• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalı ?

kaldi2sene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
973
1.127
113
38
Maalesef çok kolay kilo alan bir yapım var :( yazın inatla tüm kilolarımi vermiştim yaklaşık 12 kilo verdim. 175 boyunda 63 e kadar inmistim..
Maalesef çalışıyorum ağır bi iş temposu ve üstüne 2. Öğretim çok sevdiğim bir bölümü okuyorum. Haftanın 5 günü sabah 6 da ayakta olup 10 da 11 de ancak evime gelip ayağımi uzatabiliyorum. Esimle de fazla ilgilenemiyorum. Şimdi ne alaka diyeceksiniz . Şu sıralar vizelerim kapıda ve 4 kilo aldım vermem lazım. Veremiyorum hani sınav dönemi aç aç hiç ders calisamiyorum. Kafam almıyor acken hiçbişey.
Aç kalmadan ver diyen oluyor ama sınav dönemi gözüm çikolatadan başka bişey görmüyor.
Sizce şu an diyet yapmalı miyim ?
Okulum çok çok önemli.. ilk on öğrenci içindeyim düşmek istemem. ama kilo da aldı başını gidiyor sanki..
Off off.... ne yapmalı. .

Kendinizi sartlandirdiginiz tabuyu bi yikin önce..

Ders çalışmak için ve ilk 10 dan düşmemek için çikolataya muhtaç değilsiniz...

Aç ders çalışamamaniz normal. Normal bir şekilde beslendiginiz sürede hem kilo almaz hem de aç kalmazsiniz.

Bence sınav bitene kadar hedefiniz diyet değil kilo korumak olsun..

Kelin ilacı olsa... ben de doğum yaptım çok aldım. 1 yaşına neredeyse girecek bebeğim veremedim de. Simdi de vizeler kapıda senin hesap ve ben alıyor gibiyim. Daha erken kalkıp spor mu yapsam diyorum. Bilemiyorum :( önerileri takip edeyim...

Canin cikolata istediginde bir kase yogurdun uzerine biraz tarcin dok ve onu ye. Ben baya faydasini gormustum kan sekerini dengeliyor ve tatli tuketimini azaltiyor

Of tam benim konum..

Bi insan düşünün yeme içme tatlı bayılıyor bir de yanında 36 bedenden 38 olsun fıttırıyor.

Spor en iyisi ben hem yiyorum hem zayıfım. Millet de bünye sanıyor, ne kadar şanslısın diyor halbuki o kadar çabuk kilo alıyorum ki..

Bir de snv dönemi ben de senle aynı durumdayım snv dönemi deli gibi yiyorum..Gene kilo alıcam hissediyorum

Zayıflamak için aç kalmaya gerek yok ki. Günde 6-7 öğün yiyerek kilo verdiğimi biliyorum. Sadece bazı şımarıklıkları bir kenara bırakmak gerekiyor. Kalorili, sağlıksız şeyler yerine, daha az kalorili, sizi oyalayacak, sağlıklı besinler yemeniz gerekiyor. Çikolata yiyeceğinize sütlü bir kahve için, yanında da bir iki bisküvi yiyin mesela, fazlası değil ama. Kendimi şımartmak istediğimde ben böyle yapıyorum. Ya da kuru meyve tüketin ama ölçüler önemli. Havuç+salatalık dilimleri hazırlayın ders çalışırken, nefsinizi köreltir. Haa, olmaz yapamam, çikolatadan vazgeçemem, çok acıkıyorum, irademe sahip olamıyorum derseniz de, acımasız olacağım o zaman şikayet etmeyi bırakın, kilolarınızı kabullenin. Ya da daha önce yaptığınız gibi kilo vermek için daha az stresli döneminizi bekleyin, zaten sanırım normalde isteyince kilo verebilen bir yapınız var.

Sınav haftası diyete girme bence. Yani abartma yemeyi ama , yeni yöntemlere de başvurma. Sınavlarına odaklan.. Daha çok yemen normal bu haftada, beyin ekstradan enerji harcıyor. İnsanlar lise sonda, orta sonda kilo alır mesela, bende sbs zamanı kendimi karbonhidrata vurmuştum. Şekere ihtiyacı var beynin. Sınavlar bitince kilona odaklan bence

Back
X