Sizce taşınmalı mıyım?

Sizce taşınmalı mıyım?

• Ankete Katılan
    31
  • Anket Kapalı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeycan18

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
527
424
323
Merhabalar yaklaşık on senedir kayınbabamın evinde oturuyoruz. Kayınbabam alıngan biridir zamanında bize küsüp evimize gelmemişliği çok oldu. Dediğim dedik ( beyazsa beyaz siyahaa siyah) biridir. Yorum yapmadan iletişim kurabilirsiniz. Onun dışında iyi birisi her konuda yardımcı olur Allah razı olsun.
Şimdi biz yeni bir ev aldık. İki ev de aynı özelliklere sahip blok şeklinde.
Oturduğumuz ev çocuklarım için daha uygun etrafı kapalı ve arkadaşları var. Giriş katta. Bu evin dolap, cam balkon yaptırdık.

Yeni aldığımız ev ise 4. Katta. Cam balkon,dolap masrafları var. Taşınırken eşyalarımız da yıpranabilir. Tek avantajı kendi evim ve üst kat olması.

Aldığımız evi kiraya vermeyi düşünüyor eşim . Yine kayınbabamın evinde oturmaya devam edeceğiz. Kayinbabamlar ise kiranın yarısını kız kardeşi için vermemizi istiyorlar. 6 bin kira ise 3 bini kardeşine vereceğiz. Kardeşin de ihtiyacı var. Kayınbabamın bizim oturdugumuz ev dışında üç evi daha kirada. Ama kızına göndermiyor kiralardan birini. Bizim göndermemizi istiyor.

Şimdi ben ne yapayım ?
Kira göndermek istemiyorum. Göndereceksem kendi evimde otururum diye düşünüyorum. Kendi evimi kiraya versem kayınbabam ile sorun yaşayabiliriz. Taşınmak istememdeki en büyük neden bu. Laf söz duymak istemiyorum. Ama eşim anlamıyor kâr yapma amacında arada kaldım.

el insaf yahu. 10 yıldır bedavaya oturuyorsunuz. Üstelik görümcenizin de evde hakkı varken. Şimdi kira istemişler ev almanıza rağmen hala bu evden çıkmamak ve kira da ödememek istiyorum diyosunuz.

Evden çıkmayacaksanız tabiyki diğer kardeşin hakkını ödeyin. Hem o evde bedavaya oturup hem kendi evinizden kira geliri istiyosunuz açgözlülük bu yaptığınız.

Bu kadar yüzsüzlük olmaz. Ne demek kız kardeşine vermek istemiyorum? Adamın on evi de olsa sizin oturduğunuz evde de hakkı var o kız kardeşin. Bir de satın aldığınız evi kiraya verip kâr etme peşindesiniz. Yazık günah kız kardeşin ihtiyacı da varmış. İnsanın kendi evi gibisi var mı taşının kendi evinize.

Bence kayınpederin talebi gayet mantıklı, bu evde oturacaksanız diğer evin kirasını
tamamen kendisine ya da diğer kardeşe vermenizi de isteyebilirdi. Yarısını demiş bence adaletli. Sonuçta sizde onun evinde oturuyorsunuz kirasız, eğer siz o evde olmasanız o kirayı alıp yine diğer çocuguna verebilir. Ya talebi kabul edin, ya da kendi evinize çıkın tercih sizin

Haklısınız arkadaşlar ama ben taşınmak isteyen taraftayım.. yorumlarınız iciny de teşekkür ederim. Kayınbabam biz evlenirken oturduğumuz evi bize diğerini de kardeşine verdi sözlü olarak. Zamanla baba kızın arasi bozuldu kira göndermiyor. Tabi ki hakki var bu evde kardeşin de. Ben gönderirim yarısını da. Ama bu ayıp bir durum olur kardeşi de kabul etmiyor zaten. Babadan almakla abiden almak farklı gururuna dokunuyor. Ayrica kayinailem evden çıkmayal diye uğraşıyor. Ev aldık diye bile sitem eden kişiler. Ben aile ilişkilerinin ortasında kalmak istemiyorum. Yani kardeşin benim verecegim para altında ezilmesini aklına kötü düşünceler gelmesini istemiyorum. Kendisini çok seviyorum. Kayinbabami da kotulemedim. Sadece geçim yapmak için sürekli susan biri olmak zorundasınız. Konuşmalarında beni incitecek durumlar oldu ama buyugumdur deyip onemsemedim

Haklısınız arkadaşlar ama ben taşınmak isteyen taraftayım.. yorumlarınız iciny de teşekkür ederim. Kayınbabam biz evlenirken oturduğumuz evi bize diğerini de kardeşine verdi sözlü olarak. Zamanla baba kızın arasi bozuldu kira göndermiyor. Tabi ki hakki var bu evde kardeşin de. Ben gönderirim yarısını da. Ama bu ayıp bir durum olur kardeşi de kabul etmiyor zaten. Babadan almakla abiden almak farklı gururuna dokunuyor. Ayrica kayinailem evden çıkmayal diye uğraşıyor. Ev aldık diye bile sitem eden kişiler. Ben aile ilişkilerinin ortasında kalmak istemiyorum. Yani kardeşin benim verecegim para altında ezilmesini aklına kötü düşünceler gelmesini istemiyorum. Kendisini çok seviyorum. Kayinbabami da kotulemedim. Sadece geçim yapmak için sürekli susan biri olmak zorundasınız. Konuşmalarında beni incitecek durumlar oldu ama buyugumdur deyip onemsemedim
Başta parayı vermek istemiyoruz eşim kâr yapma amacında dediniz. Ayrıca altında ezileceği bir şey yok siz o kısmı dert etmeyin. Bağışta bulunmuyosunuz sizden hakkı olan parayı alıcak. İbanına eşiniz her ay gönderir parayı olur biter. Bu kadar üstüne düşünülecek bir şey değil.

Kendi evime çıksam bile maddi sıkıntı çekmem demişsiniz.. Bu cümleden sonra taşınıp taşınmama düşüncesine girmeniz bile bencillik olmuş. Kız kardeşin ihtiyacı varmış. Tok açın halinden anlamaz der büyüklerimiz. Sizinki de o hesap. Yıllardır oturduğun evinde oturmaya devam edeceksin kurulu düzenini bozmayacaksın ekstra kira gelecek o kiranın yarısını ihtiyacı olan birine verecek olmak neden bu kadar zor geliyor?

Ben kayinbabamdan ev de başka bir şey de beklemiyorum. Oturduk ama eksik gedik bu evin diğer evin her seyini yaptırdık. O da kirada artı gelir sağladı kayinbabamlara. O kadar da belescilik gibi bir durum yok.
Eğer burda oturmamış olsaydım simdiye evimi çoktan almıştım.

Başta parayı vermek istemiyoruz eşim kâr yapma amacında dediniz. Ayrıca altında ezileceği bir şey yok siz o kısmı dert etmeyin. Bağışta bulunmuyosunuz sizden hakkı olan parayı alıcak. İbanına eşiniz her ay gönderir parayı olur biter. Bu kadar üstüne düşünülecek bir şey değil.
Evet eşim tamamen kendince mantıklı düşünüyor. Ama ben aslında kendi evimde oturmak istiyorum. Beni de eşyalarımız yıpranır diye manipüle ediyor ne yapayım kararsiz kaldım.

Evladına halasının hakkını yedirmeye hiç utanmayan sıkılmayan ne çok erkekperest var bu coğrafyada . Hadi kuldan utanmıyorsun, Allahtan da mı korkmuyorsun? Çok hayret verici gerçekten.

Madem ki eşiniz kardeşinin hakkını yemek ve çocuğuna yedirmek istiyor. Bu mesaji kendisine okuyun lütfen.

Yarın mahkeme-i kubrada sadece kız kardeşi değil,kız kardeşinin hemcinsi olarak ben de davacı olacağım kendisinden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X