Sizce nasil davranmsliyim

NeseKaynagi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
36
-7
6
40
Iyi geceler bayanlar , araniza yeni katıldım. 3,5 aylık hamileyim. Yeni hamile kaldigimda düşük riski yaşadım ve doktorum sana yardımcı olması için birilerini çağırın dedi. Annemler geldi, sonra kayınvalidemler geldi memleketten bana bakmaya. Ondan sonrada annem, babamla birlikte bize 1 buçuk saat uzaklıktaki abime geçtik hem beraber olalım diye, 2 aydır Abimler de kalıyoruz. Kayınvalidemler eşimle birlikte bizim evdeler. Geçen eşimle görüşürken yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı var diye konuşuyorduk. Yılbaşında memlekette 8 saat uzaklıktan eşinin iki tane teyzesinin oğlunun geleceğini öğrendim. Sinir oldum oldum ama bozuntuya vermedi. Su virüs döneminde her taraf kapalı iken gezmeye geleceklermiş, yılbaşını beraber geçirelim diye. Şuanda evimde kalmıyorum, kalsa idim kesinlikle kabul etmezdim ben hamile halimle , virüs varken millet gezmeyi mi düşünüyor diye. Kayınpederinin, ve kayınvalidemin bizde iken gelelim demisler. Eşimde gelecek insana gelmeyin diyememiş sözde bana plan yaptık diyor. Sizce ne yapmaliyim

Babam çok hasta, kanserin son evresi doktorlar yapacak hiç birşey yok dediler. Evde tüm sevdikleriyle, çocuklarıyla geçirsin demişti. Hatta belki 20 günlük, belki 10 günlük ömrü kaldı dediler. Bunu öğreneli tüm aile beraberiz. 3 kardeş annem, babam abimin evide çok musait

Babam çok hasta, kanserin son evresi doktorlar yapacak hiç birşey yok dediler. Evde tüm sevdikleriyle, çocuklarıyla geçirsin demişti. Hatta belki 20 günlük, belki 10 günlük ömrü kaldı dediler. Bunu öğreneli tüm aile beraberiz. 3 kardeş annem, babam abimin evide çok musait
Geçmiş olsun ama ömür veren Allah veriyor. 10 gün demişler 2 ay olmuş birliktesiniz. Kimin ne zaman vefat edeceği belli değil ki. Allah gecinden versin ama hastanın yanında sağlam da gidebilir.

Allah sifa versin.
Fakat yinede bu sekilde olmasi normal degil, Allahin takdiri sonucta 1 yil surse 1 yil bu sekilde mi yasanacak.
Gidilir, gelinir ziyaret edilir vs.. ama bilemedim 😬

Çok geçmiş olsun Rabbim.şifa versin. Ama 2 ay da çok uzun eşten ayrı kalmak için hata yapıyorsunuz üzgünüm

Eğer abi evliyse bu hikâyede yanan yenge olmuş.
Yani tabii ki evlatlar için hassas bir durum ama vicdan yaparak tahammül edilir bu kadar misafirliğe. Hastalık durumu olmasa bi şekilde hallederdi.
Aynı zamanda babanız ve anneniz sizde kalsa hem size yardımı olur, hem de bir arada olmuş olurdunuz.. benim evime ben yokken misafir gelse sinir olurdum.

Yenge de müsait mi yoksa abi bekar mı?

Allah şifa versin babanıza. Gidip gelinir ama belirsiz bir süreçte aynı evde kalma çabası çok mantıklı durmuyor.

Benimde düşük tehlikem var canım şuan bütün işleri eşim yapar bastan dedi anneme diyelim diye de düzeni bozulmasin hemde rahat edemem dedim. Keske sizde öyle yapsaydınız. Hem eşinizle bu zor dönemi psikolojik olarak daha iyi atlatirdiniz hemde yengenize vs yazık. Bence evinize geçin

Back
X