Sizce tup bebek ne zaman yapmalıyım?

1234gm

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2021
73
19
18
27
Selamun aleykum herkese. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. 3 yılın dolmasına 2 ay var evlilik surecimin. 3 yıllık evliyik diyebiliriz. Cocuk istiyoruz ancak olmadi. Bir tane sagliksiz gebeliğim oldu. Kurtaj olmak zorunda kaldim. Esimde varikosel vardi. Sperm sayisi dusuktu. Ameliyat oldu 1 yil önce. Yavas yavas degerleri düzeliyor. Doktor duzelme oluyor. Denemelere devam edin diyor. Sizce tüp bebek icin plan yapmali miyim yoksa akışına birakmali miyim? Yaşim 24 esimin 28. Tup bebek icin de maddi olarak yetemeybiliriz suan. Ama sizler ne oneririzsiniz. Bu konuyu konusacak kimsem yok ne yazik ki.

Yaşınız oldukça genç neden hemen tüp yapasiniz ki bende 22 yaşındayım bende çocuk istiyorum ama yumurtalama tedavisinden başladım yani bence önce yumurta takibi ile başlayın ayrıca eşinizin değerleri tam olarak düzelince aşılma da yapabilirsiniz

Ben muayene oldum cok kez bir sorun yok. Ovulasyon testi de kullaniyorum. Hersey normal. Esimin degerlerinin tam düzelmesi lazim. 3 yil cok uzun sureymis gibi geliyor. Üzülüyorum cok

Doktorumuz aşılama onermiyor eşimin değerleri ile olmaz diyor

Tüp Bebek değil de ilaçla başlayabilirsiniz. Devlette başlayın fiyat olarak özel Kadar zorlamıyor da yavaş yavaş başlayabilirsiniz bence hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Tüp Bebek değil de ilaçla başlayabilirsiniz. Devlette başlayın fiyat olarak özel Kadar zorlamıyor da yavaş yavaş başlayabilirsiniz bence hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Esimde bende çalışıyoruz. Ben biraz arastirdim devlette tup bebek icin once 2 kez asilama yapilmasi lazımmış. Ve cok beklemek gerekiyormuş. Is yerimizden izin alamiyoruz. Siz olsaydiniz akisina birakir miydiniz? Allah razi olsun cok tesekkyr ederim

Devlette sistem farklı doğru. Ama 2 aşılama şartı herkese verilmiyor öyle önce kontroller yapılıyor kadında veya erkekte herhangi bir sorun yoksa aşılama şartı isteniyor ama iki taraftan herhangi birinde bı sıkıntı varsa direk tüp bebek veriyor. Biraz uğraştırıyor doğru çalışıyorsanz zorlayabilir belki
Yaşınız çok genç eğer sizde de amh kötü değilse biraz daha beklenilebilr aslında ama yok anne olmak istiyorum imkanlarim uygun derseniz bence beklemeyin başlayın malesf ki bu infertilitede Zaman aleyhimize isliyor

Cok sukur bende sorun yok. Degerlerim normal. Esimin degerlerinin tam düzelmesini bekliyoruz iste. Imkanim olsa bugun yaparim ama hayat şartları zor. Beklemem gerekiyor. Kredi cekip yaparaiz zaten

Cok sukur bende sorun yok. Degerlerim normal. Esimin degerlerinin tam düzelmesini bekliyoruz iste. Imkanim olsa bugun yaparim ama hayat şartları zor. Beklemem gerekiyor. Kredi cekip yaparaiz zaten
Tüp bebek için 1 2 sağlık sperm bile yeterli demişti doktorum. Sizde sıkıntı yoksa kendinizi zorlamayın öyleyse biraz daha bekleyin inşallah kendiliğinden oluverir Rabb'im işinizi kolaylaştırsn

Tüp bebek için 1 2 sağlık sperm bile yeterli demişti doktorum. Sizde sıkıntı yoksa kendinizi zorlamayın öyleyse biraz daha bekleyin inşallah kendiliğinden oluverir Rabb'im işinizi kolaylaştırsn
Allah razi olsun. Desteğiniz icin cok tesekkur ederim

Merhabalar,

Tup bebek, saglik sektoru tarafindan da cok istismar edilen bir konu. Kadin erkek tam tedavi edilmeden hemen hooop tup bebege yonlendiriliyorlar. 22-23-24 yasinda kadinlar goruyorum. Eslerinde hic sperm olmayan yada genetik rahatsizliklar olan ciftleri anlarim ancak direk 1 sene hamile kalmayan herkese tup bebek baskisi var. Oldukca pahali ve suan piyasada zor bulunan ilaclar kullaniliyor. Bazi yerler mezbaha gibi.

Kadin yasi burada cok onemli, ve siz inanilmaz gencsiniz. Tup bebege yonlendirilseniz bile yapmaniz gereken seyler var basari saglamak icin, ki bunlar sizin akisina biraktiginizda hamile kalmanizi da saglar. Bakin esinizin degerleri de yukseliyormus. Bence onlemler alarak akisina birakin bir muddet daha:

- Esler olarak cok iyi beslenin. Kotu paketli gidalari hayatinizdan cikarin. Vitamin icerigi yuksek dogal gidalarla beslenmeye calisin.
- Eczanelerde hamileler icin olan multivitaminler var. Onlardan alin ve kullanmaya baslayin. Embriyo tutunmasini kuvvetlendirir, folik asit destegi ile noral tup defekti riskini azaltir.
- Sigara ve alkol sifir olmali. Ozellikle erkeklerde direk sperm olduruyor.
- Esiniz kilolu ise kilo versin, esler olarak ikinizde yuruyus ve spor ile bedeninizi dinc hale getirin.
- Siz hamile kalabilmissiniz, cok uzgunum kaybiniz icin. Ancak hamile kalabilmis olmaniz sizin gebe kalabildiginizi gosterir. Yani kalabiliyorsaniz ihtiyaciniz saglikli bir sperm ve yumurta ile hamilelik baslamasi.
- Beraber guzel ve stressiz vakit gecirmeye calisin, ve yumurtlama zamanlarinizda 1'er gun ara ile birlikte olun.
- Sizi strese sokan, esinizle gerilmenize neden olan kisiler var ise yavasca hayatinizdan cikarip hayatinizi daha sakin ve mutlu bir forma sokun. Stres hamile kalmaya en buyuk engel faktorlerinden.
- Cok kuvvetli kimyasalladan temizleyicilerden uzak olun. Illahi kullanacaksaniz, ornegin camasir suyu, lutfen eldiven ve maske ile kullanin.

Haaa sonra illahi tup bebek yapacagiz gibi bir durum olursa zaten bu yukarida saydiklarimi yapmaniz gerekir basarili bir tup bebek icin.

Ben yasimdan dolayi tup bebege yoneldim. Siz daha gencliginizin baharindasiniz. Kendi kendinize kucuk onlem ve hazirliklarla baslayin, kontrolun sizde oldugunu anlamak ve stresden arinmak iyi gelecektir. Bir bakmissiniz hamilesiniz. Guzel haberlerinizi duymak dilegiyle.

ne kadar güzel yazmışsınız...
bende 31 yasındayım, esmın sperm degerlerı 1 sene once kotuydu onunla baya bı ugrastık neyse suan cok sukur baya iyi..
gecen sene asılama denedık ılkı kımyasal oldu ıkıncısı negatif..
neyse dedık artık vıtamınler kullanalım, saglıklı beslenemelım, esımde spora yazıldı vıtamınler kullandık..
mayıs ayında testlerımızı yaptırdık ben hazıran ayında hamıle kalmısım, Temmuz ayında tup bebek deneyecektık...
tabı sonucumuz dıs gebelık ıle sonuclandı ama nasip, ben şu yuzden yazdım demek ki biraz dikkat edip saglıklı beslenıp kafadan da hamıle kalcakmıyım dıye dusunmeyınce bırde vaktı gelınce oluyormuş...
hamıle kaldıgıma cok sevındım 3 sene sonunda , ama nasıp devam etmedı ama ınsallah saglıkla tekrar nasıp eder Allahım...
Rabbım kımsenın kucagını bos koymasın hepımızın yardımcısı olsun, sevgıler hepınıze

Senin amh değerin önemli eğer amh düşükse zaman kaybetme derim. Raporuda araştır. Raporlu olursa maddi olarak daha uygun olur. Bizde de sebepsiz infertilite vardı iki yıldır evliyiz . 2 aşılama aşılama yaptırdık olmadı malesef. Şimdi tüp bebeğe başladık. Ben 34 eşim 37 yaşında oyuzden zaman kaybetmek istemedim ben . Ama senin yaşın daha küçük. Amh değerine baktır bnce

Sizin de yasiniz cok kucuk. Hamile kalabilmenize de cok sevindim. Youtube da bir doktordan dinlemistim Kimyasal-Dis
Gebelik vs evet uzucu ama bir yandan da guzel birer haberci. Yani sizin yumurtalarinizla esiniz spermleri yapmalari gerekeni yapabilmis ve de siz hamile kalabiliyorsunuz. Hamile kalabilen bircok kadinin basina geliyor bu dusuk-kimyasal-dis gebelikler.

Katiliyorum, dikkatli beslenip ve kafadan stresi atinca insan vucudundaki enflamasyon azaliyor. Oyle olunca da, vucut uremeye engel yok mesaji veriyor. Stres en buyuk dusman. Yapabiliyorsaniz serinlikte bol bol yuruyun. Cok iyi geliyor hem kadin hem erkege. Biz 40'li yaslardayiz esimle, kendimi saglikli yemekler yapmaya adadim, o da sagolsun kotu herseyden uzak durup yuruyusler yapti-spor yapti surekli.

Insallah saglikli sekilde de kisa zamanda hamile kalacaksiniz. Sizin de guzel haberlerinizi duyacagiz.

çok tesekkur ederım canım,
evet bız bırde mayısta tatıle cıkmıstık hanı tup bebek oncesı kafamız dagılsın dıye onun bıle cok etkısı oldu,
sadece ben ve esım beslenmemızı duzeltmeye ve spor yapmaya odaklandık, cok sukur nasıp oldu , en azından hamıle kalabıldım.. uzun sure sonra .

doktorumda aynısını soyledı dıs gebelıkte olsa kımyasalda bu demek oluyor kı hamıle kalabılıyorsun , işin önemli kısmı saglıkla devam etmesi dedi..
ınsallah Rabbım nasıp eder bızlerede saglıklı , hayırlı gebelıkler ve evlatlar..
suan bende daha cok umıtlıyım daha az stresliyim.
3 ay sonra tekrar başlayacagız ,ınsallahh bu sefer saglıkla gelsın yavrum
senınde bebegın hayırlı olsun, ınsallah saglıkla alırsın kucagına ..

O kadar guzel yazmissiniz ki. Bir dostum bunlari karsimda anlatıyor gibi hisettim. Ben 93 kiloyum ama boyum uzun. Doktorum sorun olmucaguni hamile kalmaya etkisi olmadığını soyledi ama verirsem tabii ki daha iyi olacağını soyledi. Galiba hayatimiza spor ve saglikli beslenmeyi dahil etmeliyiz. Cok haklisiniz. Allah razi olsun..maddi olarak hazir degiliz zaten. Destek olacak kimsemiz de ne yazik ki yok. Suanda etrafimda tum arkadaşlarım hamile gorumcem falan. Veya çocuğu dogdu. Onlari gordukce hep kendimde kiyasladim ve cok agladim. Ben agladikca esimi de üzdüm. Ama kendimi daha güçlü tutmaya çalışıyorum. Herkesein cocuk sorularından cok sıkıldim sadece. Ama hrrsey Allahtan. Bir gun anne olacagima inanıyorum

Tüp bebek tedavisi maddi manevi cok zor bir surec.Eşinizin ameliyatının uzerinden en az 6 ay gecmesi gerekir, 6 ay sonra tekrar test yaptırıp degerlendirmenizi oneririm. Bu surecte eşli olarak saglıklı beslenmeye ozen gosterin. Kan ve vitamin degerlerine baktırın. Özelikle d vitaminine.. Eşiniz haftada iki kere nohut tuketsin. Sigara varsa bırakmalı. Omega, c ve e vitamininden zengin beslenin. Kuruyemiş hergun muhakkak tuketin. (ceviz fındık kabak cekirdegi kaju)

Cok sevindim faydali bulmaniza yazdiklarimi. Beni 40 kusur yasinda ve tup bebek ile hamile kalan bir ablaniz olarak gorebilirseniz cok sevinirim. Inanin tup bebek cok mecbur kalmadikca gidilmesine gerek olmayan bir tedavi turu. Dusunun 1 senede bedeninizin buyutecegi yumurtayi zorla ve ilaclarla 1 ayda yapiyor ve topluyorlar. Bu ilaclar inanilmaz pahalandi ve bazilari bulunmuyor. Bir de su varki, her kadin dogumcu tup bebekci olmus. Her ozel hastane, Anadolu'nun ucra koselerinde bile, tup bebek tedavisi yapiyorlar. Inanin yasim 42 olmasaydi, artik zaman sorunumuz ve yasla birlikte gelen dusuk riskleri-down sendromu su bu olmasaydi ben de dogal yolla kalmak isterdim. Ki ben gidilebilecek en iyi hocalara gittim.

Kilo icin sunu soyluyor cogu iyi hekim. Eger yas 38 uzeri ise ki zaman sorunu oluyor, kilo vermek yerine tamamen surekli denemeye ve tup bebege yonelin. Eger yas genc ise, sizinki ozellikle cok genc sinifinda, once kilo vermek cok faydali olacaktir derler. Hem yumurtlamaniz, hem embriyo olustuktan sonra rahminize tutunmasi icin muhim. Vucut Kitle Endeksi 30% alti olmali. Kilo verirken agir spor ve agir diyet yapmayin, yumurtlamaya ket vurduruyor. Havalar sicak oldugu icin mesela aksamlari olabilir, youtube'da Leslie ile Yuruyus var, onunla oldugunuz yerde adim atarak yuruyus yapabilirsiniz. Kaslarinizin buyuk bolumu belden asagida, hergun 30-45 dakika evde neseli yuruyus ciddi kilo verdirir, rahminize bol bol kan pompalanir. Bir de mutluluk hormonu salgilatir. Hem de pat diye hamile kalirsaniz, saglikli bir hamilelik yasarsiniz. Kilo ile hamilelik hic kolay degil.

Milleti bosvermek lazim, benim yasima gelince '' Hele sen dogru duzgun kendi cocugunu buyutte gel benim cocuk yapmami dert et'' kafasina geliyorsunuz :) Sanki herkes sehzade yada prenses doguruyor. Ama sizin yaslarda takilir boyle seyler :) Unutmamak lazim muhim olan ne olursa olsun hemen olmasi degil, hayirlisi ve dogrusunun dogru zamanda olmasi. Benim yasima gelene kadar da 4 tane cocuk bile yapmis olursunuz.

Allah sizden bin kez razi olsun. Sizlerin yazdıklarını eşime de okuyorum. O da cok etkilendi. Gercekten yazdıklarınız bizler icin cok kıymetli. InsAllah sizlerinde her seg gönlünce olur. Boyle destek olmaniz cok kiymetli. Keske komsum olsaydınız. ;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…