Sizce ne yapmalıyım

mithrilfender

Guru
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
47
0
286
İstanbul
Merhaba,
evleneli 7 ay oldu. 7 aydır eşim çok alıngan. Yani mesela birşey beğendim keşke bizde de olsa dedim kazara hemen bana zengin koca bulsaydın vs gibi şeyler söyler, yolun ortasında bırakıp gider beni. Ben çalışıyorum, maddi açıdan hiç bir sıkıntımız yok. Ama bu aşırı alınganlıklardan çok sıkılmaya başladım. Diğer bir sorun da nişanlılık döneminde bazı sorunlar yaşamıştık. Gerek ondan gerekse benden kaynaklanan sıkıntılar oldu. Ben evlendiğimizden beri onun hatalarını hiç başına kakmadım, ama o her fırsatta zaten seni o zaman bırakmalıydım gibi şeyler söylüyor. Kafam çok karışık. Eşimden çok soğudum. Ayrılmayı düşünüyorum sık sık. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?

Daha cok yeni evlisin, dur bakalim ne ayrilmasi hemen.
Egerki aldatma,kumar,siddet yoksa hersey yoluna girebilir.
Bir evliligin rayina oturmasi en az 5 sene sürer.
Bu kadar cabuk pes etme.

Erkeğin naz yapanı eşleri biraz bıktırıyor.
Sözlerinin sizi ne kadar kırdığını söylediniz mi eşinize?

bence evliliğiniz henüz çok yeni.. en ideali karşılıklı saygı ve emek ile aynı yolda yürümek elbette ancak bazen taraflardan biri bunu yapmayabiliyor.. veyahut hiç yapmayabiliyor. insana bu durumlarda her zaman en doğru cevabı öönsezileri .. içsesi verir diye düşünüyorum.. içsesinizi dinleyin derim.

ah cnm benim sen daha başlarındasın inşallah dewamında yaşamazsın böyle sıkıntıları..ben balayındayken kawgalarımız olmuştu iki sene olucak iki gün sonra hala kawga ediyoruz..boşanma derecesine geldik iki kere feci kawgalarımız olmuştu...dayakmış alkolmuş kumarmış karıkızmış gibi sorunlarımız yoktu maddi sıkıntımızda hiç yok sudan sebepler bizi derinlere sürüklüyo tekrar deneyelim dedik we şuanda 5 aylık gebeyim we hala kawgalarımız war...yemin ederimki bu bebek olmasa ben bi saniye bile durmam çıkar giderim....banamı kalmış elin adamının derdini çekmek....

Defalarca anlatmaya çalıştım beni ne kadar kırdığını. Herseferinde bana sinsi davranıyorsun diyor. En çok zoruma giden sokakta normal normal konuşurken birden neye alındığını anlamadan beni bırakıp gitmesi. Öyle bir başıma kalıyorum.

en ufak bişeye sinirleniyolar ..alttan alıyorum bazen kendimden nefret ediyorum niye böyle yapıyorum diye ama mecburum artık bebeğim war...yataktayken bile kıçını döner yatar daha 19 yaşındayım yemin olsunki dönüp sarıldığını görmedim neymiş kadınların sarılması lazım mış... bazen sarılıyorum noluyo lan diye gülüyo zoruma gidiyo kötü bişey yapmışım gibi sanki...bağırır çağırır kendisine göre hep o haklı..çok ağladım hemde çok ben niye burdayım diye ama neye yararki bebeğim erken oldu

Gerçekten çekilmesi zor bir erkekle evlenmişsiniz.Biraz zaman verin evliliğinizin oturması için.
Farzedinki boşandınız.Ben elimden gelen herşeyi yaptım mı diye sorgulayacaksınız kendinizi.

Aslında evet, yapılması gereken herşeyi yapmamış olabilirim. Zaten kafamdaki çekince de o. Yani eşimin beni çok sevdiğini biliyorum. Ama artık her kelimemi acaba ne diyecek diye düşünerek sarfetmekten bunaldım. Ben kelimelerime davranışlarıma dikkat ettikçe ondan uzaklaştım. İlişkimiz iyice resmileşti. Rahat davranamıyorum artık :(

eşiim çok iyidir aslında dinine çok bağlı namazında falan işte bazen aşık sewgili gibi oluyoruz durup dururken bi laf atıyo ortaya sakince cwp weriyorum olur olmadık yerden laf çıkartıyo ne alaka diyorum başlıyoruz girmeye aradan zaman geçiyo sanki hiç bişey olmamış gibi dawranıyo bende buna dayanamıyorum sürekli susuyorum sürekli güler yüz gösteriyorum ama bilmiyorum nerde hata yapıyorum...zaten güler yüzlü olduğum içinde bu haldeyim yaa..asık suratlı olsam çirkef olsam bende iyisi olmazz

eşiim çok iyidir aslında dinine çok bağlı namazında falan işte bazen aşık sewgili gibi oluyoruz durup dururken bi laf atıyo ortaya sakince cwp weriyorum olur olmadık yerden laf çıkartıyo ne alaka diyorum başlıyoruz girmeye aradan zaman geçiyo sanki hiç bişey olmamış gibi dawranıyo bende buna dayanamıyorum sürekli susuyorum sürekli güler yüz gösteriyorum ama bilmiyorum nerde hata yapıyorum...zaten güler yüzlü olduğum içinde bu haldeyim yaa..asık suratlı olsam çirkef olsam bende iyisi olmazz

Eşim dinine bağlıdır diyorsunuz ama dinimizde eşten müsaade alınmadan,onun kırılacağını bile bile sırt dönülüp yatılmaz.Bunu eşinize söyleyin,belki bir daha yapmaz.
Dinine bağlı adam eşini üzmez,bunuda söyleyin belki sizi bir daha üzmez.

Son düzenleme:
Aslında evet, yapılması gereken herşeyi yapmamış olabilirim. Zaten kafamdaki çekince de o. Yani eşimin beni çok sevdiğini biliyorum. Ama artık her kelimemi acaba ne diyecek diye düşünerek sarfetmekten bunaldım. Ben kelimelerime davranışlarıma dikkat ettikçe ondan uzaklaştım. İlişkimiz iyice resmileşti. Rahat davranamıyorum artık :(

Bence kendinizden bu kadar ödün vermeyin.Asıl eşiniz dikkat etmeli sizi kırmamak için.Fazla üstüne düşmeyin bence.Söyledikleride bir kulağınızdan girsin ötekinden çıksın.Zamanla düzelir inşallah.

ben artık alıştım yani takmamaya çalışıyorum sırtını döner yatar...soruncada yatağa yatmak için girilir der...bende kendi kendimi yerim yatakta hiç bişey demem...canı isteyince sokulur öper koklar iş biter tekrar arkasını döner...lafa gelince seni sewiyorum karıcım bilmem ney ney....en ufak tartışmada zaten bu ewlilik baştan hatalı der

İnşallah zamanla düzelir. Yani bu şekilde giderse sonu nereye gider bilemiyorum. Bu halimizle geleceğimizi hayal edemiyorum, ikimize ait en ufak bir plan bile yapmaya çekiniyorum. Ev alacaktık, sırf geleceğimizi göremediğimden yanaşmadım.

ben artık alıştım yani takmamaya çalışıyorum sırtını döner yatar...soruncada yatağa yatmak için girilir der...bende kendi kendimi yerim yatakta hiç bişey demem...canı isteyince sokulur öper koklar iş biter tekrar arkasını döner...lafa gelince seni sewiyorum karıcım bilmem ney ney....en ufak tartışmada zaten bu ewlilik baştan hatalı der

Yatağa ilk girdiğinde sarılıp sizinle ilgilendikten sonra arkasını dönüyorsa sorun yok.Hemen hemen her eş böyle yani gayet normal.Sıkmayın canınızı.

İnşallah zamanla düzelir. Yani bu şekilde giderse sonu nereye gider bilemiyorum. Bu halimizle geleceğimizi hayal edemiyorum, ikimize ait en ufak bir plan bile yapmaya çekiniyorum. Ev alacaktık, sırf geleceğimizi göremediğimden yanaşmadım.

Dediğim gibi zaman her şeyin ilacı.Biraz zaman tanıyın kendinize.

ben pek bi alınganlık göremedim beyaaa şımarıkça kapris yapıyor gibi geldi çok pohpohlamışın dur tahmin ediyim o yolda bıraktığında sen arkasından binbir özürle koşuyorsundurda böyle olmaz erkeğe kendisi gibi davranmadan yani o sana hatalarını söylyorsa sende pat pat söylemeden v.s.gibi olmaz... böyle psiklojik eziklik yaşatırlar sende alıngan dersin....

öyle evliliği falan bitirmeyi düşünme hiçbir evlilik kolay rayına girmiyor... ben 7 yıl sonra girenide gördüm 5 yıl sonra gireni ama ilk 2 yıl dolmadan adamın değişip değişmeyeceğine karar veremezsin böylede psikolojik ezdirme kendini güçlü ol güçlü görün... o seni bırakıyorsa yolda sen yolunu değiştirip devam et biraz daha geç git nerdeydin dersede umrundaydı ondan mı yolda bırakarak kendini küçülttün de kapasın çenesini kavgadan kaçınma ama hakaret vs etme kesinlikle saygı çerçevesinde bu dediğimi söylerkende mesela montunu asarken gayet rahat sessiz ama duyulur bir şekilde söyle ama sonra yatarken söyle parkda oturdum biraz de

canımı sıkmak istemiyorum ama içime ata ata werem olucam...ailem biliyodu sorunlarımızı annem okadar yıpranmıştıki çok fazla kilo werdi benim yüzümden onlar üzülmesinler diye artık aramız çok iyi diyorum sewiniyolar ama bilmiyolarki ewimin içini...şöyle düşünün bir bardak kırdığım zaman ben güler ayy nekadar sakarım yaa der geçerim toparlamaya başlayınca eşim...senin bu ilk değilki sen daha öncede kırmıştın isteksiz iş yaparsan böyle olur der beni fıtık eder kızarım niye böyle düşünüyosun alt tarafı bardak diye ama nafile...

Çaresiz bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Çözülür inşallah.
Bu akşam güzel bir masa hazırla. Şöyle mum ışığı, hafif müzik filan, güzel dekolte elbiseler gir. Mis gibi kok. Bak nasıl yelkenleri suya indiriyor. Alınganlığı filan kalmaz o zaman :92:

Back
X