Sizce ? )))

cnm ben bunun pişmanlığını yıllarca çekmiş biri olarak sana kesinlikle şansını bir kez daha denemelisin diorum.. ben hep tıp okumak istedim, ilk senemde bi daha kazanamam korkusuyla mühendislik yazdım ve hala doktor olamamak zaman zaman beni üzer.. bu yüzden sana abla nasihatı idealindeki meslek ne ise onu elde etmek için çabala.. sevmediin bi işi yapmak inan çok zor... başarılar a.s.

insan sevdiği işi yaparsa mutlu olur ama dediğin gibi verilmiş bir emek var
onu da kenara atmamak lazım
okulu dondurup ya da hem devam edip hem ders çalışarak yeniden össye girebilirsin belki

cn hem calisip hem okuya bilirsin ..valla bende oyle yaptim okulu 3 den terk ettim suan yeni bi bolume hazirlaniyorum .tabi bunun icin maddi imkan gerekiyor malesef ..otur bak durumuna.bence okulu biitir ise gir ve yeniden hazirlan benim gibi yarida birakma 2 meslegin olur sonucta

Son düzenleyen: Moderatör:
tekrar baştan sınava girmeyi ve kazanmayı göze alıyosan eğer...geç değil bence...önünde sevmediğin meslekle geçen yılları düşün hiç geç değil...ama tekrar öss yi ve istediğin bölümü kazanıp kazanamıycağını da hesaba kat...

canım aslında istediğin bölümü okunman çok güzel olur çünkü ömür boyu o mesleği yapacaksın ama şunu da em unutma çoğu insan okuduğu işi yapamıyor bence okuduğun bölümü bitir ondan sonra tekrar sınava gir hem çalışır hem okursun benim bi arkadaşım vardı okulda o da hemşireydi hem de edirnede hemşirelik yapıyordu hem de burda istanbulda bizimle aynı yerde okuydu

canım eğer sevmiyorsan bırak bence hem geç değil çopk fazla bi kaybın olmaz.ben tıpta okuyorum bbizim okulda bile 3te 4te bırakan çok oluyor tıpı ailesinin zoruyla yazdığı ve mutlu olmadığı için.
hemşirelik ve doktorluk sevmeden yapılabilecek meslekler değil.sonra hastalarına bağıran kimseni sevmediği bi hemşire olursun Allah korusun tabi:)

aileni düşünme kendini düşün...
sonuçta her aile çocuğunun eğitimi için bütçe ayırıyor... varsın senin ki sana ayrılanın üzerinde olsun...
sonra ödersin borçlarını...
tüm maddi getirilerini de bırak kenara enerjini tamamen akıtabileceğin bir işin olsun...
ne istiyorsan onun peşinden git...
ileride yaşayacağına bu pişmanlığı şimdi biraz eziyet çek ama hayallerinin peşinden git...

birde madalyonun diğer yüzüne bak. hemşireliği bıraktın başka bir meslek sectin diyelim. peki iş bulabileceğin garantimi istediğin yere ulaşabilecekmisin. bende istemediğim için sınavına bile girmemiştim ama şu anda pişmanım. evet işimi çok seviyorum ama istediğm bu değildi 8 senedir o kadar çok yoruldumki hep çabalamakla ömrüm geçiyor. ama oysaki hemşire olsaydım böyle olmayacaktı. ileriyi düşünerek hareket etmelisin bırakırsan ne olur bırakmazsan ne olur. ama sınavlara gir belkide istediğin bir bölümü tutturursun belli mi olur. olmazsada devam edersin hemşireliğe.

2 yıl okumuşsun..2 yıl daha oku ,sonra istersen yine gir üniv ye...maalesef hayatta her zaman istediklerimizi yapamıyoruz..bende istemediğim bölümü okudum ,keşke hemşirelik okusa idim diyorum..neden mi? şimdiye işim olurdu da ondan

önce okulunu bitir ve görevine başla.maddi sıkıntın kalmayınca yeniden sınava hazırlanırsın.böyle tanıdığım hemşire arkadaşlar oldu.ama bi ricam var,mesleğini sevmemenin acısını sakın hastalardan çıkarma emi.Allah yolunu açık etsin

benım meslegım muhasebecılık fakat o ısı sevmıyorum bayan kuaforuyum sımdı ve bu ısı yaparak cok mutluyum sureklı farklılık ıcınde olmak ve kendın bı seyler ortaya cıkarmak hosuma gıdıyo.sevmedıgın ısı yapma derım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…