sizce kim hakli ?

MaRaL_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
22.263
12.552
298
merhaba kizlar , size bi$ey dani$mak istiyorum ..
ben yurt di$inda ya$iyorum,yaza izine gelliyoruz in$allah .. e$imin aylesi bursada ya$iyor, dogup buyudugu $ehir farkli 10 saat uzak bursaya ,orada hala amca kuzenleri falan var
benim dogup buyudugum $ehirse 3 saat uzaklikda bursaya , benimde ayni derece akrabalar var birde annemin mezari var ..
e$im memleketine gitmek istiyor ,bence çok uzak iki kuçuk çocuk yazin en sicakdan kavrulmu$ gunlerinde yollara du$mek istemiyorum $ahsen , e$imede dedim bunu boyle bi $ansin yok dedi,senin memleketinede gidemezsin o zaman diyor .. dogup buyudugu yeri gorecekmi$ mi$, 20 sene once çikmi$ o koyden memleket sevdasi du$tu adama bu ya$ta ..

benim bi halam var ,oglum 4 aydir benim yanima gelmiyor karisi istemiyor diye , sende kadin ol kocana sozunu dinlet diyor bu konuda , gitme iki kuçuk çocukla o yolu o sicakda diyor ...millet kocasini parmaginda oynatiyor diyor ... bu i$i bi ben beceremiyorum galiba :44:

ben bu i$in içinden çikamadim, e$ime kafa tutsammi yoksa gitsemmi onunla o kadar yolu ..
i$ inada binerse nolur onuda bilmiyorum, izinimin zehir olacagi kesin

halam haklimi , kadin olunca mi soz dinletilir kocaya
eger oyleyse ben neyim o zaman ? :26:

Bence böyle bir şey için ağzınızın tadını kaçırmayın.Eşin illa görmek istiyorsa gidin hem sizde, çocuklarda değişik memleket görmüş olurlar babalarının memleketi :) Halanızın dediğini takmayın parmağında oynatmak falan bence eşler arasında hoş şeyler değil.Kırılmadan ağız tadıyla herkesin gönlü olsun :)

Son düzenleme:

te$ekkurler canim yorumun için
biz yeni evliydik yani dugunde daha dogrusu
halam bana akil verdi, i$te benim gelin ogluma $oyle boyle yaptirir yemegini yapar herseyine yardim eder oglum, çayi hemn doldurur karisinin korkusundan vs dedi, akil verdi yani:)
ben bunu 3 gun yaptim, uç gun agiz tadimiz olmadi kahvaltida , çati$tik durduk bende sonra pes ettim ..
6 yil oldu e$im bugun çay koyar ama ba$ka bi$ey yapmaz :)
bazen diyorum halami dinleyip ugra$sam bugun farklimiki olurduki ..
nasil ali$irsa hersey oyle gider derler ya ...

gezme yi severimde oraya gittigimde sevinecegimi hiç sanmiyorum,içimdeki ses gitme doyor halamdan once :26:

Canım o erkeğin karakteriyle alakalı bi durum.Eğer içinde yoksa ne yaparsan yap fayda etmez ama yapıcam diyosa yapar senden bir şey beklemeden..Eşin üzülecek ister istemez doğduğu yeri görmek istiyodur tabi.Moraliniz bozulacağına ben gidin derim ama senin kararın yine bi konuşmayı dene

kocayı parmağında oynatan kadınlar ta en başta öyle alıştırmışlardır ondandır
ya da erkeğin yapısı öyledir
neticede erkek inatçıysa vs ne yaparsan yap kendi dediğini yapar.

çok sorun olmayacaksa memlekete gidersiniz.
siz de anlaşma yapın kalırız ama 1 2 gün en fazla falan diye.

tren geçti diyorsun :) halam hakli o zaman :26:

gun sayisini 1 hafta diyor ama ona buna izin vermem
elin evinde 1 hafta napicaz, hala oglu o kdr da yakin deil .. misafirin az kalani makbulmu$

2011 de gittik izine araba yokdu gitmedik koyune
halasi gelmedi diye laf etmi$
karde$leri o tarafa yonunu bile dönmüyor bursada

Son düzenleme:
boşver cnm böyle bişiden sakın kocanla aranı bozmaaa ne olcak çocuklarda gezmiş olur

hele hele baskalarının aklına sakın uymaaa !!! kadın olamamak ne demek yaaa insan kocasına kafa tututp sözünü geçirince mi kadın oluyorr ben buna anlam veremiorummm

karılıklı anlaşmak ne kada güzel şey illa bi tarafın isteği mi olcak otur kocanlaaaa orta yolu bul cnm sakın böyle bişi için de kocanla aranı bozmaaaa

Halanın dolduruşuna gelme derim :)
Eşinin içinden gelmiş madem,ziyaretinizi yapın.
Ölümlü dünya,bir dahaki gelişinize kim öle kim kala...

Ben olsam bunu eşimle bir inatlaşma veya kıyas konusu haline getirmem.

Gidin,zorsa zorluğunu görsün.Güzel karşılanmazsanız,durumu görsün.O zaman zaten bir daha gitmez.
Baktın herşey güzel gitti,eh ne güzel işte,gezmiş olursunuz.

Son düzenleme:

saol julia
diretirsem buyuk kavga _çikacak gibi duuryor.. aslinda bunu bende istemiyorum yani kavgayi
e$imi gondersem de kuzenimden kurs gorse

bu benim hala çok tehlikeli valla,
uysam çok kavga çikar biizim evde :) ama çogu zaaman deedikelri aklima geliyor , haklimi diye du$unmekden kendimi alamiyorum

evet haklisin, izinimin bir haftasi burnumdan gelirse bi daha zor gider e$im, yuzude olmaz soylemek için

bi sorun daha var galiba
kv nin anneside memlekette,oda gelmek isteyebilir
biz duraklayarak konaklayarak fln gidecez in$,e$imok dedi buna
mesela giderken kapadokyaya ugramak gibi,hatta her $ehirde durabiliriz bana kalsa
ama kv yle istemem $ahsen,oz olsa belki ama uvey kv
e$im hayir diyemez ,hayir demesini pek bilmezde,bi bana kar$i biliyor
neyse kv i$in içine girerse bapicam:26:
bunuda halam dedi kv yimi ta$îycan dedi ve bu konuda hakli olma ihtimali yuksek:44:

Son düzenleme:
Bu hala sizin ailenizin içinde fazla söz sahibi gibi duruyor, bu duruma ilk önce bir son ver...Sonra da otur kocanla sakin sakin konuş ama sen ve senin fikirlerin olsun ortada!!!

yok halamla ayda yild abi telefonda gorou$urum , çok konu$sam hakli olabilirisniz

kv gelmek isterse olmaz diye $imdiden soyleyimmi e$ime ?

hiçbir evlilik bir diğeriyle kıyaslanmamalı bence, halanız evlat hasretinden böyle konuşuyor buna benzer bir durum eşimin teyzesi ile oğlu arasında var, inanın gelini yüzünden kadın neler çekiyor oğlundan neler işitiyor ama küstürmemek için ağzını açmıyor onun gelini de adamı mum etmiş tam bir ruh hastası, adam huzuru bozulmasın diye gıkını çıkarmıyor ama annesine ve benim eşime neler anlatıyor intiharı bile düşünüyor o derece... kadınlık parmakta oynatmakla olmaz şahsi fikrim eşinize ne kadar güzel davranırsanız ne kadar fedakar olursanız (tabi hak ettiği ölçüde) o kadar mutlu olursunuz. iş yaptırma meselesi de zorla olmaz bakın benim eşim önündeki bardaktaki suyu bile annesinden isteyen adamdı şimdi ben yorgunluktan uyuyakaldığımda bir bakıyorum mutfağı toplamış evi pırıl pırıl etmiş. biz doğuluyuz hiçbir zaman eşime iş yap diye diretmedim en fazla "canım çok yoruluyorum bebiş beni bırakmıyor bir iş yapayım sen de azıcık yardım etsen" filan diye güzellikle söylüyorum evlilik hayatı paylaşmaktır senin isteğin benim isteğim demeyin siz onun istediğini yapın ki o da sizin taleplerinizi zevkle yerine getirsin. şimdi halanızın mantığıyla bir şekilde onun memleketine gitme planını iptal edip zorla kendi memleketinize götürseniz gittiğinizde huzurlu olacak mısınız? onun sizi memleketinize götürmemekle tehdit etmesi çok çirkin tehdit ettirmeyin kendinizi, ne yapalım toplumsal yapımız gereği kadınlar daha idareci olmak zorunda...tatil planını güzelce yapmayı teklif edin ortak paydada buluşursanız her yerde eğlenir mutlu olursunuz.

Canım halan olsun annen olsun kim olursa olsun kimse senin eşini senden iyi tanıyamaz dahası akşam olup kapılar kapanıca bir evin içinde ne yaşandığını kimse bilmez insan oğlu çeşit çeşit 5 parmağın 5 i bir mi değil o yüzden hiç ki senden direktif alarak ya da evliliğini başkasının evliliğiyle kıyaslayarak asla bir yere varamazsın sana bu arz öneriler geldiği zaman kibarca o kişiye benim eşim buna tepki verebilir demelisin ve kafandan atmalısın misal benim eşim bir şeyden çok hoşlanırken senin eşin aynı şeyden nefret edebilir değil mi yani mümkün değil ki bir kalıp bulup o kalıba sokmak o yüzden kimsenin sözleri ve evliliği senin İçin birebir model olmasın sen eşine ve ilişkinizin şartlarına göre davran boşver insanlar ne yaşamış ne düşünmüş mühim olan sizin aile huzurunuz canım kimseye birşey ıspatlamak zorunda değilsin

Son düzenleme:
Meseleyi güzelce konuşup ortak karar almak varken,
halanın dediği gibi kadın olup da eşinle inatlaşarak
kocanı parmagında oynatmak arasında bir bag kuramadım

Aksine bu durum birbirinizle çatışmanıza , huzursuz olmanıza sebep olmaktan başka bir işe yaramaz.

Halanın dediklerini yapma bundan sonra :)

Eşin aslında güzel düşünmüş.
Ben ortaokula giderken babam da ilk görev yaptıgı, annemle evlendiği şehiri özlemiş,
hepimizi alıp yaz tatilinde götürmüştü :)
Çok da güzel olmuştu.

Eşini kırma bence. Çünkü bir kere aklına düştü.
Eninde sonunda bu yıl olmazsa seneye yine gündeme getirir.
Çocuklarla zor olur belki ama olsun bence :)

Son düzenleme:

valla aynisi galiba, iyiki halam bana yakin yerde deil :))) insan ister istemez etkileniyor
benim kuzen wc ye gitmiyo galiba karisi izin vermezse o derece
sen kal ben tek yine giderim memleketime dedim, yapamazsin diyor
yaparimm oda otursun babasiylaa
ama i$i bu noktaya getirmiycem , biarzda planli progarmali hareket etmem azim demi
kv i$inide hallettimmi tamamdirrr

haklsiin senam, bes parmak bir olmaz demi
$imdi uyyo gidip biraz tatilden konu$uyum uyandirip
orada kalma suresini kisa tutmam lazim , ben rahat edemem ba$kasinin evinde gunlerceee yaa
bizim koye gittigimizde en azindan babamin evi var, anahtarini sokup girercez , kimseye yuk olmuycaz ..
birinij evine gitmi$ olsam ordada fazla durmak istemezdim

valla aynen boyle dedi, kadin olun biraz kocaniza sozun geçsin dedi , bende du$unuyorum oyle kadin olmak nedir diye ..
halamin oglaanlar boyle de bizim sulalede kizlarin hiçbiri onun gelin gibi deil $ansa bak ,
hepsinin hincini benden çikardi yani sevgili halacigim, gun gormu$ geçirmi$ kadin bi bildigi vardir diyordum ama bilmedigi her insan karakterinin degi$ik oldugu galiba ..

e$imin iki senedir aklinda
kar$iliginda bi$eyler daha istemem lazim oraya gitmek için :))
bi$eyler dedigim gezme adina yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…