• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Turkiyeye donmeliyim yoksa yurt disinda mi kalmaliyim ?

Sakin geri donmeyin sayet donerseniz cok buyuk bir hata olur.Egitim sistemi her yil degisir,saygisizlik had safhada,bir taraf olan hakikaten bertaraf oluyor...Gereksiz milliyetcilige gerek yok.Kiziniza siz evde egitim verebilirsiniz,anesi babasi Turk sonucta.Evde Turkce konusun,ne ogretmek istiyorsaniz kulturumuze dair bizzat siz ogretin.Ikili kulturde buyumek kadar guzel bir sey olabilir mi? Kiziniz orda dogduysa direkt Amerikan vatandasidir zaten ilerde cok buyuk kolaylik.Resmen Allah'in pasaportu gibi,giremeyecegi yer yok..Isinizle ilgili puruz varsa halledersiniz,ben de burda debeleniyorum gideyim diye.Kiziniza dunya vatandasligini asilayin ,saygili sevgili bir insan olsun yeter ve lutfen elinizdeki imkanlari tepmeyin..

Umarim sizin de gonlunuze gore olur hersey. Kizim olmadan once cok fazla aklima gelmiyordu nerde yasadigim. Sonucta ozledigimiz zaman birbirimizi yazin gorusuyorduk. Ama simdi o olunca onu nasil yetistiricem derdine dustum. Onun ulkesini , kimligini, dilini, dinini unutmasini istemiyorum. Biliyorum ki zamanla hersey devamli deyisiyor, zaten benim su an iyi dedigim yarin olmayabilir. Ve bir birey olarak kendi hayatini cizmesi onun da en dogal hakki. Burda maddi acidan hic bir sIkintisi onunda bizim de olmaz buyuk ihtimalle. Ve ugrasirsa cabalarsa da bir yerlere kolay gelir. Ama iste benim dusundugum sey, onu Turkce konusan bir ulkede, yilda 4 5 kez akrabalarini gorebilecegi bir ortamda mi yetistirmem gerekir diye kaygiya dusuyorum. Ama Turkiyenin sartlarini da goz onune alinca aklim karisiyor. Acaba her yil kizimla Turkiyeye gitsem bu yardimci olur mu onun kimliginin yerlesmesi acisindan diye merak ediyorum. Guzel olan su ki Turk cevremiz var burda, hosumuza giden guzel bir cevre. Onlarla cocuklarimizi bulusuturuyoruz mumkun mertebe.

Ama tabi okula gidince buyuk olcude amerikali bir cevre edinicek ve Ingilizce konusucak.

Türk kimligi sizce nedir? Türkiyede yasayan insanlar homojen bir grup degildirki. Türkiyede yetismesi sizce kiziniza extra olarak ne katacak? Yada Amerikada büyürse hangi dezavantajlar ile yasiyacak? Ingilizce konusmasi dezavantaj degilki. Bende yurt disinda buyüdüm ve 3 dili çok güzel bir sekile konusabiliyorum. Baska kültürlerden biseyler almak insani kötü yola düsürmezki. Ben mesela Türk kültüründen iyi seyleri kendimce uyguluyorum ve buranin kültürün¨iyi seyleri kendimce uyguluyorum. Yani çoçugun ufku genislemesi hiçte kötü birsey degil.

Siz 11 yil Amerikada kaliyorsunuz zaten. Bence Tr'ye gittiginizde alismasi çok zor olacak sizin için ve üstelik ailelerinizden uzak oturacaksiniz zaten.

Yani söyle bir bakiyorum, kanimca hiç bir neden yok geri Türkiyeye gelmeniz için, yani objektif baktiginda. Tabiki siz bunu daha farkli degerlendilebilirsiniz, sonuçta karar sizin elbette.

ben sadece 4 yila yakindir ingilteredeyim hep turkiyeye geri gitmek isterdim. son tr ziyaretimde oglumdan dolayi misafir degil de orada yasayan biri gibi 1 ay kaldim. genellikle ev-alisveris disinda pek gezme tozma yapamadim. ve turkiyeye yerlesme istegim bitti. sana da tavsiye ederim bir ay dene normal yasiyor gibi. insan tatil yaparken anlayamiyor.

canım ne eşinin ailesini ne kendi aileni dinle.önce kafanı boşalt artıları ve eksileri düşün,sonra ona göre karar ver.hakkında hayırlısı ne ise o olsun inşallah:16:

Sakin geri donmeyin sayet donerseniz cok buyuk bir hata olur.Egitim sistemi her yil degisir,saygisizlik had safhada,bir taraf olan hakikaten bertaraf oluyor...Gereksiz milliyetcilige gerek yok.Kiziniza siz evde egitim verebilirsiniz,anesi babasi Turk sonucta.Evde Turkce konusun,ne ogretmek istiyorsaniz kulturumuze dair bizzat siz ogretin.Ikili kulturde buyumek kadar guzel bir sey olabilir mi? Kiziniz orda dogduysa direkt Amerikan vatandasidir zaten ilerde cok buyuk kolaylik.Resmen Allah'in pasaportu gibi,giremeyecegi yer yok..Isinizle ilgili puruz varsa halledersiniz,ben de burda debeleniyorum gideyim diye.Kiziniza dunya vatandasligini asilayin ,saygili sevgili bir insan olsun yeter ve lutfen elinizdeki imkanlari tepmeyin..

zaten o yuzden ikilimdeyiz ya canim. Birde burda kaybolmus nesilleri gorunce korkuyorum. Turkce hic konusamayan, hatta Turk oldugunu saklayan gencleri.

Dua edin, umarim hakkimizda hayirlisi olur, ve iyi evlat yetistiririz burda yada ulkemizde.

canım ne eşinin ailesini ne kendi aileni dinle.önce kafanı boşalt artıları ve eksileri düşün,sonra ona göre karar ver.hakkında hayırlısı ne ise o olsun inşallah:16:

Sagolasin canim, umarim dogru olan neyse onu yapmayi nasib eder Allah. Insallah evlatlari icin kalbi cirpinan herkesin yuzu gulsun sonunda.

ben sadece 4 yila yakindir ingilteredeyim hep turkiyeye geri gitmek isterdim. son tr ziyaretimde oglumdan dolayi misafir degil de orada yasayan biri gibi 1 ay kaldim. genellikle ev-alisveris disinda pek gezme tozma yapamadim. ve turkiyeye yerlesme istegim bitti. sana da tavsiye ederim bir ay dene normal yasiyor gibi. insan tatil yaparken anlayamiyor.

iste ben hep tatil yaptim Turkiye de. Kizim o kadar mutlu ki, dedeler, nineler, ve teyzeler halalar filan. Naisl mutlu. Ama belki bu tatil ortami oldugu icindir. Sonucta onlar da hep kizimla vakit geciremiyecekler Turkiyede yasasak, herkesin kendi hayati olucak.

Sizin vazgecmenizde ne gibi sebepler etken oldu yazabilirmisiniz ? Benim icin hepinizin fikirleri ayri onemli.

Cok sagolun hepinize.

Ben de bir akademisyenim, daha doğrusu o yoldayım. Ailevi durumunuzu bilmem, ama mesleki olarak; kesinlikle Türkiye'ye ayak bile basmayın derim. Hele ki devlet üniversitelerine. Kesinlikle bulacağınız şey akademik bir hayat olmayacak. Çok pişman olursunuz :(

Türk kimligi sizce nedir? Türkiyede yasayan insanlar homojen bir grup degildirki. Türkiyede yetismesi sizce kiziniza extra olarak ne katacak? Yada Amerikada büyürse hangi dezavantajlar ile yasiyacak? Ingilizce konusmasi dezavantaj degilki. Bende yurt disinda buyüdüm ve 3 dili çok güzel bir sekile konusabiliyorum. Baska kültürlerden biseyler almak insani kötü yola düsürmezki. Ben mesela Türk kültüründen iyi seyleri kendimce uyguluyorum ve buranin kültürün¨iyi seyleri kendimce uyguluyorum. Yani çoçugun ufku genislemesi hiçte kötü birsey degil.

Siz 11 yil Amerikada kaliyorsunuz zaten. Bence Tr'ye gittiginizde alismasi çok zor olacak sizin için ve üstelik ailelerinizden uzak oturacaksiniz zaten.

Yani söyle bir bakiyorum, kanimca hiç bir neden yok geri Türkiyeye gelmeniz için, yani objektif baktiginda. Tabiki siz bunu daha farkli degerlendilebilirsiniz, sonuçta karar sizin elbette.

Is sanirim zaten en cok ta bizde bitiyor. Evlat yetistirmek konusunda. Gordugum orneklerden etkilendim sanirim. Bende gocmen piskolojisi var zannedersem. Turkiyede aldigim yetistirme tarzini, Turkiyeli olma benligini, sanirim kizimda da gormek istiyorum sanirim. Kotu yola dusmek deyildi kastim, bu aklima bile gelmedi inanirmisiniz :). Turkceyi konusamiyacagini, Turkiyedeki insanlarla iletisim kuramiyacagindan korktum sanirim.

Aileniz sizi nasil yetistirdi, bunu sizinle konusmak isterim. Ozelden konusabilirmisiniz benimle ?

Ben de bir akademisyenim, daha doğrusu o yoldayım. Ailevi durumunuzu bilmem, ama mesleki olarak; kesinlikle Türkiye'ye ayak bile basmayın derim. Hele ki devlet üniversitelerine. Kesinlikle bulacağınız şey akademik bir hayat olmayacak. Çok pişman olursunuz :(

Ben is garantisi oldugu icin devlet universitesini dusunuyorum. Ama az cok tahmin edebiliyorum, durumu. Yakin bir zamanda bir kac universiteyi gezmistim, gormustum. Ozel universiteler, yada yari ozel universitler hakkinda ne dusunuyorsunuz ?

iste ben hep tatil yaptim Turkiye de. Kizim o kadar mutlu ki, dedeler, nineler, ve teyzeler halalar filan. Naisl mutlu. Ama belki bu tatil ortami oldugu icindir. Sonucta onlar da hep kizimla vakit geciremiyecekler Turkiyede yasasak, herkesin kendi hayati olucak.

Sizin vazgecmenizde ne gibi sebepler etken oldu yazabilirmisiniz ? Benim icin hepinizin fikirleri ayri onemli.

Cok sagolun hepinize.

bebek arabasiyla dolasmak bir eziyetti. toplu tasima eziyetti. yesil-sizlik, bina yiginlari, surekli bir kargasa hali. gozumu korkuttu.

Son düzenleme:
Ben de Amerika'da yasiyorum, yuksek lisans yapiyorum burada...
Esim de calisiyor...
Kalma konusu bizim de gundemimizdeydi bir ara...
Hatta iki tarafin ailesi de kalin, donup ne yapacaksiniz diyordu...:9:
Fakat birincisi benim zorunlu gorevim var, donmezsem yuklu bir tazminatin altina girmem lazim, bunu gozum yemiyor...
Hem de kultur soku falan yasamasam da genede bu farklilik belli bir yerden sonra insani bunaltiyor...
Gerci siz Amerika'da ki Turkler'le zaman geciriyorsunuz sanirim, bu konuda biraz daha farkliyiz...
Ben istedigim yerde, vize, belge, gumruk, uzak mesafeler demeden, elimde olanla mutlu olarak yasamayi sectim acikcasi...
Cunku bu islemler beni her zaman gerdi, fakat bu biraz mizaca bagli...
Eger karakter olarak daha rahat bir mizaciniz varsa, tanidiklariniz, yakinlariniz varsa, burada yasamaya alistiysaniz, ben kalin bile diyebilirim...
Ben kolay yolu secenlerdenim, tas catlasin yarim donem keyif icin isleri uzatip, hemen donecegim...
Bu arada aile ozlemi konusunda da evet ozlerim ama esim de ben de ailesinden uzakta okumus, calismis insanlariz, bu bir kriter degil bizim icin...
Tabi ki ailenizi ciddiye alin ama icinizden ne geliyorsa oyle davranin...
Cocuk icin zor da olabilir, iyi bir egitim de alabilir, bilemiyorum...
Umarim verdiginiz karar sizin icin en iyisi olur, bu kararin zorlugunu 1 yil kadar buna kafa patlatmis bir insan olarak biliyorum...

Bazen diyorum keske vize zorunlulugumuz olsa :) ama yok, green cardimiz var. Esimin isi de hemen hemen garanti denilebilecek turden. Yani anliyacaginiz benim isimin garanti olmamasi disinda hic bir maddi sIkintimiz yok. Benim ailem beni biraz da bu yuzden zorluyor. Turkiyeye don, yrd. docent ol, unvanli ol diye, burda kendini harciyacaksin diye dusunuyorlar. Cunku burda benim dalimda arastirma agirlikli yardimci docent kadrolari cok az, ve basvuran tonla insan var. Acikcasi, ben cok ta umursamiyorum illa oyle olayim diye. Benim aklimdaki olan, olmazsa bir bolum okuyup yan bir kariyere kaymak. Olmasa bile baska bir is bulurum, su ankazandigimdan daha iyi kazanirim. Anliyacaginiz burda kalmak yada donmek maddi acidan cok fazla bir sey deyistirmiyor. Ben manevi acidan dusunuyorum daha cok. Kizimin durumu, ve biz hep burda yasamaktan memnun olurmuyuz yoksa ulke ozlemi iyice bastirirmi ?

yurt dışında yaşamış insanlar buraya pek alışamıyor mesela tanıdığım alman biri var kaç senedir bur da yaşıyor hala alışamadı her şeye şikayet ediyor, bence sizde pişman olursunuz :ssz:

ayrıca şuanki durumlar belli yarın bu ülkenin ne olucağı belli değil ülkesine aşık biri olarak kaçıp gidesim var bu ş...refsizler yüzünden başımıza ne işler açıcakları belli değil rahatınızı bozmayın :34:

bazi konularda pisman oluruz gibime geliyor. Ama asil korkum, geri buraya donecek kadar pisman olurmuyuz acaba :)

Ailenizle farklı şehirlerde yaşasanız bile Allah korusun ama acil bir durum olduğu zaman arabanıza atlayıp onların yanına gidebilirsiniz ama Amerika öyle mi? Madem 'Türkiye'de de akademisyenlik yapabilirim' diyorsunuz,yeterince birikim yaptıysanız yani Türkiye'ye dönünce ekonomik olarak sıkıntıya düşmeyecekseniz dönün. Yani ben sizin yerinizde olsaydım herhalde 11 ay bile dayanamaz gelirdim ülkeme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen diyorum keske vize zorunlulugumuz olsa :) ama yok, green cardimiz var. Esimin isi de hemen hemen garanti denilebilecek turden. Yani anliyacaginiz benim isimin garanti olmamasi disinda hic bir maddi sIkintimiz yok. Benim ailem beni biraz da bu yuzden zorluyor. Turkiyeye don, yrd. docent ol, unvanli ol diye, burda kendini harciyacaksin diye dusunuyorlar. Cunku burda benim dalimda arastirma agirlikli yardimci docent kadrolari cok az, ve basvuran tonla insan var. Acikcasi, ben cok ta umursamiyorum illa oyle olayim diye. Benim aklimdaki olan, olmazsa bir bolum okuyup yan bir kariyere kaymak. Olmasa bile baska bir is bulurum, su ankazandigimdan daha iyi kazanirim. Anliyacaginiz burda kalmak yada donmek maddi acidan cok fazla bir sey deyistirmiyor. Ben manevi acidan dusunuyorum daha cok. Kizimin durumu, ve biz hep burda yasamaktan memnun olurmuyuz yoksa ulke ozlemi iyice bastirirmi ?

O zaman kalin...
Hem isin en pis kismi vizesi, belgesi, konsoluslugu sikintiniz yok, hem de en azindan biriniz garantisiniz...
Kimse yanlis anlamasin ama burada ki kibarligi, tikir tikir isleyen sistemi, ve eglenceyi donunce bence bulamazsiniz...
1 yil sonra donme fikrini dusundukce ben bir heyecanlaniyorum, bir uzuluyorum...
Bir yanim kalsak aslinda diyor, donunce 1 aya baslayacagim sizlanmaya biliyorum...
Bir yanim da git rahat et, yeter diyor...
Bir de sizin kiziniz var, eger burada dil ve egitim konusunda zorluk yasayacagini dusunmuyorsaniz, bence donmeyin...
Bu kadar net soyluyorum...:34:
Her ulkenin kendine gore avantajlari var, ama bu konuda uzgunum Amerika agir basiyor...

Malesef ailem beni hem bagimsiz yetistirdi. ama hemde 35 yasimda onlarin dedigini yapmami istiyorlar. Ben universiteyi baska sehirde okudum, bizde duygusal anlamda konusmalar olmaz, bana naz yaptirilmazdi yani. Arasam annemleri hergun, bosver niye ariyorsun hergun telefon kartina yazik derlerdi mesela :). Ve ben 24 yasimda ciktim yurt disina, doktora yapmak icin. Cikis o cikis, 11 senedir burda yasiyorum.

Ailemi seviyorum elbette, ama zaten Turkiyeye donsek bile ayni sehirde yasamayacagiz, hatta uzak sehirlerde olacagiz mecburen.

Canim seni cok iyi anliyorum. Ben de 8 senedir amerikadayim. Doktora bitti ama turkiye'deki universitelerde arastirma imkanlari cok kisitli oldugu icin donemyi yediremiyorum kendime. Burada bir universitede calisiyorum ben de. O kadar oku, tam en verimli sekilde arastirma yapma vaktin gelmisken git turkiye'ye bir donemde 6 ders ver. Sen de biliyorsundur. Amerika'da ders yukleri hafif (2+1 ya da 2+0), arastirma yapmaya vaktin kaliyor.

Turkiye'deki universiteleri arastirdin mi? Ben, arastirmadan once ne farkeder universite universitedir diyordum. Kazin ayagi hic de oyle degilmis. Okullarla gorustugumde o kadar moralim bozuldu ki. Gorustugum insanlarin cv'lerine, yayinlarina bakiyorum. Biz burda cv'mize yazmaya utaniriz, millet turkiye'de yayin diye yazmis cv sine.

Ozetle soyleyecegim o ki: eger esinin de is problemi yoksa bence donmeyin. Tatillerde gidersiniz, aileniz gelir. Cocuk yetistirmek biraz problemli olabilir ama artik turkiye'de cocuk yetistirmek de zor.

Is sanirim zaten en cok ta bizde bitiyor. Evlat yetistirmek konusunda. Gordugum orneklerden etkilendim sanirim. Bende gocmen piskolojisi var zannedersem. Turkiyede aldigim yetistirme tarzini, Turkiyeli olma benligini, sanirim kizimda da gormek istiyorum sanirim. Kotu yola dusmek deyildi kastim, bu aklima bile gelmedi inanirmisiniz :). Turkceyi konusamiyacagini, Turkiyedeki insanlarla iletisim kuramiyacagindan korktum sanirim.

Aileniz sizi nasil yetistirdi, bunu sizinle konusmak isterim. Ozelden konusabilirmisiniz benimle ?

Elbette bana özel mesaj yolluyabilirsin, seve seve anlatirim :)

Türkiyede yetisse bile hiç birseyin garantasi yok canim. Elbette senin yetisme tarzin ile kizininki farkli olacak, fakat insan bir sekilde kendi yollunu buluyor. Türkçe konusmasi için bol bol çoçuk kitabi alabilirsin ve Türkiyede niye kuzenleri ile felan iletesim kuramasinki? Biz yazin hep Türkiyeye giderdik, bütün kuzenler ile oynardim, öyle çok güzel hatiralarim var. Simdilerde artik whatsapp, facebook ile halen birbirimiz ile konusuruz.

Canim seni cok iyi anliyorum. Ben de 8 senedir amerikadayim. Doktora bitti ama turkiye'deki universitelerde arastirma imkanlari cok kisitli oldugu icin donemyi yediremiyorum kendime. Burada bir universitede calisiyorum ben de. O kadar oku, tam en verimli sekilde arastirma yapma vaktin gelmisken git turkiye'ye bir donemde 6 ders ver. Sen de biliyorsundur. Amerika'da ders yukleri hafif (2+1 ya da 2+0), arastirma yapmaya vaktin kaliyor.

Turkiye'deki universiteleri arastirdin mi? Ben, arastirmadan once ne farkeder universite universitedir diyordum. Kazin ayagi hic de oyle degilmis. Okullarla gorustugumde o kadar moralim bozuldu ki. Gorustugum insanlarin cv'lerine, yayinlarina bakiyorum. Biz burda cv'mize yazmaya utaniriz, millet turkiye'de yayin diye yazmis cv sine.

Ozetle soyleyecegim o ki: eger esinin de is problemi yoksa bence donmeyin. Tatillerde gidersiniz, aileniz gelir. Cocuk yetistirmek biraz problemli olabilir ama artik turkiye'de cocuk yetistirmek de zor.

sanirim bu gidisle burda kalma agir basicak ikimize de. Esimin dali dolayisiyla nerde olsa arastirmasini yapabilir, ama ben zaten dalim dolayisiyla Turkiye ye donersem cok da fazla birsey yapamayacagim bunu biliyorum. Orda calisan arkadaslarim da bunu soyluyorlar. Burda kalirsam da soyledigim gibi, istedigim turde arastirmasi iyi olan yerlerde is bulamayabilirim, ama is durumumda deyisiklige gidebilirim. Benim icin en onemli olan acikcasi cocuk durumundan dolayiydi. Biz zorluklarla ilk cocugumuz oldugu zaman karsilastik. Kizimi krese vermeye hic gonlum razi olmadi, Amerikada ozellikle bulundugum yerde kres mantigi Turkiye deki gibi deyil. Daha pis, ve cocuga guler yuz gosteren seven birileri olmayabiliyorlar. bir ogretmene 6 tane bebek dusuuyor filan. Iyi kresler kilise kresleri, ordada dini egitim verildigi icin, gondermedim, cunku once kendi dinimi ogrenmesini istedim. simdi buyudu Allahtan, daha rahat gonderebilirim. Butun bu zorluklarimiz bizde Turkiye ye asiri gitme istegi olusturmustu. Oraya gidersek cocugumuzu daha emin ellere birakabiliriz, bildigimiz okullarda okur diye dusunmustuk.

Sevgili arkadaslar,

Umarim dogru yere konumu aciyorumdur. Benim de bir derdim var, beni senelerdir mesgul eden ve hala cozum bulamadigim.

Ben evliyim, ve 2,5 yasinda bir kizim var. Esim de bende akademisyeniz ve amerikada yasiyoruz. Esimin burda isi cok iyi, ve garanti, yani isini kaybetme diye bir ihtimal hemen hemen yok. Benim isimse sallantida, yani nproje parasi olursa isim var, yoksa baska is bulmam gerekiyor. Turkiye edonersek, devlet universitelerinde akademisyenlik isi yapicam. Ama problem su ki turkiye donup donmeme konusunda cok kararsizim.
Turkiyede ki is yerindeki ortama alisabilecekmiyiz, ve Turkiyeye su an gurbette oldugumuz icin ozlem duyuyoruz, ama dondukten sonra o ozlem yerini pismanliga birakirmi diye korkuyorum. Derdim siyaset deyil, ve onu yada bunu desteklemiyorum, ama Turkiyede cok sIk deyisen kanunlar, duzenlemeler, sunlar bunlar beni cok korkutuyor, ozellikle son zamanlarda olusan karmasa.

Ailemin baskilari da cabasi. Annem hastalanip yataklara dusunuyor bu kiz donmez Turkiyeye diye. Babam guya sesini cikarmiyor ama, icten ice o da cok istiyor bunun farkindayim. Kayinvalidemler de cok istiyorlar donmemizi ama isin garibi, annemler kadar baski yapmiyorlar son zamanlarda. Donsek bile ne kayinvalidemlerle ne annemlerle zaten ayni sehirlerde olmiyacagiz. Belki gorussek en fazla yilda uc dort defa gorusebilirz. Ve donup birde esim yada ben mutsuz olursak o zaman cok pisman olursak diye korkuyorum.

Isimin geregi su an ekonomik kriz de oldugu icin amerikada baska bir bolum okuyup cok iyi kazancli meslek edinme ihtimalim de var. Ama dedigim gibi, Turkiyeye donup kizimi Turkiyede mi yetistirsem, yoksa burda kalip onu Turk lerinde bulundugu bir Amerika ortaminda mi yetistirsem?

Nacizane fikirlerinizi bekliyorum

londrada yasayan evli ve bir cocuk sahibi biri olarak donmeyin derim. sonucta cocugunuz gelecegi onemli. donmek ve kalmak arasinda bocalamak yerine donme fikrini aklinizdan cikarirsaniz rahatladiginizi goreceksiniz. insanin alternatifi olunca bir sekilde kafasi karisiyor, ama bence kendinize orada bir hayat kurun derim.

Back
X