Sizce para istemeleri normal mi

Dertliyim 44

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2019
315
-20
98
30
Dün akşam sahibinden com da iş ilanlarına bakarken yetiştirilmek üzere muhasebe personelleri ilanını gördüm. Sonra başvuru yaptım. Hemen bu sabah aradılar. Bugüne randevu oluşturdular. Gittim görüştüm. Evine en yakın bir firmaya yönlendiriyorlarmış 1 ay eğitim veriyorlarmış sonra muhasebe elemanı olarak devam ediyormuşum. Sonra bu verdiğimiz eğitimin bir kısmını siz bir kısmını da firma karşılıyor. Sizin ödemeniz gereken 5.500 tl gibi bi rakam olur dediler. Sonra paranın bir kısmını şimdi bir kısmını da eğitime geldikten sonra ödersin dediler. Önden para istemeleri normal mi? Sizce güvenilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurs gibi bir şey muhtemelen. Ama iş garantisi yoktur diye düşünüyorum. Sertifika falan verecekler miymiş kurs sonunda?

Bir dolandırıcı kokusu da almadım değil ama.
Sertifikadan bahsetmediler. Ama 1 ay da çok kısa bir süre gibi geldi bana. Üstelik haftada 2 günmüş. Bir de önden para istemeleri de biraz şüphelendirdi.

Dolandırıcı diye düşündüm

İşyeri adını internetten araştırdınız mı? yorumlar, sikayetvar vs... Ve işyerinin kendi numarasından mı ulaştılar size?
Sahibinden.com da ilanı gördüm. Başvuru whatsapp üzerinden oluyormuş. Ordan başvurdum. Sonra sabah farklı bir numaradan aradılar. Bu gidip görüştüğüm yer bir apartmanın içinde özel eğitim kursu. Ordan beni evime yakın bir firmaya yönlendiriyorlarmış. Ben de orda 1 ay eğitim görüyormuşum. Sonra orda bana iş veriyorlarmış.

Guvenmezdim, apartman nedir yahuu, duzgun bir ofis bile yok. Bence dolandiricilar.

Muhasebeciyim. Zamanında yetiştirilmek üzere diyen yerlerde de işe girdim çalıştım.
Para isteyemezler. Sadece işleri öğrenene kadar deneme süresi adı altında daha az maaş verirler.
Ben 3 ay deneme süresi ile az maaş alarak sonunda normal maaşa geçmiştim. Bazı yerler yetiştirmek
üzere alsa bile direkt anlaştığın maaştan başlatıyorlar. Ama para istemek gibi bir durum söz konusu bile değil.
Öğretmek için dahi alsalar o 1 ayda verilen işleri yapacaksınız sonuçta.
Para verilmek istense zaten kursuna gidilip verilir hem iş yapıp hem üstüne para istemek saçma.
Başka iş bakın muhasebe bölümüne iş çok.

Ben onun iki katını vereyim ama ilk maaştan sonra diye sözleşme imzalarım diyin bakalım hemen topuk yapıyorlar mı. Burası iş yerlerine eleman gönderen bir firma sanırım ama iş garantileri yoktur.

Ay aynısı yılllaaaaar önce yeni mezunken bana oldu. Dolandırıcı onlar. Bende mecidiyeköydeki binalarına gittim görüştüm ama mevzuyu kadınla konuştuğumda anladım, yaşımda 20ydi o zamanlar.
Sürekli isim değiştiren bir firma , kesin sizinkide onlardır. Bulasmayın.

adamlar kurs satiyorlar. insanlarin issizliginden yararlanmaya calisiyorlar. boyle bir kurs istiyorsan iskurun kurslari var hem daha kaliteli hem egitim alirken para ödüyorlar hem sana is öneriyorlar. onlara git daha iyi. sakın parani kaptirma bu duzenbazlara.
yillar önce bilindik bir takviye ilac sirketinden kimya mühendisi arkadasimi cagirmislardi, cocuk mezun oldugundan beri issizdi nasil mutlu oldu guzel bir ilac firmasindan davet aldi diye. bir de telefonda konusan kisi cok canayakin olumlu konusmus. Gittik beraber gömlek seçtik, ceket aldi arkadaşından falan heyecanla gitti. şeymiş iste siz kendinize (atiyorum bugunun parasiyla) bes binlik ürün satin alin (normalde 8 bin size indirimli), sonra cevrenizi davet edin onlarin aldigi 8binlik ürün sizin indiriminizld alindigi icin 3 bini size gecsin, onlar da cevresine satsin , sattikca kazanin , zamanla siz calismayin alt gruplariniz sattikca siz milyarlar kazanin falan filan.
saadet zinciri cikmis. o kadar sinir olmustum ki cocuk is görüşmesine aldigi gomlegi 6 taksit almis, iki bin verip ceket alacak parasi yok. öylesi sizden bes bin liralik ürün alsin sizi zengin etsin...ne igrenc bir sey
sizinkinin de onlardan bir farki yok
sirf umut tacirligi

Üstüne bi 2-3 bin katınca malimüşavir yardımcılığı eğitimi alırsınız güvenilir siteden. Online eğitim. Sertifikada veriyorlar. Sahibindene güvenmeyin iş konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…