Benim babam beni görünce hala verir içinden gelir. Bu insan kullanmak degil. Sizin ailenizde büyüme şekliniz sıkıntılı. demekki kimse sizin yanınızda olmamamis. Olamamış yazık. Bu duyguya yabancısınız:)
benim babamda param olmasına rağmen birde sanki gizli bir iş yapıyorcasına el altından al bakim şunu cebine koy çocuğunun istediğini alırsın der

yok baba herşeyi var derim tamam canın birşey çeker onu alırsın der

baba sağol var herşeyim derim, al şunu dedim uzatma allah allah der zorla verir

35 yaşımdayım düşünün... her telefonda konuştuğumuzda da birşeye ihtiyacın var mı olursa söyle der.
kayınpederimde kızımı her gördüğünde harçlık adı altında (o kadar harçlığı 6 yaşında çocuk ne yapsın ) para verir ihtiyacını karşılarsınız diye ya da eşimin hesabına yollar torunuma istediğini alın diye ...
çok şükür durumumuzda iyi eşimle beraber çalışıyorum kendi işimiz kendi evimiz muhtaç değiliz ....asla birşeyde istemiyoruz hatta reddediyoruz ama bizim ailedede eşimin ailesinde de var bu kültür
sizinkilerde öyleymiş demek ki
kayınpederim evliliğim boyunca maksimum 10 kere gelmiştir bize( 7 buçuk yıllık evliyim) ki severim kendisini, özellikle arar çağırırdım gel neden gelmiyorsun diye hep derki siz gelin size değişiklik olsun,rahatsız etmek istemez ... bize geldiğinde de sanki evimizde kıtlık varmış gibi eli kolu dolu gelir hatta bulunduğu yerden bile otobüse verir erzak gönderir sanki burada market yok
şuan oturduğumuz evide alırken eşime ev hediyesi alacaktım zaten onun yerine para verim birazını ben karşılayayım demiş para vermiş . Tüm bunlar sonucu bize her ay gelip tüm hafta yatılı kalma hakkı vermez ki ? o zaman kimseden hediye de kabul etmeyelim üstümüzde söz hakkı olurlar sonra

insanların düzenini bozmaya hakkı yok kimsenin