Sizce kim haklı?

Onu gerçekten ben de anlamadım, çok açıkladılar ama hala anlamadım. hiç adını duymadığım f.. ile başlayan bir banka. Kimliğini almış telefonunu almış galiba uzaktan başvuru yapmış telefona SMS gelmiş o şifreyi girmiş filan. Uzun uzun açıkladılar o kısmı ama ben de tam anlamadım çok sürreal geldi bana da.

Tamam da emekli maaşı olana ona göre kredi çıkar

Borcu taksit taksit ödeyecek şekilde yapılandırsınlar banka ile

Çocuğa öde diye baskı yapsınlar, en azından baba kara listede olur, bir daha kredi vermesin bankalar

Ödenmezse o ay, destek olurlar toplu kapatmasınlar

Not: bir saat önce aklımdan geçtin alıştı mı acaba, atsam mı bir mesaj demiştim

Ülkeye geldin dertler de yerlileşti 😀😀😀

Akli olarak yeterli değilse rapor verilip vasi atanabilir. Bu durumda vasi izni olmadan borç, alım, satım vs yapamaz.
ay bizim bir tanidigimiz vardi adam borctan kurtulmuyordu ona da oyle bir sey atadilar En buyuk kk En buyuk kk daha iyi bilir hani boyle bir sey alacaginda falan birinden izin almasi lazimdi. gerci bu konudaki adam kendi adina degil babasinin adina kredi cekiyormus. ben babasi icin sordum, hani gidip bankalara benim adima kredi cikarmayin artik diyebilir mi acaba?

Sizce bu bir hastalık mı tedavi olabilir mi bu çocuk? Bu çocuğa en doğru yaklaşım ne olabilir? Bu şekilde tanıdığınız kumar bağımlıları var mı düzeldiler mı?
Canım benim kumar oynayan çok tanıdığım var.cevremde çok kişi vardı.kesinlikle düzelmiyor.tedavisi var ama tekrar nuksetmesi çok muhtemel.birde kişiden kişiye değişiyor.
Mesela %80 duzeliyorsa bu %80 den sadece %5 i kesinlikle temizleniyor.
Çünkü şuan kumar elimizin altında.eskiden kurtulmak daha kolaydı.

mantikli olan annenin dusundugu. ama eger cok deger verdigim biriyse ben de oderdim, odemesem de odeyene karismazdim. adam intiharin esiginde diyorsun, bilmiyorum para pul icin dert ceken insana yardim edebilecek durumum varsa hep ederim ozellikle yakinimsa. ama dogru olan bu degil.

ben bilmedigim icin soruyorum, babanin bu cocugun kredi cekmesine engel olma gibi bir durumu yok mu? yani bankalarla gorusup benim adima kredi vermeyin kimseye falan diyemiyor mu? cidden bilmiyorum bunu keske yapabilse oyle bir sey.

Bence de olmalı öyle bir şey. Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Hatta telefonda anneme "ya ama intiharın eşiğinde diyorsun olan babasına olacak" filan dedim.

Sonra aklıma kendi kardeşimin her gün ağlayarak çalışması işi bırakamaması geldi. Benim kardeşim sabah 9 gece 1 arası çalışıyor ve 3500 lira alıyor çok başarılı çalışkan bir çocuk ama işinden nefret ediyor işi bırakmak istedi annem babam dediler ki bırakma bu kosullarda is bulamazsın. Ailem işsiz kalırsan sana bakamayız mesajı verdiği için hala nefret ettiği bir işte çalışıyor antidepresan kullaniyor. Birden sinirlendim kızdım kendime yani senin kendi kardeşine ailen acimazken başkasına mı acısın madem ailenin o kadar parası var kardeşine yardım etselerdi dedim sonra kendimi çok ayıpladim sana ne dedim bütün gün bir şeyler düşünüp düşünüp kendimi yargıladim açıkçası.

ay bizim bir tanidigimiz vardi adam borctan kurtulmuyordu ona da oyle bir sey atadilar En buyuk kk En buyuk kk daha iyi bilir hani boyle bir sey alacaginda falan birinden izin almasi lazimdi. gerci bu konudaki adam kendi adina degil babasinin adina kredi cekiyormus. ben babasi icin sordum, hani gidip bankalara benim adima kredi cikarmayin artik diyebilir mi acaba?

Ben o dersleri en son 2012de aldım kanka ya vasi atama kısıtlanma filan ismini biliyorum bunların sadece.

Ben o dersleri en son 2012de aldım kanka ya vasi atama kısıtlanma filan ismini biliyorum bunların sadece.
hajsshjshs o zaman D damdan aciklasin :KK53:

ben boyle bir sey oldugunu duyunca feci sasirmistim yuuhh bu araba degistirirken izin mi alicak diye patlamali gulmustum hajshaja ama gerekli oldugu durumlar varmis demek

Benim takıldığım nokta babasının intiharın eşiğine gelmiş olması, benim yardım edecek gücüm varken etmemişsem ve o kişi bu sebepten hayatını kaybederse vicdan azabı çekerim. O yüzden çocuğu değil babası için yardım edilebilir. Ama ilerleyem süreçte babaya yol gösterici olunmalı, çünkü babası telefonuna gelen gecikmiş ödeme banka mesajlarını yada maaşından çekilen kredi kesintileri görüp anlamayacak kadar saf yada yaşlıysa yönlendirilebilir yada vasi tayin edilmesi istenebilir. Çocuk zaten akıllanmayacak, şikayet edilse de sabıkalı olacak iş de bulamayacak. Onun için bile vasi istenebilir. Para vermek yafa vermemek çözüm değil hayat kurtarmak hayata dokunmak öenmli olan.

Sonuçta anneniz tabiki haklı ama ödemiyorum ödetmiyorum değil başka ne yapılabilir diye daha fazla düşünmeli

Tamam da emekli maaşı olana ona göre kredi çıkar

Borcu taksit taksit ödeyecek şekilde yapılandırsınlar banka ile

Çocuğa öde diye baskı yapsınlar, en azından baba kara listede olur, bir daha kredi vermesin bankalar

Ödenmezse o ay, destek olurlar toplu kapatmasınlar

Not: bir saat önce aklımdan geçtin alıştı mı acaba, atsam mı bir mesaj demiştim

Ülkeye geldin dertler de yerlileşti 😀😀😀

Ayyy atsaydın keşke vallahi birden anadolunun bağrından en yerli dertlerle konu açar oldum nerede tropikal iklimde ananas yiyerek tam tam dansı yaptığım günler nerede yuvalama yiyip akraba dedikodusu dinlediğim bugünler hey gidi en büyük kk hey

Benim takıldığım nokta babasının intiharın eşiğine gelmiş olması, benim yardım edecek gücüm varken etmemişsem ve o kişi bu sebepten hayatını kaybederse vicdan azabı çekerim. O yüzden çocuğu değil babası için yardım edilebilir. Ama ilerleyem süreçte babaya yol gösterici olunmalı, çünkü babası telefonuna gelen gecikmiş ödeme banka mesajlarını yada maaşından çekilen kredi kesintileri görüp anlamayacak kadar saf yada yaşlıysa yönlendirilebilir yada vasi tayin edilmesi istenebilir. Çocuk zaten akıllanmayacak, şikayet edilse de sabıkalı olacak iş de bulamayacak. Onun için bile vasi istenebilir. Para vermek yafa vermemek çözüm değil hayat kurtarmak hayata dokunmak öenmli olan.

Sonuçta anneniz tabiki haklı ama ödemiyorum ödetmiyorum değil başka ne yapılabilir diye daha fazla düşünmeli

Bence de çok haklısınız. Sanırım en beğendiğim yorum bu oldu. Aynen bu tavsiyesi vereceğim aileme.

hajsshjshs o zaman D damdan aciklasin :KK53:

ben boyle bir sey oldugunu duyunca feci sasirmistim yuuhh bu araba degistirirken izin mi alicak diye patlamali gulmustum hajshaja ama gerekli oldugu durumlar varmis demek

O 2012 de almış ben 2002 de aldım

Şaka bir yana her olayda farklıdır ama bence bu adamda akıl zayıflığı vs yok

Ana baba kullanma var

Rapor gerekiyor mahkeme ona göre karar veriyor heyet gerekli derse veriyor çoğu zaman

Ayyy atsaydın keşke vallahi birden anadolunun bağrından en yerli dertlerle konu açar oldum nerede tropikal iklimde ananas yiyerek tam tam dansı yaptığım günler nerede yuvalama yiyip akraba dedikodusu dinlediğim bugünler hey gidi en büyük kk hey

Sen yaz arada özelden de olur

Bunalınca paylaşalım cidden yerli dertler yerli işler sıkıntı

Sen yaz arada özelden de olur

Bunalınca paylaşalım cidden yerli dertler yerli işler sıkıntı

Yok bu dertten zaten muzdarip olan ben değilim evet çok üzücü bir konu ben de üzüldüğüm vicdanı bir ikileme düştüğüm için açtım ama sonuçta benim kendi derdim değil. Bunun dışında kendi özel hayatımda çok çok mutluyum ya çok şükür isim çok güzel müdürüm mükemmel bi insan evimi seviyorum pandemi de olsa tıkır tıkır çalışıyorum sosyal hayatım yine yok ama internet çekiyor filan her şey çok iyi valla çok şükür.

Merhabalar arkadaşlar, beni aslında cok da alakadar etmeyen ama kim haklı diye düşündüğüm ve kendi içimde merak ettiğim bir konu var sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

Annemin cok yakın bir akrabası var kendisi çok saf, çok temiz bir insan. 60 yaşlarında, emekli, hep dar gelirli olmuş, parayı çok zor kazanmış biri. Bu adamın bir oğlu var, 20lerin sonlarında ve sanırım bazı psikolojik rahatsızlıkları var bu çocuğun. Bir işe girse de devam edemez, kovulur, bir kere ismi hırsızlığa karışmıştı... En son vukuati da şu, babasının kimliğini alıyor, telefonunu alıyor, babası adına hesap açıyor ve sürekli kredi çekiyor. Bir araba parası kadar kredi borcu yapıyor bunlar aslında kumar borcu, çocuk sürekli kumar oynuyormuş. Bunu öğrenen baba intiharın eşiğinde...

Annem, annemin kardeşleri, dedem ise bu borcu kapatabilecek kişiler. Zengin değiller ama kenarda birikmiş paraları var. Adam çok yakın akrabaları ve de sevdikleri bir insan. Su aralar çok sıkıntılı olduğu için onu bu dertten kurtarabilirler aslında. Ancak bu çocuğun vukuatlari bitmiyor. Cocuk "işleri ne odesinler" kafasında biri, odemediler diye anneme küsmüş filan, yani akli melekleri biraz zayıf herhalde.

Annemin kardeşleri ve dedem borcu kapatmak istiyorlar. Ama annem diyor ki nereye kadar bunu yapabiliriz? Biz bu borcu ödersek bu çocuğa iyilik değil kötülük yapmış oluruz. Çocuk kendi çalışsın ödesin bizi alakadar etmez diyor. Biz bu yaşta pandemide canımızı tehlikeye atarak çalışıyoruz en yakın akrabam söz konusu da olsa kumar borcu ödemem diyor. Çocuğun su an bir işi var ama her an çıkabilir hickimsenin ona bu konuda güveni yok. Çünkü her ay yeni bir işten kovulan bir çocuk. Ama sorun şu ki çocuk borcu babasının üzerine çekmiş. Yani çocuğun umrunda değil olan babaya olacak. Dükkanı evi onca yıllık emeği elinden gidecek. Baba oğlunu şikayet etmemiş bu arada, çocuk hala babası ile aynı evde kalıyor eminim kusmemistir bile oğluna, gereginden fazla yumuşak yüzlü.

Annem bu şartlar altında asla bu borcu ödemek istemiyor. Ve diger kardeşlerinin odemesini de istemiyor. Dedem ve kardeşleri ise annemi vicdansız olmakla suçluyor. Ben bir yorum yapmadım sadece dinledim annemi ve teyzemi, bir yorumum olmadı. Bence ikisi de kendince haklı. Konu kendi derdim değil ama sizin görüşlerinizi merak ettim.
Annenler o borcu ödemeden babasının oğlunu şikayet etmesi lazım ki bunun önü bir alınsın ismi kara listeye mi alınır ne olur bilmiyorum ama bir şekilde onun kredi çekmesi engellenmeli

Bu cocugun akli dengesi gayette yerinde. Hatta kafasi fazla fazla kurnazliklara calisiyor.
Kumar da bagimlilik, kolay kolay birakilmaz. Ben pek kumar aliskanligini birakani da gormedim.

Anneniz haklı.
Saf diye üstüne çok düşüp şımartılmış, üstüne titredikçe çocuk iyice anne babayı kullanır hale gelmiş.
Bu borcu ödeme işi tek seferlik değil.
Üstüne üstlük ödenince saf denilen o çocuk daha çok zıvanadan çıkacak.

Merhabalar arkadaşlar, beni aslında cok da alakadar etmeyen ama kim haklı diye düşündüğüm ve kendi içimde merak ettiğim bir konu var sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

Annemin cok yakın bir akrabası var kendisi çok saf, çok temiz bir insan. 60 yaşlarında, emekli, hep dar gelirli olmuş, parayı çok zor kazanmış biri. Bu adamın bir oğlu var, 20lerin sonlarında ve sanırım bazı psikolojik rahatsızlıkları var bu çocuğun. Bir işe girse de devam edemez, kovulur, bir kere ismi hırsızlığa karışmıştı... En son vukuati da şu, babasının kimliğini alıyor, telefonunu alıyor, babası adına hesap açıyor ve sürekli kredi çekiyor. Bir araba parası kadar kredi borcu yapıyor bunlar aslında kumar borcu, çocuk sürekli kumar oynuyormuş. Bunu öğrenen baba intiharın eşiğinde...

Annem, annemin kardeşleri, dedem ise bu borcu kapatabilecek kişiler. Zengin değiller ama kenarda birikmiş paraları var. Adam çok yakın akrabaları ve de sevdikleri bir insan. Su aralar çok sıkıntılı olduğu için onu bu dertten kurtarabilirler aslında. Ancak bu çocuğun vukuatlari bitmiyor. Cocuk "işleri ne odesinler" kafasında biri, odemediler diye anneme küsmüş filan, yani akli melekleri biraz zayıf herhalde.

Annemin kardeşleri ve dedem borcu kapatmak istiyorlar. Ama annem diyor ki nereye kadar bunu yapabiliriz? Biz bu borcu ödersek bu çocuğa iyilik değil kötülük yapmış oluruz. Çocuk kendi çalışsın ödesin bizi alakadar etmez diyor. Biz bu yaşta pandemide canımızı tehlikeye atarak çalışıyoruz en yakın akrabam söz konusu da olsa kumar borcu ödemem diyor. Çocuğun su an bir işi var ama her an çıkabilir hickimsenin ona bu konuda güveni yok. Çünkü her ay yeni bir işten kovulan bir çocuk. Ama sorun şu ki çocuk borcu babasının üzerine çekmiş. Yani çocuğun umrunda değil olan babaya olacak. Dükkanı evi onca yıllık emeği elinden gidecek. Baba oğlunu şikayet etmemiş bu arada, çocuk hala babası ile aynı evde kalıyor eminim kusmemistir bile oğluna, gereginden fazla yumuşak yüzlü.

Annem bu şartlar altında asla bu borcu ödemek istemiyor. Ve diger kardeşlerinin odemesini de istemiyor. Dedem ve kardeşleri ise annemi vicdansız olmakla suçluyor. Ben bir yorum yapmadım sadece dinledim annemi ve teyzemi, bir yorumum olmadı. Bence ikisi de kendince haklı. Konu kendi derdim değil ama sizin görüşlerinizi merak ettim.
Vallahı zor bır durum
Bır anlasma yapılamazmı
Yaslı adamı bu sıkıntıdan kurtarıp cocuguda sorumluluk almaya zorlayacak
Adamın borcu kapatılsa oglunada 500 500 borc bıtene dek odemesı ıcın senet ımzalatılsa
Yada buna benzer bır cıkıs yolu

O en kolayı. Adam telefonuna şifre koysa, kredi kartı şifresini değiştirse oğlu onun adına kredi çekemez. Ama yapmak ister mi? Evde huzur kalmaz.

Bu işte bi yalan var bence.cunku telefon uzerinden maksimum 5 bin tl kredi veriliyor.babasinin gidip imza falan atmasi lazim.hicbir banka bi kimlik kartina bu parayi vermez.babasininda izniyle yapmislar simdide sirf millet versin diye boyle soyluyorlar.anneniz kesinlikle vermesin oglu bu kadar yüz bulduysa babasida biseyleri kaybedecek.

Bu işte bi yalan var bence.cunku telefon uzerinden maksimum 5 bin tl kredi veriliyor.babasinin gidip imza falan atmasi lazim.hicbir banka bi kimlik kartina bu parayi vermez.babasininda izniyle yapmislar simdide sirf millet versin diye boyle soyluyorlar.anneniz kesinlikle vermesin oglu bu kadar yüz bulduysa babasida biseyleri kaybedecek.
1 hafta önce sadece telefonumdan İnternet bankacılığı ile 40 bin lira ihtiyac kredisi çektim 36 ay vadeli.15 dakikada hesabımdaydı.Hicbir imza kefil maaş bordrosu istemediler sadece internet bankacılığı ile maaş bankamdan (gar.nti bankası)cektim.Kredi kartlarımı toplu kapatmak ve boya badana yüklük gibi tadilat gerektiren seyler icindi.(bankanın teklifi 60bindi )Bankalar artık koronada eger sicilin temizse internet bankaciligiyla belli bir limite kadar veriyorlar kefilsiz evraksiz bankaya gitmeden.

Back
X