- 23 Ağustos 2012
- 52.584
- En iyi cevaplar
- 1
- 245.634
- 898
- Konu Sahibi nergis02deniz
Bulunduğun ildeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne git lütfen. Ordaki sosyal hizmet uzmanı ya da psikologla görüşmek istediğini söyle. Olayı detaylıca anlat, onlar seni yönlendirecekler. Reşit değilsin, çocuksun, direkt polise gitmen senin için yıpratıcı bir süreç olur. Sosyal Hizmetlerde çalışan kişiler tüm süreçlerde senin yanında olup yönlendirmek zorundalar.
Ya ben konuyu 2 kez okudum ama bugün yoğun bir gün geçirdiğimden midir nedir çok anlayamadım. Cinsel saldırı mağdurları için Türkiye'de çok fazla bir yaptırım yok herkesin çok iyi bildiği üzere. Hoş olsa da geçirilen fizyolojik ve psikolojik muayeneler kişiyi iyice strese sokuyor. Haliyle zaten travmatik bir olay yaşamışken daha da beter duruma gelebiliyorlar, o yüzden ben bu konularda "Aaa niye şikayetçi olmuyorsun" demiyorum, diyemiyorum çünkü yıpratıcı bir süreç. Kaldı ki bu kızcağızın zaten bunu kaldırabilecek ne ruh hali var zannediyorum ne de parası. Psikolojik destek almasını önerebilirim, tecavüz yaşandıysa (sevgiliyle istenerek yaşanan bir süreçten duyulan pişmanlığa tecavüz demediğini varsayarak) Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği var, internette iletişim bilgilerini bulabilir. Onlarla iletişime geçerek yapabileceklerini konuşabilir.
Eğer bunu yaparsan ifade verirken vs tek başına olman gerekmiyor. Ki zaten sen talep etmesen bile çocuk olduğun için tüm bu süreçlerde bir sosyal hizmet uzmanı ya da psikolog hep senin yanında olacak. Onlar kamu görevlisi ve bu bir zorunluluk. Çocuk olman ekstra hassasiyet gerektirecek zaten. Çok değerli uzmanlar var ve onlar sana gereken desteği verecektir. Hem hukuki anlamda hem de psikolojik olarak. O yüzden çekineceğin, korkacağın bir şey yok.
Hukuki yaptirim konusunda haklisiniz vallahi, adaletin durumu ortada. Konu sahibesi en azindan psikolojik destek almali bence. Sosyal Hizmetler en azindan o konuda yardimci olur diye dusundum.