- Konu Sahibi Tavuskelebegi
-
Merhaba arkadaşlar biz iki eltiyiz. eltim benden yaşça epey küçük.ikimizinde iki çocuğu var benimkiler büyük.onun bebeği var.Farkli şehirlerde oturuyoruz.Bayramda köye gidiyoruz Sorun şu ki bayramda köye gelmek istemediği için inat olarak hiç bir iş yapmıyor.kayinvalidemde ağzı var dili yok hiç birşey söylemiyor huzursuzluk çıkmasın diye ama her işi ben ve kayınvalidem yapıyor ben söylüyorum ilk başta güzellikle söylüyordum ama şimdi şu işi yap örnek bulaşıkları yıka sofraya tabak getir diye ama yinede kendi kalkıp bir iş yapmaz ev çok kalabalık ve misafirler geliyor bir hafta bazen 10 gün böyle oluyor.Sabah kalkıp 4 yaşındaki çocuğunakahvaltı hazırlamıyor (bebeğinden öncede boyle) ben üzülüp hazırlıyorum çocuğun günahı yok diyerek.Hazır kahvaltıya geliyor.Hazir sofraya oturuyor.Kaynım sorun çıkarmasın diye çok birşey demiyor.En son sofrada çok kötü bozdum kaynım bile bana hakverdi.Bu kış ameliyat oldum.evde bile zar zor iş yapıyorum eşim sağolsun işten gelip yemek yaptığı zamanlar oldu akşam sofrayı bile beraber kuruyoruz.Köydede bile yardım eder annesine bana .Simdi Köyde o kadar kişiye hizmet edemem eşim yapma diyor ama ben kayinvalideme kiyamiyorum ben mutfağa girmesem asla girmez eltim laf çaktırmadan vs.anlamiyor direkt söylemek istiyorum düzgün bir dille yada boşver diyorum sorun çıkarır eşiyle arasında ben sebep olmuş olurum.Ne yapayim fikir verebilirmisiniz?
Hiç uğraşmayın. Madem aranız iyi alın biletini kv deniz gelip bayramı sizde geçirsin. Ohhh misMerhaba arkadaşlar biz iki eltiyiz. eltim benden yaşça epey küçük.ikimizinde iki çocuğu var benimkiler büyük.onun bebeği var.Farkli şehirlerde oturuyoruz.Bayramda köye gidiyoruz Sorun şu ki bayramda köye gelmek istemediği için inat olarak hiç bir iş yapmıyor.kayinvalidemde ağzı var dili yok hiç birşey söylemiyor huzursuzluk çıkmasın diye ama her işi ben ve kayınvalidem yapıyor ben söylüyorum ilk başta güzellikle söylüyordum ama şimdi şu işi yap örnek bulaşıkları yıka sofraya tabak getir diye ama yinede kendi kalkıp bir iş yapmaz ev çok kalabalık ve misafirler geliyor bir hafta bazen 10 gün böyle oluyor.Sabah kalkıp 4 yaşındaki çocuğunakahvaltı hazırlamıyor (bebeğinden öncede boyle) ben üzülüp hazırlıyorum çocuğun günahı yok diyerek.Hazır kahvaltıya geliyor.Hazir sofraya oturuyor.Kaynım sorun çıkarmasın diye çok birşey demiyor.En son sofrada çok kötü bozdum kaynım bile bana hakverdi.Bu kış ameliyat oldum.evde bile zar zor iş yapıyorum eşim sağolsun işten gelip yemek yaptığı zamanlar oldu akşam sofrayı bile beraber kuruyoruz.Köydede bile yardım eder annesine bana .Simdi Köyde o kadar kişiye hizmet edemem eşim yapma diyor ama ben kayinvalideme kiyamiyorum ben mutfağa girmesem asla girmez eltim laf çaktırmadan vs.anlamiyor direkt söylemek istiyorum düzgün bir dille yada boşver diyorum sorun çıkarır eşiyle arasında ben sebep olmuş olurum.Ne yapayim fikir verebilirmisiniz?
Sanırım bu pek mümkün olmaz . teşekkür ederim yinedeBence siz her sabah kv alın kahvaltıya gidin. Akşam da ayrı yemeğe gidin. Kimsenin çocuğuna da kendisine de hizmet etmeyin. Alışmış.
Köyde mi? Hangi cafeye çıksınlar, seçmek zor olur:)) şaka tabi, tam okumadınız sanırımSiz oturun bu defa ameliyat oldum çok fazla hareket edemiyorum artık sen yardım edersin diyin eltinize
Bu öylede demiyor direk yemeğini yiyip odaya kaçıyor o odadan cikasiya kadar bekliyorum o çıkınca hadi sofrayı kaldırıp bulaşıkları yıka yalım diyorum anca öyleBir tane de edepsiz annemin eltisi vardi.O zaman bekardım babaneme giderdik hic utanmazdi işi bulaşıgi yemegi yikardi annemin bizim üstümüze hazir sofraya gelir çay içerdi.
Bir gun öyle sinirlendim ki ayyy kizlar isler de size kaldi deyince agzini yaya yaya verdim lafini oturdu aşağı sen anca totonu büyüt biz hallderiz sana ne dert tasa dedim valla ohhh icimin yağları eridi en azindan utanir bes dakika olsa da
Sizin de yapacağınız en fazlasi bu olur gorev verin kalk evi süpür ya da sofrayi kur direk soyleyin yoksa cok insanin siniri uyaniyor biliyorum Allah boylelerine akil fikir versin ne diyim
Siz de oturun o zaman. Sizi eltiniz ilgilendirmez. Kayınvalideye yardım edip etmemek sizin seçiminiz eltinizi bağlamaz.Merhaba arkadaşlar biz iki eltiyiz. eltim benden yaşça epey küçük.ikimizinde iki çocuğu var benimkiler büyük.onun bebeği var.Farkli şehirlerde oturuyoruz.Bayramda köye gidiyoruz Sorun şu ki bayramda köye gelmek istemediği için inat olarak hiç bir iş yapmıyor.kayinvalidemde ağzı var dili yok hiç birşey söylemiyor huzursuzluk çıkmasın diye ama her işi ben ve kayınvalidem yapıyor ben söylüyorum ilk başta güzellikle söylüyordum ama şimdi şu işi yap örnek bulaşıkları yıka sofraya tabak getir diye ama yinede kendi kalkıp bir iş yapmaz ev çok kalabalık ve misafirler geliyor bir hafta bazen 10 gün böyle oluyor.Sabah kalkıp 4 yaşındaki çocuğunakahvaltı hazırlamıyor (bebeğinden öncede boyle) ben üzülüp hazırlıyorum çocuğun günahı yok diyerek.Hazır kahvaltıya geliyor.Hazir sofraya oturuyor.Kaynım sorun çıkarmasın diye çok birşey demiyor.En son sofrada çok kötü bozdum kaynım bile bana hakverdi.Bu kış ameliyat oldum.evde bile zar zor iş yapıyorum eşim sağolsun işten gelip yemek yaptığı zamanlar oldu akşam sofrayı bile beraber kuruyoruz.Köydede bile yardım eder annesine bana .Simdi Köyde o kadar kişiye hizmet edemem eşim yapma diyor ama ben kayinvalideme kiyamiyorum ben mutfağa girmesem asla girmez eltim laf çaktırmadan vs.anlamiyor direkt söylemek istiyorum düzgün bir dille yada boşver diyorum sorun çıkarır eşiyle arasında ben sebep olmuş olurum.Ne yapayim fikir verebilirmisiniz?
Biri şahsen bana şunu yap dedi zaman çok ağirima gider yemek yeniyor bulaşık çıkıyor evinde yapmiyonmu mübarek laf söylemeden yap işte2-3 gün idare edin boşverin. İş olduğunda da doğrudan söyleyin gelsin yapsın. Tatsızlık çıkarmayın..
Ona da hizmet etmiş oluyorum yanlız önüne çay koyup kaldırıyorum o öylece oturuyorSiz de oturun o zaman. Sizi eltiniz ilgilendirmez. Kayınvalideye yardım edip etmemek sizin seçiminiz eltinizi bağlamaz.
İşte etmeyin hizmet. O yapmıyorsa siz de yapmayın.Biri şahsen bana şunu yap dedi zaman çok ağirima gider yemek yeniyor bulaşık çıkıyor evinde yapmiyonmu mübarek laf söylemeden yap işte
Ona da hizmet etmiş oluyorum yanlız önüne çay koyup kaldırıyorum o öylece oturuyor
Güzel fikir bunu deneyebilirimEltinizi saymadan sofra kuracaksanız olur biter bir şey derse de ‘aaaa unuttum seni odalara kapandığın için koş git tabak al kendine’ diyeceksiniz. Hatta yemeği bile az yapın yetmesin. Sofra toplanırken de onun tabağı çatalını bardağını bırakın.
Köşe bucak değil ulu orta herkesin önünde söyleyin gitmez böyle laftan kızım sana söyleyim gelinim sen anlatan anlamaz bunlar eşinizde söylesin toplulukta benim eltimde öyleydi çoçuğu bahane ederdi evde uslu duran uyuyan annesi ni aramayan çocuk ne hikmetse bizim yanımızda güyaa durmazdı bahanesi buydu hiç bişeyden anlamadı oysaki çokta hamarattır milletin içinde söyledim sen evi çek çevir bende mutfakta olucam dedim sesi çıkmadı eşimde benim karım maaşallah her yere yeter deyince kaynımda bozuldu şimdi sen yap ben yapayım derdi var yarışıyor adetaMerhaba arkadaşlar biz iki eltiyiz. eltim benden yaşça epey küçük.ikimizinde iki çocuğu var benimkiler büyük.onun bebeği var.Farkli şehirlerde oturuyoruz.Bayramda köye gidiyoruz Sorun şu ki bayramda köye gelmek istemediği için inat olarak hiç bir iş yapmıyor.kayinvalidemde ağzı var dili yok hiç birşey söylemiyor huzursuzluk çıkmasın diye ama her işi ben ve kayınvalidem yapıyor ben söylüyorum ilk başta güzellikle söylüyordum ama şimdi şu işi yap örnek bulaşıkları yıka sofraya tabak getir diye ama yinede kendi kalkıp bir iş yapmaz ev çok kalabalık ve misafirler geliyor bir hafta bazen 10 gün böyle oluyor.Sabah kalkıp 4 yaşındaki çocuğunakahvaltı hazırlamıyor (bebeğinden öncede boyle) ben üzülüp hazırlıyorum çocuğun günahı yok diyerek.Hazır kahvaltıya geliyor.Hazir sofraya oturuyor.Kaynım sorun çıkarmasın diye çok birşey demiyor.En son sofrada çok kötü bozdum kaynım bile bana hakverdi.Bu kış ameliyat oldum.evde bile zar zor iş yapıyorum eşim sağolsun işten gelip yemek yaptığı zamanlar oldu akşam sofrayı bile beraber kuruyoruz.Köydede bile yardım eder annesine bana .Simdi Köyde o kadar kişiye hizmet edemem eşim yapma diyor ama ben kayinvalideme kiyamiyorum ben mutfağa girmesem asla girmez eltim laf çaktırmadan vs.anlamiyor direkt söylemek istiyorum düzgün bir dille yada boşver diyorum sorun çıkarır eşiyle arasında ben sebep olmuş olurum.Ne yapayim fikir verebilirmisiniz?
Aynen bizde 2 eltiyiz,ben evleneli 15 sene olacak,onunki 5 galiba.ama ben buyuk olunca kayinvalidem hep bana duyurur yapilaxak isleri.o geldiginden beri hep mesafeli durdu,herseye,herkeze.Merhaba arkadaşlar biz iki eltiyiz. eltim benden yaşça epey küçük.ikimizinde iki çocuğu var benimkiler büyük.onun bebeği var.Farkli şehirlerde oturuyoruz.Bayramda köye gidiyoruz Sorun şu ki bayramda köye gelmek istemediği için inat olarak hiç bir iş yapmıyor.kayinvalidemde ağzı var dili yok hiç birşey söylemiyor huzursuzluk çıkmasın diye ama her işi ben ve kayınvalidem yapıyor ben söylüyorum ilk başta güzellikle söylüyordum ama şimdi şu işi yap örnek bulaşıkları yıka sofraya tabak getir diye ama yinede kendi kalkıp bir iş yapmaz ev çok kalabalık ve misafirler geliyor bir hafta bazen 10 gün böyle oluyor.Sabah kalkıp 4 yaşındaki çocuğunakahvaltı hazırlamıyor (bebeğinden öncede boyle) ben üzülüp hazırlıyorum çocuğun günahı yok diyerek.Hazır kahvaltıya geliyor.Hazir sofraya oturuyor.Kaynım sorun çıkarmasın diye çok birşey demiyor.En son sofrada çok kötü bozdum kaynım bile bana hakverdi.Bu kış ameliyat oldum.evde bile zar zor iş yapıyorum eşim sağolsun işten gelip yemek yaptığı zamanlar oldu akşam sofrayı bile beraber kuruyoruz.Köydede bile yardım eder annesine bana .Simdi Köyde o kadar kişiye hizmet edemem eşim yapma diyor ama ben kayinvalideme kiyamiyorum ben mutfağa girmesem asla girmez eltim laf çaktırmadan vs.anlamiyor direkt söylemek istiyorum düzgün bir dille yada boşver diyorum sorun çıkarır eşiyle arasında ben sebep olmuş olurum.Ne yapayim fikir verebilirmisiniz?
Ama annelerde birlikte gelsin istiyor cocuklarini,gelinlerini.Aynı benim yengemle annemin durumu. Annem artık onunla köye gitmiyor onunla, diyor nasıl olsa yalnızken de kendim yapıyorum o varken de. Sırayla gidelim ben kendi işimi yaparım o da gisince kendi yapsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?