sizce ne yapayım?

sevgideniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
70
1
86
43
Antalya
5 senelik evliyiz kirada oturuyoruz eşime sürekli kredi çekip ev alalım dedim ocak ayında kredi çekip alcaktık hatta 15 gün boyunca ev baktım sonra vazgeçti ödeyemeyeceğini düşündü galiba hevesim kursağımda kaldı tabi.daha sonra hiç hesapta yokken benim dedemden kalan arsa satıldı ve bana 1ev alacak kadar paradüştü.Eşim biraz komplekslidir kadın parasıyla alınan bir evde kendini ezik hisseder ben de bi evi erkeğin alması gerektiği düşüncesindeyim.hayatta her şey olabilir neticede ya kredi çekip sen al madem yada yarıyarıya para koyup alalım diyorum onu da pek istemiyo gibi.ben alırsam evi sinirlndiğim zaman hiç katkıda bulunmadın ev alırken diye konuşurum o da komplekse girer ben aldğım için evi.siz olsanız ne yapardınız?kirada oturmaya devammı ederdiniz,eşinize kredi çektirip ev mi aldırırdınız yoksa tümünü siz verip evi sizmi alırdınız?işm yok buparayla iş de kurabilirim çocuğumun eğitimi için harcayabilirim nebileyim evim olmasını da istiyorum bi kadın yerine erkğin alması daha makbul değilmidir?yanlş mı düşünüyorum?

bence kadın yada erkek ne farkeder bizde yeni çektik krediyi haziran ayındailk taksitine başlıycaz ben şahsen öyle düşünmüyorum
ama bir de şu var sinirlenince siz yüzüne vururum bu olayı diye zaten belirtmişsiniz
ev alırsanız bile bence kiraya verin siz oturmayın o evde gelen kira bedelini kullanırsınız.

Bence kadının ya da erkeğin olması önemli değil, o parayla gidip ev alın en iyi yatırım gayrimenkule yapılan yatırımdır.
Hayat müşterek kimde varsa o alır bunda gücenilecek, üzülecek diye birşey yok.

bence öle erkeğin alması gerekir diye bişe yok ama bizim türk erkekleri kadın parasını alınca gururları kırılıyo ancak canım sende hem ev sahibi olup kira derdinden kurtulmak hemde eşimle aram iyi olsun diyosan eşini ikna et alın sende onun üzülüceğini bile bile laf söylemen olmaz aynı şeyi o yapsa hoşuna gitmez dimi?

arkadasım egerkı sınırlendıgınızde esınıze ben aldım bu evı dıyeceksenız hıc almayın.bır erkek ıcın tolere edılecek cumle degıl cunku.kı hıc bır es ıcın degıldır kadın yada erkek fark etmez.esınız sıze ben calısıyorum benım param muhabbetı yapsa ne hıssedersınız.bence sız ılk once bu dusuncelrden kurtulun.beraber bır hayat suruyorsunuz ama dunya halı bellı olmaz.o para bır sekılde degerlendırılebılır.baska bır ev alın onu kıraya verın aldıgınız kıra kendı kıranızı odeyın bunuda esınız ve sızden baskası bılmesın.boylece esınız ezık hıssetmez kendını.ama tabı sınırlendıgınızde bunun muhabbetınıde yapmayın olurmu.

sürekli o para kazanıp sizi geçindiriyor. sizin şansınıza bir miras düşmüş.

ben olsam o para ile ev yada dükkan alırdım. eşim ister kabul etsin oturalım kabul etmez ise verip kiraya gelen para ile de birikim yapardım. sigortamı yatırırdım çalışmıyorsam.

evlilkte senin benim olmaz.

demek eşiniz de huyunuzu biliyo ki yüzüne vurarsınız diye almayı kabul etmiyo. bence önce eşinizi böyle bir şeyi ASLA yapmayacağınız konusunda inandırmalısınız. bende onun yerinde olsam bunu yüzüme vuracak kişinin parasını asla kullanmak istemezdim.

kusura bakmayın ama hiç böyle şey görmedim başınızı sokucak eviniz yok
ne yapsam diyorsunuz
alın öyleyse kendi üzerinize bir ev oturun birlikte bu zamana kadar sizi eşiniz geçindirmedimi hem ortak çocuğunuzda var neden eşiniz kredi borcuna girsinki
aynı durumda olsaydık evimizde olmasaydı biz eşimle çok mutlu olurduk ev alabilicez diye insan neden evlenirki herşeyi paylaşmak için..

size katiliyorumm esler arasinda senin paran benim parammi var hersey ortak sonucta bi ailesiniz ve bi omur berabersiniz sizden baska kimsedende fayda olmaz size elinizde para varken neden kredi sikintisi cekmeyi dusunuyorsunuz walla su parada olsa bi deeeert olmasa ayri bi deeert anlamadim gitti...

eğer zor bir durumdaysanız, kirada kalmak yerine ev almalısınız tabi ki!
kimin parasının ne önemi var.
o para dururken bi köşede siz niye zorluk çekesiniz ki!
üstelik madem kendinizi tanıyorsunuz, kavga esnasında söylemeyin senin para vermedin ev için diye.
üstelik çalışıyor musunuz bilmiyorum ama sonuçta o para size miras kalmış üstünde emeğiniz yok
oysa ki kocanız her ay maaşını sizin aileniz için harcamıyor mu? sanki adam parasıyla gezip tozuyor siz de senelerce çalışıp biriktirdiğiniz parayla ev alıyım mı diye soruyorsunuz.
bu günlerde maddi konular hakkında açılan topiclere şaşırıyorum vallahi. ne kadar bayanlarımız kendine müslüman olmuşlar bense herşeye ortak olma niyetindeyim, benim babam ticarette battı annem kendi çalıştığı ile hem onun borçlarını kapattı hem de 3 tane ev aldı üstüne eğer almasaydı kirada sürünüyor olucaktık üstelik her ay kira parası vs uğraşıcaktık.

ehh madem aynı düşüncede değiliz o zaman size yeni bir öneri daha. paranızı bankaya faizle yatırın. sonra ev için kredi çekin, kocanız bi miktarını versin siz de faizin bi kısmıyla üstünü tamamlayın.

gerçi erkek tamamen kendi almalı fln demişsiniz sanırım bu da olmadı o zaman o parayla kendinize ev alın kiracıyı oturtun, onun parası size gelsin kocanıza da vermeyin siz kirada oturmaya devam :S
bu öneriyi beğenirsiniz heralde.

hayat müşterektir bu hesaba girmem ben zaten de......senin durumunda ve düşüncende alırım evi kendi üstüme yaparım kira vermem mis gibi otururum kenara da para koyarım kira vericeme......evlilikte evi erkek almalı diye bir kural olamaz ...

elinize para gecmisken gurur yapmak niye?
bana gore esinizinki cok yersiz bir gurur, kadin erkek farketmez...
farkediyorsa hani kari-kocalik bunun neresinde o zaman?
esinize kredi cektirmeyin, adam parasi varken kredi cekip borc mu odesin yazik...kredi demek faiz demek...sirf faiz geciriyorlar insanlara, paralarini yiyorlar bankalar...
esinizi ikna edin biraksin gururu...
tartismalarinizda ya da baska bir sekilde de size ait mallarin nasil alindiginin tartismasi nasil yapilir bilemiyorum zaten...boyle bir ihtimal ikinizin de aklindan bile gecmemeli...gurur kirici seyler onlar...
siz tartismayi sunu bunu dusunmeyin, paraniz varken gidin guzelce alin evinizi...

Madem öyle bence ev al kiraya ver o evden aldıgın kira parasıyla kendi ev kiranı ver
ama bence senin benim mevzusu olmamalıydı aranızda :114::114:

benim bildiğim hukuki olarak evlilikten sonra alınan gayrimenkuller eşler arasında ortak diye biliyorum.
bizim istanbulda bir evimiz var kiracı oturuyor tabi ödemesine giidyor direk.ben ankaradayım ve 4 yıldır kira veriyorum bende 2 ay sonra satılık ev bakmamız daha doğru olur diye düşünüyorum elin evine kira boşa veriyoruz 725 tl gidiyor her ay.üzerine biraz koyup kendi evimizde otururuz diyoruz.hatta benim üzerime yapalım dedim eşim tamam dedi ,ben ortakda olsam olur dedim .biraz araştırdım yeni gelişen hukuk kuralarında göremedim.bence sen o parayı altın al değerlensin bir kenarda.eşin sorun edicekse asla ev ,vs alma derim.huzursuzluk çıkmasın boşa.

şöyle bir yöntem deneseniz?
O parayla siz bir daire alıp yerleşseniz
ve her ay eşiniz kira parasını size verse siz de geleceğiniz için birikim yapsanız?
böylece eşinizin gurur yapmasına gerek kalmaz hem de çoluk çocuğuna güvence yapmış olursunuz

Son düzenleme:
Bence elindeki paranı hiç çarçur etmeden gururuda bir kenara bırakarak ev satın alın ister oturun ister kiraya verip değerlendirin

Sinirlendigim zaman basina kalkarsam demissiniz,bu durumu sadece esiniz degil, hic kimse istemez.
Ayrica evlilikte onun parasi,beni param ayrimini hic dogru bulmuyorum.
Bence evi sizin almanizda bir sakinca yok ama ilerde sinirlenip birseyler diyeceginizden eminseniz varsin kirada oturun,almayin ev falan

Aslında en doğrusu ev alıp kiradan kurtulmanız tabii.
Eşin kendini rahat hissetmeyecekse,üzerine para ekleyebilir.
Eğer bu fikre kesinlikle karşıysa,sen kendi adına bir ev alıp kiraya verebilirsin.
Oradan gelen parayı biriktirirsin,belli bir miktara ulaşınca üzerine krediyle ev alırsınız.

Eğer kafanızda güzel bir iş projesi varsa ve bu projenin kazancı sizi ev sahibi yapabilecekse, o zaman paranızı işe yatırın. Hem ev alırsınız, hem ev aldıktan sonra aile bütçesine ve oğlunuzun eğitimine katkınız devam eder.
Ama eğer kafanızda belirli bir proje yoksa, "iş kurayım" diye ortaya atılıp paranızı batırma ihtimaliniz büyüktür. Bu durumdaysanız eğer kesinlikle ev alın. İlla ki eşimin de payı olmal ıdiyorsanız, atıyorum size 200 bin lira miras kaldıysa, 250 bin liralık ev alın. Kalanını eşiniz ödesin.
Önemli olan kiradan kurtulmak, eşinizin parası veya sizin, benim için fark etmezdi açıkçası.
Neticede eşiniz şu an tüm kazancını size ve çocuğuna harcıyor, benim param demiyor. Böyle düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…