Sizce ne yapmalıyım ???

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
83
Merhaba ,kısa geçmeye çalışacağım .Bir kurumda kısa süreli çalışma imkanım oldu ve toplamda elime 1000 TL civarı bir para geçecek .Bu esnada oğlumu 5 yarım gün bir kreşe verdik .Şuan çalışma bitti ve eşim oğlumun devam etmesi yönünde kararlı .

Bir yandan kpss ye çalışmaya uğraşıyorum ama evde olmuyor sanki çünkü hep aklımda surdada su iş var hadi onuda yapayım vs ..Bir isim varken rahat edemiyorum maalesef hoş esimde sağolsun rahat ettirmiyor

Neyse şimdi dershanelerle görüştüm Yediiklim vakit açısından bana daha uygundu 1200 TL fiyat ve Perşembe cuma iki gün şeklinde program ..
Ben de diyirum ki oğlum her sabah kalkıp gitmeesin ki çokta bayilmiyor ...iki tam gün ve 1 yarım gün şeklinde duzenleyeyim hem de dershaneye gideyim deneme vs daha iyi denetlerim kendimi gibi geliyor .

Daha önce hep evde yapmaya çalıştım ve olmayınca eşimin dediği "gitseydin dershaneye gitme diyen mi oldu " bu kez işimi şansa bırakmak istemiyorum

Sizce oğlumun kreşi o şekilde düzenleyip elime geçecej parayı kursa mi vereyim ?yoksa evde kendim çalışayım dershane boşa zaman kaybı mi olur ??
not: bu arada KYK yapilwndirma haberleri geliyor olursa elimdeki parayı 2-3 taksiti öderim diye değerlendirmek istemiştim eşim bu konuda sorun çıkarıyor çünkü

Evde daha once hazirlandiysaniz ve olmadiysa tabiki dersaneye gidin esiniz git diyor sonra kazanamayinca yine basiniza kakicak belli. Kyk borcundada sorun cikariyormus atanirsaniz rahat odersiniz sonucta bin tl cok bir para degilki bukadar dusunmeye degmez en iyisi dersane

Siz dersaneye gidin, isinize atanin, kyk borcunuzu oyle odersiniz. Surekli yapilandirma geliyor zaten.
Faizler silinecek vs diye çıkınca bir heveelendim ama dediğiniz gibi hadi 3 taksit ödedim sonrası ne olacak doğru söylüyorsunuz açıkçası haciz vs den korkuyorum borçtan nefret ediyorum ama yapacak birseyim yok .
Haklısınız atanirsam daha kolay olacak cevabınız için çok teşekkür ediyorum

Evde daha once hazirlandiysaniz ve olmadiysa tabiki dersaneye gidin esiniz git diyor sonra kazanamayinca yine basiniza kakicak belli. Kyk borcundada sorun cikariyormus atanirsaniz rahat odersiniz sonucta bin tl cok bir para degilki bukadar dusunmeye degmez en iyisi dersane
Yani açıkçası çok düzenli calisamadim çünkü eve işi vs hiç bitmiyor hep kafam.mesgul odaklanamiyorim esimde orası niye böyle burası niye şöyle tarzında birisi ve sürekli tartışıyoruz ..Digru söylüyorsunuz borcun tamamini ödemeyecek bile bir kez de bencillik yapıp kendimi düşüneyim
Bu yıl da olmazsa yine çok isteseydin dimdik durur giderdin diyecek teşekkür ediyorum

1-peki kreşle görüştünüz mü, 2 gün tam 1 gün yarım gün kabul ediyorlar mı
2- dershane nasıl olur bilmiyorum ama evde ders çalışamıyorum diyorsanız yakınlarda kütüphane vs. varsa bir de şansınızı orda deneyin oralarda rahat ders çalışma ortamı olabiliyor
3- kyk borcunuz ne kadar onu daha sonra da ödeyebilirsiniz

Madem evde yapamıyorsunuz dersaneye gidin. KYK borcunun birkaç taksidi ise yaramaz tamamı ödenmeyecek sonuçta. Ben de çalışıp iyi bir puan almıştım, YouTube ve uzaktan eğitim videoları ile. Ama herkesinki farklı tabii. Dersaneye de gittim. İkisinin de yeri ayrı. Hocalar önemli kısacası.

1-peki kreşle görüştünüz mü, 2 gün tam 1 gün yarım gün kabul ediyorlar mı
2- dershane nasıl olur bilmiyorum ama evde ders çalışamıyorum diyorsanız yakınlarda kütüphane vs. varsa bir de şansınızı orda deneyin oralarda rahat ders çalışma ortamı olabiliyor
3- kyk borcunuz ne kadar onu daha sonra da ödeyebilirsiniz
Kreş günlük ve saatlik seçenekleri de olan bir yer o konuda sıkıntı olmaz durumumu da açıklayacağım .
Kütüphane evime çok uzak açıkçası bulunduğum ilde çok seçenek yok Birde aslında deneme sınavları vs daha cazip geldi düzenli olarak yanlış doğru vs görmek .Tabi birde sistematik olarak konular ilerleyecek daha iyi olur diye düşündüm ama dediğim gibi daha önce hiç gitmedigim için zaman kaybı mi olur diye de korkuyorum bir yandan.
Öğrenim kredim ana para 10.5 ama faiziyle şuan 19.5 maalesef

Madem evde yapamıyorsunuz dersaneye gidin. KYK borcunun birkaç taksidi ise yaramaz tamamı ödenmeyecek sonuçta. Ben de çalışıp iyi bir puan almıştım, YouTube ve uzaktan eğitim videoları ile. Ama herkesinki farklı tabii. Dersaneye de gittim. İkisinin de yeri ayrı. Hocalar önemli kısacası.
Tabiki duzenli calisabilsem aslında evde de olabilecek ama hep aklımda işler oluyor eşim sağolsun .İllaki yok yemek kahvaltı vs bolunuyirum orda en azından iki günde olsa daha düzenli olur hem deneme sinavlariyla kendimi görürüm sık sık diye düşündüm oğlumda kreşte olur haftanın iki günü de evde olur hem dinlenir hem birlikte vakit geçiririz diye duusndum .
Doğru soyluyosunuz öğrenim kredisinin bir kaç taksiitine ancak yetecek sağolun

Kesinlikle dershaneye gidin sıkı çalışın ve atanın inşallah bu fırsatı kaçırmayın derim ben
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim .Kesinlikle aslında fırsat benim için hemde diyorum ki madem oglumda ben çalışmadığım halde uykusundan feragat efiyo bari sonuç güzel olsun artık .
Sayisalciyim genelde mat ten 1-2 yanlışım çıkıyor ama genel kültür sorun benim için kafam o kadar yorgun ki aklımda kalmıyor o yüzden açıkçası bu dersleri bana püf noktalariyla anlatacak bir hoca lazım uzun uzun kitaptan okur gibi olursa bir dayda göremem cekincem de bu

Kreş günlük ve saatlik seçenekleri de olan bir yer o konuda sıkıntı olmaz durumumu da açıklayacağım .
Kütüphane evime çok uzak açıkçası bulunduğum ilde çok seçenek yok Birde aslında deneme sınavları vs daha cazip geldi düzenli olarak yanlış doğru vs görmek .Tabi birde sistematik olarak konular ilerleyecek daha iyi olur diye düşündüm ama dediğim gibi daha önce hiç gitmedigim için zaman kaybı mi olur diye de korkuyorum bir yandan.
keşke krediyi evlenince çocuk olmadan ödeme imkanınız olsaydı :(
dersaneyle baştan konuşsanız deneme amaçlı 1-2 gün derslere katılma imkanınız olur mu ona göre kendinizi ölçerdiniz, dersaneye sadece deneme sınavlarına da katılabilirsiniz

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim .Kesinlikle aslında fırsat benim için hemde diyorum ki madem oglumda ben çalışmadığım halde uykusundan feragat efiyo bari sonuç güzel olsun artık .
Sayisalciyim genelde mat ten 1-2 yanlışım çıkıyor ama genel kültür sorun benim için kafam o kadar yorgun ki aklımda kalmıyor o yüzden açıkçası bu dersleri bana püf noktalariyla anlatacak bir hoca lazım uzun uzun kitaptan okur gibi olursa bir dayda göremem cekincem de bu
internetten ders videolarını da takip edebilirsiniz

Bu kadar faiz binmesinin sebebi ne geciktirdinjz mi?

Anladığım kadarıyla evdeyken ders çalışmanız ev işlerinden dolayı bölünüyor ve aklınız işlerde kalıyor. Dershaneye gittiğinizde de aklınız işlerde kalmaz mı? Bana kalır gibi geliyor ama siz daha iyi bilirsiniz tabii.

Bence oğlunuz evdeyken youtube videolarından veya uzaktan eğitimle çalışabilirsiniz. Anlamadığinız bir yeri tekrar tekrar izleyebilirsiniz. Dershaneye giderken yol, yemek masrafı ayrıca bir ton yorgunluk olacak. Bana bu devirde uzaktan eğitim en iyisi gibi geliyor. Tabii ki bu kişiden kişiye göre değişir. Dershaneye sadece deneme sınavları için gidebilirsiniz.
Ayrıca ev işi yaparken bir taraftan ders dinleyen kişiler biliyorum. Bunu siz de deneyebilirsiniz.

evde hiç bir şekilde çalısamazsın su olur bırı gelır su ısı yapım yemek yapayım camasır yıkayım dıye dıye aklınız onlarda olur kendınıze guvenıyorsanız bence dershaneye gıdın

Kesinlikle dersane diyorum. Araştır ve düzgün bir yer bulup git. Sunacağı kaynaklar, deneme sınavları ve düzenli dersler senin evde tek başına başaramayacağın şeyler. Çok acil karar vermelyiim demişsin belki de karar verdin. Ne yaptın karar verdiysen neyi seçtin?

Back
X