sizce ona sahip çıkmalı mıyım??

yardıma gerÇekten muhtacssa elınden gelenı yapmalısın tabıkı ama belırlı bı yere kadar olur buda...
DegıŞŞıklık olursa sen kazanırsın.olmassada bırakıp gıden sen olucaksın zaten fazla taŞıyamazsın...vıjdanen rahat olursun evet yaptım ama olmadı dersın..bol sanslar hayatta

degiştirme kapıları aç ona..düşeni çıkarmak çalış ve kazanmaya tabi ne kadar deger veriyosun bilemem kazanmak istedign bir insansa onun için mücadele verebilirsin.canım.. eger düzelirse duacın olur canım

Hukukçu19 arkadaşım bu adam seni evden attırırım diye tehdit dahi etmedi mi? Çocuğun mu kocan mı sahip çıkacaksın. O kadar çok örnek gördüm ki etrafımda erkeğin hayatı düzene girsin diye kendi hayatını mahveden.

bencede bi an önce kurtulmaya baksan iyi edersin.aşıksan gerçekten bu zor olck ama dewam edersen senin hayatınıda mahvedebilir bunu unutma.o ordan oraya sawruluyor olabilir ama kör olmadığına göre bişeylerin farkında we üstüne basa basa hatalara dewam ediyor.yani kısacası resmen kendisi seçmiş.bana kalırsa çık onun hayatından ve kendi yoluna kendi hayatına bak.o da istediği hayatına istediği şekilde dewam etsin.sanma ki kolay bişey onu değiştirebilmek.hatta imkansız demedi deme.ne kadar çabuk çıkarsan hayatından o kadar doğru bi karar werirsin.yinede hakkında hayırlısı.

eger hukukçu19 arkadasım ılk once kendıne guvenmen lazım..bak basıma gelenı aynen yazdım sana..bır anlık bır hataya,merak a dusseydım arkadasımı kurtarıcam derken belkı de ben gıderdım o yola..
sana cok basıt bır sey soylıyım; cogu ınsan(buna bende dahılım) sıgaraya bıle ozentıyle baslanır..arkadasın ıcıyordur aa bende bı denıyım dersın hop bı bakmıssın paket tasıyorsun..bu da aynı olay..ıradelı,guclu olman lazım kendını bılmen lazım..
sen kendıne guvendıkten sonra arkadasların dedıgı gıbı senı oraya ASLA cekemez..
bu yuzunen de hayatını falan da mahvetmezsın..
walla benım hayatım hıcte mahvolmadı..gayet guzel bır hayatım oldu..
bu cocuk bagımlı degıl kı anladıgım kadarıyla..bu kadar nıye abartılıyor anlamıyorum..
dedıgım gıbı erkek arkadasın da ıstıyorsa sen de kendıne guvenıyorsan hıc bır sey olmaz..

Bu cocuga gercekten yardim etmek istiyorsan eger, annesine ve babasini bir an önce bu olaydan haberdar edersin. Ve cok büyük bir iyilik yapmis olursun.
Cünkü onu kurtaracak birisi varsa oda ailesidir, sen degil.
Annesi ve babasi ne kadar erken bilirse o kadar cabuk önlemini alabilirler, sen veya baskasi bunu basaracigindan hic ümidim yok canim.
Sen yine destek cik ama anneyi ve babayi haberdar et lütfen.

Ya guzelim tabikide sana at basindan demem .. Sonucta karsindaki herseyden once gunden gune kaybolan bi insan var.. Ve yardim tabiki edeceksin, kotu olupta bi tekmede sen atmayacaksin..
Ha soyle erkek arkadasin ot kullanio olabilir icki kullanio olabilir, ama egerki karakterli bi insansa hepsindende vazgecebilir.. Adam gibi alip karsina konusacaksin, ilk once kendisinin istemesi lazim hayatina ceki duzen vermeyi.. Eger o hayatindan memnun gozukuosa sen ne yapsanda bos..

Cekhucum artık görüşemeseniz de arkadaşına güzel bir yol çizmişsin tebrik ederim vereliniortak

yardım etmeye bana yol göstermeye çalıştığınız için sağolun...ama ben birşeylere karar vermeden erkek arkadaşım karar vermiş bile...seni istemiyorum hayatımda, beni düzeltmeye çalışmanı istemiyorum dedi...ben böyleyim elbet bi gün düzene girecek hayatım ama şu an çok fazla sorunum var bi de sen fazla geliyorsun dedi...çok güzel bi hayatın geleceğin var kendi hayatına bak dedi...haziran'da gidiyorsun zaten o zamana kadar çoktan unutmuş olursun beni dedi...bu arada haziran'da abd'ye gidiyorum çalışmaya seneyede fransa'da hukuk okucam 1 yıl onu kastetti sürekli...senin hayallerin var tertemizsin benimle uğraşma bi gün düzelicem elbet ama sen kendi hayatına bak hayallerini gerçekleştir dedi...bencil ol kendini düşün dedi...üzülüyorum ne diyim...yani bu konu sona erdi...hepinize teşekkür ederim...sağolun...

tabiki bırakmalısın canım.senin sahip çıkmanla olacak bir iş değil bu.sen kendi mutluluğunu geleceğini düşün. emin ol sonra çok pişman olursun

maalesef katılıyorum bence bırak onu,onun için de dua et Allah hidayet versin,çünkü bunu düzeltmen mümkün gibi görünmüyo seni dünya ahiret mutlu edecek biri değil bence ve anladığım kadarıyla sen olgun akıllı bi kızsın yazık etme kendine...

Cok dürüst birisiymis.
En azindan senide bu batakliga sürmek istememis. Zorda olsa, sevsende, en dogru karar bu bencede.
Ama eger imkanin var ise, anne ve babasini haberdar et. Cünkü ne kadar erken su uyusturucu illetinden kurtulursan o kadar iyidir.
Madem o seni düsünüp bu iyiligi yapiyor, sende simdi arkani dönüp gitmeden ailesini haberdar erdersen bar, kurtulma sansi olabilir.
Ne yazikki bu anlattiklarini bir yegenimde yasadim, keske onunda kiz arkadaslari zamaninda annesini veya babasini haberdar etselerdi, belki yegenim simdi düstügü bu kötü duruma düsmeyecekti.
LÜTFEN AILESINI HABERDAR ET ve öyle git yurtdisina.
Cok büyük insanlik namina bir iyilik yapmis olursun canim.

tam cevap yazacaktım ki son mesajını okudum. ama yine de yazayım.

lisedeyken bir arkadaşımın işsiz güçsüz, serseri, ot içen silah taşıyan bir erkek arkadaşı vardı. o zamanlar hip-hop takılıyor diye çocuk ona pek bir cazip gelmişti. sürekli ben onu kurtarıcam, iyi olacak deyip duruyordu. her seferinde " saçmalama sen kurtaramazın onu, bırak ne hali varsa görsün, sen önce kendini kurtar da o kusur kalsın, sana da zarar verir" diyordum. dost acı söyler sonuçta... ve ben böyle söyledim diye bana bağırdı çağırdı ve bir daha konuşmadı. sonra ne oldu biliyor musun, çocuk hevesini alıp bırakmış gitmiş.. allahtan seninki insaflı çıkmış da kendinden uzaklaştırmış güzel bir dille.

böylelerini kimse kurtaramaz, kendileri istemedikten sonra. en güzeli hiç bulaşmamak, bulaştıysan da biran evvel uzaklaşmak.

doğru diyorsunuz ailesine ulaşmaya çalışıcam en azından ona yapacağım son iyilik bu olabilir sanırım...bi gün kurtarır umarım kendini ne diyebilirim ki ...mafoldumben

Cok mutlu oldum. Inan yegenimin her gün gittikce eridigini görmek bizi ailecek kahrediyor.
Birde görsen canim öyle yakisikli, öyle karizmatik bir genctiki, hala yegenimin böyle bir yola düstügüne inanamiyorum.
Biz ne yazikki gec fark ettik...Eger birisi erken zamanda ailesine söylemis olsaydilar, yegenim simdiki halinde olmayacakti.
Sanada hayatinda basarilar diliyorum, yapacak birseyin ne yazikki yoktu.
Kimbilir belki böylelikle o insana cok yardim etmis olacaksin.
Zaten hep söylerim hissettigimiz an, kim olursa olsun ailesini haberdar etmekle o insani kurtarmis oluruz.
Kendi basina olacak bir is degil bu. Öyle arkadaslari veya baska kimseleride dinlemezler bu uyusturucu kullananlar. Belki iste anne veya baba korkusuyla veya sevgisiyle olur ancak.
sevgiler.

azıcık aklı olsa hayatının nasıl b.ktan bi hayat olduğunu zaten görür.biz de ailelerimizden uzakta okuyoruz.kim bize yol gösteriyor?insanın biraz bunları düşünebiliyor olgunlukta olması lazım.napıcaksın öyle adamı her seferinde peşinden koşup dağıttıklarını mı toplucaksın.sen ona annelik mi yapacaksın yoksa sevgilisi mi olacaksın. eğer kendine çeki düzen verecek gücü yoksa uğraşmaya bile değmez.öyle erkekten de yar olmaz...

arkana bakmadan kaççç... diycektim ki zaten gereken olmuş..
kimseyi kötülemek yada dışlamak değil amacım ama zorr gerçekten zorrr..
umarım onun için de senin için de hayırlısı olurrr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…