Anket Sizce, kişilerin depresyona iten en büyük neden nedir ?

Sizce, kişilerin depresyona iten en büyük neden nedir ?

• Ankete Katılan
    73
hepsi farklı sorunlar bence hepsi neden olabilir ayırmak zor ama en önemlisi kaybetme duygusu sanırım... umudunu,sevdiklerini,yarınlarını bunları kaybedeceğini düşünmek,kısacası ben bir şık seçemedim hepsi neden olabilir çünkü:kahve:

kişileri depresyona iten en büyük sebep

STRES

eğer stresle başa çıkılamazsa insanın depresyona girmesi an meselesidir

bence şudur: insanın kendisi
her şeyi kafanıza takarsanız allah esirgesin kötü hastalıklara bile tutulabilirsiniz. herşeyi çok fazla kafaya takmamak gerek zannımca...:1ninca:

sorunların üst üste gelmesi diyorum ben.çünkü bu sorunların içeriği maddi sorunlar da olabilir,gelecek kaygısı da olabilir,olabilir,olabilir...yani demek istediğim bunların hepsi sonuçta birer sorun.bunların hepsinin üst üstte geldiğini düşünürsek allah muhafaza insan depresyona girebilir.

sorunların üst üste gelmesi dıyorum insana ve soruna gore degişir inancların zayıf olmasın dan dolayıda olabılır

bence yanlızlık insanı depresyona iter insan yanlız kaldıkça kendini dinler kendini dinledikçe sorunlar büyür vs vs yanlız insan mutsuz insan olmaya mahkumdur bence

İnsanlar mevsimsel bile depresyona girebiliyorken, bunun nedenlerini tek cümlede vermek bence imkansız. Ancak etrafımda gördüğüm kadarıyla en sık rastlanılan sebepler; maddi sıkıntılar, mutsuz evlilikler, insanlarla olan iletişim problemlerinden kaynaklı hissedilen yalnızlık, sevdiklerini kaybetmek, iş ya da evdeki huzursuz ortam...

Ayrıca bu konunun bile inançlara bağlanmasını çok yanlış buluyorum. İnsanın inançları durumu kabullenmesine ve sabır göstermesine yardımcı olabilir ama bu onun mutlu olacağı anlamına gelmez. Depresyonda mutsuzluktan kaynaklanır. Bir yakınınızı kaybettiğinizi düşünün, ne demek istediğimi anlarsınız.

İnsanlar mevsimsel bile depresyona girebiliyorken, bunun nedenlerini tek cümlede vermek bence imkansız. Ancak etrafımda gördüğüm kadarıyla en sık rastlanılan sebepler; maddi sıkıntılar, mutsuz evlilikler, insanlarla olan iletişim problemlerinden kaynaklı hissedilen yalnızlık, sevdiklerini kaybetmek, iş ya da evdeki huzursuz ortam...

Ayrıca bu konunun bile inançlara bağlanmasını çok yanlış buluyorum. İnsanın inançları durumu kabullenmesine ve sabır göstermesine yardımcı olabilir ama bu onun mutlu olacağı anlamına gelmez. Depresyonda mutsuzluktan kaynaklanır. Bir yakınınızı kaybettiğinizi düşünün, ne demek istediğimi anlarsınız.

İşte en etkiLi cevap, kesinLikLe katıLıyorum.

Back
X