ben ablan biraz düşünceli davranıp hasta olan çocuğunu 1 yaşındaki bebeğin yanına göndermez sizdeki hatada ilk söylediğinde ya benim bebeğime hastalşık geçerse sen istersen hastalık izni al demek olmalıydı baştan söyleseydin ablan biraz bozulurdu ama küsmezdi
İnternetteki sağlık sitelerinde bademcik iltihabı bulaşıcıdır diyor. Ablanın hastalığın bulaşıcı olup olmadığını doktora sorup öğrenip ondan sonra kardeşine böyle birşey teklif etmesi gerekirdi.Bebekli eve bulaşıcı hastalıklı çocuk getirilir mi hiç?Senin ilk konuşmada reddetmen gerekirdi önce kabul edip sonra reddetmen hoş olmamış. Burdaki doktorlar da hemen bulaşıcı değil diye fetva vermişler şaka gibi.
bademcik iltihabı bulaşıcı değildir diye doktorumuz söylemişti,sadece çocuklara aynı tabak,kaşığı kullandırmayın demişti
Bulaşmıyorsa neden aynı tabak kaşık kullanılmasın? Mantıklı mı bu sizce? Bence doktor aynı tabağı kaşığı kullandırmazsanız bulaşmaz demek istemiştir. Ayrıca çocukmilleti habire şapır şupur birbirini öper yaklaşma dersin yaklaşır. Risk almaya ne gerek var? Ablanın izin alma imkanı varmış ve de almış.
Yuh diyorum anne olmuş insanlar bademcik iltihabının geçiçi olmadığını bilmiyorlar mı acaba ,ablanıza karşı yaptığınız hataya girmiyorum bile ..
sadece ben pipiriklendiğim için dedi,yoksa iki kardeş sürekli birlikteydi,kesinlikle diğerinde sorun yok.hasta olan ara ara halen rahatsızlanır
Anne olmak, hangi hastaliklarin bulasici oldugunu bilmek mi demek.
Yalniz sunu farkettim insanlara hep evet dedikmi iyi bir kere isini yapmayinca kötü olunuyor.
Olabilir diğerinin bağışıklık sistemi daha güçlüdür kapmamıştır bu hiçbir çocuk kapmayacak anlamına gelmez.
siz ne yaptığınızın hala farkında değilsiniz.bir gün önce kabul etmişsiniz.ertesi sabahta sadece mesajla bakamayacaınızı belirtmişsiniz.telefonla konuşmaya bile tenezzül etmemişsiniz
şu yaşımda daha kimseden bademcik iltihabı bulaştı diye duymadım.diğer çocukta o mikrop varsa zaten hastalanır
bence ayıp etmişsin ölmezdin ya 3 5 saat uykusuz kalsaydın işte böle bence siz çok bencillik yapmışsınız.
Arkadaşım sen de ablana açıkça söyle. Bademcik iltihabı bulaşıcıymış bebeğe geçmesini istemedim ama baştan söylemem gerekirdi kusura bakma sen de planını ona göre yapardın de.
Bu yazıyı internette kulak burun boğaz uzmanının sitesinden aldım:
Bademcik iltihabı çocuklarda en sık görülen hastalıklardandır, en sık 5-15 yaşlarında ve kış-ilkbahar döneminde görülür, 2 yaş altı ve 50 yaş üzerinde görülmesi oldukça nadirdir. Bademcik iltihabı tükürük, burun ve boğaz sıvıları gibi vucut sıvılarıyla, yakın temasla, solunum yolundan hava yoluyla çıkan damlacıklar yoluyla insandan insana bulaşabilmektedir.
bence ablaniz hakli ben olsam bende kirilirdim,
bakamayacagini ya en bastan soylicektin,
yada bakicaktin böyle yari yolda birakmissin gibi olmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?