• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce nasıl davranmalıyım

Sevdayolum

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2021
80
36
8
32
Merhaba eşimle iki hafta önce görüncem yüzünden tartışmamız olmuştu.o günden beri bana karşı çok ilgisiz sohbetimiz muhabbetiniz yok.cocukla bile doğru düzgün ilgilenmiyo. Kenara geçip takiyo kulaklığı ben yokmuşum gibi davraniyo.telefonda video izlerken uyuyakaliyo..iki gün önce dedi ki ablamla konuştunuz mu. Konuşmadık dedm arasaydın dedi.. ablam benm hakkimda çok kötü düşüncelere sahip dedm Sen değil misin ona karşı dedi..bn içimden geçenleri söylerken kötü oluyorum dedim kalbimdeki neyse ağzımdaki o dedim bu yüzdense kötü ben olayım dedim.konu ailesi olunca hep yaptığı şey beni bi kenara koymak oluyo. Anlamıyorum yani ablası için mi yoksa başka nedeni mi var hiç bi yakınlığı yok iki haftadır.ben laf atmasam hiç Konusmiycaz.sizce bn nasıl davranmalıyım eşime karşı.

Merhaba eşimle iki hafta önce görüncem yüzünden tartışmamız olmuştu.o günden beri bana karşı çok ilgisiz sohbetimiz muhabbetiniz yok.cocukla bile doğru düzgün ilgilenmiyo. Kenara geçip takiyo kulaklığı ben yokmuşum gibi davraniyo.telefonda video izlerken uyuyakaliyo..iki gün önce dedi ki ablamla konuştunuz mu. Konuşmadık dedm arasaydın dedi.. ablam benm hakkimda çok kötü düşüncelere sahip dedm Sen değil misin ona karşı dedi..bn içimden geçenleri söylerken kötü oluyorum dedim kalbimdeki neyse ağzımdaki o dedim bu yüzdense kötü ben olayım dedim.konu ailesi olunca hep yaptığı şey beni bi kenara koymak oluyo. Anlamıyorum yani ablası için mi yoksa başka nedeni mi var hiç bi yakınlığı yok iki haftadır.ben laf atmasam hiç Konusmiycaz.sizce bn nasıl davranmalıyım eşime karşı.
Kendi ailesini geri planda tutan erkeklere sinir oluyorum. Anlaşamıyorsam neden muhattap olayım ki neden bu dayatma.valla ablası yüzünden bana trip adamın yüzüne bakmam

Ablasıyla aranızdaki tartışma her ne ise, size buruk davranabilir; bir noktaya kadar bu anlaşılır ancak size karşı bir tavır alacaktıysa da, bunun acısını çocuktan çıkarmak, çocuğuna ilgisiz davranmak nedir işte bu kısım anlayabileceğim türden bir kafa değil.

"Bana atıyorsun madem tribini de şu çocuktan ne istiyorsun?" diye kendime hakim olamayıp tartışmayı harlayabilirdim, sakin kalacağım bi durum değil pek.

Eşimin ailesi ile ilgili iyi,kötü,nötr asla konuşmam,fikrimi söylemem,onlarla ilgili birşey anlatırsa hmm öyle mi diye dinlerim.Ayda yılda bir arar hal hatır sorarım görümce,kayınvalide tarafına.Ne yaparsanız yapın kimse kan bağı olan ailesine laf söyletmez,boş yere ağzınızın tadının bozulduğuna da değmez.

..bn içimden geçenleri söylerken kötü oluyorum dedim kalbimdeki neyse ağzımdaki o dedim bu yüzdense kötü ben olayım dedim.
Bir kere kalbimden geçirdiğim her şeyi söylemem, bu doğru bir davranış değil bundan emin olun. İkincisi meseleyi bilmediğim için yorum yapamam. Belki görümce haklı ve eşin de bunun farkında.

Tartışma ne, boyutu ne, kim haklı bilmiyorum ama benimle konuşmayan eşle ben de konuşmam. Görmezden gelirim. Arasaydın deyince de o arasın derdim. Ben kötüyüm filan demem

Sende aynısı yap görmezden gel. Zamanında bende gorumcemle onun evinde tartıştık bir süre konuşmadık snra kv gorumceme büyük ihtimal baskı yaptı görüşün diye eşimde sürekli soruyordu konuşuyormusnz diye bigun gorumcem birileri kahvaltıya gelecek sende gel diye beni aradı bende yaptıklarından dolayı kinliydim gitmek istemedim kibarca geri çevirdim daha snra tekrar bı başkasının geleceği gün yine davet etti yine gelmeyeceğimi söyledim eşimde niye gitmiyorsun diye tepki göstermişti ayağına gider gibi gitmek istemiyordum o gelsin bı ara bende giderim dedim. Olduuu sırf beyfendinin ablası üzülmesin diye kendi hislerimi kenara çekemem içinden nasıl geliyorsa öyle davran

Esimin küçük ablası hakkında icimden neler neler geçiriyorum ama sadece ablandan şu şu şu sebeplerden dolayı hoşlanmıyorum diyebiliyorum. Içimden geçenleri söylesem ohoo :)
6 yıllık evliyiz 2 3 senedir ablasıyla yılda bir kez fln telefonda görüşürüz. Eşimle konuşurlarken bile merhaba demem, esimde alıştı artik sıkıntı etmiyor, diğer türlü ablasıyla konuşunca iyice huzursuz olup esimle tartisiyordum devamlı neyseki düzene girdi
Içinizdeki herseyi söylemek iyi değildir, araya mesafe koyarak başlayın 2 hafta bir arayın sonra ayda 1e çıkarın sinra 2 ayda 1 derken bi bakmışsınız yoluna girmiş herşey

Eşinin yaptığı doğru değil

Ama her lafta herkese denmez biraz ağza geleni düşünmek gerekiyor
Heleki sonunda pişmanlık af edilmeyecek bir şeyler çıkacaksa iki kez düşünmek gerekiyor

böyle konularda iki tarafında konuşarak anlaşması taraftarıyım, evin içinde tavır trip gerçekten saçma ve gereksiz..
fakaaat kalbinizden her geçen şeyi de herkese söyleyemezsiniz onu diyeyim. hani dobralık ve patavatsızlık genelde karıştırılır ya bu onun gibi. önce bir dil filtreleyecek geçenleri. anlaşmak için anlaşılır olmak şart. oturun konuşun ve kalbinizden geçen her şeyi söylemeyin. konuyu bilmiyorum o yüzden bu kadar..

Nefret edıorum boyle ınsanlardan .

Görümcemin alınganlığı yüzünden aile icerisinde surekli tatsızlıklar yaşıyoruz. Dün görümcelerle birlikte kayinvalideye kahvaltıya gittik. Dönüşte vedalasirken kayinpeder Gorumcemin 3 çocuğuna harçlık verip benm 2 yaşındaki oğluma vermedi bu durumda benm zoruma gitti. O an abla dedm benimkine babam harçlık vermeyip ayırdı çok zoruma gitti dedim. Aksam aradi sen ne demk istedin benm babama kimse laf edemez babam sokaktan gecene bile isteyince para verir neden bu kadr kıskandın dedi..abla dedm mesele para degil diğer torunlara verilirken benimkinin ayrılmasi dedim.buyuttu de büyüttü eşine anlatms kayinvalideye anlatms şimdi bn kötü oldum.sizce bu olaydan snra nasıl davranmalıyım
Gorumce ile yaşanan sorun merak edenler için. Baska.yorumum yok

İyide bunu neden görümcenize söylediniz ki ? Parayi veren ayrim yapan kayinpederiniz. Boylelikle kirilmakta hakliyken haksiz konuma dusmussunuz gorumceniz sayesinde. Genel anlamda hep mi ayrim yaparlar?

Evet, icinizdekini hep yüzlere söylüyorsunuz. Onun için düşündüğünüz şeyi yapan kayınpedere değil görümceye söylemişsiniz.

Harçlık konusunda kirilabilirsin, zaten cocuk anlamazdi bile şahsen ben paraya dokunmasını istemem (cok pis olduğundan).
Görümcenizin sorunu değildi, kp vermiş demişsiniz gerek yoktu ama ben görümce olsaydım tamam yüz yüze dedik birşeyler karışıklı biterdi. Unutmuştur dedesi verir der giderdim. Senin hatan görümcene söylemek onun hatasiysa bana gore eve gidince arayıp bağırması tabi babasına ne dedin bilmiyorum. Bu konuda gelin olsaydim umursamizdi verdiği para en fazla 100 lira olsun 2 yaşındaki çocuk anlayamayacak bile söylemeye tenezzül etmem. Cok mu söylemek istediniz kp ye diyecektiniz.
Bu konuda görümce olsaydım, bana bu lafi dedi diye kavga etmezdim, babam oradaysa aaa bak ufaklığa vermedin dedesi derdim ya da babama daha sonra çocuk üzülmüş(!) Onada bisey yap derdim. Ama arayıp kavga etmezdim, devlet meselesi gibi herkese anlatip sinir krizi geçirmezdim.

Haklıysanız umursamayın. Haksızsanız özür dileyin.

Back
X