Sizce yanlış mı yapıyorum

Monny

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
705
1.458
113
Kızlar bana bir fikir vermenizi istiyorum.Çoğu gelin gibi kaynanadan muzdaribim bazı olaylar neticesinda elti dolduruşuna gelip bana hakaret etti yüzüme karşı. Önceden kendisini sever ve sayardım ama eltimin arkasından atip tuttuğu için güven vermezdi meğer banada yapiyormus.Bunu ögrendim ama saygısızlık etmedim.Benim yüzüme hakaret edince bile bir sey demedim çektim gittim sorun şu ki olayları çok taktım ve asla hakketmemistim.

Ciddi sağlık sorunlarım cikti ve kadından ölümüne nefret etmeye başladım asla görüşmüyorum.Eşim arada kaliyor dili varmıyor ama biliyorum buluşturmak istiyor özür dilemeden asla barismam dedim.Simdi dışarıdan gorustuklerimin bir kismi evlilik böyle görmezden geleceksin iki yüzlü oynayacaksın o eşinin ailesi diyor ama ben bunu asla yapamayacağım kızlar kadını gorunce sinirim oynuyor eltim bu politikada devam ediyor.Ben ağzım açık izliyorum en son gördüğüm de kaynanamın yüzüne küfür bile etti.Ama şuan gelip gidiyorlar.Tecrubeli gelinlerden fikir istiyorum gelip özür dilerse tabi gitmeyi düşünebilirim ama şuan asla gitmek istemiyorum ikili oynamak ne derece doğru?

Bir cinnet herseyi çözer. Durusunuz net olsun sakın gitmeyin. Kotu olun ama siz olun. Iki yuzluluk politika ne demek ya? Birak eltinle samimi olsunlar çizgini cekmisken geri adim atma.

mesajlarınızı okuyuncada emin oldum benim istediğimde bu zaten ama gerek ailem gerek arkadaşlarım merhaba merhaba moduna girmemi istiyor ama ben yapamıyorum eşimde bir sey demiyor ama belli ediyor üzüldüğünü anlıyorum yani

Bu biraz olayların büyüklüğüne göre değişir.
Hayat felsefesi olarak insanlarla bir merhaba bırakmak için uğraşırım ama çok kötü şeyler yaşattılar ise kalsınlar orada derim.

Eşimin ailesi de olsa iki yüzlü olamam neysem oyum ne kadar saygı görürsem o kadar gösteririm.

Sakin olun agresif davranırsanız eşinizle aranızda problemler oluşabilir.Eşinize bir süre annesiyle görüşmek istemediğinizi bazı şeyleri zamana bırakmak gerektiğini,karşı tarafta davranış değişikliği olursa iletişim kurabileceğinizden bahsedin.

Kızlar bana bir fikir vermenizi istiyorum.Çoğu gelin gibi kaynanadan muzdaribim bazı olaylar neticesinda elti dolduruşuna gelip bana hakaret etti yüzüme karşı. Önceden kendisini sever ve sayardım ama eltimin arkasından atip tuttuğu için güven vermezdi meğer banada yapiyormus.Bunu ögrendim ama saygısızlık etmedim.Benim yüzüme hakaret edince bile bir sey demedim çektim gittim sorun şu ki olayları çok taktım ve asla hakketmemistim.

Ciddi sağlık sorunlarım cikti ve kadından ölümüne nefret etmeye başladım asla görüşmüyorum.Eşim arada kaliyor dili varmıyor ama biliyorum buluşturmak istiyor özür dilemeden asla barismam dedim.Simdi dışarıdan gorustuklerimin bir kismi evlilik böyle görmezden geleceksin iki yüzlü oynayacaksın o eşinin ailesi diyor ama ben bunu asla yapamayacağım kızlar kadını gorunce sinirim oynuyor eltim bu politikada devam ediyor.Ben ağzım açık izliyorum en son gördüğüm de kaynanamın yüzüne küfür bile etti.Ama şuan gelip gidiyorlar.Tecrubeli gelinlerden fikir istiyorum gelip özür dilerse tabi gitmeyi düşünebilirim ama şuan asla gitmek istemiyorum ikili oynamak ne derece doğru?
Gelip özür dilerse görüşmeye devam ederim diyorsanız ziyarete sadece eşinizle gidip gelin samimi içli dişli olmayın el gibi otur gel ikili de oynama laf ederse sende karşılığını ver haddini bilsin başkalarıyla bir tutamasin sizi,
ikili oynamayı hiç sevmem yapmadımda hiç zaten ,benimkide sizinkinden daha beter uğraştı iki seneye yakındır küsüm görüşmuyorum çocukları gostermiyorum özür de dilese affetmem o derece iğreniyorum.

Ozur dilese ne degisecek? Karakteri yine ayni kalacak kadinin. Ben sizin yerinizde olsam merhaba merhaba o kadar yaparim. Hic gorusmemek esinizle sizi gerecek gibi durudugu icin. Yoksa elbette gorusmek zorunda degilsiniz

Bu biraz olayların büyüklüğüne göre değişir.
Hayat felsefesi olarak insanlarla bir merhaba bırakmak için uğraşırım ama çok kötü şeyler yaşattılar ise kalsınlar orada derim.
ciddi sağlık problemlerim çıktı çıkan şey gözümü etkiledi açıkça yazarsam anlaşılır diye üstü kapalı böyle oldu yani
Sakin olun agresif davranırsanız eşinizle aranızda problemler oluşabilir.Eşinize bir süre annesiyle görüşmek istemediğinizi bazı şeyleri zamana bırakmak gerektiğini,karşı tarafta davranış değişikliği olursa iletişim kurabileceğinizden bahsedin.
eşimle 4 yıldır beraberiz asla kavga etmedik bu sebep yüzünden onu hep kırdım arada kalıp bir sey söyleyemiyordu bende daha çok sinirlenip kendimi yıprattım.karsi taraf özür dilemedi ama eşimle konuşurken beni övdü falan gecende sağlığımı sormak için aramış açmadım esim haber vermiş sürekli biyerlere çağırıyorlar zaten corona var evden bile çıkamıyorum sanırım böyle iletişimsiz devam edecegim

Bazı şeyleri içinizde sindiremediğinizi henüz görüşüp yapmacık davranamayacağınızı söyleyebilirsiniz eşinize
Bence küsmüşken hiç barışmamalısın
Kv eltinde entrika bitmez böyle insanlardan her türlü tuzak beklenir. Ömrünü bu gibi insanların hamlelerini hesap ederek yaşamak istemiyorsan konuşma görüşme.

Merhaba
Bence realist olmalısınız. Duygularınızla hareket ediyorsunuz, mantıklı düşünmelisiniz. Gerek ikili ilişkilerde gerek aile ilişkilerinde gerekse iş ilişkilerinde hayat teoride olduğu kadar keskin ve ideal yapıya sahip değil. Sizin karakteriniz oturmuş olsa da bazı konularda otururken yönünü değiştirmelisiniz. Bu karşı taraf içinde geçerli. Bahsettiğiniz kişi dışrıdan bir birey değil, eşinizin annesi. Her ne kadar anlaşma zorluğu yaşasanızda görüşmeme, selam vermeme, çocuk göstermeme gibi olumsuz davranışlardan uzak durmalısınız. Adım attığınızda değil işte bu davranışları sergilediğinizde asıl karakteriniz oturduğu yerden kalkar. Siz iki yüzlü olmayın ama bencilde olmayın. Eşinize karşı empati kurun. Aynı şeyi o sizin annenize yapsaydı hissedeceklerinizi düşünün.
Bunu öncelikle kendiniz için yapmayın. Size yük olur, gereksiz üzülür kırılır sinirlenirsiniz. İpler gerginken adamı yorar salın gitsin ipleri. Kayınvalide, elti, görümce gibi faktörleri atlatmanın enkolay yolu gamsız olmaktır
İkinci olrak eşiniz için bu durumu sürdürmeyin.
Kayınvalidenizin değişmesini ya da size adım atmasını beklemeyin. Çünkü ne değişecek ne de bu yaptığı son şey olacak. Sizin renginiz belli olmuş zaten bu saatten sonra duruşunuz belli ona karşı. Sadece eşiniz ile gidip gelin, mesafeyi koruyun, samimi davranmayın ama tripkar olmayın bırakın akışına. Ben iki yüzlü değilim deyip uzak durmanızın size hiçbir faydası olmayacak sadece siz kötü olursunuz. Çünkü bu durumda geçimsiz taraf siz gibi olursunuz. Haklıykrm haksız duruma düşmeyin. Kaç yaşındasınız ya da kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama şunu unutmayın; evlilik ilmi siyaset gerektirir. Tribünlere oynayın demiyorum ama kaleyi boş bırakırsanız gol yersiniz.
Dipnot: bizim orada biz söz var. Kuma gemisi yürür ama elti gemisi yürümez. O yüzden hiç o savaşasa girmeyin

Bugün senin yanında başkasının arkasından konuşan ,yarın başkasının yanında senin arkandan konuşur..cümlesinin doğruluğunu bir kez daha müşahede etmiş olduk..
Ben dobrayımdır Ama her doğru her yerde söylenmez kaidesince hareket ederim.Siyasi davranmam gereken yerde siyasi olmayı çok iyi bilirim..Arkasından konuştuğu insanın yüzüne gülebilecek karaktersizlikteki insanlara siyasi davranmak yeterli olmaz..Hayatımdan çıkarırım kafam rahat eder..Fakat sizden özürdilendiği takdirde siz görüşmeye devam edebileceğinizi söylemişsiniz o zaman bundan sonraki süreçte hiç olmadığınız kadar siyasi olmanız gerekir..

resmi olun, gidip gelseniz bile yaşadıklarınız aklınızın bir köşesinde olsun.

bu durumlar için çok sevdiğim bir söz vardır, kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz diye.

Merhaba
Bence realist olmalısınız. Duygularınızla hareket ediyorsunuz, mantıklı düşünmelisiniz. Gerek ikili ilişkilerde gerek aile ilişkilerinde gerekse iş ilişkilerinde hayat teoride olduğu kadar keskin ve ideal yapıya sahip değil. Sizin karakteriniz oturmuş olsa da bazı konularda otururken yönünü değiştirmelisiniz. Bu karşı taraf içinde geçerli. Bahsettiğiniz kişi dışrıdan bir birey değil, eşinizin annesi. Her ne kadar anlaşma zorluğu yaşasanızda görüşmeme, selam vermeme, çocuk göstermeme gibi olumsuz davranışlardan uzak durmalısınız. Adım attığınızda değil işte bu davranışları sergilediğinizde asıl karakteriniz oturduğu yerden kalkar. Siz iki yüzlü olmayın ama bencilde olmayın. Eşinize karşı empati kurun. Aynı şeyi o sizin annenize yapsaydı hissedeceklerinizi düşünün.
Bunu öncelikle kendiniz için yapmayın. Size yük olur, gereksiz üzülür kırılır sinirlenirsiniz. İpler gerginken adamı yorar salın gitsin ipleri. Kayınvalide, elti, görümce gibi faktörleri atlatmanın enkolay yolu gamsız olmaktır
İkinci olrak eşiniz için bu durumu sürdürmeyin.
Kayınvalidenizin değişmesini ya da size adım atmasını beklemeyin. Çünkü ne değişecek ne de bu yaptığı son şey olacak. Sizin renginiz belli olmuş zaten bu saatten sonra duruşunuz belli ona karşı. Sadece eşiniz ile gidip gelin, mesafeyi koruyun, samimi davranmayın ama tripkar olmayın bırakın akışına. Ben iki yüzlü değilim deyip uzak durmanızın size hiçbir faydası olmayacak sadece siz kötü olursunuz. Çünkü bu durumda geçimsiz taraf siz gibi olursunuz. Haklıykrm haksız duruma düşmeyin. Kaç yaşındasınız ya da kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama şunu unutmayın; evlilik ilmi siyaset gerektirir. Tribünlere oynayın demiyorum ama kaleyi boş bırakırsanız gol yersiniz.
Dipnot: bizim orada biz söz var. Kuma gemisi yürür ama elti gemisi yürümez. O yüzden hiç o savaşasa girmeyin
okadar iyi açıklamışsınız şöyle bir durum var sanırım ben çok kindar bir insanim ozur dilese görüşeceğim kısmı da merhaba merhaba kısmıydı tabi ki eskisi gibi asla olmayacaktım annem eşime boyle davransaydı direk iyi tamam görüşme moduna girerdim.Maalesef ki aynı sehirdeyiz esimin tüm ailesiyle illa ki bi yerde kesişeceğiz.Dediginiz gibi uzak durunca bu sefer her seyi benden bilecekler ki ben bir sey yapmama rağmen beni suçlu göstermişlerdi 😂 neredeyse 1 yıl olacak olay olalı ama kinim geçmiyor .Dedikleriniz okadar mantıklı geliyor ama uygulayabilecek miyim muamma

Back
X