çeşit çeşit turşu, reçelle yollar bizi.

Bebeğine annen mi baksın, kv mi deseler; hiç düşünmem kv derim.

Yapı meselesi işte. Sizdeki kv, benim annemin modelinden.

Yerinizde olsam, madem dersiniz de azmış, kesinlikle bakıcı bulurdum.
KV açısından çok sanslisin hamilelik ve lohusalik da dahil sanırım hic kV hazırladığı sofraya oturmadim.

Kesinlikle büyük beklentilerim yok zaten çok düşkün olsa biz bebek de baktirmayiz ama sapasağlam olduğu halde bu derece tembel olmasi bana biraz batıyor artik

Benim kayinvalidem de ben hastayim diye bana bakmaya(?) gelmisti. Kücük kizim var, ben hastaneligim zorla eve gelmistim kizim icin. Inanir misin bir hafta kaldi pazartesi sadece fasülye yapti baska da birsey yapmadi. Yapmak zorunda mi? inan artik bilmiyorum. Ben hic bir sekilde insanlik görmedim. Evde hem hasta var hem cocuk var hem esim isten geliyor ac bilac.
Ki hamileydim. Yemem gerekiyordu, cok kilo vermistim. Yapmadi. Kadin yapmadi. Gezdi kizimi alip. Evde yemek pismedi ben mide bulantisindan odadan cikamiyordum. Bir ara iyi gibi oldum kalktim makarna yaptim o misafiriyle kahve icerken acim cünkü hastane sürecinde de ac kalmistim hep. Misafir gitti geldi benim yaptigim soslu makarnayi afiyetle yedi. Sonrada zaten gitti evine geri dayanamadi. Ihtiyacimiz oldugu halde, o da bosta ki yasi da genc. Bir hafta zor durdu, onda da gezdi. Inan böyle daha rahat en azindan yardim ediyorum adi altinda evde beni krize sokmuyor. Kalkip ekmek zeytinimi yiyordum. En cok yavrum icin üzülmüstüm. Insan acligi da katlaniyor hosgörüsüzlüge de ama kücük cocuklara kiyamiyor. Kizim benimle beraber aclik cekti desem yeridir, kabiz oldu. Kilo verdi. Gecirdik o zor dönemleri cok sükür.
Ne kadar sükretsem az simdiki halime.
Insan zor durumda da kaliyor. Muhtac da kaliyorsun bazen hic istemesen de.
Ne yapalim, idare edelim mi böyle biz kayinvalideleri. Ben günaha girmekten cok korksam da bu kadini günahim kadar sevemiyorum bunlari hatirladikca.
Simdi dogrusu ne ben de bilmiyorum.
Yardim etmeli mi, yemek yapmali mi inan hic bilmiyorum.. O yaslaninca ben gibi bir tabak yemege muhtac olunca ne yaparim onu da bilmiyorum.
İnan benimki de doğum iznine ayrıldım 34 haftalikti ramazan başlıyordu dedi geleyim bakayım size tam oh diyeceğim zaman geldi ramazan boyunca bi kere çorba yaptı sadece. Doğuma kalmadan da geri gitti dogumuma ablam geldi. Sonra bulunduğumuz yerde hastane yok diye yine onun evine gittik ama yine yok yine yok

Bi öğrenciye saatlik ücretle baktırsanız daha rahat edersiniz. Allah razı olsun bakmak zorunda değil ama insan evin içinde sağlıklı biri varken düşünsün yardım etsin ister. Siz azar azar iş verin , sebze ayıklamak gibi , anne beni bekleme kahvaltını yap, ben geç gelicem falan deyin.

Müdahale etmek istememek,cekinmek gibi bi derdi kesinlikle yok çünkü ne zaman markete pazara gitsem gelmek ister sevdiği sebzelerden falan alır ki ben pisireyim. 8 de gidip 10 da tekrar eve geliyorum kahvaltı bile yapmamış oluyor. Emzirme başlamadan çayı koysaydin diyo
Hiç teklif ettiniz mi peki?
Atiyorum, hani bu hafta ıspanak almistik, sen güzel yaparsın birlikte yapalım gibisinden..
Yada ben çorbayı yemeği hallettim sende pilavı yapsan ya anne, deseniz ne der?
Yada torun senin köfteni çok seviyor, sayende belki biraz daha fazla yer bugun de sen yapsan?
Yaşlı insanlar , eski insanlar.. Evet 63 çok değil gibi ama artık anlayış göstermeyi bırakmış anlayış bekleyen yaşlar.
Eğer beklentiniz yoksa uğraşmayın böyle gitsin düzen, yok varsa bu sekilde alistirmaya çalışın.

Bir de çekinmek konusunda siz ne kadar emin olsaniz da,
bana rahmetli dedemden nasihattir, eve gelen büyük hep yük olurum diye düşünür. O yüzden özellikle yediğinde içtiğinde ısrarcı ol derdi. Çok şükür kimseye muhtaç olmadı ama bunu çok sık tekrarlardı. vardır bildiği :)

kendine bile yemek hazirlamamissa bu yuzden tansiyonu dusmusse asiri usengec.. bence siz ondan birsey beklemeyin kendi yemegini bile hazirlayamiyor mucize olur size yemek yapmasi

Normal degil yaptigi ,acik net hizmet bekliyor sonucta bebek degil agzina verecek hic degilsiniz ,
Yermek yemedigi icin hasta oldugunda sormadiniz mi ne yaptigini ,sonucta neyi beklemis

İnan benimki de doğum iznine ayrıldım 34 haftalikti ramazan başlıyordu dedi geleyim bakayım size tam oh diyeceğim zaman geldi ramazan boyunca bi kere çorba yaptı sadece. Doğuma kalmadan da geri gitti dogumuma ablam geldi. Sonra bulunduğumuz yerde hastane yok diye yine onun evine gittik ama yine yok yine yok

Aynilar gibime geliyor. Evine gittigimizde oglu icin yapar, fakat ruh haline göre de degisir. Keyfine cok düskün. Yani keyfi isterse yapar. Ihtiyacimiz var mi hic kafasina taktigini sanmiyorum. Hadi benim icin yapma ama torunun icin yap.
Yardim etmemek icin türlü bahane bulur, yeri gelir hastalanir yeri gelir aglar sebepsiz yere. Yeter ki ondan yardim istemeyelim diye. Böyle gelmis böyle gider. Esim onu cok iyi tanidigi icin ona batmiyor. Gücümüze gidiyor ama alistik. Yardima ihtiyacim oldu mecburen yardim istedik bir hafta zorla durup kacar gibi gitti. Gelecegim diyerek gitti, bir daha gelmedi.
Allah kimseye muhtac etmesin. Hele ki tembelin eline hic düsürmesin.
Kendi isini görebilmek kadar büyük bir zenginlik yok.
Rabbim hastalikla aclikla sinamasin hicbirimizi.
Zor cok zor.

Hiç teklif ettiniz mi peki?
Atiyorum, hani bu hafta ıspanak almistik, sen güzel yaparsın birlikte yapalım gibisinden..
Yada ben çorbayı yemeği hallettim sende pilavı yapsan ya anne, deseniz ne der?
Yada torun senin köfteni çok seviyor, sayende belki biraz daha fazla yer bugun de sen yapsan?
Yaşlı insanlar , eski insanlar.. Evet 63 çok değil gibi ama artık anlayış göstermeyi bırakmış anlayış bekleyen yaşlar.
Eğer beklentiniz yoksa uğraşmayın böyle gitsin düzen, yok varsa bu sekilde alistirmaya çalışın.

Bir de çekinmek konusunda siz ne kadar emin olsaniz da,
bana rahmetli dedemden nasihattir, eve gelen büyük hep yük olurum diye düşünür. O yüzden özellikle yediğinde içtiğinde ısrarcı ol derdi. Çok şükür kimseye muhtaç olmadı ama bunu çok sık tekrarlardı. vardır bildiği :)
Ben değil ama eşim bi yemeğini ozledigini benim onun kadar güzel yapamadığımi söyledi sen yapsan ya dedi. Yapmadi berilin ki de yemek işte dedi.
Tüm telefonda konuştuklarıni benim evime davet ediyo eşimin abisi boşandı diyo ona sende gel burda yasa bu kadın yük hissediyor olabilir mi sizce

KV açısından çok sanslisin hamilelik ve lohusalik da dahil sanırım hic kV hazırladığı sofraya oturmadim.

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın. Haklarını yiyemem, hem kv, hem kp açısından çok çok şanslıyım gerçekten. Her konuda oğullarından önde tutarlar,onların evinde çok çok rahatımdır, kv bulaşık makinasını doldurmama bile zorla izin verir çoğu zaman.

Ama sizi anlıyorum zira benim eşim de sadece tanışmaya geldiği o ilk gün annemin kurduğu sofraya oturdu, bir daha yok.

Bakıcı tavsiyemi tekrarlıyorum. Düşünün ki kv de yok, mecbur bulacaktınız bakacak birini.

Boşuna gerilmezsiniz, yüz göz olmazsınız. Seminer dönemi dahil daha 3 ay oldu olmadı, bu hissiyatla Hazirana zor çıkarsınız.

Acaba ev işlerine karşı bir isteksizlik mi bu yoksa hizmet bekleme mi? Kendi evinde nasıl?

Belki de kendi evinde gibi hissetmediği için dolabını açmak istemiyor, bir şeyleri karıştırmak istemiyor. Annem de aynı şeyi söyler kendimi sığıntı gibi hissediyorum gerekirse dolabı doldurayım ağzına kadar o kapağı açıp da açım ufak bir şey yiyeyim demem diyor. Heee gelin varken ona sorar yapar her şeyi.

Durum hangisi bilemedim.

Ben değil ama eşim bi yemeğini ozledigini benim onun kadar güzel yapamadığımi söyledi sen yapsan ya dedi. Yapmadi berilin ki de yemek işte dedi.
Tüm telefonda konuştuklarıni benim evime davet ediyo eşimin abisi boşandı diyo ona sende gel burda yasa bu kadın yük hissediyor olabilir mi sizce

O zaman az cok kayinvalidenizi taniyorsunuz , hiç bu işe kalkismadan bakiciyla çözmek doğru olacakmış..

Zararın neresinden donsek kar deyip yarıyıl tatilinde yeni bir düzen kurmaya bakın.

Haklısın ama ise giderken gozun arkada kalmiyor guvenebilecegin bir insana birakiyosun bu cok cok daha onemli bunun hatirina gormezden gel

Kendini de ac birakiyorsq bu artik tamamen hizmet beklemek bence. Bir de cocugunuza bakmayi da istemiyor gibi geldi bana

Back
X