Sizce yeni gelin olan eve kalmaya gelmek doğru mu?

bence olay esinde biter acikca konus ama bide adamla kavga etmem tatli tatli konus.. onlar gitmiosa szi biraz uzaklasin.. :) yoksa teyze elti anana babana cok bakarsin..

valla ben kesin safım yada açıkca salağım.Eltimin kızının mart 26 da düğünü olucak çeyiz hazırlıyorlar bende eltimin kızına senın ıcın bır seccade işlemek ıstıyorum dedım ılk başta bısey demedı sonra annesıne söylemıs oda ben ona onun çeyizleri serılırken merve içinde işlermisin dedım oda hazırları var ondan alırız demıstı demiş.o gunlerde sıkıntı sitres ustumdeydı zaten şakayla karısık hazır alırız ona da demıstım şimdi kızına demıs oda yok istemem yapma bız hazır alırız dıyor.eltim kendısı ben nısanlıyken daha benımle kayınvalıdemın evı için kavga ettı sıze bırakacağımı mı sanıyorsun o evı dıye halbulkı ben ev falan ıstememıstım kı zaten kımseden.şimdi herkes kendı söylediği ciddi sözlerı unutup yuzume guluyolar ama benım söledığım kötu nıyet ıcermeyen bı sözu buyutup mesele halıne getırıyolar ama kabahat bende genc kız ceyızıne yardım etmek sevaptır dıye dusunmekle yaptım ben hatayı.allah'ım sen herkesı kendı gıbılerle karşılaştır Rabbim.Amin

Yeni gelin olsun olmasın fark etmez.Yatılı kalmak da neyin nesi?!..:kkk:Ama sizin durum da baya farklı,maalesef o ev sizin değil,evin asıl sahiplerini gelen misafir bağlar.:15:

Çözüm eşine diyeceksin ya bana ev kiraliyacaksın yada ben seni boşayacağım! Yoksa o evde daha çok faturalar ödersin kaynananda amma sinsiymiş!

bugun mailime eltimin nişanlı olan kızından mail gelmiş.annem kendısıne yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz yazmış.anlamıyorum ya hergun sinir edıcek bişey oluyor.ben bı kötuluk yapmadımkı kımseye .kadın kendısı ben sözlendım ılk kez nişanlım ve annesının evıne gıttığımde bana senın ıkıncı kayınvalıden de ben olucam dedı yıne aynı akşam tuttu kayınvalıdem cok pistir sen nasıl yaşayacaksın bu kadınla dedı kı kayınvalıdem aşırı temız ve tıtız bı kadın.nişanlım ıcın bana onun gelırı ıyı dııl senı gecındıremez ıyı dusun ben olsam evlenmem onunla neyıne guvenıyorsun bıle dedı.ve şimdi de utanmadan yapılan iyiliği kötuluğu unutmam dıyebılıyorlar.kendı yaptıklaırını da bı hatırlatan olur elbet.Rabbım herkesın yaptığını kendısıne hatırlatıcak bi musibet verır elbet.

bugun mailime eltimin nişanlı olan kızından mail gelmiş.annem kendısıne yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz yazmış.anlamıyorum ya hergun sinir edıcek bişey oluyor.ben bı kötuluk yapmadımkı kımseye .kadın kendısı ben sözlendım ılk kez nişanlım ve annesının evıne gıttığımde bana senın ıkıncı kayınvalıden de ben olucam dedı yıne aynı akşam tuttu kayınvalıdem cok pistir sen nasıl yaşayacaksın bu kadınla dedı kı kayınvalıdem aşırı temız ve tıtız bı kadın.nişanlım ıcın bana onun gelırı ıyı dııl senı gecındıremez ıyı dusun ben olsam evlenmem onunla neyıne guvenıyorsun bıle dedı.ve şimdi de utanmadan yapılan iyiliği kötuluğu unutmam dıyebılıyorlar.kendı yaptıklaırını da bı hatırlatan olur elbet.Rabbım herkesın yaptığını kendısıne hatırlatıcak bi musibet verır elbet.

Eltin potansiyel tehlike gibi duruyor. Onunla konuştuklarına ve mesafene dikkat et derim.:68:

yuh yani!mahalleyi de toplasalarmış!ben de kısmen aynı şeyleri yaşamıştım. balayından döndük elimizde valizler kayınvalidem ve kayınpederim karşılamışlardı bizi evde.allah kolaylık versin canım. umarım sonunuz bizim gibi olmaz. Biz ayrıldık maalesef ama sorun bununla sınırlı değildi tabii.

cnm sen kayınvaldene değil kayınvliden sana muhtaçmış, bunu hissettir ona, kurallarını koy,
keşke yeni bi ev açsaydınızda kayınvaliden oraya gelseydi,
böylece sen kayınvalidenle değil,
kayınvaliden senle oturuyor olurdu,
senin evin olurdu, kimse teklifsizce gelemezdi,
eşine yavaş yavaş bu konuyu çıtlat bence

hiç abartmıyorsun arkadaşım.bence en kısa zamanda evini ayır ordan ev ev üstüne olmaz.gelenin gidenin hizmetçiliğini yaptırırlar gelinsin diye mutfaktan çıkmazsın daha 1 ayda böyleyse üzgünüm ama ilerde daha beter olur.
daha beterini yaşadığım için biliyorum.çık ayrı eve allahım dünya varmış diyeceksin.

Arkadaşlar; Bnm bir arkadaşım böyle bir durumla karşılaştı.Balayından döndü evine birde ne görsün; Kayınvalide+kayınpeder evinde!!!! Daha gerdeğe bile girememişlerken hemde.Sonra nemi oldu,boşandılar!

cnm sen kayınvaldene değil kayınvliden sana muhtaçmış, bunu hissettir ona, kurallarını koy,
keşke yeni bi ev açsaydınızda kayınvaliden oraya gelseydi,
böylece sen kayınvalidenle değil,
kayınvaliden senle oturuyor olurdu,
senin evin olurdu, kimse teklifsizce gelemezdi,
eşine yavaş yavaş bu konuyu çıtlat bence

bu kayınvalideler için birşey değişmiyor.aynı evde olduktan sonra evin hanımıda patronuda benim havasına girmeye bayılıyorlar.

İyi de oturulan ev damadın ailesine aitse insanlar daha ne kadar onun bunun kapısında kalabilirler ki aynı evde oturmayı kabul ederek bu tür durumların oluşmasına siz zemin vermiş oluyorsunuz. Tabi yeni evlilerin evine sülale akın etmemeli, ama herkes ince fikirli olmayabiliyor.

O evde eşinizin ailesi ile oturduğunuz müddetçe onların misafirlerine de katlanmaktan başka çareniz yok.

kayınpederım 16 yıl önce vefat etmiş olduğu ıcın kayınvalıdem yalnız kalamam dedığınden dolayı mecburen kayınvalıdemle oturmayı kabul etmek zorunda kaldım lakın bu sulale ıle oturmayı kabul etmek demek dııldı

böyle yapan insanlari cidden anlamiyorum...

ben sahsen büyük konusmiyim ama asla yapmam diye düsünüyorum.. cünkü ayni sey bana yapilsa cok rahatsiz olacagimi biliyorum ve kendime yapilmasini istemedigim biseyi baskasinda yapmam.

Ya ev bizim olduğu halde benim görüncem 4 5 ay kaldı. Sonra evimden taşındım da öyle gitti

Son düzenleme:
cnm seni çok iyi anlıyorum benim derdimde sana benziyor bende kayınvalidemle altlı-üstlü oturuyoruz ama değişen bir şey yok evin ayrı olsada her dakika benimle 6 yıl oldu evleneli ama hiç evliliğimi yaşamadım hiç bir özel günü yanlız kutlamadım dışarı çıkarken bile kadın bizimle geliyo bende çıldırmak üzereyim markete gidiyorum yada bir yerden geliyorum o kadar sessiz haraket etmeme rağmen hemen kapıda bitiyo onlarıda bırakalım bir kenara annemler memleketten geliyo onlarla gezmeye çıkıcaz bizden önce hazırlanıp çıkıyo bence baştan taviz vermemek gerekiyor ben şimdi çok pişmanım:84:

canım kayınvaliden ne yapsın gelene gelme denmezki benim evim var kayınvalidemlerle 1 saat arası var ben geliyorum çağırıyolar onlarla olmamı istiyolar herhaftasonu bazen 10 gün yazın tatilde hep beraberiz inan o kadar gelen giden varki ben onlarla olmayı seviyom ama bazen gelen giden beni sıkıyor başbaşa bir mangal yaksak bir şey yapmaya kalksak yok ila birileri olacak büyükler her zaman böyledir alışsan iyi olur canım..

ayyy anaaaaaaaam içim şişti bee böyle hayat mı olur aaaa bende kendimi dertli sanırdım arkadaşım allah sana kolaylıklar versin.

ay canıııım seninki gene iyi 2hafta rahat bırakmış sizi.benimki onuda yapmadı evlendiğimiz gece bile yanımızdaydı.halada yanımızda imkanı olsa yatağa bile beraber giricez.bende ne akıl bıraktı ne sağlık yedi bitirdi beni.22yaşındayım midem başım kalbim mahfetti beni.dışarı çıksak 2gün surat yapar.eve biraz geç gelsek küser.nefes aldırmıyor artık bana.

Back
X