sizce ne yapalim

cIeopatra

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2014
142
102
323
arkadaslar konuyu nereye acacagimi bilemedim yanlis olduysa kusura bakmayin. bir sorum var biz araba aldik 1 bucuk sene once ama birsey kesemedik henuz baya borcumuzda var bu yuzden esim tavuk keselim diyo bana sacma geldi? tavuk kesmek olurmu sizce? simdiden tesekkur ederim cevaplariniz icin

Dalga mı bu anlamadım kurbanlıklar arasında tavuk oldugunu sanmıyorum deve dana koyun olur.Borçlu kişiye kurban kesmek mecburu degil ama tavuk da kesilmez illa ki birşey yapmak istiyorsa alsın bir kaç kilo et o şekilde idare edin.

Dalga mı bu anlamadım kurbanlıklar arasında tavuk oldugunu sanmıyorum deve dana koyun olur.Borçlu kişiye kurban kesmek mecburu degil ama tavuk da kesilmez illa ki birşey yapmak istiyorsa alsın bir kaç kilo et o şekilde idare edin.
kurban da kesmicez araba alinca kan akitmak gerekirmis o anlamda sordum yinede tesekkur ederim

Ne alaka şimdi araba aldığınız için mi bişeyler kesme ihtiyacı duydunuz yoksa hali hazırda kurban bayramı için mi?
Eğer kurban içinse "kurban kesmenin şartları"nı bilmiycek kadar cahil iseniz niyetiniz nedir?? Dalga geçmek için konu açtığınızı düşündüm nedense.

arkadaslar kurban bayrami ile alakasi yok sorumun. fetva hattini arayacagim. tesekkur ederim artik cevap yazmaniza gerek yok zaten cogunuz sorumu anlamadi bile. tesekkur ederim iyi geceler.

kurban da kesmicez araba alinca kan akitmak gerekirmis o anlamda sordum yinede tesekkur ederim
Kusura bakmayın ben yanlış anlamışım malum bayramda yakın olunca hatlar karıştı siz araba için kan akıtmak diyorsunuz.Eşiniz eğer adak adamadıysa şart değil şükür içinse o arabayla başkalarına yardım ederk de bunu yerine getirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Araba alırsak kurban keseceğim diye adadıysanız koyun,adamadıysanız bişey kesmeye gerek yok. Aracınızı kazasız huzurla kullanmak için içiniz rahat edecekse sadaka verin fakirlere.
Ben nazar kaza belaya karşı, oturunca koltuğa besmele çekip ayetelkürsi okuyorum Allaha emanetiz

arkadaslar kurban bayrami ile alakasi yok sorumun. fetva hattini arayacagim. tesekkur ederim artik cevap yazmaniza gerek yok zaten cogunuz sorumu anlamadi bile. tesekkur ederim iyi geceler.
Konunuz zaten dini içeriğe girebileceğinden kapatıyorum.

Back
X