sizce tahsil önemlimi

aşk yeterli değilmi

• hayır olamaz

OY: 7 41,2%
  • evet olabilir

OY: 10 58,8%

• Ankete Katılan
    17
  • Anket Kapalı .
liseliden liseliye, üniliden üniliye fark var.. aynı keseye koyamayızkı... lise mezunu maa kendini gelistirmis kulturlu, modern, edep adap bılen vs vs duzgun ınsanlar var...

bence onemlı olan sevebılmek, asık olabılmek bıseyler paylasabılmek bunlar oluyorsa o kısı zaten senın dengindir..

egitim cahıllıgı alır, esseklık bakı kalır dıye de bır soz var mesela egitimli olmak yada olmamak cok sağlıklı bır degerlendırme krıterı degıl bence..

Eşler arasında problem yapmıyorsa, kesinlikle sorun çıkmaz :1closedeyes:

üniversite bitirmekle adam olunmuyor.ne kadar cahil ve bencil olanlar var üniversite bitirenlerden.
ben kendini her zaman geliştiren insanları seviyorum ilkokul mezunu olup kendini geliştirenler de var tek bir belge yetmez insan olmak için !!

Önemli olan tahsil durumu değil bence beyin yapısı,kişiliği,kendini ne kadar geliştirdiği.Ama tabi birde kişilerin bunu aralaraında sorun olarak görmemeleri gerekir.

Benim için önemli.Erkek üniversite mezunu olsa kadın lise sorun olacagını sanmıyorum.Ama ben lise mezunu bi erkekle evlenemezdim.Çevremde bu durumda olan arkadaslarım var ve sureklı sorun yasıyorlar.İlk başta sorun yoktu ama yıllar gecınce sorunlar da belırıyor

Lise mezunu neysede bazı arkadaşlar ilkokul mezunundan bahsetmiş.

Bir üniversite mezunuyla ilkokul mezunu bir olmaz.İlkokul mezunu erkek,üniversite mezunu kız..Olmaz olamaz...Ne kadar kendini yetiştirmiş olursa olsun bir yerde tıkanır..

Çevremde ilkokul mezunu olup kendini yetiştirdiğini düşünenler var.Ama ben kendilerini yetiştirmiş olark görmüyorum.

bi yerde önemli ama insana değer vermek için değiill

yahu tabi ki beraber olunabişlir kafa yapısı uyguktan sonra. ama milllet olarak bence bu konuda bizde bir takıntı var,anlayamıyorum bi türlü..

ben erkek arkadaşımın benim seviyeme uygun olmasını isterim açıkcası.
bu her konuda.
büyük konuşmak da istemiyorum ama.

ben lise mezunuyum...eşim 2 tane üniversite bitirmiş neden olmasın önemli olan beyinlerin uyması lise mezunu bir insan isterse kendini geliştirebilir??ben eşimle çok mutluyum bu konuda hiç problem yaşamadık...
ama erkeğin lise mezunu olması,kadının üniversite mezunu olması toplumda bazı kesimlerde yadırgana bilir ama bence olabilir neden olmasın,

Siz eşinizden ayrılmamış mıydınız merakımı mazur görün ama bir ara telefonunda mesaj bulmuştunuz falan şimdi buraya yazınca şaşırdım da:uhm:

Bence kadın tahsilli olmayabilir ama kendini geliştirmiş olmalı kitap okumalı.Erkek ise her halukarda kadınla eşit ya da daha yüksek tahsilli olmalıdır.yoksa ilerde erkek kendinin ezildiğini otoritesinin olmadığını düşünebilir ve bu ilişkiye kötü yansır

üniversite eğitimi bir alanda öğrenim görmek
insan ilişkilerinde çok önemli olduğunu sanmıyorum ama sınıfsal ayrım önemli doğduğundan beri belli bir kültürle yetişmiş biri başka bir yapıda büyümüş başka biriyle sorun yaşayabilir çünkü bakış açıları tamamen farklı olabilir...karıştı anladınız siz onu

üniversite hayatı nasıl yaşayacağımız ne şekil davranacağımızı öğretmez üni sadece mesleki anlamda geliştirir insanı ........:kahve:
okumak cahillik alır eşşeklik baki kalır........:1closedeyes:

Eğitim seviyesinin önemi büyük.Evliliklerde denge çok önemli.Kişi kendime güveniyorum,kendimi yetiştirebilirim diyorsa istisnaya girer..nacizane görüşüm..

Aslinda Dogru Ama Fikir Ayriliklarida Cikabiliyor Universite Mezunu Olupta Daha Beyni Gelişmemiş Insanlarda Var
kesinlikle sana katılıyorum canım.nice üniversite bitirmiş bılmem nekadar dıl bılen tanıdıklarım var ama nato kafa nato mermerler.tabi elbette hepsi degıl ama olanlarda var.sözüm meclisten dışarıDIR

Son düzenleme:
tahsil her insan için önemlidir bence. özellikle konu evlilikte tahsil olunca iki kat daha önemi artar diye düşnüyorum. çünkü gerek uyum açısından gerekse çocuk yetiştirme konusunda olsun eğitimli olmak gerekir. elbette çocuk yetiştirmenin ve ya aile içi şiddetin eğitimini almaz insan tahsili boyunca ama en azından insanlara saygıyı sevgiyi öğrenir. bu nedenle eğitimsizlik aile içi şiddeti doğurduğu gibi sorumsuz gençlerin yetişmesine ve maalesef çocukalrımız bir çok konuda kötü yola sapmalarına neden olabilir. günümüzde bu konular maddiyatla değerlendirilse de bence maddi durumu kötü de olsa bir aile eğer eğitimliyse şiddetsiz bir şekilde geçimlerini sürdürebilir ve iyi evlatlar yetiştirebilir.

aslında sınıfsal farklılıklara karşıyım ama toplumsal statü gereği eşlerin tahsil durumlarının da birbirine yakın olmaları gerekir. çünkü hiç tahsil görmemiş bir insanla en az lise veya üniversite mezunu birisinin evlenmesi (bayan yada erkek farketmez) ileride birçok problemi beraberinde getirecektir. bir ilişkide uyum en önemli şey ise tahsilli olmak yada olmamaktan ziyade ilişki için kendine denk birini bulmak önemlidir. ancak herkes tahsilli olursa böyle bir problem kalmaz. bu nedenle herkesin tahsilli olaması gerekir.

kadın erkeğim dediği insanın eğitim olarak maddi olarak daha önde olmasını kaldırabiliyor hatta gurur bile duyuyor ama erkek için durum aynı değil .illaki sorunlar olur oluyor .mümkün olduğu kadar eşlerin eşit olmaları gerekir .kendini geliştirmiş ,buna asla inanmıyorum .bu karşı tarafı öyle görmek istediği için okumamış ama kendini geliştirmiş ilerde ne kadar geliştirdiği belli olur ama iş işden geçer

Back
X