Uzun aradan sonra size yazıyorum ve yine sizlere ihtiyacım var.
1 ay önce uyandığımda sol mememde bir ağrı vardı sanki yanıyor gibiydi az bir ağrı sağ mememdede vardı gece uyudugumda pencere açıktı hava serindi ve sütyensiz uyumustum. Bir kaç gün sonra doktor el ile muayene etti ve bişey yok dedi ama ne olur ne olmaz ultrasona git dedi. Gittim doktorum sonuç temiz sadece sol koltuk altında önemsiz bir kitle var dedi. Ağrılarım bi var bi gidiyor . Sizce nedir bu kızlar? Siz ne olabileceğini düşünüyorsunuz?
benimde sol göğsümde fibroadenom var.kendi kendine 9 mm oluncaya kadar büyüyor sonra yok oluyor tekrar çıkıyor.senede gidiyorum doktora.koltuk altındaki kitle ağrı yapıyor olabilir.özellikle adet dönemin yaklaşmışsa ağrı artıyor.
Doktorunuz aciklama yapmis hemde muayene edip, biz görmeden ellemeden heleki tip bilgimiz olmadan ne diyelim size, kimi insanlarda tuaf gercekten, anliyorum tedirginsinizde o zaman baska bi doktora daha baktirin, biz simdi aaaa yok biseyiniz deyince rahatliycakmisiniz...
benimde sol göğsümde fibroadenom var.kendi kendine 9 mm oluncaya kadar büyüyor sonra yok oluyor tekrar çıkıyor.senede gidiyorum doktora.koltuk altındaki kitle ağrı yapıyor olabilir.özellikle adet dönemin yaklaşmışsa ağrı artıyor.
Bos bos??? Iciniz rahat degilse bi degisik doktora daha görünün diyoruz!!! Ama haklisiniz, baskalarinin biyerlerine iyi geldi diye doktora danismadan ayni ilaclardan kullananlardansiniz sanirsam, bu durumda ne desek bos evet....
Doktorunuz aciklama yapmis hemde muayene edip, biz görmeden ellemeden heleki tip bilgimiz olmadan ne diyelim size, kimi insanlarda tuaf gercekten, anliyorum tedirginsinizde o zaman baska bi doktora daha baktirin, biz simdi aaaa yok biseyiniz deyince rahatliycakmisiniz...
canım ablamdada var fibroadenom ama onunkisi büyüyor.3 cm olunca aldılar ufak bi operasyonla.tehlikeli olmadığını söylemişti doktor ama fibroadenomunda çeşitleri varmış.seninkinin ne olduğunu bilmediğim için ben kendimden örnek verdim canım.önemsiz demiş doktor belki yağ bezesidir.yüz üstü yatmamaya çalış.bide doktor bana evin içinde desteksiz teli olmayan penye sütyenler tak demişti.çünkü sütyensiz dahada ağrıyor.duşa girdiğinde doktorun muayene ettiği gibi parmaklarınla kontrol et göğüslerini koltuk altlarını.köpükle olunca daha kolay oluyor kontrol.
canım ablamdada var fibroadenom ama onunkisi büyüyor.3 cm olunca aldılar ufak bi operasyonla.tehlikeli olmadığını söylemişti doktor ama fibroadenomunda çeşitleri varmış.seninkinin ne olduğunu bilmediğim için ben kendimden örnek verdim canım.önemsiz demiş doktor belki yağ bezesidir.yüz üstü yatmamaya çalış.bide doktor bana evin içinde desteksiz teli olmayan penye sütyenler tak demişti.çünkü sütyensiz dahada ağrıyor.duşa girdiğinde doktorun muayene ettiği gibi parmaklarınla kontrol et göğüslerini koltuk altlarını.köpükle olunca daha kolay oluyor kontrol.
Çok teşekkürler cevabın için.
Ele gelen hiç bişey yok ne göğüslerimde nede koltk altimda. Doktor önemsiz dedi. Ben belki benim gibi olanlar var ve sebeplerini biliyordurlar diye yazdım. Çok sağol
doktora gitmissiniz sizi guzelce muayene etmis...
teshis de koymus ama ciddi bir problem olmadıgını soylemis,
yine de emin olamıyorsanız baska bir doktora daha gidin,
ama yine aynı seyi duydugunuzda onlara guvenip eski hayatınıza donun, kafanızı takmamaya calısın,
yoksa ilerleyen zamanlarda sadece psikiyatriste gitmek zorunda kalırsınız, sorun memenizdeki kitleden ziyade dusuncelerinizde olmaya baslamadan bu evhamınızdan kurtulmaya bakın
Çok teşekkürler cevabın için.
Ele gelen hiç bişey yok ne göğüslerimde nede koltk altimda. Doktor önemsiz dedi. Ben belki benim gibi olanlar var ve sebeplerini biliyordurlar diye yazdım. Çok sağol
rica ederim canım.adetten sonra ağrın artıyorsa hormon değişikliklerinden işte.benimde adet döneminde oluyor.desteksiz sütyen takmayı dene evin içinde.ben öyle yaptıktan sonra ağrılar azaldı.geçmiş olsun canım
canım kardeşimdede aynı durum söz konusu olmuştu ancak adetin dışında kardeşimde aşırı kilo ve hormon bozuklugu vardı. ilk başta göğsünde ya yağ bezesi birikmiştir yada tiroid bezi göğüste yeşermiştir dedi doktor.gerekli tenkitlerden sonra önemli birşey değil dedi doktor bey ama ağrılar hala devam ediyordu taki fegonia yani meme kanseri başlangıcının olduğunu ogrenınceye dek aşırı kilo ve hormon bozuklugu olanlarda görülme sıklığı varmış. şimdi iyi sende öyle bi problem yoksa korkulckk bir neden yok canım. geçmiş olsun