Sizce napmam gerekir?

nergis02deniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2017
22
7
6
27
Merhabalar ablalarım bu sitede yaş kuralı var mı bilmiyorum varsa da kural ihlali yapmak istemiyorum söyleyin lütfen.
Ben 14 yaşındayım,annemi bebekken kaybettim.Bir ablam var bir de babam.Annemden sonra bana bakan bir kadın vardı ama başka şehre taşındılar yalnızım.Babam beni dövüyordu küçükken,şimdi de laflarıyla dövmekten beter ediyor.Ablam saygısız bir ateist.
1 sene önce tecavüze uğradım kimseye diyemedim,çok cesaret geldi ama yapamadım.Bu yaz ablama dedim ki ''Abla ben kapanmak istiyorum'' çok tepki vereceğini sanmıyordum saygılı bilirdim onu ama öyle değilmiş delirdi.Ne yapacağını şaşırdı gerçekten '' Sevgilin seni zorluyor,eğer kapanırsan eski sevgilin sana dönecek,Nereden aklına geldi kim zorluyor.seninle konuşmam( benle konuşmaması hiç bir şey değiştirmez nefret ettim ondan)babama sevgilin var derim (zaten ben söyleyeceğim,ki kimsenin beni zorladığı da yok)'' Ve daha gün içinde laf sokmalar sokakta kapalı görünce ıyy iğrenç demeler vs. Kur'an okurken ''faydalı bir şey okusana''dedi bu kadar olacağını da hiç düşünmemiştim.Onun da iğrençliklerini babama anlatmak istedim ama aile neşesi bozulsun istemiyorum.Bir gün bunları düşünürken aklıma polise gidip tecavüzden şikayetçi olmak,sonra o cezasını çeker beni de bir yurda vermeleri orada kapanmam herkes hakettiği yeri bulur ama başaramadım.Sevdiğim dedi ki benden 1 yaş büyük ''seninle evlenmek istiyorum,benim babamın haberi var 18 yaşında isteyeceğiz ama yurda gidersen olmaz'' Ben dinlemeyim dedim ondan sonra onu başka kızla evlendireceklerdi istemedim mecbur burda kaldım.Şimdi şöyle düşünüyorum lise için başka şehire gideyim orda rahat ederim .Ama babamı yaşlı bırakmak istemiyorum.Ayrıca tecavüzü de söylerim belki orada.Ne yapmlıyım?Bu koskoca dünyada yapayalnızım yaşım yüzünden önyargılı yaklaşmayın lütfen :(

Merhabalar ablalarım bu sitede yaş kuralı var mı bilmiyorum varsa da kural ihlali yapmak istemiyorum söyleyin lütfen.
Ben 14 yaşındayım,annemi bebekken kaybettim.Bir ablam var bir de babam.Annemden sonra bana bakan bir kadın vardı ama başka şehre taşındılar yalnızım.Babam beni dövüyordu küçükken,şimdi de laflarıyla dövmekten beter ediyor.Ablam saygısız bir ateist.
1 sene önce tecavüze uğradım kimseye diyemedim,çok cesaret geldi ama yapamadım.Bu yaz ablama dedim ki ''Abla ben kapanmak istiyorum'' çok tepki vereceğini sanmıyordum saygılı bilirdim onu ama öyle değilmiş delirdi.Ne yapacağını şaşırdı gerçekten '' Sevgilin seni zorluyor,eğer kapanırsan eski sevgilin sana dönecek,Nereden aklına geldi kim zorluyor.seninle konuşmam( benle konuşmaması hiç bir şey değiştirmez nefret ettim ondan)babama sevgilin var derim (zaten ben söyleyeceğim,ki kimsenin beni zorladığı da yok)'' Ve daha gün içinde laf sokmalar sokakta kapalı görünce ıyy iğrenç demeler vs. Kur'an okurken ''faydalı bir şey okusana''dedi bu kadar olacağını da hiç düşünmemiştim.Onun da iğrençliklerini babama anlatmak istedim ama aile neşesi bozulsun istemiyorum.Bir gün bunları düşünürken aklıma polise gidip tecavüzden şikayetçi olmak,sonra o cezasını çeker beni de bir yurda vermeleri orada kapanmam herkes hakettiği yeri bulur ama başaramadım.Sevdiğim dedi ki benden 1 yaş büyük ''seninle evlenmek istiyorum,benim babamın haberi var 18 yaşında isteyeceğiz ama yurda gidersen olmaz'' Ben dinlemeyim dedim ondan sonra onu başka kızla evlendireceklerdi istemedim mecbur burda kaldım.Şimdi şöyle düşünüyorum lise için başka şehire gideyim orda rahat ederim .Ama babamı yaşlı bırakmak istemiyorum.Ayrıca tecavüzü de söylerim belki orada.Ne yapmlıyım?Bu koskoca dünyada yapayalnızım yaşım yüzünden önyargılı yaklaşmayın lütfen :KK43:

Ne evlenmesi.. Hemen polise git, anlat her şeyi. Yurda yerleş, okuturlar da seni. Senin evlenmeye değil, ayaklarının üzerinde durup güçlü bir kadın olmaya ihtiyacın var. Allah yardımcın olsun inşallah.

Ne evlenmesi.. Hemen polise git, anlat her şeyi. Yurda yerleş, okuturlar da seni. Senin evlenmeye değil, ayaklarının üzerinde durup güçlü bir kadın olmaya ihtiyacın var. Allah yardımcın olsun inşallah.
Teşekkür ediyorum görüşün için :) Ama çalışırsam ya polis olurum ya da doktor.Bu da şuanlık zor görünüyor.

Ablacim bence kapanma isi veya cemaat yurduna falan gitme ya da ailenden uzaklasma senin derdine cozum degil. Senin derdin cinsel saldiriya ugramis olman. Dine yonelebilirsin kendini rahatlatmak icin tabi ama bu alttaki problemin su yuzune cikmasini engellemez.

Buraya yazarak gayet iyi yapmissin, cozumler eminim gelecektir. Sana saldiran kisiyi taniyor musun, akraba falan mi?

Bence bir psikiyatri doktoruna git, cinsel saldiriya ugradigini soyle. Doktor mutlaka seni yonlendirir. Gitme imkanin yoksa Kazen Kazen yardimci olur. Benim fikrimi sorarsan, babandan ayrilma, ailenden uzaklasma ve mutlaka sikayette bulun. Okuluna da kendi evinde git.

Evlenme isini de gec bence, bu zamanda 15te 18de evlenen kimse kalmadi. Guzelce okulunu oku, meslegin olsun. Cemaat evinden, yurdundan da uzak dur, o islere bulasma, hic sandigin gibi yerler degil insanlarin manevi duygulari somuruluyor bilmiyorum hic gazete okuyor musun ama oralarda da fiziksel siddet ve cinsel taciz olabiliyor. Evinde otur kisacasi. Insana ailesinden daha iyi destek yok inan. Bir Kazen Kazen le telefonda konusun bence, gerekirse polise gitmene de yardimci olur.

Ablacim bence kapanma isi veya cemaat yurduna falan gitme ya da ailenden uzaklasma senin derdine cozum degil. Senin derdin cinsel saldiriya ugramis olman. Dine yonelebilirsin ekndini rahatlatmak icin tabi ama bu alttaki problemin su yuzune cikmasini engellemez.

Buraya yazarak gayet iyi yapmissin, cozumler eminim gelecektir. Sana saldiran kisiyi taniyor musun, akraba falan mi?

Bence bir psikiyatri doktoruna git, cinsel saldiriya ugradigini soyle. Doktor mutlaka seni yonlendirir. Benim fikrimi sorarsan, babandan ayrilma, ailenden uzaklasma ve mutlaka sikayette bulun. Okuluna da kendi evinde git.

Evlenme isini de gec bence, bu zamanda 15te 18de evlenen kimse kalmadi. Guzelce okulunu oku, meslegin olsun. Cemaat evinden, yurdundan da uzak dur, o islere bulasma, hic sandigin gibi yerler degil insanlarin manevi duygulari somuruluyor bilmiyorum hic gazete okuyor musun ama oralarda da fiziksel siddet ve cinsel taciz olabiliyor. Evinde otur kisacasi. Insana ailesinden daha iyi destek yok inan.
Öyle yurtlar değil, liselerin yurtları oluyor fen lisesi sosyal bilimler lisesi gibi hedefim o akademik kariyer değil polis olmak istiyorum hayallerim çoğu kişiye uygun değil tek derdim vatan sevdiğim başka bir şey değil Çok teşekkür ederim yazdığın için.

Öyle yurtlar değil, liselerin yurtları oluyor fen lisesi sosyal bilimler lisesi gibi hedefim o akademik kariyer değil polis olmak istiyorum hayallerim çoğu kişiye uygun değil tek derdim vatan sevdiğim başka bir şey değil Çok teşekkür ederim yazdığın için.

Eyvallah, yanlis anlamisim :)

Polise gidecek cesareti toplarsan bence gerisi gelir gibime geldi.

Kazen Kazen nerdesin, su cocuga bir yardimci olalim.

Bulunduğun ildeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne git lütfen. Ordaki sosyal hizmet uzmanı ya da psikologla görüşmek istediğini söyle. Olayı detaylıca anlat, onlar seni yönlendirecekler. Reşit değilsin, çocuksun, direkt polise gitmen senin için yıpratıcı bir süreç olur. Sosyal Hizmetlerde çalışan kişiler tüm süreçlerde senin yanında olup yönlendirmek zorundalar.

Bulunduğun ildeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne git lütfen. Ordaki sosyal hizmet uzmanı ya da psikologla görüşmek istediğini söyle. Olayı detaylıca anlat, onlar seni yönlendirecekler. Reşit değilsin, çocuksun, direkt polise gitmen senin için yıpratıcı bir süreç olur. Sosyal Hizmetlerde çalışan kişiler tüm süreçlerde senin yanında olup yönlendirmek zorundalar.
Bunu bilmiyordum hiç aklıma da gelmemişti evet polis zor çünkü ifade verirken yalnız başınasın.Düşüneceğim çok teşekkür ederim ablacım

Sisyphe Sisyphe , Astoria Astoria cinsel saldiri magdurlari ne yapmali, yardimci olursaniz cok super olur.

Ya ben konuyu 2 kez okudum ama bugün yoğun bir gün geçirdiğimden midir nedir çok anlayamadım. Cinsel saldırı mağdurları için Türkiye'de çok fazla bir yaptırım yok herkesin çok iyi bildiği üzere. Hoş olsa da geçirilen fizyolojik ve psikolojik muayeneler kişiyi iyice strese sokuyor. Haliyle zaten travmatik bir olay yaşamışken daha da beter duruma gelebiliyorlar, o yüzden ben bu konularda "Aaa niye şikayetçi olmuyorsun" demiyorum, diyemiyorum çünkü yıpratıcı bir süreç. Kaldı ki bu kızcağızın zaten bunu kaldırabilecek ne ruh hali var zannediyorum ne de parası. Psikolojik destek almasını önerebilirim, tecavüz yaşandıysa (sevgiliyle istenerek yaşanan bir süreçten duyulan pişmanlığa tecavüz demediğini varsayarak) Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği var, internette iletişim bilgilerini bulabilir. Onlarla iletişime geçerek yapabileceklerini konuşabilir.

Bunu bilmiyordum hiç aklıma da gelmemişti evet polis zor çünkü ifade verirken yalnız başınasın.Düşüneceğim çok teşekkür ederim ablacım

Eğer bunu yaparsan ifade verirken vs tek başına olman gerekmiyor. Ki zaten sen talep etmesen bile çocuk olduğun için tüm bu süreçlerde bir sosyal hizmet uzmanı ya da psikolog hep senin yanında olacak. Onlar kamu görevlisi ve bu bir zorunluluk. Çocuk olman ekstra hassasiyet gerektirecek zaten. Çok değerli uzmanlar var ve onlar sana gereken desteği verecektir. Hem hukuki anlamda hem de psikolojik olarak. O yüzden çekineceğin, korkacağın bir şey yok.

Ya ben konuyu 2 kez okudum ama bugün yoğun bir gün geçirdiğimden midir nedir çok anlayamadım. Cinsel saldırı mağdurları için Türkiye'de çok fazla bir yaptırım yok herkesin çok iyi bildiği üzere. Hoş olsa da geçirilen fizyolojik ve psikolojik muayeneler kişiyi iyice strese sokuyor. Haliyle zaten travmatik bir olay yaşamışken daha da beter duruma gelebiliyorlar, o yüzden ben bu konularda "Aaa niye şikayetçi olmuyorsun" demiyorum, diyemiyorum çünkü yıpratıcı bir süreç. Kaldı ki bu kızcağızın zaten bunu kaldırabilecek ne ruh hali var zannediyorum ne de parası. Psikolojik destek almasını önerebilirim, tecavüz yaşandıysa (sevgiliyle istenerek yaşanan bir süreçten duyulan pişmanlığa tecavüz demediğini varsayarak) Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği var, internette iletişim bilgilerini bulabilir. Onlarla iletişime geçerek yapabileceklerini konuşabilir.
durumu çok iyi özetlemişsin ablam teşekkür ederim hayır sevgilim uzakta tecavüz eden adam sonradan öğrendim ki 45 yaşlarındaymış.Bir süre dinlenip kışın şikayet etmeyi düşünüyorum hep erteliyorum eğer bu sene bununla uğraşırsam lisem kötü olacak bilmiyorum ama 2 kurum öğrendim ikisini de düşüneceğim devlete güvenmek zorundayım başka şansım yok.Çok teşekkür ederim ablacım

Back
X