• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce normal mi?

eşimle öğrenciyken başladı birlikteliğimiz, ilk yıl bazen o öderdi bazen ben (sonra o çalışmaya başladı, daha çok o ödüyordu ama ben de sinema bileti, konser bileti, haftasonu tatili vs ayarlayıp ödemesini yapıyordum) hiçbir zaman bunu garip bulmadım. arkadaşların da çok burunlarını sokmasınlar ilişkinize.

Bizim de ilişkinin başlarında böyleydi hesap ödetmek beni çok rahatsız ederdi.. Ondan sonra onun parası benim param diye bir şey kalmadı. Çoğunlukla o olmak üzere ikimiz de hesap ödüyoruz. Genellikle o ödese de onun parası olmadığı zamanlarda ben öderim.

Para hesabı yapma bence.

Normal olan herkesin ayrı ödemesi bence.

Ayrıca erkek ödemeli ne demek ? Erkeklere neden böyle anlamsız görevler yüklüyoruz anlamıyorum gerçekten.

Direk konuya giricem. sevgilimle 2 aydır beraberiz. İlk buluşmalarda hesap ödeneceği zaman ben hemen atlayıp kendi hesabımı öderdim. Çünkü ikimiz de öğrenciyiz ve erkeğin hesap ödeme mantığını saçma buluyorum. O da çok ısrar etmezdi zaten. Sonra yurttaki kızlarla konuştuğumda hepsinin sevgilisinin hesap ödetmediğini söylediler. Çok ısrar etseler de asla ödetmiyormuş hiçbiri. Bana mantıksız geldiğini söyledim. Senin sevgilin ödemiyor mu hiç dediler. Hayır dedim ben de. Cimri adamdan hayır gelmez, seni önemsemiyor vs dediler. Bakıyorum son 2 aya bir kere bile ödemedi hesap teklif dahi etmedi. Ödemesin zaten ama en azından arada bir teklif etse kendimi önemli hissederdim diye düşündüm. Başka bir konu da mesela akşam beni yurda bırakırlen arabayla içeri girmeden gidiyor. Kızlar söyledi bunu da. Çok minik konular ama sanırım bana önemsiz hissettirmeye yetiyor. Ya da arkadaşlarımın gazıyla böyle düşünüyorum. Sizce bu durum normal mi yoksa erkek arkadaşım beni öylesine bir kız gibi gördüğü için fedakarlık yapmaktan çekiniyor mu?
Kim ne derse desin arabasına benzin alıyorsa parası var demek. Sen niye hesap ödüyorsun ki? Arada ısmarlarsın o ayrı ama her seferinde ortak olmak saçma bence. Değerini düşürme boşver.

Direk konuya giricem. sevgilimle 2 aydır beraberiz. İlk buluşmalarda hesap ödeneceği zaman ben hemen atlayıp kendi hesabımı öderdim. Çünkü ikimiz de öğrenciyiz ve erkeğin hesap ödeme mantığını saçma buluyorum. O da çok ısrar etmezdi zaten. Sonra yurttaki kızlarla konuştuğumda hepsinin sevgilisinin hesap ödetmediğini söylediler. Çok ısrar etseler de asla ödetmiyormuş hiçbiri. Bana mantıksız geldiğini söyledim. Senin sevgilin ödemiyor mu hiç dediler. Hayır dedim ben de. Cimri adamdan hayır gelmez, seni önemsemiyor vs dediler. Bakıyorum son 2 aya bir kere bile ödemedi hesap teklif dahi etmedi. Ödemesin zaten ama en azından arada bir teklif etse kendimi önemli hissederdim diye düşündüm. Başka bir konu da mesela akşam beni yurda bırakırlen arabayla içeri girmeden gidiyor. Kızlar söyledi bunu da. Çok minik konular ama sanırım bana önemsiz hissettirmeye yetiyor. Ya da arkadaşlarımın gazıyla böyle düşünüyorum. Sizce bu durum normal mi yoksa erkek arkadaşım beni öylesine bir kız gibi gördüğü için fedakarlık yapmaktan çekiniyor mu?
arabayla içeri girmemesinin sebebi senin iyiliğindir bence yurt müdürlri müdireleri böyle konularda katılar biliyorsun genelde
para ödeme işine gelirsek arabası var ve hiç hesap ödemiyorsa bence de biraz şey aslında ama belli olmaz yine de ya
cimrilik öyle anlaşılmaz gibi bence test et ama

bence her zaman olmasa da arada sırada sana jest yapması gerekir diye düşünüyorum

Erkek ödemeli ya da herkes kendininkini ödemeli algısı cok yanlış...Ben ogrenci olduğum dönemde erkek arkadasim da yeni mezundu.2 yıl iliskimiz sürdü.Parası olduğu sürece bana hesap odetmemeye çalışırdı ama kahvaltiyi o oduyorsa ben ogle yemegini zorla da olsa oderdim.Bazen birimizin kredi kartindan harcayip sonra borcu birlikte ödüyorduk bazen herseyi o ödüyordu bazen de ben...Kim de ne varsa onu harcıyorduk. Daha sonra o çalışmaya başladı ben öğrenciydim küçük hesaplari oduyordum ya da sigaralari aliyordum.Bence yokluğu paylaşmak, ortak bir bütçe yapip idare etmek iliskiyi cok ileriye tasiyor

Kim ne derse desin arabasına benzin alıyorsa parası var demek. Sen niye hesap ödüyorsun ki? Arada ısmarlarsın o ayrı ama her seferinde ortak olmak saçma bence. Değerini düşürme boşver.

erkeğin parasını yiyen sömürücü paragöz kadın olunca çok mu değerli olunuyor?
bu kafayla biz daha çooook sorunlar yaşarız.

Sizin durumunuz için bir şey diyemeyecegim. Hep ortak ödemek ya da dönüşümlü olarak ödemek tercihtir.
Cimri olan kişi beraber yapmak istediginiz her şeye ya bahane bulur ya da size yüklenmeyi tercih eder.

Ancak "erkektir hesap ödemeli, ödemeyen cimridir" mantıgını çok saglıksız buluyorum.
Neyin karşılıgında hesap ödüyor bu erkek?
Sizinle bir çay içip konusmanın maddi bir bedeli mi var yani?
Kendilerine mal gibi değer mi biçiyor bu kadınlar?

Yurt arkadaslarınızın sevgililerinden ögrenci olan da vardır eminim. Cocuk harclıgını tamamen o kadına kullansın, kendi ihtiyaclarını umursamasın diye mi para yolluyor ailesi?

Arkadaşlarınızın düşüncesiz, bencil, vicdansız ve hiç elleri cebine gitmedigi icin de cimri olduklarını düşünüyorum.

Para ödeyince değer mi düşüyor yani ne demek istiyorsunuz ?

Sizin durumunuz için bir şey diyemeyecegim. Hep ortak ödemek ya da dönüşümlü olarak ödemek tercihtir.
Cimri olan kişi beraber yapmak istediginiz her şeye ya bahane bulur ya da size yüklenmeyi tercih eder.

Ancak "erkektir hesap ödemeli, ödemeyen cimridir" mantıgını çok saglıksız buluyorum.
Neyin karşılıgında hesap ödüyor bu erkek?
Sizinle bir çay içip konusmanın maddi bir bedeli mi var yani?
Kendilerine mal gibi değer mi biçiyor bu kadınlar?

Yurt arkadaslarınızın sevgililerinden ögrenci olan da vardır eminim. Cocuk harclıgını tamamen o kadına kullansın, kendi ihtiyaclarını umursamasın diye mi para yolluyor ailesi?

Arkadaşlarınızın düşüncesiz, bencil, vicdansız ve hiç elleri cebine gitmedigi icin de cimri olduklarını düşünüyorum.

Ya burada ''hesabı erkek ödemeli'' diyen arkadaşlar,erkeklerin ''ev işlerini kadın yapmalı'' düşüncesine nasıl bakıyorlar ben onu merak ediyorum şu an.

Bana da erkeğin bütün hesabı ödemesi inanılmaz saçma geliyor, sürekli hesap ödeten kadın da hoş değil. Bunu hem erkek kardeşi olan biri olarak hem de bir kadın gözüyle yazıyorum. Kardeşim öğrenciydi çalışmıyordu ve sevgilisiyle her gün beraberlerdi üniversitede. Minimum günde 20 TL ikisinin yemek parası olsa (ki bu bir kişinin bile yemek parası değil normalde) ve hadi hafta sonu görüşmeseler, kahve içmeseler, sinemaya gitmeseler; sadece yemek parası ayda 400 TL uydur kaydır bir yemeğe verecekleri para.
Ben eşimle çalışmaya başladığımda tanıştım. Arada bir görüşüyorduk, uzaktaydık; buna rağmen ben hesap ödeme konusunda direttim. Çok azını ödeyebildim ama sinema biletiydi, yol parasıydı, otel masrafıydı karşılayarak destek olmaya çalıştım. Evlendik, hala bir yere gidince cüzdan savaşımız başlar; tuvalete gidiyorum bahanesiyle ya ben saklanarak öderim ya o. Evliyiz ama hala bütün hesabı sürekli onun ödemesinden rahatsız olurum:D
Tabi odun da olmasınlar, bazen yemeğe çıkartıp bir şeyler ısmarlasınlar. Sürekli Alman usulü de bizim kültüre ters:sinirli:

Ikinizde ogrenciyseniz alman usulü mantıklı.saydalari okumadim ama ailesinin geliri nasil? yani belki harçlığı anca kendine yetiyordur hesapli davranmak zorundadır ?
Bunlari da bir kenara birakalim bence iliskiniz daha cok yeni.böyle seyler zamanla olur sevgi gucen ve samimiyet ilerledikce...
Bu sebeple simdilik izlemeye alın .
Gercekten cimri mi yoksa maddi durum mu elvermiyor anlarsın mutlaka.
Ha bir ttavsiye daha; bu kadar detaylari cok yakin da olsa arkadaslarina anlatma.
Iyi niyetle de olsa yapılan kıyaslamalar vs sizi objektif düşünmekten uzaklastirir

Ya burada ''hesabı erkek ödemeli'' diyen arkadaşlar,erkeklerin ''ev işlerini kadın yapmalı'' düşüncesine nasıl bakıyorlar ben onu merak ediyorum şu an.

Sadece o degil ki sanki erkeklerin parayla satın aldıkları oyuncaklar gibi davranmayı da kabul ediyor insanlar.

Adeta bez bebekler. Eş ne isterse o giyilir, ne isterse onu yer, canı sıkılınca baska oyuncaklarla oynar, kendi gezerken onu odasındaki kutuya atar, keyfi gelirse yine onunla oynar, arada kolunu bacagını kopararır ama en alıştıgı oyuncak odur vs. İyice hırpalayıp usanınca da baska bir oyuncugı gözdesi yapar.
Ve bu tüm muamelenin bir insana yapılmasını normal karşılayanlar var...

Beni eve bırakmadı, arabasıyla otogardan almadı diye kavga edenler de var tabii. Sanki anası babası elin ogluna güvenip sehirdısında universite okumasını desteklemiş gibi...

Sonra da "boşanamam çünkü tek başıma yapamam" Neden? Hayatının sorumlulugunu almaya alışkın degil.

Milletin lafıyla iş yapma derim :) Eğer arkadaşlarının içi soğuyacaksa bir kaç kere hesap ödemeye yeltenme erkek arkadaşına bırak o ödesin hem de sen görüp demek ki böyle bir şey yokmuş dersin. Ayrıca arabayla bırakma konusunda iyi yapıyormuş çocuğun arkasından bunları söyleyenler arabayla geldiğini görünce 2 aydır sevgililer arabayla geziyor falan diye de laf çıkarabilir. Kimsenin ilişkisini kendinizinki ile kıyaslamayın. Bazı insanlar senden daha kötü durumda oldukları için kıskanıp sizi eleştirme açık bulma kendi kötü yönlerini anlatmama yoluna gidebiliyor..

erkeğin parasını yiyen sömürücü paragöz kadın olunca çok mu değerli olunuyor?
bu kafayla biz daha çooook sorunlar yaşarız.
Demiyorum pırlanta aldır,kürk aldır,ayakkabı vs.ihtiyaçlarını karşılat ama bu bir görgü kuralıdır. Biz bayan bayana bir yere gittiğimizde bile birbirimize hesap ödetmemeye gayret ediyoruz değil ki bir erkek olarak karşısındaki kişiye hele ki kız arkadaşına hesap ödetmek ses çıkarmamak bu duruma hiç hoş değil. Bunun neresinde sömürücülük anlayamadım??! Bir yemek ısmarlamayı sönürmek olarak görecek kişiyle bu kızcağız hiç birlikte olmasın zaten. Neyse bu benim görüşüm hala da arkasındayım. Size de saygı duyarım...

Biz esimle 2 yil flort ettik hep esim odedi 2 yilda 2 kere odemisimdr belki yani arada bayan da teklif eder ben hep odemeye kalkardim zaten ama hayatta odetmezdi bencede hesap erkek isi arada haberi olmadan kizda odemeli ama erkek gozgore hore kiza odetirse yuhaf ya ne bilim

Demiyorum pırlanta aldır,kürk aldır,ayakkabı vs.ihtiyaçlarını karşılat ama bu bir görgü kuralıdır. Biz bayan bayana bir yere gittiğimizde bile birbirimize hesap ödetmemeye gayret ediyoruz değil ki bir erkek olarak karşısındaki kişiye hele ki kız arkadaşına hesap ödetmek ses çıkarmamak bu duruma hiç hoş değil. Bunun neresinde sömürücülük anlayamadım??! Bir yemek ısmarlamayı sönürmek olarak görecek kişiyle bu kızcağız hiç birlikte olmasın zaten. Neyse bu benim görüşüm hala da arkasındayım. Size de saygı duyarım...

bahsettiğin başka şey burada çeviriyorsun lafını. evet erkek ilk başta 1-2 kere ısmarlar bu normal olabilir ancak sen diyorsun ki kız öderse değeri düşer bu ne demek?
erkekler her seferinde hesabı ödemek zorunda değil kaldı ki erkeğe bunu yüklersen o da kızın sahibi gibi poz kesmeye başlıyor zira artık o kız gözünde para yiyen ve satın aldığı biri gibi oluyor.
o yüzden bir kız bir erkek ödemesi en idealidir. kimse kimseye yük olmaz.

kadın erkek eşit diye topluma bunu öğretmeye çalıştıkca çıkıp ama o erkek ödesin gibi zihniyetleriniz kadınların toplumda yaşadığı sorunların temelidir.

Back
X