sizce sacma mi?

Esnaf Muaflığı genel anlamıyla, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9. Maddesinde;

Ticaret ve sanat erbabından aşağıda yazılı şekil ve suretle çalışanlar gelir vergisinden muaftır,

1. Motorlu taşıt kullanmamak şartı ile,
  2. Bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler (Giyim eşyalarıyla zati ve süs eşyaları, değeri yüksek olan ev eşyaları ile pazar takibi suretiyle gıda, bakkaliye ve temizlik maddelerini ve sabit iş yerlerinin önünde sergi açmak suretiyle o iş yerlerinde satışı yapılan aynı neviden malları satanlar hariç),
  3. Bir iş yeri açmaksızın gezici olarak ve doğrudan doğruya müstehlike iş yapan hallaç, kalaycı, lehimci, musluk tamircisi, çilingir, ayakkabı tamircisi, kundura boyacısı, berber, nalbant, fotoğrafçı, odun ve kömür kırıcısı, çamaşır yıkayıcısı ve hamallar gibi küçük sanat erbabı.
  4. Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamulleri, kırpıntı deriden üretilen mamuller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın satanlar. Bu ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir.
  5. Gelir Vergisi Kanununun 47 nci maddesinde yazılı şartları haiz olanlardan kendi ürettikleri ürünleri satanlara münhasır olmak üzere el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bunlar gibi geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyette bulunanlar.
  6. Yukarıdaki bentlerde sözü edilen işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığınca kabul edilen ticaret ve sanat işleri ile iştigal edenler.
Şeklinde tanımlanmaktadır.

canim gefcen hafta aslinda kursa baslayavaktim ama oturup dusundum kalfa olarak girsem en erken 9 da kapanicak ve cocugum var pazar da yok izin esim.evde birsuru seyler dusunup vazgectim.ama simdi bu yetenegim.yeniden alevlendi bari evde yapayom biseyler diyorum

Yani evde yapacaginiz kaş bıyık Almayla falan vergi vermek zorunda oldugunuzu sanmam maliyeye de sorun isterseniz.

anladigim.kadariyla vergi durumu soz konusu degil dimi canim ev de kas biyik alsam sac kessem cok tesekkur ederim icimi ferahlattin

Beylikdüzünde özelsaçmakyaj diye bi sayfada bi kıza yaptırmıştım. Hem çok uygundu makyaj fiyatı hem sterildi. Profesyonel makyajı baya yarı fiyatına fln yapıyorlar evlerinde. Yapan yapıyor yani. Denemeye değer

bizim site de böyle bir arkadaşımız var...ama o evlere gidiyor...site de ben ve tanıdığım bütün kadınlar çağırıyoruz.Çok ta memnunuz...
aaa oylemi canim sevindim yaa evlere de gidebilirim..peki ne kadar ucret aliyor canim sizlerden kas biyik icin mesela

canim kizin evine mi gittin ev ortamimiydi yaaa bende istiyorum boyle sesimi duyurmak yaa sana yaptigi makyaji cok.merak ettim ozelden atabilirmisin acaba

Hayir hepsini gectim de evde yalnizken hic tanimadiginiz insanlari nasil eve alacaksiniz? Sizin boyle bir sey yaptiginizi duyan, bir hirsiz arsiz, kasim, biyigim icin geldim dese nereden bileceksiniz ne niyette oldugunu?

kendi evinde değil de makyaj malzemeleri vs bir çanta hazırlayıp evlere gidebilirsin. Yasal yükümlülüklerini bilmiyorum veya ülkemizde nasıl olur ama Amerika'da bu sekilde iş yapan bayağı makyöz var

Hayir hepsini gectim de evde yalnizken hic tanimadiginiz insanlari nasil eve alacaksiniz? Sizin boyle bir sey yaptiginizi duyan, bir hirsiz arsiz, kasim, biyigim icin geldim dese nereden bileceksiniz ne niyette oldugunu?
off yaaa korktum ximdi evet olabilir hersey yaaa napicam ben of offff

canim kizin evine mi gittin ev ortamimiydi yaaa bende istiyorum boyle sesimi duyurmak yaa sana yaptigi makyaji cok.merak ettim ozelden atabilirmisin acaba
Bulunca atarım instagramda da hesapları var bakabilirsin hesabın varsa. Evine gittim ben ama düğün müğün için evlere de gidiyolardı sanırım. Kuaför ortamı yoktu evinde baya arkadaşıma gitmişim gibi kakara kikiri kahve mahve yaptık.

kendi evinde değil de makyaj malzemeleri vs bir çanta hazırlayıp evlere gidebilirsin. Yasal yükümlülüklerini bilmiyorum veya ülkemizde nasıl olur ama Amerika'da bu sekilde iş yapan bayağı makyöz var

Burada da çok var. Çoğu Mac'den sertifika alıyor ama onun için çevre ve kulaktan duyumla reklam şart.

Bence sen eşe dosta komşulara söyle, ufaktan bi başla..

evlere gitmeye de cekinirim ama bi kac tanisa giderim heralde ya ben nerden baslicam nwpicami hic bilmiyorum

ins hesabim yok malesef merak ettim ahh esimmm yuzunden herseyim askida

Ben de olsam şikayet ederim sanırım. Şimdi başka girişimciler vergiler altında ezilirken sizin niye bir ayrıcalığınız olucak ki?
onlar 10'a yapıyorsa ben 2'ye yaparım kime zararı var demekle çözülmüyor olay, çünkü haksız rekabet yaratıp müşteri çekiyorsunuz, dürüst iş yapan insan mağdur oluyor.

Burada da çok var. Çoğu Mac'den sertifika alıyor ama onun için çevre ve kulaktan duyumla reklam şart.

Bence sen eşe dosta komşulara söyle, ufaktan bi başla..
mac dan sertifika nasil alicam nereye basvurucam canim ah esim izin verse yarin baslarim uyuz sey nefret ediuorum yaa heseyime engel olmasa gizliden bir iki komsu alsam mi ki eve siteden tanislara soylesem gidip kapilarina ne bilim tuhaf olmazmi yonetici abla var sever beni onla mi konussam ilk

evlere gitmeye de cekinirim ama bi kac tanisa giderim heralde ya ben nerden baslicam nwpicami hic bilmiyorum
küçük başla sen de. Kaş bıyık mı alacaksın küçük çantanın içine cımbızını koy iple alacaksan onu koy. Apartman yöneticiniz sorun etmeyecekse iki üç çıktı al ya as ya da kapılara bırak. Veya karşılaşınca söyle. Apartmandakilere gidersin. Onların arkadaşları da isterse daha sonra genişletebilirsin çevreni. Hatta günlerde filan bile çağırabilirler 5 dklık iş nolcak ki :)

ama buraya da arkadas kopyalamis oku istersen benim.gibi calisanlara vergi dusmuyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…