Doğuma Hazırlık sizce oğlumun ismi nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Seçtiğiniz isimler çok güzel ama ben olsam bebeğin kulağına her iki ismi okutup , kimliğe ise sadece Raşit'i yazdırırdım.
neticede Allah'ın huzuruna çağrılırken baba adı ve Muhammed Raşit olarak çağrılacak.
Adıyla büyüsün, sağlıkla yaşasın inşallah!

canım bende öyle diyorum eşime aslında ama o biz böyle niyet ettik diyor

ben sevmedim.raşit ismi ya reşid den gelior iki isim bir arada ağır gelmesin ama bebek sizin siz bilirsiniz.

aslında benim içime sindi ama bu isim bir cemaat liderinin mi ismiymiş ne bende bu yüzden çekiniyorum sevmiyorum ben böyle şeyleri
tek takıldığım nokta bu
Benim amcamın oğlunun ismi :) Evet ölmüş bir cemaat liderinin de ismi. İlerde bu konuda sıkıntı yaşar mı bilemem. Onun dışında çok güzel isim uyumlu da fakat cok uzun. Çocuk okul yıllarında zorlanabilir. Bunun sınavı var, optiğe tek tek ismi kodlaması var :))))) Ben de diğer hanımlar gibi Raşid ismini kimliğe tek yazdırıp kulağına iki ismini de okumanızı öneririm ama seçim sizin :)

bende öyle diyorum eşime ama o vicdanen herhalde kabul edemiyor
önce bırakacağız deyip sonra Muhammed isminden vazgeçmeyi
boşver bizim niyetimiz belli diyor
Amcanızın oğlunun kişiliği, karakteri nasıl??

Benim kardesimin adıda Muhammed. Cokta begeniyorum cokta yakışıyor ona tek sorun ben ona bazen lan kim falan diye konuşuyorum yada hayvan isimleri takıyorum sonra Allahim affet diyorum yani kötü şeyler değil. Minik inegim. Yada koalam yada sümüklü böcügüm falan diyorum. Galiba bu isim ağır bir isim olduğu için dikkat edilmesi gerek.
Ben ismi çok beğendim canım.
Eski geleneksel isimlerimizi yaşatalım

Muhammed ismi gerçekten çok güzel ve dikkat edilmesi gereken bir isim
bununla ilgili bir yazı okuduktan sonra karar verdim
ama ya böyle yaparsam deyipte vazgeçmek istemedim
belki evladıma karşı daha dikkatli olmamı sağlar
ayy bende miniğimi arada küçük farem diye seviyorum

Ooo ben neler demiyorumki fareyle kalaydi iyiydi aramızda çok büyük yaş farkı olduğu icin kendi çocuğum gibi oldu benimde. Ama argo olmayınca sorun olmaz herhalde. He birde kişilik diye sormuşsun. Benim kardeşim çok ağırbaşlı çok duzgun karakterde Allaha şükür isimdenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama 2 kuzeni var onlarda Muhammed onlarda ayni

ayy severim ben onları yaaa
o kadar isteyerek ve severek istedik ki ismini
sonra etraftakilerin oooo bilmem ne cemaatinin lideri diye laf kalabalıkları canımızı sıktı
birisi evladına Muhammed diye seslense dönüp bakıyorum
hmm nasıl bir çocukmuş diye
Rabbim isminin hakkını vererek yaşayanlardan eylesin inşaallah

Amiiiin canim ya birak cemaati falan bosver beğendiyseniz kimseyi dinlemeyin, ama tek isim kullanırsınız seslenirken. Bende iki isimli istiyorum ama biri dediğin gibi hani sevdiğimiz birinin adı sembolik biride günlük kullanacağımız isim. Bu arada bizim Muhammedlerin doğumgünüde hemen hemen aynı ayni burc. Biraz inatçı olacak seninkide Allah'ım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin canim

Amin canım sagolasin
Napalım inadına da katlanacagiz artık :)
Ben galiba Muhammedi kullanırım
Aslında tanımasamda dedesini de çok seviyorum ama bakalım artık ne çıkarsa
Aslında sürekli hitap ettiğimiz için isim bize hiç uzun ve zor gelmiyor nedense
Şimdilik iki isimle seviyoruz
Kızdığım zaman Raşit derim bende:)

ahaha aynen canim oyle yaparsin. Annemde oyle. Sevmediği halamin adıyla seslendiginde anlıyorum kızdığını ki benim ikinci adım falanda değil

Genç şuan lise çağlarında. Tam anlamıyla o çağlardaki gençler nasılsa öyle. Tatlı sevimli anlaşılıp konuşulabilir bi çocuk :) O da sadece Raşit ismini kullanıyor. İlk ismi Muhammed'i kullanmıyor. Ben işin optik kısmındayım çok sınava girdim bu yaşıma kadar valla kodla kodla bitmiyor :)))))

bende çok sınava girdim canım
hatta en son hatırladığım kadarıyla artık isimlerimizi kodlamıyoruz
ben yabancı dil sınavına girmiştim ama

bende çok sınava girdim canım
hatta en son hatırladığım kadarıyla artık isimlerimizi kodlamıyoruz
ben yabancı dil sınavına girmiştim ama
Sistem değişmiş olabilir insallah değişmiştir hatta :))) Siz gönlünüzden geçen ismi verin oğlunuza. İsmiyle sağlıkla yaşasın. İki isim de güzel sadece cok uzun demek istedim ben :) Sağlıkla gelsin bebişlerimiz

amin canım cümlemizin
sende mi bebek bekliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…