sizce kim haklı

vfatos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
704
265
123
Herkese hayırlı Günler,
önceki konumu okuyan bilir babam mart ayında vefat etti. Nişanlıydım ve kasımda duğunum vardı Annem gece calısıyor 23 yasındayım babamın vefatından sonra evde tek kalamıyordum ve ev biraz tenhadaydı 2 ablam 1 abim var hepsi evli.
kuçuk ablam gel bende kal dedi. Neyse kaldım 1 2 ay nedense ben eve gelince bi tavırlı konusmaz nasılsın diye sormaz kaynanası eşi gelince yüzünde güller açardı. her gün boyleydi. ben hep üstüne düsüyordum hatta hamile olduğu için çocuguna heves edip bişeyler alıyordum ama o babam emekliydi o ölünce anneme kaldı maası annemde çeyizim için parayı bana veriyordu ablamda o paradan borçlarının bir kısmını ödememi istedi bende 3 4 ay sonra düğünüm var veremicem deyince tartıstık surat astığı ve para mevzusundan cok kez tartıstığımız için abim gel bende kal dedi abimdede kalırken aksam eve geldiğimde onlar evde olmuyordu gece 1 kadar kapıda parklarda bekliyordum gelmelerini anahtar istedim yengem anahtar veremezmiş annemi aramıs senın kızına benmi sahip cıkıcam ablaları varken falan demiş . daha birsürü seyler var da özet geciyorum size.Büyük ablama gelince oda kaynanası ile yasıyor zaten beni bir kere aramıs değil hep hamile olanla ilgileniyordu.

bende amcamınoğullarına gidip durumu anlattım bu arada nisanlım daha fazla baska yerde kalamazsın bu işin sonu yok falan dyorlardı aıleside amcamın oğlu bizde kal biz sana sahip cıkarız dedi bu sefer nisanlım istemedi amcamınoğlunda kalmamı cunku karısı 20 gun sonra memleketine gidecekti o surectede diğer amcamınoğlunun evine gececektim. Bu sefer nisanlımın ailesine 1 ay içinde duğun yapın kızı alın dedıler. nisanlımın aılesının byle bi durumu yoktu neyse nisanlım annesi dayısı ben eve esyalarımı almaya gittik 2ablam ve annemde evdeydi anneme işten cık yada ben evden ayrılıyorum dedım çıkmam dedi elıni öptüm vedalastık cıktm tabi ablalarımla tartıstık falan suan evlendım eylül sonunda duğunum var. Nişanlımın ailesinden allah razı olsun kına gecemi ve düğünümüzü yapacaklar. komsularım falan hep beni desteklediler .Sizce ben yanlış mı yaptım ?
biraz uzun oldu okuyandan ve fikir verenden allah razı olsun kötü eleştiri yapmayın .

Başınız sağolsun öncelikle.
Evde neden kalamadınız ki bu kadar sorun oldu,kilitleyip kapınızı otursaymışsınız,kimseye eyvallahınız olmazdı.
Ev boş dururken uzun süreli misafirlik doğru gelmedi bana,idare edilebilirdi ama edememişler ablalarınız.
Anneniz hep gece mi çalışıyor? İş değiştirme imkanı yok muydu? İşten çik demişsiniz ama çalışması anneniz için doğru olan zira sizde evlenip gidince hepten yanlız kalacak.
Bilemedim ,nişanlınızın ailesi ne kadar iyide olsa,başka bir yol bulsaydınız keşke,bana bu kadar yüz göz olmak doğru gelmiyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Öncelikle başın sağolsun.
Annen çalışıyor ama akşam da mı yok Oray'ı anlayamadım.
Gündüz bir şekilde birilerinde olabilirsin akşam da annenle birlikte evde olsan sorun oluyor mu?

hakkınızda hayırlısı olsun çok mutlu olun inşallah. böyle bir aile ortamında en uygununu yapmışsınız bence

Gece yazmışsın pardon. Yani belki sana destek için yeni bir iş durumunu araştırabilirdi. Bilemiyorum başkalarıyla bunu yaşamak extra yıpratıcı olmuş.

Evet yanlış yapmışsın.
Büyük ihtimalle bunlar ileride eş ailesi tarafından sana kimse sahip çıkmadı zaten şeklinde karşına çıkacak. İnşallah çıkmaz tabi.
Ama bu kadar şey yaşayıp da hala annene işten ayrıl testi çekmen çok saçma değil mi sence de?
Evde yalnız durmaya alışsan daha iyi değil miydi?

Başınız sağolsun öncelikle.
Evde neden kalamadınız ki bu kadar sorun oldu,kilitleyip kapınızı otursaymışsınız,kimseye eyvallahınız olmazdı.
Ev boş dururken uzun süreli misafirlik doğru gelmedi bana,idare edilebilirdi ama edememişler ablalarınız.
Anneniz hep gece mi çalışıyor? İş değiştirme imkanı yok muydu? İşten çik demişsiniz ama çalışması anneniz için doğru olan zira sizde evlenip gidince hepten yanlız kalacak.
Bilemedim ,nişanlınızın ailesi ne kadar iyide olsa,başka bir yol bulsaydınız keşke,bana bu kadar yüz göz olmak doğru gelmiyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Normalde tek başıma kalabilen biriyim ama babamın vefatından sonra kalamıyorum pıskolojisi çok değişik beni bu konuda anlamanızı beklemiyorum zaten denedim günlerce ama sabaha kadar uyumadım evde yapamıyorum o çok değişik bi durum

Canım öncelikle başın sağolsun.Annen gece çalışıyor sen evde tek kalamıyor muydun?Keşke ablalarında destek olsaydı a ma olmamış sen elinden geleni yapmışsın böylede olmuşsa ailenin suçu büyük kendi elleriyle düğünsüz seni yollamışlar.Bu arada yaşın kaç ?

Gece yazmışsın pardon. Yani belki sana destek için yeni bir iş durumunu araştırabilirdi. Bilemiyorum başkalarıyla bunu yaşamak extra yıpratıcı olmuş.
Annem bana bu konuda yardımcı olmadı aksine işten ayrılmak istemiyorum nikahinı kıy kmsede kalma dedi doğru olanda bu dedi

Canım öncelikle başın sağolsun.Annen gece çalışıyor sen evde tek kalamıyor muydun?Keşke ablalarında destek olsaydı a ma olmamış sen elinden geleni yapmışsın böylede olmuşsa ailenin suçu büyük kendi elleriyle düğünsüz seni yollamışlar.Bu arada yaşın kaç ?
yaşım 23 ama hangi kız istemez evinden telli duvaklı çıkmayıki evde kalabilseydim zaten kendimi bu duruma sokmazdım aksam geliyorum kimse yok sabah geliyorum kimse yok ve bu süreç 4 ay sürecekti. evimizde tenha bir yerde ne olduğu belirsiz insanlarla dolu

Evin çevresinde kimse yok mu ?hani olası bir durumda yardım edecek (Allah korusun )bunun dışında bunca çileyi çirkefliği çekene kadar dursaydın keşke evinde öyle zamanlar oldu ki ben gece bile kaldım yanlız başıma

Evin çevresinde kimse yok mu ?hani olası bir durumda yardım edecek (Allah korusun )bunun dışında bunca çileyi çirkefliği çekene kadar dursaydın keşke evinde öyle zamanlar oldu ki ben gece bile kaldım yanlız başıma
var ama 4 ay kalacaktım nişanlımda istemiyordu tek kalmamı evde

Babanın vefatından sonra kalmam durumun olduysa psikoloğa gitmen daha dogru olurdu. Biraz saçma bir durum olmuş 23 yaşında ordan oraya kendini sürüklemen. Psikolog derdine çare olurdu belkide.

Babanın vefatından sonra kalmam durumun olduysa psikoloğa gitmen daha dogru olurdu. Biraz saçma bir durum olmuş 23 yaşında ordan oraya kendini sürüklemen. Psikolog derdine çare olurdu belkide.
Başta evde tek kalmamı ailemde istemedi ama ?
şimdi suçlu ben miyim ?

Evde tek kalamadığınız için evlenmek ilginç geldi ama madem yolu yok keşke direk nikah kıyıp evlenseymişsiniz. Düğüne ne gerek var,bir genlik bir damatlıkla evlenilebiliyor.

Kim haklıdır, haksızdır, bilemeyeceğim. Bu durum herkese göre değişir.
Ama sırf geceleri yalnız kalmaktan korktuğun için, evlilik tarihi erken tarihe çekmen. Anneni ezip geçmen, çok çok saçma olmuş..
Gerekirse kapını kilitler otururdun evinde. Sabaha kadar uyumazdın. Ama en azından kimselere minnet etmezdin. Abla ve abinle gereksiz yere yüz göz olmuşsun. Onlarda evliler, eşleri var. Kendilerine göre hayatları var.. Gerçekten zor durumda olsan, kimse sana bir şey demezdi. Ama senin ki keyfi bir durum olmuş.
Annene ya işten çık, ya da ben evleniyorum demen de çok kötü olmuş. Kadının hayat arkadaşı, hayatından uçup gitmiş. İş annene iyi geliyordur. Bir an olsun, acılarını hafifletiyordur. Çalışmayı seviyordur. Para tatlı geliyordur.. Bu konuda biraz daha sabırlı olabilirdin. Düğüne ne kadar zaman kalmış ki..
Umarım evlilik hayatında mutlu olursun.. Eşin bu olanları çabuk unutur da, yüzüne vurmaz..

Back
X