• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce normal mi?

bide geri gel demis yok artik yani iyi olmus dediginiz yuz bulmasinlar ya valla burdaki kayinvalide konularini gorduk yapsanizda ne yaptinki derdi muhtemelen gorunmez yaptiklariniz
Aynen yüzsüzlügün alasi yani bide onun keyfi icin neden kendi keyfimden ödünc vereyim? Sanki cok hakediyorlarda..

Anne bugünden pasta borek hazirlayalim birlikte. cocukla birlikte zor agirlariz misafiri deyip annenize yada kendi evinize gecebilirdiniz.

Anne bugünden pasta borek hazirlayalim birlikte. cocukla birlikte zor agirlariz misafiri deyip annenize yada kendi evinize gecebilirdiniz.
Olmuyor canim eve gecip daha hazirlanip annemlere neredeyse 45 dk 1 saatlik mesafeye gidicem tramvayla, simdi ona yardim etmeye kalksam ben hangi ara anneme gidicem??? Bide aksam vakti cocukla, bunlarin hepsini hesaba katarak cevap verdim. Ya bide besikte cocugumu var? Saglik sorunumu var? Hayir tabiikide. O zaman yapsin bi zahmet.

Kimse kendine guvenmiyorsa misafir çağırmasın. Bu konularda çok netim kimse kusura bakmasın. Aman şöyle deseydin aman keşke kırmasaydın diyen arkadaşlarda bir baska gelin kv konularında geline yükleniyorlar baştan ezdirmseydin yapmasaydın diyerek

Kimse kendine guvenmiyorsa misafir çağırmasın. Bu konularda çok netim kimse kusura bakmasın. Aman şöyle deseydin aman keşke kırmasaydın diyen arkadaşlarda bir baska gelin kv konularında geline yükleniyorlar baştan ezdirmseydin yapmasaydın diyerek
Aynen canim kesinlikle katiliyorum sana..

Hanfendi bugün annemlere gidicem ve kv yarin misafir cagiracak. Sirf yarin onun keyfi misafiri yüzünden yarin annemden geri dönmem gerekecek ki ben yarinda orda kalmayi planiyordum. Ben yeterince kv'me yardim ediyorum yeri gelince merak etmeyin. Evinde kaldim ama evide süpürdüm mutfagida temizledim. Üzerime düsenleri fazlasiyla yapiyorum merak etmeyin. Sadece sinirlendim cünkü resme sen gel hizmeti yap ben oturayim yoksa güvenemem kendime yapamam diyor. Ee o zaman cagirma allah allah..
Evi süpürdüğünüzü mutfağı temizlediğinizi yazmış mısınız? Hayır. Öyle tersleyeceğinize "bugün ikram hazırlamana yardım ederim yarın annemde olacağım biliyorsun" diyebilirdiniz. Olayı hizmetçisi miyim de yardım edeyime bağladığınız için tepki çekiyorsunuz haliyle.

Sık yapiyor canim hatta misafiri geleceginde beni erken arayip aman ha sen erken gel yardim edersin diyor! Ve ben sıkıldım artik.
ıaslında tahmin ettim yoksa kim olsa ilk defa bişi istio die ederdi sık sık yapıosa sonuna kadar haklısın.

Kızarak değil de keşke ince bi şekilde anne keşke önceden söyleseydin planımı ona göre yapardım bi iki bişey hazırlayıp çıkardım deseydiniz.

Evi süpürdüğünüzü mutfağı temizlediğinizi yazmış mısınız? Hayır. Öyle tersleyeceğinize "bugün ikram hazırlamana yardım ederim yarın annemde olacağım biliyorsun" diyebilirdiniz. Olayı hizmetçisi miyim de yardım edeyime bağladığınız için tepki çekiyorsunuz haliyle.
Bir detayi atliyorsunuz ama bugün annemlere gidicem ve kalicam hem bu hemde yarin gece. Bunuda kv bilerek yinede söylemesi tuafima gitti ve evet hizmetci konumuna sokulmus hissettim. Tersledim evet cünkü yarin sen varsan cagiririm yoksa cagirmam diyor..

Kızarak değil de keşke ince bi şekilde anne keşke önceden söyleseydin planımı ona göre yapardım bi iki bişey hazırlayıp çıkardım deseydiniz.
Haklisiniz ama biliyor zaten plan yaptigimi annemlerde 2 gece kalacagimi. Yani bile bile sen gelirsen cagiririm gelmessen cagiramam güvenemiyorum kendime. Misafir burdayken ancak mutfakta ugrasirim yoksa demesine bozuldum. Ya bide nasil desem kv yi artik cok iyi tanidim. Misafir cagirir ama öglene kadar uyur sonra nisazümraaaa yetisssss gel yardima yoksa yetistiremicem,der. Veya her misafiri cagirisinda mutlaka benide cagirir nasilsa yadim edecek diye. Neden insan kendi yapmazki? Yardim zaten ederim herkese ederim ama kadin o kadar tembel ve keyfine düskünki baskalarina biseyler yaptirmaya bayilir. Bir isin ucundan tutuyorsa ve bende ordaysam mutlaka banada bisey söyler icimden gelmesede zorla kaldirir yani. Bu huyuda beni cok rahatsiz ediyor..

Haklisiniz ama biliyor zaten plan yaptigimi annemlerde 2 gece kalacagimi. Yani bile bile sen gelirsen cagiririm gelmessen cagiramam güvenemiyorum kendime. Misafir burdayken ancak mutfakta ugrasirim yoksa demesine bozuldum. Ya bide nasil desem kv yi artik cok iyi tanidim. Misafir cagirir ama öglene kadar uyur sonra nisazümraaaa yetisssss gel yardima yoksa yetistiremicem,der. Veya her misafiri cagirisinda mutlaka benide cagirir nasilsa yadim edecek diye. Neden insan kendi yapmazki? Yardim zaten ederim herkese ederim ama kadin o kadar tembel ve keyfine düskünki baskalarina biseyler yaptirmaya bayilir. Bir isin ucundan tutuyorsa ve bende ordaysam mutlaka banada bisey söyler icimden gelmesede zorla kaldirir yani. Bu huyuda beni cok rahatsiz ediyor..
Siz de haklısınız sanırım bu dedikleriniz göre ama Allah başka dert vermesin Eşinle çocuğunla filan imtihan etmesin, kaynanna da tuzu biberi arasıra katlanmaya çalışın ne diyim bilemedim

birde soru sizce normal mi iken normal bulmayanlara çemkirmek niye ?
Cemkirmiyorum sadece yanlis anlasiliyorum yani demekki her detayi yazmamisim o yüzden yanlis anlasilmisim. Hangi gelin sürekli kv'ye misafir geldiginde hizmetci gibi evin sahibiymis gibi döner ortalikta. Hadi 1.kez yaparsin rica eder yardim edersin ama bu kadinda gercekten artik aliskanlik haline geldi. Örnegin gecen ariyor:ayyy nisazümra yetis misafirim gelecek size gec gelin dedim ama sen erken gel yetisemiyorum. Nedenmi? 4e kadar uyudugu icin. Hangimiz misafir cagirirken baskalarina güveniyoruz veya bu kadar asiri rahar davraniyoruz?

Siz de haklısınız sanırım bu dedikleriniz göre ama Allah başka dert vermesin Eşinle çocuğunla filan imtihan etmesin, kaynanna da tuzu biberi arasıra katlanmaya çalışın ne diyim bilemedim
Tabii haklisiniz, rabbim baska dert vermesin ama ne bilim o anlik sinirlendim ve hani acaba asirimi tepki verdim diye sizlerdende fikir almak istedim. Tsk ederim :)

Olmuyor canim eve gecip daha hazirlanip annemlere neredeyse 45 dk 1 saatlik mesafeye gidicem tramvayla, simdi ona yardim etmeye kalksam ben hangi ara anneme gidicem??? Bide aksam vakti cocukla, bunlarin hepsini hesaba katarak cevap verdim. Ya bide besikte cocugumu var? Saglik sorunumu var? Hayir tabiikide. O zaman yapsin bi zahmet.

Normalde iliskiniz nasil bilmiyorum ancak ben olsam bir saatte hazirlar yapar giderdim diyr düşünüyorum. Hazır yufkayla börek sarmak, bi islak kek yapmak cok zaman almaz. Anne kisirini da kendin yaparsın denilebilir. (Bir gün öncesinden çağıracagi misafir yabanci degildir o yüzden de uc çeşitli gayet makul, daha fazlasini kendi yapar)

Sürekli bir hal aldiysa bu is isteme durumu bunu kavgaya getirecek boyutlarla degil tatli dille yapıp siyrilmak gerek diye düşünüyorum.

Hanfendi bugün annemlere gidicem ve kv yarin misafir cagiracak. Sirf yarin onun keyfi misafiri yüzünden yarin annemden geri dönmem gerekecek ki ben yarinda orda kalmayi planiyordum. Ben yeterince kv'me yardim ediyorum yeri gelince merak etmeyin. Evinde kaldim ama evide süpürdüm mutfagida temizledim. Üzerime düsenleri fazlasiyla yapiyorum merak etmeyin. Sadece sinirlendim cünkü resme sen gel hizmeti yap ben oturayim yoksa güvenemem kendime yapamam diyor. Ee o zaman cagirma allah allah..

Bir gün kalacaksınız ve evi süpürüp mutfağı mı temizlediniz? Ve bunu yaptığınızı söylediğinizde size ters yorum yapan bayanların hoşuna gidip yumuşuyorlar? Kendi annenize gittiğinizi düşünün yada ben düşüneyim anneme gittim bana bir çay verdi, bardağı mutfağa koymaya giderken bulaşıkları gördüm kendi bardağımı yıkarken onları da yıkadım hadi tezgahı da kirli gördüm orada yemek yapılacak dedim sildim evi niye süpürüyorum? Yahu zaten bir gün kalacağım ve ben gelip kalana kadar o bayan bu pislik içerisinde rahatsız olmadıysa muhtemelen benim yapmadığım temizliğinde beklentisine girip rahatsız olmayacaktır. Zaten sorun bu pislikte yaşayıp rahatsız olunmaması ama bir başkası yapmadığında rahatsız olunmasında. Zaten temiz kadının evine gittiğinde yapacak iş bulamazsın, senin yaptığını da beğenmeyeceği için sana yemek dahi yaptırmaz. Örneğin benim annem titiz bir kadındır her zaman ev pırıl pırıldır, birini de evine çağırdığında tek kişi bile olsa tatlısından tuzlusuna herşeyini hazırlar misafirine değer verir bunu yapmayan bayan bence zaten evine çağırdığı kişiye kıymet vermiyordur ki annem sevmediği veya tanımadığı biri dahi olsa yapar kendine saygısı olduğu için kimseden de birşey beklemez ki annem 62 yaşında bir bayan.

Siz ne kadar bayansanız o da o kadar bayan ben kimsenin hizmetinin yapılması taraftarı değilim. Öyle yetişmiş olmak, öyle yetişmemiş olmak durumuysa eğer kimse kimseden el bebek gül bebek yetişmemiş olmasının hırsını çıkarmasın zaten biz hatayı bir, kendi yaşayamadığımız haklarımızı normalleştirip yaşamak isteyenleri engelleyerek iki, girdiğimiz evde misafir olduğumuzu unutarak yapıyoruz bayanlarca.

Kısacası ben sizin tepkinizi yerinde buluyorum, kayınvalidenizin ifade tarzından bende pozitif bir yan algılayamadım. Yarın benimde misafirim var çağırdım ama nasıl kalkacağım altından bilmiyorum dese ki yine beklentisel bir tonda değilde dertleşir tarzda gayri ihtiyari işte o zaman zaten içinizden geliyorsa ben bugünde bir kek vs yapayım size ne kadar yardımı olur bilmiyorum ama dersin ki bu samimiyettir, samimi olan insana da o an gücün kuvvetin varsa içinden gelir zaten.

Kusura bakma ne olurdu hizmet etseydin. Ben kek falan yaparm misafirler gittikten sonrada annemlere gecerm olur mu anne deseydin.

iyi yapmışsın canım anlamıyorum bu yardım et diyenleri de. kayınvalidenin evine gittik full hizmet ettim de bir teşekkür etmedi denilince de neden alıştırdın oluyor. Kendine güvenemiyosa çağırmasın misafir. Seni de neden zorla eve aldıkları belli. Misafir gelecek dese tamam tabiki kal bir iki çay getir ya da ne bileyim ben mesela bir tatlı yapardım. Ama bile bile de sana sen yarın burdamısın bu yüzden misafir çağıracağım demesi hoş değil.

Back
X