Sizce olması gereken ne... Rahatsız oldum

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
Kızlar ya bir şey sorucam.
Evinize yatiliya gelen misafirlerlerinizi arabanız yoksa hep taxi ile mi bir yere götürürsunuz.
Harita gelen misafirlerim var toplam 4 kişi.
Kısa mesafe olunca taxi kullandık ama uzun mesafe olunca otobüs kullanıyorum sürekli bu durumdan rahatsızlık seziyorum.
Sizce hata mı ediyorum..
Olması gereken bu mu.
Siz sormadan soyluyeyim ücret yoksa verelim diyorlar ama sadece soruyorlar bende AA evet yok demiyorum.

Gittiğimiz yere göre değişiyor. Uzak mesafeye taksiye can dayanmaz artık, daha 10 gün önce 35'e gittiğimiz yere geçen gün 60'a gittik. Uzak mesafede hele kaç para çıkar cepten belli değil. Misafir dediğiniz kişi kendi illerinde de otobüs kullanmıyor mu neticede lüks limuzinleriye gezmiyordur herhalde. Bence dert edecek bi şey yok

4 kişi bir yere misafir gidiyorsam taksi tutarım (misafir olarak) ve kendim karşılarım tutarları.
Zaten yeme içme sizde oldu gezdirme de sizde.
Yani öyle bir dönemki ev halkını doyurmak gezdirmek zor artık kaldı ki hurraaa misafiri çek.
Zengin değilseniz yapmayın. Kendi rızkınızdan harcamayın

Otogardan nasil geldiler? 4 cocukla toplu tasima zor gelir ama sirayla onun da odemesi lazim. Aaa nakit bitti cnm bozuk yok canim diye ona da odetin bence.

Ay millet yolunu bulmuş beleş tatil 🤣
Herkes masallah bu yaz tatilde.
Bulan bulduğu aileye cullanıyor iyi piyasa dönüyor 😅😅
Ar falan da kalmamış..
Yazık komşum geçen ağlamaklıydı bir akrabası yola çıkmış varmak üzereyken aramışlar geldik biz süpriiiiz tatile geldik biz diye çoluk cocuk.. yazık kadın da aslında zengin biri değil emekli maaşıyla ev halkını geçindiren biri.
Elektrik su almış başını gitmiş faturalar.
Başkasının evine rızkına kapak atmak tatil değildir şunu anlasalar keşke

siz neden misafire sponsor gibi davranıyorsunuz anlamıyorum ,geçen de otogardan taksiyle mi alayım diye sordunuz , gerekirse otobüse binilir yani ne var bunda. Padişah torunu geliyor sanki , beğenmiyorsa kendi özel aracıyla gelir gezer , otobüse de taksiye binerken de parasını ödesin bir zahmet , insanlar evine erzak alamıyor ,siz hala misafiri otobüse bindirdim diye suçlu hissediyorsunuz ,bi kere de onlar ödesin mesela ,herkesin parası kıymetli ,sizinki niye değil ?

Evinize yatiliya gelen misafirlerlerinizi arabanız yoksa hep taxi ile mi bir yere götürürsunuz.
Kısa mesafe olunca taxi kullandık ama uzun mesafe olunca otobüs kullanıyorum sürekli bu durumdan rahatsızlık seziyorum.
Sizce hata mı ediyorum..
Olması gereken bu mu.
Siz sormadan soyluyeyim ücret yoksa verelim diyorlar ama sadece soruyorlar bende AA evet yok demiyorum.
Taxiye güç mü yeter? Uzun-kısa farketmeden her yere otobüs ile götürürdüm. Taxi bir lüks, öyle tercih ediyorlarsa kendileri ödemeleri gerekir bence.

Valla gittiğim yerlerde de gelenlerle de araba yoksa toplu taşıma kullanıyoruz. Ha üşendiğim, zorlandığım olursa misafir de olsam "Hadi ben taksi çağırayım bize" derim ama bu nadirdir. Birlikte geziyoruz diye bakıyorum ben buna. Toplu taşıma kullanmaya gocunacak halde ise söylesin yani, rahatsızlık duyuyor gibi durmaları sizi pek ilgilendirmez. Kimsenin zihnini okumak ya da hayat standardını korumak gibi bir sorumluluğunuz yok. Toplu taşıma kullanmanız çok normal.

Sizce hata mı ediyorum..
Olması gereken bu mu.
Toplu taşıma da kullanıyorum taksi de. Duruma göre. Mesela toplu taşımaya binelim teklifi edince karşımdaki yok taksiye binelim derse hayır demiyorum. Ben ödemek için adım atıp o ısrar ederse de hayır demiyorum açıkçası ısrar etmesin sonuçta. Arkamdan konuşuyorsa bilemem ama saçma yani bunları düşünmek.

Sizce hata mı ediyorum..
Olması gereken bu mu.

Bİzim evde annem eve asla eve yatılı misafir kabul etmez. 😄 anneannem bile son 2-3 yıldır yılda toplam 2-3 gecr amca kalmıştır.

Eğer ev toplu taşımaya yakınsa bence toplu taşıma taksiden daha ideal.

Sizce hata mı ediyorum..
Olması gereken bu mu.
Siz sormadan soyluyeyim ücret yoksa verelim diyorlar ama sadece soruyorlar bende AA evet yok demiyorum
Yakın zamanda kuzenimi ağırladım her yere otobüs, minibüs kullanarak gittik.Taksi hiç aklıma gelmedi bile. Onlarda bulundukları yerde her yere otobüsle gidiyorlar Taksi artık çok lüks .....

Sizce hata mı ediyorum..
Olması gereken bu mu.
Gelen annem babam değilse ve arabam yoksa toplu taşıma tabi ki... 4 kisiyi evinizde misafir ediyorsunuz, yedirip iciriyorsunuz, bunlar hep ailenin harici harcamalari. E bir de taksi olmayiversin...

Sizce hata mı ediyorum..
Olması gereken bu mu.
İyi yere dükkan açmışlar yalnız. Otobüs iyidir, otobüs candır.

Back
X