Yasmin sanırım sen anlıyorsun ırklardan filan.Ben de köpek beslemek istiyorum ama evde nasıl olurun derdindeyim.Küçük köpekleri şımarık oldukları için çok sevemiyorum malesef büyük köpek istiyorum.Eşim de öyle istiyor.Ama gel gelelim evin içinde büyük bir köpek nasıl olur düşünüyoruz ama çocuğumuzda yok 9 yıllık evliyiz ve bir köpek bize iyi gelecek diye de düşünüyoruz.Her akşam zaten beraber yürüyoruz onu da alır yürürüz daha büyük bir aile oluruz diyoruz.Ama 90 m2 evin içinde ne olur bilemiyoruz.İstediğimiz cins golden,labrador ya da arjantin dogo olabilir.Bu konuda fikirlerini alabilir miyim?Temizlik konusunda da şüphelerim var biraz beni aydınlatabilir misin ne yapabilirim?
Öncelikle dogo arjantin i aklınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim.
Ben köpeklerle kafayı fazlasıyla bozmuş bi insanım ve şu kadarını söyliyebilirim
1 Türkiyede tam manasıyla saf kan dogo arjantin yok .
2 dışardan getirmek fazla pahalı zahmetli ..yurtdışındaki çiftlikler ve benzeri yerlerden sıraya girmeniz lazım .
3 Bir fogo arjantin yaban domuzu ile dövüşebilir . son derece asi , inatçi ve fazlasıyla güçlü. Sinirleri çelikten biri lazım onunla başedebilmek için. + mutlaka özel eğitim gerektiricektir.
Labrador ve Golden a gelince .
labradorlar ve Golden lar av köpekleridirler. Günümüzde bunun için kullanılmasalarada .
Ev hayatına iyi adapte olabilen (genellikle) eğitimi kolay fazla asi olmayan hayvanlar.
Tercih edilebilirler. Ancak Golden 'ın bir tüy problemi olucaktır. O tüy dökme mevsiminin daha geçtiğini görmedim.
ancal ne bileyim. Koruma köpeği gibi bişey için uygun değiller.
Birde fazlasıyla enerjikler . O enerjyi atabilecekseniz .
Son olarak şu kadarını söyliyim. Köpek almak çok çok önemli bir karar .
Hiç büyümeyecek bir çocuk ...
Vicdanınıza defalarca danışıp karar verin..
Konu sahibi arkadaş kusura bakmaz umarım ..