• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Turkiyeye donmeliyim yoksa yurt disinda mi kalmaliyim ?

Biz yurtdisindaki akademisyen ev hanimi annelerin ortak sorununu dile getirmissiniz :))
Bende yavas yavas bu dusuncelerin icine girmeye basladim, donmelimi donmmelimi acaba?
DOgrusu ben lise cagindan once cocuklarin okuldan coook fazla etkilenecegini dusunmuyorum, cevremizdeki Turk ailelerin cocuklarina bakinca. Burada cocuklara cok daha fazla emek vermek gerekiyor bu bir gercek ama sonucta lise cagindan once aile yapisindan kopmalari pek mumkun olmuyor. Eger biseyler tam yerlesememisse lisede farkli ortamlara girip aileden uzaklasmalari mumkun olabiliyor. Cocuk sahibi olduktan sonra iyice merakla etrafimizdaki cocuklari gozlemeleyince gordumki gercekten hem bizim cocuklar gibi yetismis hemde Amerikaya uyum saglamis basarili bircok ornek var. Bunu yapmak muhakkakki kolay olmamaistir ama mumkun.
Isin bence zor yani bu zorlugu tek basina goguslemek, helede bikac cocuk dusunuyosaniz. Turkiyede olsa yilda uc bes kere bile olsa bi annene dede akraba destegi gelir. Guvenilir bakici kres anaokulu bulabilme ihtimali artar. Siz sadece cocukla geregi kadar ilgilenerek yetistirebilirsiniz.
Tabi bu ailevi kisim isin bide akademik kismi var sizinde bildiginiz gibi, gidince uyum saglama falan. Ama ben soyle dusunuyorum eger TR ye donme fikrimiz varsa cokda geciktirmeden donmek lazim cunku yas gectikce uyum saglamak daha da zorlasacak, donunce muhakkakki bir miktar dusuk kadrodan ise baslanacak, bir yastan sonra yukardan emir almak iyice zorlasacak. Ayrica TR de de yeni acilan universiteler olsun eskilerdeki kadrolar olsun bence hizla tukenmekte, belkide donme geciktikce istedigimiz kadroyu bulmak da zorlasacak.
Ama eger bir sekilde burdaki yasantiyi idare edebiliyorsak beliide donmemek en iyisi, insanin alistigi yasantiyi degistirmesi cokda kolay degil.
Bis mesela belki Avrupa ya gitmeyi dusunuyoruz okul bitince. Hem TR ye yakin hem hayat standardi cok yuksek ulkeler var. Belki oralarda is bakabilirsiniz. TR gibi istediginiz zaman aileleri ziyaret edebilrisiniz onalr gelir gider hem hayat standardiniz cok degismemis olur.
Dogrusu karar vermek donmek coook zor :) daha yeni bir arkadasimiz dondu de ondan biliyorum esyalari toplayip hazirlanmak bile bir olum :)
Allah kolaylik versin hepimize.

Bir dusunuyorum da simariklik gibi geliyor soylediklerim. Ama inanin bu deyil. Benim icimi yakan sucluluk duygusu.
Tek sorunum, cocuk yetistirme. Ve kizimi sanki akrabalarindan koparmisim gibi sucluluk duygusuna kapiliyorum. Ayrica aileler de yaslaniyor lar artik, onlara karsi da sucluluk duyuyorum. Hele birde annem aglayinca.

Rabbime sukurler olsun ki bize cok guzel imkanlar vermis. Yesil kartimiz var, esim de su an tenorlugunu aldi. Kizimizi egitim olarak burda cok daha iyi okutabilecegimiz de bariz. Iste baya bir ikilem de kaldik yukaridaki manevi sebeplerden dolayi.
Gelirsek, karsilasicigimiz seyler az cok belli, ne kadar iyi bir ortam bulsak ta.

Tesekkur ederim hepiniz vaktinizi ayirdiniz yazdiniz. Benim de zaten fikrim baya bir kesinlesti. Sanirim donmek cok ta mantikli deyil. Her yil Turkiyeye gitmeyi dusunuyorum en az bir kere. Ve Kizima da elimden geldigince ilgimi vericem, imkan sunmaya calisicam.
Hakkimizda hayirlisi olsun insallah.

Buraya gelmek isteyen arkadaslara da sesleniyorum. Umarim, hersey gonlunuzce olur. Ve hayallerinizin otesinde imkanlarla, mutluluklarla karsilasirsiniz.

Sormakistediginiz seyler olursa bana mesaj atabilirsiniz. Bildigim kadar cevap vermeye calisirim.

Back