Sizce ne yapmalıyım ?

eylul166

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
10.690
882
448
43
selam kızlar ;
benim bir kaynım var 26 yaşında ,askerden geldi şimdi özel bir şirkette vardiyalı çalışıyor,8 yıllık evliyim, hemen hemen 11 yıldır tanışırız eşimle kaynımı tanıdığımda 14-15 yaşlarındaydı henüz liseye gidiyordu ,allaha şükür şimdiye dek bir sorun yaşamadık..bana hep yengecim der.

zaten farklı bir dünyada yaşıyor ,arkadaş çevresi ,sevgilileri filan hep yeni nesil gençlik tarzı.ben hep ona akıl veririm,o bana çok açık değildir ,hep tamam yenge ,olur yenge der ,yani pek bişey paylaşmaz çekingen biraz..

gelelim mevzuya ;
vardiyalı çalıştığı için yaklaşık 1 yıldır eve dönüş sorunu yaşıyor ,ben merkezdeyim kayınvalidemler ilçede ,gece 12- 1 gibi dönüşleri oluyor sabahta 5 te kalkıp gidiyor ,servis merkeze kadar getiriyor,ama ilçeye o saatte ulaşım yok malesef,e doğal olarak merkezde biz varız ve bize gelmek durumunda ,zaten geliyorda ,haftanın 2 günü filan oluyor bu durum genelde hafta içi ,
şimdi gelmesinde sorun yok ,zaten saygılı çocuk servisten inince abisini arar evdemisiniz geliyimmi diye ,abisi gel der,bi 10 dakika sonra gelir ,bu huyunu seviyorum gelmeden arıyor kapıya dayanmıyor ,
e odası da belli girer yatar yemek su derdi filan yok hoş olsada yaparım zaten de,
ama geçen gün kayınvalidem dedi ki ,oğluma bi anahtar ver de siz yokken dışarda kalmasın yavrum ,girsin yatsın dedi ,bende iyiiii oluur vereyim dedim ,ama sonra düşündümde olmaz ya ,anahtar veremem ,ben çalışan insanım ,yeri geliyor ev dağınık oluyor eşim benden sonra gidiyor işe yataklar açık,banyo yapıyor çamaşırlarını ortalıkta bırakıp filan çıkıyor.
ben akşam gelince bide onları toplamakla uğraşıyorum ,e şimdi bu çocukta anahtar olursa gündüz çalışmadığı günlerde filan gelmeye kalkarsa biz evde yokken ,yada birileriyle gelirse ki yapacağını sanmıyorum ama bir ihtimal..yada gece arayıpta geliyor ya ,anahtarı var nasılsa aramadan lap diye içeri dalarsa ,benim kılığım filan pek müsait olmuyor yani evde yalnızken ,sütyensiz filan gezerim üstümde body ile filan ,ne bilim ya hep kapı açılırsa birden ben tuvaletteyken filan korkusu yaşarım,şimdi yabancı birinde anahtar var ve lap diye içerde ,kardeşim gibidir ama işte aması var ,napıyım şimdi ben ikinci kez söyledi kayınvalidem dün akşam ,bişey diyemedim.vereyimmi anahtar vermeyeyimmi ??? akıl verin bana ..

valla tatlım ne olursa olsun kim olursa olsun ben bu duruma karşıyım herkesin evi özeli çalışan bayanım seni çoook iyi anlıyorum bazen işe gitmiyorum gündüz evin içinde sütyensiz aaskılı buluz minicik şortla geziyorum temzilik yapıyorum pat diye kaynım kapıyı açıp eve girse o halde burun buruna gelmek istemem ama kaynanan neden sana böyle emri vaki yapmış ki onunkide densizlik...

sen eşinle konuş ama cilve işve yaparak konuş alttan gir üstten çık annesi ile o muhattap olsun hatta annesine desin ki karım anahtarı vermek istedi ben verdirmedim öyle şey olmaz falan desin... sen dersen kötü olursun eşine söylet ... birde genç delikanlı erkek alıp kız arkadaşını falan getirri komşuların laf eder bekar adam uyar şeytana bellimi olur.....

bence cocuk saygılıysa anahtar verin ve kendisine yinede yengecim biz evdeyken gelirsen bir alodeki sana mahcup düşmemeyim ev hali belli olmaz tarzında..
zaten cok kurcalayan biri degilmiş siz evde yokken gelirse girer yatar etraf cok problem olmaz sanırım...
sonuçta calışan birisin..
cocuk efendi biriyse sorun yko sanırım...
zaten size ihtiyacı varmış diye geliyomuş oda rahatsız etmek istemiyor normalde belliki...

Son düzenleme:
Off...Kardeşim gibi,çok severim,beyefendi vs..vs.
Yok işte olmuyor öyle.
Kimseye anahtar vermeyin istediği vakit girip evinize kalsın diye.
Ne kaynınıza ne gerçekten kardeşinize.

Benim görüşüm bu tabii,ben öyle maaile yaşalım bi sofada kestane yiyelim ahhh ne günlerdi onlar mazisinden keyif almayan biri olarak yazıyorum bunları.
Hane ve o hanenin anahtarı size,eşinize ve çocuklarınıza aittir.
Geri kalan misafirdir ve onlarda siz evdeyken bi zahmet zile basıp girmelidir.

Son düzenleme:

belli olmuyoki bazen eşim halı sahaya gidiyo 12 den 1 den aşağı gelmiyo ,hoş çocuk gelse bişey olmaz bakmadan geçer odasına yatar ama işte ben uyuyakalıyorum bazen ,herşey meydanda olabiliyo yani evim rahat etmek istiyorum ne bileyim bencilmiyim acaba diyorum ..

ya çok saygılı ,ihtiyacı var ,zaten başka yerde klamsını istemem abisi varken nereye gidecek benim gönlüm razı olmaz ,ama işte anahtar mevsuzu kafamı kurcalıyor,annmede bile yok anahtarım.
kayınvalidemi düşüncesiz bulmadım aslında oda oğlunu düşünüyor da offf ayıp etmek te istemiyorum..

bncede verme anahtar ben farklı bi yaklaşımla fikrimi söylicem hatta bi örnek vericem ..
geçen sene arkadaşım evlendi ve kız kardeşine anahtar yaptrdı... kız kardeşi anahtarı kaybetmiş ve ablasına söylemedi o hafta eve hırsız grdi... muhtemelen o anhtarı kızdan biri çaldı ve evi bilen biri yaptı gerçi bulunmadı ama herkes öyle tahmin ediyo bde yeni gelin evi kız perişan olmuştu bde kilidi değiştrmekle uğraştılar ... psikolojisini hiç söylemiyorum bile hala diken üstnde...

bence herkes evini yurdunu bilsin sen zaten yapmak gerekenden fazlasını yapıp evini açmış başımn üstünde yeri var demişsin ki bunu da herkes yapmaz... uygun bi dille söyle bnce hiç grme anahtar olaylarına....

Esiniz ne diyor bu duruma?

En yakininiz dahi olsa basbasa oldugunuzdaki duzen farkli oluyor

anahtar vermeyin genc cocuk ne yapacagi belli olmaz
ama siz degil de esiniz soylesin bence
siz soylerseniz kotu olursunuz

Eğer kaynınız dediğiniz gibiyse anahtar vermekte sorun görmüyorum ben.
Gelmeden arıyorsa yine arıyacaktır.
Evde olmadığınız vakit ise elbetteki anahtarı kullanıp girecektir.
Suistimal edecek biri değilse güvenebilirsiniz. Bakarsınız hoşunuza gitmeyen durumlar oluyor kaynınızla konuşarak halledersiniz.
Siz evdeyken anahtarla pat diye girme durumu olmazki eğer anahtar üzerindeyse.
.....
Eşiniz ne diyor bu konuda ? Bence bir anahtar huzuru bozmamalı.

eşimle paylaşmadım çekincelerimi ,ama sanırım söylesem bile sen bilirsin der ,rahat adamdır eşim,keyfin bilir ister ver ister verme diye bana bırakır eminim.
ya bi yandan huzur bozmayayım diyorum bi yandan da vermek istemiyorum,baştan olur dedi şimdi niye vermiyor derler bide .
birde kaynanam laf sokup duruyo ,e sığdırcaksınız artık bi oğlumu evlenene kadar diyor .bişey dedik sanki bu huyuna da sinir oldum mecburmuşum gibi ,vallahi çocuk saygılı filan olmasa ,terbiyeli olmasa sokmam eve ,ama yazık gelirken hep bişey getirir,dondurma alır pasta alır ,üzülüyorum onada..

Bence insan kendini her türlü belli eder...Anlattıklarınız kadarıyla kaynınız oldukça efendi biri...Sizin halinizden anlayacak olgunluğa sahip...Anahtarı verirken istediğin zaman gelebilirsin ama gelirken haber verki birbirimize mahçup olmayalım diyebilirsin... Bu durumda kardeşinizde olabilirdi. Yorumlara da şaşırdım biraz...Evlenmeden önce erkek kardeşleriniz ya da babanızla yaşamadınız mı...Zaten çalışan insan geliş gidiş saati belli olacak ona göre tedbir alınabilir.

bencede anahtarı vermenizde bir sorun yok..verirken gerekli konuşmaları yaparsınız..elinizde büyümüş gibi kaç yıllık kbniz tanıyan sizsiniz.anlatımlarınız efendiliğine işaret..

anneme söyledim verme kızım dedi sen geniş insansın unutursun edersin bi yalnışın olur dedi,kızına güvenmedi yalnız bakarmısınız :)) çocuğun geleceği günler belli olsa sorun yok ama bi bakmışın pazartesi bi bakmışın cuma belli olmuyo işte ..

Anahtarı verdiğinizde ''evde olmadığımız zamanlarda dışarda kalmazsın, kullanırsın x'ciğim'' dersiniz olur biter.

Hem nezaketle uyarmışs olursunuz hemde uyardığınız belli olmaz..Bunun rahatlıkla ilgisi ne anlamadım pek ?
Dediğim gibi anahtarınız kapınızın üzerinde olursa kimse giremez zaten.
Ayrıca bu kadar kibar ve anlayışlı biri için bile bu kadar düşünülmez bence. Gelmeden arıyor, her geldiğinde eli dolu geliyor.
Bu bile mahçubiyet işaretidir.

Söz konusu sizin kardeşiniz olsa aynısı mı olurdu ?

peki anahtar hep kaynında mı duracak?
şundan soruyorum, hep okuyoruz ya anahtar heveslisi kayınvalide örneklerini. senin kayınvaliden de böyle bi tip mi yoksa kaynın gibi saygılı, görgülü bi tip mi?
baştananahtarı vermeye tamam demişsin aslında.
ama vermek istemiyosan da biz çalışan insanız anne genelde onun geldiği saatlerde yorgun olduğumuz için evde oluyoruz kapıda kalmaz inş falan diyerek güleryüzle atlatabilirsin belki.

anladığım kadarıyla naif bir çocuk kaynınız, ve düşünceli. bence anahtarı verin ama verirken de "x'ciğim bakarsın evde olmayız aradığında, ev uygun olursa yine gider kalırsın deyin. yani ona kendi evi gibi hissettirmeyin anahtarı verirken. bir de zaten kapının arkasında anahtar olunca kapı açılmaz. daima sizin içten anahtarınız takılı olsun. baktınız ki kendindeki anahtarın rahatlığı ile aramadan geldi bi iki kez. kapıya anahtarı takınca açamaz mecburen zile basar. siz de o zaman oyalanır geç açarsınız özellikle. sonra da "geleceğin zaman arıyordun ya ona güzvendim müsait değildim, geç açtım falan" dersiniz.
öylelikle bu durum da ekarte edilir. ama bnim anladığım kadaryla zaten bunlara gerek kalmza. çünkü her seferinde elinde bi şey oluyo, bize bi şeyler falan getiriyo dediğinize göre belli ki o da kendini çok rahat hissetmiyor. yani evinizden rahattır muhakkak ama aklı başında bı adamsa demek ki her hafta her hafta kalıyorum diye bi mahçubiyeti vardır.
uzun oldu ama bence son olarak yapmanız gereken kayınvalidenizden yana bi önlem. bence kaynınız gayet aklı başında ama kaynananız oğlum git kal rahat et falan derse anahtarı alınca ne olur bilemem. umarım bu durumu da yaşamazsınız hiç
sevgiler...

o zaman sıkıntınızı eşinizle paylaşın.eğer anahtarı verirseniz abisi güzelce tembihlesin sorun olabilecek şeyleri.

kayınvalidene açıkça vermemi istediğin kişi sonuçta kocamdeğil yeri geliyor evim dağınık oluyor ben o şekilde evim görülsün istemiyorum... ee çalışan bir insanm herşeye de yetişemem ikide bir söyleme ben zaten kaynımı severim iyi çocuk ama olmaz... verebilecek olsam ben verirdim tekrarlamana gerek yok de

bencede vermeyin yada eğer verirseniz
eşiniz versin ve tembihlesin yani sizin sıkıntınızı daha uygun bı dille anlatsın
sonuçta çalışan bayansın çalışmasan bile
sonuçta evin ve rahat olmak istemen en doğal hakkın
ve sıkıntı yaptığınız şeyler başınıza gelebilir
kesinlikle eşinizle konuşun
ve neden vermek istemediğiğnizi anlatın
eminim size hak verecektir.

ben veriridim,çünki zruruyetten kalıyormuş.verirkende nazikçe eve geldiğinden haberim olsun derdim.insanlık hali,en azından zile basmasını isterdim her gelişinde

aaayyy..hiç sevmedıgım iştir su anahtar verme işleri..
ben asla kımseye vermem,kendı anneme bıle..
tatıle gıttık 1 ay cıceklerımın kurumasını bıle goze aldım,yınede anahtar vermedım kımseye..
cunku kendı anneme versem (kı nıye verım?),kocamda kendı anasına verır rahatlıkla..
benım evıme sadece ben gırıp cıkmalıyım,yoksa aklım kalır..
sizde vermeyın dıcem ama bunu nasıl anlatcaksınız bılemıyorum??
eşinizin soylemesı lazımkı sız arada kalmayın..
gelın anahtarı vermek ıstemedı demesın kaynananız sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…