Sizce normal mi???

Ladypurple

*ümitli rüzgar* (alminAŞK)
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2014
2.453
1.415
198
36
Merhaba sevgili anneler.Hamileliğinde ben gibi mide bulantısı olmayan, aksine iştahı acaip açık olan var mıydı acaba? Nasıl engel oluyordunuz kendinize?Benim durum vahim. :/ Daha onuncu haftam bitti 4 kiloya yakın aldım. :/ Şimdiden kıyafetlerim olmamaya başladı. Normal mi ki bu?

Son düzenleme:
Beslenme uzmanına gıtmem iyi olur iştahı açık olanlarda var tabıkı ama kılon açısından tehlıkli.kontrollu klo alman en doğrusu

Normal canim bende hic mide bulantısı yasamadim hep yedim diyebilirim ama yediklerine dikkat et kaliteli beslenmeye çalış hamur isi yeme arada ceviz fındık atistir tok tutar..

Normal canim bende hic mide bulantısı yasamadim hep yedim diyebilirim ama yediklerine dikkat et kaliteli beslenmeye çalış hamur isi yeme arada ceviz fındık atistir tok tutar..

Peki kaç kilo aldın? Mesela bir öğün arkası bir saat içinde garanti acıkıyorum.Ekmek hiç yemezdim neredeyse.Şimdi doymuyorum diye ekmeğe sardım, o kötü oldu sanırım. Aynen elimin altında ceviz,kuru kayısı, kuru incir falan var hep.

Heyyy masallah.bende cok isterdim senin gibi hamilelik gecirmeyi ama hep kustum su bile icemedim 5 ay.sonrada 11 kilo aldim toplam.hamurisi yeme.et balik sut peynir yumurta ve yesil sebzeler ceviz kuru uzum
tuketmeye calis tatlim.allah tamamina erdirsin insallah.

Beslenme uzmanına gıtmem iyi olur iştahı açık olanlarda var tabıkı ama kılon açısından tehlıkli.kontrollu klo alman en doğrusu

Normal doğum düşünüyorum Allah ın izniyle, dediğin gibi onun için de sıkıntı olacak bu gidişat.

Ben anneden şanslı heralde.Annem de ben gibiymiş.Hiç mide bulantısı yaşamamış, ona çektim heralde..Yaa öylesi de kötü aslında mide bulantısı-kusma fena bir şey.Ama 11 kilo çok iyiymiş.Ne güzel.Darsıı başıma diycem ama dediğin gibi şu hamurişine son vermek lazım.Neyseki normalde çok tatlı seven bir insanım ama şuan çok nadir canım çekiyor.Öğünlerimi azaltmam lazım.

Amiiiin, inşallah.

Ay gülümsedim :)
İlk hamileliğim senin ki gibi geçmişti, ne bulantısı ne bulsam yiyordum kurabiye canavarı gibi.
Her gördüğümü canım çekiyordu ki normalde çok çok iştahsız bi insanım."Kuş kadar yemek" tabiri vardır ya işte aynen öyleydim.Hamilelikten sonra bi iştahım açıldı uwww
tam 22 kilo aldım ama hiç kısmadım kendimi çünkü yemek yemek çok hoşuma gitti, insanın canının bişeyler çekmesi sonra ağzı dolu dolu onu yiyebilmesi ne kadar güzel bir duyguymuş allahım.zaten doğumdan 3 ay sonra bütün kilolalarımı vermiştim.

Şimdi 2.kez gebeyim, tam aksine mide bulantısından gözümü açamıyorum, bırak yemeyi "yemek" lafı aklıma gelince bile tuvalete koşuyorum.Okadar berbat bi durum ki açsın, karnın kazınıyor ama hiç birşey yiyemiyorsun.saçma sapan şeylerle açlığını geçiştiriyorsun, sağlıklı beslenemediğin için hayıflanıyorsun, vicdan azabı çekiyorsun

:) Hehhh işte aynen dediğin gibi yerken doyduğumu hissetmiyorum ve resmen zevk alıyorum yemek yemekten :)) Ama sanırım yapı olarak zayıfsın.O yüzden çok çabuk verebilmişsin.Maşallah 22 kilo alıp, 3 ay içinde vermek ne kadar güzel.Öyle olacağını bilsem hiç sorun etmem ama malesef kilo almaya meyilli bir bünyem var. Fakat ilk gebeliğin senin için çok çok iyi olmuş, ne güzel yemek yemenin tadına varabilmişsin.
İkinci gebeliğin de hayırlı olsun, Rabbim sağlıkla sıhatle kavuştursun inşallah.Ahhh yaa işte öylesi de daha kötü.Orta yolu yok galiba bunun.

yoo çok zayıf bi yapım yok aslında, normalde de biraz fazla kaçırsam hemen kilo alabilirim ama bildim bileli iştahsız bi insanım.53 kiloyla hamile kalmıştımilkine, şimdi ikincide yine 53 kiloyum.Ama yemek yiyebilmek gerçekten muhteşem bir duyguymuş.bebeğim de onca yediğimin hakkını vermişti ve 4 kilonun üstünde doğdu :)
Sana tavsiyem şekerini tetiklemediği sürece canının istediği herşeyi ye, tadını çıkar bu zamanlarının.
3-5 gr mın hesabını yaparak strese sokma kendini, doğumdan sonra o kadar yoruluyorsun ki (emzirdikçe) kilolar kendi kendine yok oluyor zaten.

Mide bulantısı ne kadar normal ise, bulantı olmaması da o kadar normal.
Yalnız gereksiz şeyler yemeyin, dikkat edin.
Durum sadece kilo almak değil, çocuğu tehlikeye atmayın durup dururken.

Oyyyyy maşallaah.4 kilo üstü hee.. :)
Ben de 52 yle başladım, ama boy çok yok o dezavanataj :)
Hmmmm bakalım inşallah öyle olur.Gerçi ilk doğumda kilo çok kalmıyormuş, bir de çalışan bir bayanım o koşturmacayla veririm inş.
İşte şimdi ekmeği sadece kahvaltıda yemeyi düşünüyorum.Bir de makarna falan yemsem iyi olacak.İyice düzenim değişti ekmek, pilav, makarna bunlarla aram yoktu.Hamile kaldıgımdan bu yana sardım.Muhtemelen o yüzden kilo aldım.Neyseki tatlıyı çok severdim, tatlıyla aram yok. :) Bakalım inşallah düzene sokucam.Şu birkaç gündür kafama çok takmıştım.Paylaşınca sanırım stresini attım üzerimden. :)

Mide bulantısı ne kadar normal ise, bulantı olmaması da o kadar normal.
Yalnız gereksiz şeyler yemeyin, dikkat edin.
Durum sadece kilo almak değil, çocuğu tehlikeye atmayın durup dururken.
Evet kesinlikle doğru söylüyorsunuz.Ben bir anda aldığım kiloların telaşıyla mantıklı düşünemedim sanırım, evet işin o kısmı da var.İnşallah bir dengeye sokucam.

Toplam 15 kilo aldim alti aylik kızım iki kilo kaldi geriye.. ben sabah ac karna ise giderken ceviz kayisi kuru üzüm ne varsa bir avuc yiyordum dokuz bucykta falan kahvaltı yapıyordm ekmek de ye tabii ama az olsun olabildigince birde gunde uc litre ye takin su ictim devamli cok güzel bir hamilelik ve dogum yaşadım cok şükür

Maşallah ne güzel.Darısı başıma :)
Bende su içme sorunu var biraz, Hatta doktor bana 20 bardak su iç dedi günde.Ama ne mümkün.2 lt ancak içiyorumdur.

Maşallah ne güzel.Darısı başıma :)
Bende su içme sorunu var biraz, Hatta doktor bana 20 bardak su iç dedi günde.Ama ne mümkün.2 lt ancak içiyorumdur.

Suyu tanndan ayirma ki aklına gelsin ben bir buçuk ltlik soseyi isyerinde masama koymuştum bitince yenisini koyuyordum... gebelik gerçekten zor bir süreç Allah herkese kolaylik versin ama dokuz ay emek verince anne de bebek de dogum da sağlıklı oluyor.. benim ilk dogumumdu dr un sözünden hic cikmadim kesisiz normal doğum yaptım cok şükür lohusalik da kolay geçti. . Annelik kucağına alinca başlamıyor karnina düşünce başlıyor bence...sizinde yavrunuzu saglikla kucaginuza almanizi dilerim.. bol bol su :)

Pekala çok teşekkür ederim, güzel tavsiyeleriniz ve güzel düşünceleriniz için.Amin inşallah.Size de ne mutlu.Maşallah. :)
Evet doğru diyorsunuz, annelik kervanına girdiysek şimdiden bir çaba içine girmek gerek yavrucaklarımız için.
Hmm benim de masamda yarım lt lik var bittikçe dolduruyorum ama demek ki 1bucuk lt olsa daha iyi biter.Tamamdır, özellikle su için daha çok çaba göstericem. :)

benım 7 hafta da bı hafta boyunca mıdem aç kalınca bulandı ama çok degıl ve 15. hafta bıgun kustum oda neden oldu anlamadım. onun harıcınde hep ıyıdı sukur. ılk 10. haftada ben 6 kılo almıstım bıle. yemedım öok ama hareketlerım azaldı bırde sıgarayı bıraktım ondan dedım. sımdı 24 hafta oldu 12 kılo oldum bıle daha yavasladı almam ama basta cok aldım dıye dusunuyorum
ekmek fazla tuketmemeye calıs onun harıcınde yapacagın bırsey yok

Cnm bende senin gibi hiç bulanti yasamadim herşeyi yemeye dewam ettim ama abartmadan aç mi kaldim hayir ama yeteri kadar yedim şuan 8.ayimdayim ve 10 kilo aldim oda sadece göbek kısmında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…