Sizce yeni gelin olan eve kalmaya gelmek doğru mu?

deryacabakis

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
91
6
286
İstanbul
Arkadaşlar henuz 1 ay 2 günlük evliyim.Kayınvalıdemle bırlıkte yasıyoruz.ılk 2 hafta bızı yalnız kalsın dıye bıyerlere gıttı.ondan sonra şimdi yurtdısından gelen eşimin teyzesı var evde.sımdı önumuzdekı cuma gunu de eltım ve cocukları gelecek ve 15 gun kalıcak.sımdı her gece eşimle kavga edıyorum gelen gidenden yalnız kalamıyoruz dıye sureklı ağlıyorum her gece. ya ben kafayı yedım yada bu normal dııl.sizce yenı gelın olan eve kalmaya gelmek doğrumu.ayrılmayı bıle dusunuyorum esımden.benmı abartıyorum bılmıyorum bı akıl verın.

canım bu insanlara akıl erdirmek mümkün değil gerçekten. ne işleri var yeni evlilerin yanında? sa..k mı bunlar? aranızı bozmaya mı çalışıyorlar? eşin ne diyor bu duruma? rahatsız olduğumuzu söylemeyi beceremiyoruz biz başkalarına ama bence söylemelisin canım. senin ailenin durumdan haberi var mı? yeni evliyim eşimle yalnız kalamıcak myım de bence kaynanan olcak kadına. çok ayıp ya:47:

Ayrılık düşüncesi gereksiz bence onu bi aklınızdan çıkarın.. Gelenlerden yakın akrabalar, uzak da değil bişey de söylenmez.. Eşinizin de bi suçu yok olay kayınvalidede bitiyor. Ona da bişey söylenmez ama kesinlikle haklısınız bence rahatsız olmakta..

Kayınvalide düşünesizliği kısacsı.. Erken başlamış..

eşime her gece anlatıyorum ağzını acıp bana bi cvp vermıyo.çünkü ev annesının ve yapabıleceği bişey yok suan ama bu durum benı eşimden bile soğutuyor

canım önce bi sakin ol.. böyle heyecanla sonradan pişman olacağın şeyler yapma, olay aile boyutunda çünkü..

kayınvalidenle birlikte yaşadığınız için zaten ister istemez eşinle çok da yalnız kalamayacaksın.. bu duruma alışman en normali.

eşini de anne-eş arasında bırakıp da üzme, o da istemezdi cümbür cemaat yaşamayı, demek ki şartlar bunu gerektirdi..

boşanmak vs gereksiz düşünceler zaten..

Esinin sucu ne? Anlayamadim.
Bile bile onunla evlenmissin, idare etmekde sana düser artik. Ne yapsin cocuk?
Yada acelemiz yok, beraber calisip kiramizi ödeyecegimiz zaman evlenelim deseydin keske.

Bunları aynı eve gelin gitmeden önce düşünecektin O ev sizin değil kayınvalıdenin gelenede gelme git denilmeyeceğine göre böyle her akşam ağlamaya devam edeceksin yada ayrı eve çıkacaksın.

Kelin ilacı olsa başına sürerdi derler ya aynen öyle bir durum şuan benim için..Bende aynı sorunlardan muzdaribim.Ama ben şöyle bir karar aldım;nasıl sürekli kayınvalide hanımın misafirleri geliyorsa ve bn bu durumdan rahatsız oluyorsam oda rahatsız olacak bi süre sonra.Nedennnn? Çünkü bende aynı şekilde görüşemediğim arkadaşlarımı,yakın çevremi davet edeceğim evime..Güzel güzel hazırlıklar yapacağım onlara.Yeri gelince burası seninde evin neden benimsemiyorsun,neden temizlikte bu kdr yetersizsin demeyi biliyorlar .(haftanın 6 günü çalısıyorum,pazar günlerimi temizlik yaparak geçiriyorum.Buna rağmen böyle deniliyor .)Hee madem öyle kayınvalide hanım orası benim evimsee tmm bende bundan böyle aynı senin gibiiii yapacağım,gelenim gidenim bitmeyecek:47: Yıldırma politikası arkadaşımm:34:

canım bi sakin ol.her gece ağlamalara falan gerek yok.ayrıca herkesin dediği gibi eşin ne yapsın? sadece kayınvalidenin düşüncesizliği,biraz zaman tanı bakalım,eltiler falan gitsin ondan snra sakin sakin konuş bence.anne tabiki gelcekler ama bu konuda biraz daha özenli olalım lütfen de.daha bir aylıkken kötü olmayın.ben de mesela aynı evde değilz ama bzm aile şirketimiz var kayınvalidem kayınpeder falan herkes gelir.bz de haftanın 6 günü görüşürüz.bi de pazar günleri giderdik.eşime de söyledim kayınvalideme de söyledim.bi pazar da eşimle olayım kahvaltımı baş başa yapayım vs.dedim.ama uygun dille anlattım,onları ikna ettim,baktılar ki haklıyım hiç bi şey de diyemediler.ve şuan pazar günleri bzm:)

bence yeni evlilerin evinde 2 hafta kalmak cok sacma.görgüsüzlük.aslinda ayni evde kayinvalide vs yasamak zaten cok zordur.beraber yasmayi kabul ettiginize göre,bazi seyleride göze almissinizdir demek ki.onun misafirleri,onun akrabalari bu arada sizinkilerde gelecek tabiki.bence mecbur kalmasa kimse beraber oturmaz.demek ki sizin bir mecburiyetiniz var.benim fikrim sudur;bu mecburiyetiniz gecene kadar sabir edin esinizlede aranizi bu yüzden bozmayin.sakin ayrilmayi düsünmeyin.bu ayrilik sebebi olamaz.esiniz bu durumdan belkide rahatsiz degildir,cünki o bu duruma alisik yani sizin hayatiniz degisti,siz rahatsizsiniz esiniz degil.erkekler genelde evi otel gibi kullaniyorlar.bence eltiniz vs geldiginde hic öyle herseye atlayip yeni gelinlik yapmayin.birakin eltiniz de yapsin.herseyi sizden bekliyorlarsa asla yapmayin.cünki tavrinizi simdiden göstermelisiniz. sizi bu yüzden kinayacaklarsa kinasinlar.bu demektir ki siz kendinizi kullandirmadiginiz icin kinandiniz.asil yüzleride ortaya cikar bu durumda.ve asla cok güvenip eltinize sirinizi vermeyin,asla özel hayatinizdan bahsetmeyin,cünki onu tanimiyorsunuz,zaten cok akilli ve görgülü olsaydi 2 hafta size gelmeyi düsünmezdi bile.ALLAH yardim etsin herkese.saygilarimla

cuma akşamı eve gittiğimde konustum kayınvalıdemle üzüldü bu şekilde rahatsız oluyorum dıye ama sonucta ev onu n evı ve ne yapsa haklı bısey denılsede çözum olmuyor ama ben uzuluyosam onu da her defasında uzucem. neden bırlıkte gırmeyı kabul ettın denıyor cun[nku eşime annesı hastayım ben yalnız kalamam dıye duygu sömurusu yapıyor.eşimin suçu ne dıye soranlar olmuş. ben bırlıkte yasayalım annemle dedığınde sıormustum sureklı akrabalarınızla ıc ıce ısenız olmaz yapamam dedığimde yok canım ayda yılda bır görusuruz demıstı bana sımdı göruyorum kı durum böyle dııl. hafta sonu hersey yolundaydı ama buldum yolunu artık bı gelen olduğunda ya erkenden gıdıp odamda yatıcam yada bende akrabalarıma gıdıyorum dıyıp onlar olduğu surece evde durmıycam.[/B]

cuma akşamı eve gittiğimde konustum kayınvalıdemle üzüldü bu şekilde rahatsız oluyorum dıye ama sonucta ev onu n evı ve ne yapsa haklı bısey denılsede çözum olmuyor ama ben uzuluyosam onu da her defasında uzucem. neden bırlıkte gırmeyı kabul ettın denıyor cun[nku eşime annesı hastayım ben yalnız kalamam dıye duygu sömurusu yapıyor.eşimin suçu ne dıye soranlar olmuş. ben bırlıkte yasayalım annemle dedığınde sıormustum sureklı akrabalarınızla ıc ıce ısenız olmaz yapamam dedığimde yok canım ayda yılda bır görusuruz demıstı bana sımdı göruyorum kı durum böyle dııl. hafta sonu hersey yolundaydı ama buldum yolunu artık bı gelen olduğunda ya erkenden gıdıp odamda yatıcam yada bende akrabalarıma gıdıyorum dıyıp onlar olduğu surece evde durmıycam.[/B]

Sanırım sizi akılları sıra tongaya düşürmüşler.
Ama akraba gelince odaya girip ben yatıyorum demek de hiç medenice değil, eşin bundan dolayı boş yere rencide olur ve küçük düşer herkesin içinde.
Senin ailedeki yeni birey olarak nazik davranman lazım belki eşinle ufak bir tatile çıkman çözüm olabilir şimdi için?
Uzun vadede de yakınlarda bir ev tutsanız, böylece eşin annesini sık sık ziyaret edebilir birbirinize yardımcı olursunuz.
Şu şartlarda devam ettirilen evlilik ise sonunda karşılıklı saygı ve sevgi bitimine sebep olur.
Yol yakınken çözüm üretmeye başlayın derim, ama bağıra çağıra kavgaya başvurmadan sakince...
:74:

erkekler kim gelmis kac gün kalmis rahatsizmi olmus cok da umursamazlar,ama mademki kayinvalideniz beraber yasamak icin duygu sömürüsü yapiyor,ve bu yüzden birlikte yasiyorsunuz burada esinizinde hatasi var sizinde.keske ayri ayri fakat yakin evler tutsaydiniz,yardim ederdiniz bazen birlikte yemek yerdiniz vs.fakat is ayni evde kalmaya gelince bu durum cok farkli.yani her kadin kendi düzeni olsun ister,kendi mutfagi kendi evi.erkekler asla umursamazlar bu durumu cünki onlar icin ev, aksamlari geldikleri ve cogunlukla vakitlerini uyuyarak gecirdikleri bir yer.bence uzun vadede evlerinizi ayirin ama ayrilana kadar da kötü olmayin onun akrabasi geldi diye gidip uyumak hic iyi bir fikir degil.cünki o akrabalarla sizde muhattap olacaksiniz bayram gelecek, cenaze olacak vs sizde onlarda bir gün kalma ihtiyaci duyabilirsiniz,yada ziyaret etme.saygilarimla

kayınvalidenize eşiniz eltinize gitmeyi teklif etse o gitse kalsa orda 15 gün, bunu siz değil ama eşiniz söylesin anne yanlız kalamadık şimdi çocuklar filan kafamız şişecek geçip odamıza yatamıycaz eşim rahatsız olacak sonuçta daha iki aylık bile değiliz diye annenize böyle açıklama yapsanız acaba anlar mı :82:

Erkenden gidip yatarak ya da misafir gelen günlerde kendi akrabalarınıza giderek bu işi çözemezsiniz ki..
Sizi ayrı eve çıkartmayan sebep nedir? Eğer k.valideniz birlikte oturmak için direttiyse, o zaman oturup şartları koyun, kurallar belirleyin.
Ama siz maddi gerekçelerle de birlikte oturmaya mecbursanız yapacak birşeyiniz yok, ev onun , düzen onun, misafir onun..
K.valideyle oturmanın kötü yanı bu işte.. Onu ziyarete geliyorlar, ama size rahatsızlık veriyorlar, ses de çıkartamıyorsunuz.. K.valide olmazsa kim yatıya gelecekti size..Hiç kimse..

Son düzenleme:
evliliğin ilk gunlerı zaten zordur derlerdi ama benimki giderek daha da zorlaşıyor. 19 aralıkta evlendım ama halen daha ılk ıkı hafta hari bır gun evde mısafır olmadığını görmedım.dun akşam yorgundum erken cıktım işten eve gıdıp dınlenıcem aklımca ne mumkun.eve gırdım eşimin teyzesı,teyzesının kızı kocası , abılerı eşlerı cocukları,eltımın kız kardeşi anlayacağınız yok yok.direk odama gıttım uzerımı değiştirdin.bıraz oyalandım mutfağa gıttım baktım o kadar kısı var ama yemek bıle yok.kımseye hoşgeldınız bıle demedım anneme ındım.sinirden ölucem bı gun.bı gunde eve gelıp dınlenebılsem ne var sankı.eşime söyleyınce ağzını bıcak acmıyor.artık yavaş yavaş ona olan saygımı da yitiriyorum zaten.eve dönduğunde esım ggelmıstı ve gıtmıstı mısafırler .kaynanama pazar akşamı annemlerı cağırmak ıstıyorum mumkunse o gun kımseyı çağırmayın dedım.o gun eltımın damadı gelıcekmıs kaynanamda oraya gıdıcekmıs.sen cumartesı cağır dıyor. cumartesı gunu yıne kucuk eltım bızde olucak colulk cocuk o var dıye buyuk eltımlerde bızde olucak yıne kalabalık olucak.ya pazar cağırıcam yada ben cağıramadan annemler tasınmıs olucak cunku ayın 12 sınde beylıkduzune tasınıyorlar.hıc dusunmemıstım kayınvalıdemle oturmak demenın bır gun bıle evde mısafırsız kalamayacağım anlamına gelmedığını.hergun bıraz daha ellerımden kayıyor sankı evlılığım

evliliğin ilk gunlerı zaten zordur derlerdi ama benimki giderek daha da zorlaşıyor. 19 aralıkta evlendım ama halen daha ılk ıkı hafta hari bır gun evde mısafır olmadığını görmedım.dun akşam yorgundum erken cıktım işten eve gıdıp dınlenıcem aklımca ne mumkun.eve gırdım eşimin teyzesı,teyzesının kızı kocası , abılerı eşlerı cocukları,eltımın kız kardeşi anlayacağınız yok yok.direk odama gıttım uzerımı değiştirdin.bıraz oyalandım mutfağa gıttım baktım o kadar kısı var ama yemek bıle yok.kımseye hoşgeldınız bıle demedım anneme ındım.sinirden ölucem bı gun.bı gunde eve gelıp dınlenebılsem ne var sankı.eşime söyleyınce ağzını bıcak acmıyor.artık yavaş yavaş ona olan saygımı da yitiriyorum zaten.eve dönduğunde esım ggelmıstı ve gıtmıstı mısafırler .kaynanama pazar akşamı annemlerı cağırmak ıstıyorum mumkunse o gun kımseyı çağırmayın dedım.o gun eltımın damadı gelıcekmıs kaynanamda oraya gıdıcekmıs.sen cumartesı cağır dıyor. cumartesı gunu yıne kucuk eltım bızde olucak colulk cocuk o var dıye buyuk eltımlerde bızde olucak yıne kalabalık olucak.ya pazar cağırıcam yada ben cağıramadan annemler tasınmıs olucak cunku ayın 12 sınde beylıkduzune tasınıyorlar.hıc dusunmemıstım kayınvalıdemle oturmak demenın bır gun bıle evde mısafırsız kalamayacağım anlamına gelmedığını.hergun bıraz daha ellerımden kayıyor sankı evlılığım

Valla canım evlenince o eşinin ailesi değil seninde ailen oluyor. sen nasıl doğarken aileni seçemiyrsan şimdi de seçemzsin kimseyi onlarla yaşamyı öğreneceksin. evlenirken kalabalık bir aile olduğunu bilerek evlenmedin mi? Annenler seni anlayışla karşılarlar çünkü orası halen sana ait bir e değil annenlerin evi özelikle annen diyorum. sen kendi evine çık düzenini kur ondan sonra misafir ağırla. annen cumartesi çağır dediyse o gün çağır sende. eltinine bir telefon aç. şu gün annemler gelecek diye kibarca haber ver sizi sonra misafir etsek ayıp olmaz demi dersin olur biter...

sen firenlersen olur. habersiz kime gelemez. sen hep haber verip gidersen onlarada söz geçirirsin ...
ben hoşlanmıyorum habersiz gelmekten habersiz misafirlikten dersen anlayan anlar :27::27:

Back
X