Sizce saçma mı olur?

Geçen gün nişanlımın yakın arkadaşı da çeyiz çıkarmış evden, sosyal medyada gördüm davul zurna falan getirmişler, çeyiz çıkıyo diye oynuyolar, baya da süslemiş özen göstermiş :KK48: benimkiler de kolilerin içinde, aldığımı attım içine evimin boş odasında duruyor :KK48: eğer bu tip şeylere önem gösteren çevreniz yoksa bence aşıru gereksiz bir şey. O kolilere verdiğin parayla kaç eksiğini çıkarırsın aradan. Ayrıca telefonla konuşurken çeyiz gidecek falan de bakalım ne diyecek kayınvaliden :KK48: gerçine dediği de önemli değil, çıkarılıp yerleştirilecek eşyalar için kurdeleye falan hiç gerek yok, sen önemsemezsen kimse önemsemez,gerekli açıklamayıda yaparsın soranlara, boşver :halay:

hiç gerek yok ya gereksiz şov onlar , altın varaklı evlerinde pembe tüllerle evcilik sunumculuk oynayanlar yapıyo onları.tüller balonlar simler falan.bi de en son çeyiz taşıma kınası mı partisi mi öyle bişey gördüm birilerinde :işsiz:
normalinde bi kırmızı kurdele sarılır en fazla, bizim ailedekileri evlendirirken de hep öyle gitti çeyizler.zaten ordan al oraya götür yerleştir çok yoruyo , bi de ortalıkta hastalık var sen en pratik şekilde hazırla eşyalarını hurçsa hurç koliyse koli.

Buraya birkac konu açtım, her seferinde sivri biri çıkıyor, yani sinirleniyorum durduk yere diye bazen konu açasım gelmiyo, mesela çok basit bilmediğim ama garip mi kaçar acaba diye kafamda yer etmis biseyi soruyorum, yok en son bilmem kim yapmis? Yok o mu kalmış, kalmadiysa onlar kalmadi artık gerek yok de geç. Ne biliyim insanlar garip. Teşekkürler yorum için.
Rica ederim. Sormak bilmemekten ve tercih ile hava atmaktan, hakaret etmekten iyidir. Tercih meselesi bunlar.
Ama bu tarz şeyleri nedense böyle hakaretsiz konusamiyor çoğu insan malesef Yarış modu açık gibi geliyor bana. 😂

Bunun için xxxx in çeyizi yazan kolileri özel olarak yaptıranlar var. Bence bunlar komik evlilik meraklısı gibi duruyor. Hiç dert etmeyin . Zaten yorucu eşya taşı götür yerleştir. Direkt götürün. Less is more

Ceyiz gostercem demedim ki? Yani cokmu özensiz derler hurclarla götürsem benim kafa yapim bu, niye ugrasiyim diye düşündüm, ama çeyiz deyince hep süslu koliler gördüm her fotografta. Onu soruyorum.
Ben koliyle götürdüm parça parça,evde teyzemle açıp yıkayıp yerleştirdik. End 🤣 Hiç sevmem ,çok saçma şeyler bence. İçimden gelmiyor arkadaşım, istemiyorum. İsteyen isterse bando takımıyla götürsün canlı yayın açsın bence sıkıntı yok ama bence nasıl rahatsa insan öyle olmalı.

Arkadaşlar çeyizlerim eve gidecek, herseyimi güzelce toplarladim hurçlara doldurdum, ama kolileyip süsleyip felan ugrasmadim. Malum koronadan zaten kimse gelip ceyizime bakmaya yada ceyizim gidiyo diye meraktan gelemeyecek. Sadece annemle götürüp yerlestiricez. Ama gorumcelerim felan acaba gelir bakarmi, kaynanam felan der mi sizce niye özenmemiş felan, sadece hurçla çeyiz götürülür mü? Süslemek mi lazim illa?
Bide ben hiç sevmem böyle gôsterişi neyi, baksınlar mükemmel olsun kafasında degilim pek. Çok düz bir kafa yapim var, yani gelin gibi degil kendimi yeni eve tasiniyo gibi hissediyorum😀, sadece dışarıdan garip mi durur bu diye merak ettim.hic ceyiz işinden de anlamam.

ne garip duracak ya, ne suslemesi allahaşkına sen bakma insta gelinlerine, normal insanlar gayet kutlu kutulu göturuyoruz. 21. yuzyıldayız ya çeyizinin fiyonku da olmayıversin insanlar marsa koloni kurarken.

Ben de anlamam. Çeyiz süslemek ne ya? Neye bakıyor kaynana? kurdeleli eşyalara mı bakıyor? Ay çok komik

Şimdi bu genele sorulacak bir konu değil. Yaşadığın yere, evlendiğin kişiye, kendi aile çevrene göre birçok şekil alabilir. Taşradaysan ayrı metropoldeysen ayrı olur. Genel kabulünüz neyse ona göre şekillendir. Yazınca arattırdım koliler var üstünde gelin damat karikatürize edilmiş sipariş edilebilir. Saten hurç ve kırmızı bağcıklardan iyi görüntüsü

Eklentiler

• Screenshot_20200805-014021_Google.webp
    Screenshot_20200805-014021_Google.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 42
Allahım çok gereksiz 🤦‍♀️
3 yıl oldu evleneli eşim araba buldu annem ben eşim taşıdık evimize getirdik kimisi kendi kutusundaydı diğerlerini ben kutulamıştım aldıkça boşuna neden para verip süsleyeyim kim görecek görsün bi de.

sonra annemle açtık yıkadık yerleştirdik gereksiz detaylara para verme sakın canım onun yerine başka eksiğini alırsın sen yeni gelinsin evinin eksiği bitmez ki şimdi ona harca paranı boşver kim ne derse desin nasıl duruyorsa anneciğinin evinde aynen öyle taşınsın

Bende senin kafadayım ama annem geçen yıl hepsine kurdela bağlamıştı ufacık kutulara bile yatak hurölarına bile . Ama bence gerek yok yani istersen sadece yatak hurçlarına bağla . Ama herşeyin zaten özenli bir şekilde hazırlanmış o kurdelayı bağlayınca bişey olmuyor yani . Aman boşver nasıl istersen öyle yap

Hevesiniz kırmak istemem,onlar sizin için özel ama böyle düşünen herkese demek istiyorum; kim sizin herhangi bir zincir çeyiz mağazasından aldığınız, aynısından binlerce seri üretilen sıradan tabaklarınizi merak etsin ya?
Gerçekten nasıl ilginç geliyor böyle adetler.
Eve gidip çöpe atacagin koliye ne para veresin ki? Hem cebe zarar,hem bosu boşuna o kadar atık üretecek siniz doğaya zarar,hem de saçma yani .
Gerçekten korktugun gibi düşünen Uber fesat insan zaten ters takla atarken agzinda kuş tutsan yine bir şeyleri eleştirir. Boşversene..

Kinamicam kınamicam kinamicam, ama bir arkadasim tüm çeyizine 'bilmemkim gelinin bohcasi" yazan tasarım etiket bastirmisti.
Katlanabilecek her şeyi beyaz hurca koyup tum hurclari da tüllü gelinlik gelinlik giydirmis, sergilenebilecek akla gelen her seyi - parfüm /ayakkabı/ takı falan kenarları islemeli kaliteli bir cam fanusta adeta müze gibi sergilemişti
ve asıl şok ;
içinde aynı bu şekilde süslenmiş minyatür ceyizlerin ve arkadaşıma benzeyen el yapımı bebeğin oldigu figurlerden olusan ,içinde 'bilmemkim gelinin bohcasi" yazan ve bir de fotolarinin oldugu bir teraryumu vardı.
Hayir hayır, tabii ki bir gram abartı yok, ve sadece merak edenler için herşeyini sansurleyip sadece süslü çeyiz maketi ve yazının kaldığı teraryumu paylasiyorum
IMG_20200805_041508.jpg

Yani ne denir ki...
Bana gerçekten çok komik geliyor.

Hevesiniz kırmak istemem,onlar sizin için özel ama böyle düşünen herkese demek istiyorum; kim sizin herhangi bir zincir çeyiz mağazasından aldığınız, aynısından binlerce seri üretilen sıradan tabaklarınizi merak etsin ya?
Gerçekten nasıl ilginç geliyor böyle adetler.
Eve gidip çöpe atacagin koliye ne para veresin ki? Hem cebe zarar,hem bosu boşuna o kadar atık üretecek siniz doğaya zarar,hem de saçma yani .
Gerçekten korktugun gibi düşünen Uber fesat insan zaten ters takla atarken agzinda kuş tutsan yine bir şeyleri eleştirir. Boşversene..

Kinamicam kınamicam kinamicam, ama bir arkadasim tüm çeyizine 'bilmemkim gelinin bohcasi" yazan tasarım etiket bastirmisti.
Katlanabilecek her şeyi beyaz hurca koyup tum hurclari da tüllü gelinlik gelinlik giydirmis, sergilenebilecek akla gelen her seyi - parfüm /ayakkabı/ takı falan kenarları islemeli kaliteli bir cam fanusta adeta müze gibi sergilemişti
ve asıl şok ;
içinde aynı bu şekilde süslenmiş minyatür ceyizlerin ve arkadaşıma benzeyen el yapımı bebeğin oldigu figurlerden olusan ,içinde 'bilmemkim gelinin bohcasi" yazan ve bir de fotolarinin oldugu bir teraryumu vardı.
Hayir hayır, tabii ki bir gram abartı yok, ve sadece merak edenler için herşeyini sansurleyip sadece süslü çeyiz maketi ve yazının kaldığı teraryumu paylasiyorum
Eki Görüntüle 2671297
Yani ne denir ki...
Bana gerçekten çok komik geliyor.
Allah ım o borç öde öde bitmez. Nişan, kına, kuşak bağlama, el öpme, bilmem ne bilmem ne şeysi vs yapmamış biri olarak bunları okurken beynim uyuştu.

Ceyiz gostercem demedim ki? Yani cokmu özensiz derler hurclarla götürsem benim kafa yapim bu, niye ugrasiyim diye düşündüm, ama çeyiz deyince hep süslu koliler gördüm her fotografta. Onu soruyorum.
İsteyen istediğini desin.
Siz sizin duygularınızı yaşayın.
O ne der, bu ne der...uzun vadede çok canınızı sıkar
"niye bu kv herşeye bir şey diyor, bu hakkı nereden buluyor" dersiniz.
İyisi mi, siz SİZ olun, başkaları ne derse desin.
Siz doğru bildiğinizi yaşayın.

İlk kez böyle bişey duydum çeyiz süslemek ne demek :) ciddi ciddi kutular hediye paketi falan mı yapılıyor
Var mı ya böyle bişey cidden?

Kendi kutusunda olanlari kutuyla, digerlerini de kolilere koyup bantlayip arabaya atip goturdum, ailemle yikayip yerlestirdik. Hic kimse de gelip bakmamisti veya yardim etme bahanesiyle goz gezdirmemisti zaten.
Bakmasini dusundugunuz kisileri arayip soyleyin, eger biz de gelelim yardim edelim veya bakalim derlerse suslersiniz. Yoksa bence gerek yok. Ama ilerde icimde kalir oyle bos goturmeyeyim derseniz tul yaparsiniz, kurdela takarsiniz. Tamamen size kalmis bence.

Back
X